-
Μαλλον από γαμησι και ξύλο καταλαβαίνει ο Έλληνας ....αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα!
Παντως καθημερινά ξενερώνω με όσα βλέπω στους δρόμους (και οχι μόνο) -
Στο θέμα των επαγγελματικών φορτηγών που αναφέρθηκε, και εξαιρώντας που κλείνουν όποτε βολεύει το δρόμο για να ξεφορτώσουν όπου τους βολεύει (βρείτε τα με τον καταστηματάρχη, οι άλλοι τι φταίνε ;), στο δρόμο έχω δει τα πιο επικίνδυνα (αντίθετα, τα διεθνών είναι, κατα κανόνα, συνετοί). Όριο 80 ; Γιατί έχω δει κάτι ξεγυρισμένα 100άρια με όριο 50 σε κατοικημένη περιοχή... για να μην αναφέρω επικίνδυνα προσπεράσματα και άλλο όμορφα. Είπαμε επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν και άλλοι στο δρόμο. Η τήρηση του ΚΟΚ είναι υποχρεωτική για όλους, όχι επειδή έχουμε δουλειά να πηγαίνουμε σαν το χάρο. Αυτά από πρόσφατη εκδρομή ως λεπτοκαρυά...
Χθες βράδυ, γερανός οδικής, φορτωμένος με ένα πάνω και ένα ρυμουλκούμενο, με 100+ στον περιφερειακό... -
To ξεφόρτωμα είναι άλλο θέμα. Αν δεν έχει προβλεφθεί χώρος δε φταίει ο οδηγός που κλείνει το δρόμο ούτε θα κάτσει να παρκάρει 500μ μακρυά και να πηγαινοέρχετε. Το χω δει και στο Βερολίνο να διπλοπαρκάρουν μπροστά από καταστήματα και να ξεφορτώνουν, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο και οφείλουμε να δείξουμε μια στοιχειώδη υπομονή και σεβασμό. Όπως ισχύει και με τα σκουπηδιάρικα.
Όσον αφορά τα όρια τα ταχύτητας προχθές με περνάει λεωφορείο ΚΤΕΛ με το λιγότερο 110χλμ, (πήγαινα με 100 και τον πέρασα με 120), ούτε στα τούνελ έκοβε...Έχω δει το απίστευτο, βυτιοφόρο να βγαίνει για προσπέραση σε επαρχιακό και να αναγκάζει τον απέναντι, τον οποίο μάλιστα έχει δει, να βγει από το δρόμο για να περάσει.
Σε άλλο σκηνικό πηγαίνω άνετος με 90 σε επαρχιακό και από πίσω κολλάει φορτηγό ανάβοντάς μου τα φώτα για να περάσει, μη μπορώντας πατάω και φτάνω τα 120 με τον άλλο κολλημένο πίσω. Στο πρώτο φανάρι που συναντήσαμε το πέρασε σα να μην υπήρχε...
Απλά ελπίζεις να μην πετύχεις κανέναν τέτοιο... -
Το στενό που μένω είναι ένα πλακόστρωτο φάρδους 2-3,5 μέτρα max, όπου επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε κατοίκους. Ένας γείτονας παρκάρει καθημερινά σε αυτό το στενό. Για να περάσω και να μπώ στο garage πρέπει να κλείσω καθρέφτες και πάλι οριακά. Λοιπόν μετά από άπειρους καυγάδες στη γειτονιά για το συγκεκριμένο θέμα, προχθές τσακώθηκαν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με έναν άλλο γείτονα. Και τι κάνει ο σατανάς από εκείνη τη μέρα. Κάθε απόγευμα που έρχεται παρκάρει και παίρνει τις πινακίδες στο σπίτι του και κάθε πρωί τις βιδώνει και φεύγει.
-
Ε,βάλτε του μια πατάτα στην εξάτμιση και θα δούμε αν θα το ξανακάνει....
-
Ελληνικό δαιμόνιο...
