-
Είμαι δεξιά εντελώς στο φανάρι, μπροστά μου λίγο ποιο αριστερά είναι ένα άλλο μηχανάκι (εγώ με την πάπια ήμουν) αυτόματο εκείνο λίγο πιο μπροστά αριστερά από εκείνον είναι ακόμη ένα μηχανάκι αυτόματο και εκείνο. Βασικά ήμασταν ο καθένας μέχρι τη μέση της μοτοσυκλέτας του άλλου με εμένα δεξιότερα. Πράσινο το φανάρι, ξεκινάμε και οι τρεις κανονικά και ο τέρμα αριστερός αψυχολόγητα το κόβει δεξιά, φρενάρει κοντεύοντας να τον ξυρίσει ο μπροστινός μου και φρενάρω και εγώ και κόβω λίγο δεξιά για να μην πλαγιάσω τον μπροστινό μου. Εν κινήσει όλα αυτά. Πατήσαμε φρένο, δεν ακινητοποιήσαμε όμως τις μηχανές. Βλέπω τον πρώτο που πήγε από τη μέση του δρόμου τέρμα δεξιά κοντεύοντας τους δύο πίσω να μας κάνει να έχουμε 'φιλάκια', χωρίς κράνος και με το κινητό στον ώμο.... Όταν πέρασα και τον κοίταξα καλά, ήταν και γνωστός μου. Χρόνια οδηγάει μηχανή...
Κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Χώρια οι πεζοί που περνάνε (όχι από διαβάσεις, έτσι στο ξεκάρφωτο) και περιμένουν να σταματήσεις. Όταν όμως παίρνω κανενός φίλου κανένα εντούρο με εξάτμιση με δυνατό μπάσο θόρυβο και ψιλομαρσάρω, οι πεζοί κοκαλώνουν στη μέση του δρόμου. Με το παπάκι όταν είμαι σημασία δεν δίνουν.... -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Είμαι δεξιά εντελώς στο φανάρι, μπροστά μου λίγο ποιο αριστερά είναι ένα άλλο μηχανάκι (εγώ με την πάπια ήμουν) αυτόματο εκείνο λίγο πιο μπροστά αριστερά από εκείνον είναι ακόμη ένα μηχανάκι αυτόματο και εκείνο. Βασικά ήμασταν ο καθένας μέχρι τη μέση της μοτοσυκλέτας του άλλου με εμένα δεξιότερα. Πράσινο το φανάρι, ξεκινάμε και οι τρεις κανονικά και ο τέρμα αριστερός αψυχολόγητα το κόβει δεξιά, φρενάρει κοντεύοντας να τον ξυρίσει ο μπροστινός μου και φρενάρω και εγώ και κόβω λίγο δεξιά για να μην πλαγιάσω τον μπροστινό μου. Εν κινήσει όλα αυτά. Πατήσαμε φρένο, δεν ακινητοποιήσαμε όμως τις μηχανές. Βλέπω τον πρώτο που πήγε από τη μέση του δρόμου τέρμα δεξιά κοντεύοντας τους δύο πίσω να μας κάνει να έχουμε 'φιλάκια', χωρίς κράνος και με το κινητό στον ώμο.... Όταν πέρασα και τον κοίταξα καλά, ήταν και γνωστός μου. Χρόνια οδηγάει μηχανή...
Κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Χώρια οι πεζοί που περνάνε (όχι από διαβάσεις, έτσι στο ξεκάρφωτο) και περιμένουν να σταματήσεις. Όταν όμως παίρνω κανενός φίλου κανένα εντούρο με εξάτμιση με δυνατό μπάσο θόρυβο και ψιλομαρσάρω, οι πεζοί κοκαλώνουν στη μέση του δρόμου. Με το παπάκι όταν είμαι σημασία δεν δίνουν....Ο φόβος φυλάει τα έρμα! Το ίδιο κάνουν όλοι.
Μεγαλύτερος όγκος, περισσότερος φόβος.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
πρέπει να το δείτε αυτό το video ...
παρά λίγο θα καιγόντουσαν ζωντανοί ...
για να πάρει ο οδηγός likes στό youtube ...
ενώ εχει πάρει φωτιά το αμάξι ,ο οδηγός κάθεται δίπλα στό αμάξι - ανοιγοκλείνει τίς πόρτες - σκύβει κάτω από το αμάξι κλπ κλπ ,καί πίστευα οτι μόνο στήν ελλάδα εχουμε ηλίθιους κ βλάκες ...
http://www.autogreeknews.gr/nea/polla-d ... -soy-video -
Λαμία: Έμοιαζε με ατύχημα αλλά ήταν παρκάρισμα
https://www.news247.gr/koinonia/lamia-e ... 39129.html
-
Απίστευτο!!!!
Λέω και εγώ καμία δημοσιογραφική υπερβολή θα διαβάσω τώρα.