Για την στάθμευση φορτηγών, συμφωνώ υπό την προϋπόθεση να μην γίνεται σε ώρες αιχμής. Παλιά, τουλάχιστον στην Αθήνα, υπήρχαν συγκεκριμένες ώρες. Ειδικά για σουπερ μάρκετ, πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη, γιατί δεν μιλάμε για εκφόρτωση του τύπου 2-3 λεπτά αλλά για πολύ περισσότερο, και οι υπόλοιποι ανάλογα δεν χρωστάνε να κλείνουν κύριες οδοί και να μπλοκάρει όλη η περιοχή. Μεγάλο το θέμα , μπλέκονται πολλά ζητήματα, από την ιδιωτική ανοησία μέχρι τη δημόσια ανικανότητα/αχρηστία/πειτε το όπως θέλετε... Το ζήτημα είναι να μην κάνουμε ο ένας τη ζωή του άλλου δύσκολη και επικίνδυνη. Αλλά δεδομένου ότι τα ΙΧ κάνουν τα ίδια και χειρότερα απλά για να ψωνίζουν, τα φορτηγά είναι το λιγότερο.
Για ταχύτητες φορτηγών, είχα γράψει και παλιότερα γα το ΚΤΕΛ Λάρισας με 100-110 στα τούνελ Τεμπών... Βυτιά δεν έχω πετύχει, ευτυχώς. Άλλοι πέτυχαν και τους έγραψαν οι εφημερίδες. Να μην αναφέρω προσπέραση στην προσπέραση μεταξύ φορτηγών στην Ε.Ο. Από την ανάποδη, προχθες πέτυχα στα τούνελ Πανοράματος φορτηγό που μετέφερε κλαρκ με 50 στη μεσαία, 11 το βράδυ, και να φεύγουμε δεξιά - αριστερά του ανόητου...
Αυτό με την επιτάχυνση είναι πολύ επικίνδυνο. Έχω σταματήσει στην άκρη να με περάσει τέτοιος, γιατί μπορώ να πάω πιο γρήγορα από αυτόν, αλλά δεν βιάζομαι να με πάνε 4... ειδικά σε επαρχιακούς . -
Τα sm έχουν και τηρούν συγκεκριμένες ώρες, τουλάχιστον από ότι έχω παρατηρήσει σε σοβαρά τύπου μασουτη στα οποία έχουν και άνοιγμα μπροστά στο πεζοδρόμιο.
Τώρα σε μαγαζιά όπως καφετέριες, γυραδικα δε μπορούν συνήθως να τηρηθούν πρωινά ωράρια τόσο γιατί μπορεί να χρειαστούν κάτι έκτακτο αλλά και γιατί οι προμηθευτές τους δε γίνεται να εξυπηρετούν μόνο πρωινά.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν φτανει που εκτος ενα ντου προσφατα , δεν αστυνομευεται η ΛΕΑ στο ποταμι, εχεις και τους καραγκιοζηδες αστυνομικους να κατεβαινουν 'σπρωχνοντας' με το περιπολικο αναμεσα στην μεσαια και στην αριστερη λωριδα αντι να στειλουν μια δυο μοτο μπροστα να τους κανει ολους στην ακρη και να παρει πινακιδες στην ΛΕΑ, και να περασουν απο εκει. Ασε που θεωρω οτι θα μειωνοταν δραστικα το μποτιλιαρισμα αν οι χιλιαδες των ηλιθιων δεν την χρησιμοποιουσαν.
Ατελειωτες οι εκατονταδες κρετινων που παρκαρουν σε θεσεις ΑΜΕΑ στα parking των supermarket (απιστευτο και πως βριζουν αν τους ειρωνευτεις) , σφαζουν κοκκινα, πανε αναποδα, χωνονται απο το πλάι (πρωϊνα στην εξοδο Αττικης προς Λαμια) . Δεν υπαρχει ελπιδα. αγενεια και ψυχοπαθειες, Κλειστα παραθυρα και απαθεια.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τα sm έχουν και τηρούν συγκεκριμένες ώρες, τουλάχιστον από ότι έχω παρατηρήσει σε σοβαρά τύπου μασουτη στα οποία έχουν και άνοιγμα μπροστά στο πεζοδρόμιο.
Τώρα σε μαγαζιά όπως καφετέριες, γυραδικα δε μπορούν συνήθως να τηρηθούν πρωινά ωράρια τόσο γιατί μπορεί να χρειαστούν κάτι έκτακτο αλλά και γιατί οι προμηθευτές τους δε γίνεται να εξυπηρετούν μόνο πρωινά.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το έκτακτο σε μαγαζί μπορείς να το απαγορεύσεις; Κάποιες φορές χρειάζεται επιείκεια...Μπορούν όμως οι αρμόδιοι να δούνε αν το έκτακτο κάποιοι το κάνουν συστηματικά.
-
Είμαι σε κατηφορικό δρόμο που χωράει δύο αυτοκίνητα και βγαίνει σε κεντρικό. Στην έξοδό του όμως για τον κεντρικό στενεύει και χωράει ενάμιση αυτοκίνητο. Από τον κεντρικό εκείνος που θα στρίψει δεξιά για να μπει στον ανηφορικό αυτόν δρόμο δεν έχει καλή ορατότητα, γιατί υπάρχει ένα κατάστημα γωνιακό. Οπότε, σταματάει και σιγά σιγά πηγαίνει για να δει αν κατεβαίνει κανένας.
Αυτός που κατεβαίνει έχει προτεραιότητα. Έτυχε λοιπόν να κατεβαίνω με την πάπια εγώ στο ρεύμα μου και να πλησιάζω στην έξοδο του δρόμου ώσπου ξαφνικά μία τύπισα κάπου στα 30, χωρίς να έχει σταματήσει μπαίνει από τον κεντρικό χαλαρά και βλέπω (επειδή μπαίνει σε ανηφόρα) το κάτω μέρος ενός Qashqai και με περνά σύριζα. Αν ήμουν λίγο ποιο μπροστά αυτό το θηρίο όπως ήταν στην αρχή της ανηφόρας θα μου έκανε μεγάλη ζημία καθώς η οδηγός του δεν νοιάστηκε για προτεραιότητες και ζωές. Επειδή ήμουν λίγο ποιο πίσω βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο αλλά φορούσα κράνος και με νόημα της έδειξα πως είχα προτεραιότητα.
Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και σκεφτόμουν αν έπρεπε να την πάρω από πίσω (τα ήξερα τα στενά και δεν μπορούσε όσο και αν ήθελε να τρέξει πολύ) και όταν σταματούσε να της τα έλεγα ένα χεράκι. Αποφάσισα να συνεχίσω για τη δουλειά που είχα να κάνω γιατί αν μιλούσα με τέτοιο άτομο, θα άκουγα πράγματα που θα με τσίτωναν ακόμη περισσότερο.
Πάντως να βλέπω ένα SUV να σηκώνεται μπροστά μου και μετά να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είχα επαφή ίσως με το κάτω μέρος του προφυλακτήρα του......είναι άσχημο συναίσθημα.....Τεσπα τέλος καλά, όλα καλά.... -
Αυτός που ανεβαίνει έχει προτεραιότητα.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Αυτός που ανεβαίνει έχει προτεραιότητα.Πάει να μπει στον δρόμο. Σταματάει και πάει να μπει στον δρόμο που είναι στενός και χωράει ενάμιση αυτοκίνητο και η μούρη του περνάει στο ρεύμα αυτού που κατεβαίνει. Δεν βρίσκεται στο δρόμο. Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, σταματάει και στρίβει δεξιά για να ανέβει το ανηφοράκι πηγαίνοντας στο ρεύμα αυτού που κατεβαίνει το δρομάκι. Στο δικό μου ρεύμα έρχονται όσοι πάνε να στρίψουν και να ανέβουν το ανηφοράκι.
Για να καταλάβεις ενώ έστριβε με πέρασε σύριζα. Αν είχα αυτοκίνητο θα έπεφτε πάνω μου γιατί δεν θα χωρούσε. Αν δεν ήμουν δεξιά και ήμουν λίγο ποιο αριστερά θα με πατούσε πάνω που έστριβε για να μπει στο δρομάκι χωρίς να ελέγξει. Δεν είχε μπει στο δρομάκι. Έστριβε για να μπει χωρίς καν να ελέγξει. Στα τυφλά έστριψε. -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Από τον κεντρικό εκείνος που θα στρίψει δεξιά για να μπει στον ανηφορικό αυτόν δρόμο δεν έχει καλή ορατότητα, γιατί υπάρχει ένα κατάστημα γωνιακό. Οπότε, σταματάει και σιγά σιγά πηγαίνει για να δει αν κατεβαίνει κανένας.