Το μισό μπροστινό του αυτοκινήτου έχει πατήσει μέσα στο μαγαζί!!!Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Λαμία: Έμοιαζε με ατύχημα αλλά ήταν παρκάρισμαhttps://www.news247.gr/koinonia/lamia-e ... 39129.html
Αυτός ο τύπος παίδες έχει δίπλωμα οδήγησης και δικαίωμα ψήφου και δεν ξέρω πιο από τα δυο είναι πιο επικίνδυνο
-
Χειροποίητες ράμπες βγαίνουν στο οδόστρωμα, κολλητά με το ΑΤ Ληξουρίου Κεφαλονιάς.
-
Σε χθεσινή 30λεπτη οδήγηση :
Ζώο #1
Ο κωλόγερος με το μαύρο Vectra. Φαινόταν από πιο πρίν ότι κάποια στιγμή θα την κάνει τη μ@λ#ια, οπότε τον είχα στο μάτι.
Ζώο #2
Ο εξυπνάκιας με το A3, κάνει που κάνει την παρανομία (αναστροφή στο φανάρι), θέλει να χωθεί και πριν τους νόμιμα ερχόμενους, χρειάστηκε να φρενάρω.
Γίδια...
-
Ψήνομαι κι εγώ να βάλω την action cam σε φορτηγό και ΙΧ. Θα εμφανιστούν πολλά διαμάντια.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ψήνομαι κι εγώ να βάλω την action cam σε φορτηγό και ΙΧ. Θα εμφανιστούν πολλά διαμάντια.Εγώ έχω βάλει την Xiaomi 70mai (70 minutes) : https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_967 ... id=1433363
Μικρή, διακριτική και κορυφαία βιντεοσκόπηση, στα 35€ με priority line. Την έχω από όταν βγήκε γιατί έψαχνα κάτι ακριβώς σαν αυτή.
Η προηγούμενη παρόμοια, μια mini 0806 x44 έβγαλε πολλά προβλήματα, κυρίως μπαταρίας και υπερθέρμανσης.
Δοκίμασα και με action cam (μια Elephone Explorer X) αλλά δεν βόλευε λόγω μεγέθους, την 70mai την έχω βάλει μπροστά από τον μεσαίο καθρέφτη και δεν τη βλέπω καθόλου.Κυρίως για ατυχήματα έχω βάλει dashcam, αλλά οι βλακείες που βλέπω είναι άπειρες. Και να φανταστείτε ότι κυκλοφορώ κυρίως με ποδήλατο.
-
Λέω να πάρω μια action cam ανεξαρτήτως, δεν ξέρω αν θα βολέψει περιστασιακά να την έχω στο αμάξι για κανένα διαμάντι. Να συγχαρώ τον μάγκα με τη μαύρη μπέμπα χθες βράδυ που σε άδειο δρόμο αποφάσισε ότι δεν γουστάρει μεσαία ή αριστερή και πρέπει οπωσδήποτε από την αρχή της πριφερειακής μέχρι που έφυγε να μένει δεξιά με 110... Και δεν υπήρχε κίνηση στη μεσαία...
Και τον άλλο μάγκα που στην έξοδο προς Σέρρες έπρεπε να περάσει και καλά όλους τους χαζούς που πήγαιναν κανονικά στη λωρίδα εξόδου και να χωθεί μπροστά τους... -
Να συγχαρώ τον μάγκα με τη μαύρη μπέμπα χθες βράδυ που σε άδειο δρόμο αποφάσισε ότι δεν γουστάρει μεσαία ή αριστερή και πρέπει οπωσδήποτε από την αρχή της πριφερειακής μέχρι που έφυγε να μένει δεξιά με 110... Και δεν υπήρχε κίνηση στη μεσαία...\
Να τον συγχαρεις γιατι ο ΚΟΚ οριζει να κινουμαστε στη δεξια οταν ειναι αδειος ο δρομος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να συγχαρώ τον μάγκα με τη μαύρη μπέμπα χθες βράδυ που σε άδειο δρόμο αποφάσισε ότι δεν γουστάρει μεσαία ή αριστερή και πρέπει οπωσδήποτε από την αρχή της πριφερειακής μέχρι που έφυγε να μένει δεξιά με 110... Και δεν υπήρχε κίνηση στη μεσαία...\
Να τον συγχαρεις γιατι ο ΚΟΚ οριζει να κινουμαστε στη δεξια οταν ειναι αδειος ο δρομος
Μάλλον μπερδεύτηκε ο φίλος......
-
Η τήρηση του συγκεκριμένου αρθρου του ΚΟΚ είναι το λιγότερο τηρούμενο άρθρο του.
Απείρως περισσότερες οι φορές που καταπατείται αυτό το άρθρο από οποιοδήποτε άλλο.
Μια γ@μημένη κλήση για αυτό δεν νομίζω να έχει πέσει!!!Υπό αυτή την έννοια ο μάγκας αξίζει συγχαρητήρια.