Αυτός που κατεβαίνει έχει προτεραιότητα.Δεν καταλαβαίνω γιατί ισχύει αυτό. Ο ΚΟΚ λέει ότι προτεραιότητα έχει αυτός που ανεβαίνει. Στο συγκεκριμένο σημείο αυτός που πάει να ανέβει ΔΕΝ έχει καλή ορατότητα για κάποιο λόγο (στη συγκεκριμένη κτήριο), αυτός που κατεβαίνει και υποτίθεται ότι ΕΧΕΙ ορατότητα έχει και προτεραιότητα;
Το πιο λογικό θα ήταν ότι αυτός που έχει ορατότητα και γνωρίζει ότι ο άλλος δεν έχει, δηλαδή βλέπει μια μούρη να βγαίνει στα τυφλά να πρέπει να κόψει και να τον αφήσει. -
...πάει να μπει στον δρόμο ...και η μούρη του περνάει στο ρεύμα αυτού που κατεβαίνει ...Στο δικό μου ρεύμα έρχονται όσοι πάνε να στρίψουν...
Νομίζω οτι μόνο και μόνο που αναγκάζεται να μπει στο αντίθετα ρεύμα, είναι αυτομάτως ο παράνομος της υπόθεσης. Προτεραιότητα, θεωρώ πως θα είχε, αν είχε ήδη προλάβει να μπει στο στενό και βρισκόταν στο στάδιο της ανάβασης.
Και αν δηλαδή, αντί για το μηχανάκι ήταν αυτοκίνητο, τί θα γινόταν? Θα τον ανάγκαζε να κάνει όπισθεν στην ανηφόρα για να χωρέσει?
-
Δε το πρόσεξα αυτό. Έτσι ναι αν είναι να μπει στο άλλο ρεύμα πρέπει να περιμένει.
-
Το ότι μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα πρέπει να δούμε από πού προκύπτει, δηλαδή υπάρχει διαγράμμιση με δύο ρεύματα και στο ρεύμα ανόδου υπάρχει εμπόδιο; Αν ναι όποιος αλλάζει ρεύμα είναι παράνομος, αν όχι (όπως φαντάζομαι συμβαίνει εδώ αφού ο δρόμος είναι στενός) και οι δύο κατευθύνσεις μοιράζονται ένα ρεύμα σύμφωνα με τους κανόνες προτεραιότητας. Δηλαδή αν έχει προλάβει να στρίψει αποκτά σίγουρα προτεραιότητα λόγω ανηφόρας, ΑΛΛΑ αν δεν έχει προλάβει να στρίψει είναι λίγο μπέρδεμα γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί να σταματήσει πάνω στον κύριο δρόμο και να περιμένει.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Το ότι μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα πρέπει να δούμε από πού προκύπτει, δηλαδή υπάρχει διαγράμμιση με δύο ρεύματα και στο ρεύμα ανόδου υπάρχει εμπόδιο; Αν ναι όποιος αλλάζει ρεύμα είναι παράνομος, αν όχι (όπως φαντάζομαι συμβαίνει εδώ αφού ο δρόμος είναι στενός) και οι δύο κατευθύνσεις μοιράζονται ένα ρεύμα σύμφωνα με τους κανόνες προτεραιότητας. Δηλαδή αν έχει προλάβει να στρίψει αποκτά σίγουρα προτεραιότητα λόγω ανηφόρας, ΑΛΛΑ αν δεν έχει προλάβει να στρίψει είναι λίγο μπέρδεμα γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί να σταματήσει πάνω στον κύριο δρόμο και να περιμένει.Ο κατηφορικός δρόμος στην αρχή του είναι φαρδύς δλδ χωράνε δύο αυτοκίνητα. Δεν έχει διαγράμμιση. Στο τέλος όπου ενώνεται με τον κεντρικό, υπάρχει ένα ψηλό μαγαζί που κόβει την ορατότητα σε αυτό που είναι να ανέβει. Βλέπει λίγο από την αρχή της ανηφόρας. Το τέλος της. Όταν πάει να μπει στον ανηφορικό δρόμο, επειδή είναι στενός, η μούρη του, πιάνει όλο τον ανηφορικό δρόμο, διαγράφει ένα τόξο προκειμένου να μπει το όχημα στο δεξιό ρεύμα. Αν μπει στο ρεύμα του φυσικά και έχει προτεραιότητα.
...πάει να μπει στον δρόμο ...και η μούρη του περνάει στο ρεύμα αυτού που κατεβαίνει ...Στο δικό μου ρεύμα έρχονται όσοι πάνε να στρίψουν...
Νομίζω οτι μόνο και μόνο που αναγκάζεται να μπει στο αντίθετα ρεύμα, είναι αυτομάτως ο παράνομος της υπόθεσης. Προτεραιότητα, θεωρώ πως θα είχε, αν είχε ήδη προλάβει να μπει στο στενό και βρισκόταν στο στάδιο της ανάβασης.
Και αν δηλαδή, αντί για το μηχανάκι ήταν αυτοκίνητο, τί θα γινόταν? Θα τον ανάγκαζε να κάνει όπισθεν στην ανηφόρα για να χωρέσει?
Όλοι μας σε εκείνο το σημείο όταν είμαστε στον κεντρικό δρόμο, σταματάμε και στρίβουμε δεξιά στον ανηφορικό δρόμο με προσοχή, διότι περνάμε στο ρεύμα το αντίθετο λόγω της στενότητας του δρόμου. Ένα αυτοκίνητο σε πλάτος σαν το astra h και λίγο παραπάνω (+40 εκ το υπολογίζω) χωράει στην είσοδο του κατηφορικού δρόμου.....Σταματάμε, πάμε αργά και ελέγχουμε αν κατεβαίνει όχημα. Συνήθως την παίρνουμε λίγο ανοιχτά για κάπως καλύτερη ορατότητα. Δεν ανεβαίνουμε στα τυφλά χωρίς έλεγχο!
Είναι δύσκολο σημείο γιατί στενεύει ο δρόμος στην έξοδό του προς τον κεντρικό δρόμο....και δεν υπάρχει ορατότητα παρά κάτι λίγα μέτρα. Δηλαδή και αυτός που κατεβαίνει, πηγαίνει με χαμηλή ταχύτητα για κάτι τέτοιους που μπορεί να ανέβουν χωρίς ενδοιασμούς.... -
-
Απο κεντρικο δρομο με μικρη κινηση στριβω αριστερα και μπαινω σε στενο με μικρη ανηφορα για εμενα.Υπο φυσιολογικες συνθηκες χωρανε 2 αυτ/τα αλλα λογο παρκαρισμενων δεννν.Μιλφακι ερχεται κατα πανω μου σφαιρα,(εχει χωρο δεξια της να μπει ανετα απο την αρχη του στενου)σταματαμε και οι 2 εγω εχω μπει ηδη μεσα στο στενο,ανοιγω το παραθυρο και πολυ ευγενικα της λεω να κανει 1 μετρο ακριβως πισω ωστε να ανεβω δεξια απο την ραμπα που οδηγει στην πυλωτη μου.Αντι αυτου φωναζει κανε πισω και ερχεται κατα πανω μου.Με προσοχη βγαζω σχεδον ολο το αμαξι στον κεντρικο ευτυχως ειναι μεσημερι και δεν ειχε κινηση (δεν μπορω να το παω σε καμια γωνια γιατι εχει παρκαρισμενα) και γυριζει και μου λεει κουνοντας τα χερια αντε χασου ρε βλακα. Γραναζι μιλαμε την περνω απο απο πισω **λαθος μου βεβαια **(μεσα στο αμαξι μιλφακι + ανδρας + παιδι γυρω στα 14) την βλεπω οτι κοιταει απο τον καθρεπτη μετα απο 2 λεπτα σταματαει κοκαλο,κατεβαινει ο ανδρας φωναζοντας της νευριασμενος, βαζει οπισθεν κανει ενα μετρο και χωνετε σε μια πυλωτη.Σταματαω και φωναζω τον τυπα 'φιλε μου γιατι η κυρια εχει τοσα νευρα'??? Sorry παλικαρι μου εχεις δικιο, εχεις δικιο αλλα δεν μπορει να κανει οπισθεν 'δεν ηρθα να μαλωσω απλα η συμπεριφορα της ειναι καπως ενω εγω ειμαι πολυ ευγενικος',αυτος ξανα εχεις δικιο σου ζηταω συγνωμη εχει και ζεστη σημερα δωσε τοπο στην οργη Οποτε φευγω και λεω τι μαλακας ειμαι τελικα...(οση ωρα μιλουσα με τον συζυγο εκεινη εκανε τον ψοφιο κοριο μεσα στο αμαξι)....
-
Ωρες -ώρες όταν σας διαβάζω μου περνάνε περίεργες ιδέες ...ίσως η λύση για να κάθονται όλοι σούζα
https://www.car.gr/13628638-skoda-octavia
ίσως ,λεω τώρα ,η ηρεμία στον δρόμο να στοιχίζει μόνο 8590€ !
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]