Βέβαια άθλιο το να συγχαίρεις κάποιον επέιδή τηρεί τον ΚΟΚ, αλλά άν είναι από τους ελάχιστους πρέπει να το κάνουμε. -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Να συγχαρώ τον μάγκα με τη μαύρη μπέμπα χθες βράδυ που σε άδειο δρόμο αποφάσισε ότι δεν γουστάρει μεσαία ή αριστερή και πρέπει οπωσδήποτε από την αρχή της πριφερειακής μέχρι που έφυγε να μένει δεξιά με 110... Και δεν υπήρχε κίνηση στη μεσαία...Να τον συγχαρείς βεβαίως, γιατί οδηγεί σωστά! Έχοντας οδηγήσει αρκετά και εκτός Ελλάδος, στη Γερμανία π. χ. που και δεν έχουν όρια σε μεγάλα κομμάτια των Αυτοκινητοδρομων και έχουν αυτοκινητιστική παιδεία (πλην Τούρκων) έχω δει πολλές φορές σε άδειο δρόμο να πηγαίνουν στη δεξιά λωρίδα με 150-160.
-
Μάλλον ή δεν έδωσα σωστές εξηγήσεις είτε κάτι εγώ δεν καταλαβαίνω καλά. Η κίνηση στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης ήταν μικρή (για την περιφερειακή της Θεσσαλονίκης), ο δρόμος δεν ήταν άδειος αλλά η κίνηση γινόταν σε επίπεδο που κανονικά δεν επηρεάζε το ένα όχημα το άλλο. Το όριο είναι 90 σε όλο το μήκος που μιλάω. Επειδή ο δρόμος είναι πολύ άσχημα κατασκευασμένος (δεν έχει επαρκείς ή και καθόλου λωρίδες επιτάχυνσης/επιβράδυνσης σε πολλές εξόδους) δεξιά μένουν τα οχήματα που θέλουν να βγουν στην επόμενη έξοδο ή όσα πάνε υποχρεωτικά αργά (φορτηγά κ.α.). Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να πάρεις αγκαλιά όποιον βγαίνει από την έξοδο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις υποχρεώνεται να ακινητοποιήσει εντελώς το όχημα για να ελέγξει το δρόμο (!). Σε άδειο δρόμο πράγματι επιλέγεις το δεξί ρεύμα, οχι όμως όταν η ταχύτητα που επιλέγεις υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 20 χ.α.ω. το όριο ταχύτητας και σίγουρα όχι όταν υπάρχει κίνηση στο δεξί ρεύμα την οποία προσπερνάς κάθε τόσο.
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Μάλλον ή δεν έδωσα σωστές εξηγήσεις είτε κάτι εγώ δεν καταλαβαίνω καλά. Η κίνηση στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης ήταν μικρή (για την περιφερειακή της Θεσσαλονίκης), ο δρόμος δεν ήταν άδειος αλλά η κίνηση γινόταν σε επίπεδο που κανονικά δεν επηρεάζε το ένα όχημα το άλλο. Το όριο είναι 90 σε όλο το μήκος που μιλάω. Επειδή ο δρόμος είναι πολύ άσχημα κατασκευασμένος (δεν έχει επαρκείς ή και καθόλου λωρίδες επιτάχυνσης/επιβράδυνσης σε πολλές εξόδους) δεξιά μένουν τα οχήματα που θέλουν να βγουν στην επόμενη έξοδο ή όσα πάνε υποχρεωτικά αργά (φορτηγά κ.α.). Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να πάρεις αγκαλιά όποιον βγαίνει από την έξοδο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις υποχρεώνεται να ακινητοποιήσει εντελώς το όχημα για να ελέγξει το δρόμο (!). Σε άδειο δρόμο πράγματι επιλέγεις το δεξί ρεύμα, οχι όμως όταν η ταχύτητα που επιλέγεις υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 20 χ.α.ω. το όριο ταχύτητας και σίγουρα όχι όταν υπάρχει κίνηση στο δεξί ρεύμα την οποία προσπερνάς κάθε τόσο.Να του δώσεις συγχαρητήρια και να τον μιμηθείς. Εάν όλοι κινούνταν δεξιά και όχι κολλημένοι στη μεσαία ή αριστερά για να αφήνουν τη δεξιά άδεια όπως λες, ο δρόμος θα ήταν πολύ καλύτερος και ασφαλέστερος σε κάθε ώρα με οποιοδήποτε κυκλοφοριακό φόρτο.
-
Καλό είναι όταν κινούμαστε κοντά στο όριο ταχύτητας να είμαστε στην κεντρική η αριστερή (λιγότερο) λωρίδα. Μόνο στην Ελλάδα βγάζεις φλας δεξιά και κυνηγάς τον καγκουρα να τον προσπεράσεις και να κανείς έξοδο Κολιν Μακ Ρει με 150.....νομίζω ότι καταλαβαίνω τι λέει ο φίλος....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για τον περιφερειακό Θεσσαλονίκης όντως σε πολλά κομμάτια είναι πολύ ασφαλέστερο να κινείσαι με ταχύτητες άνω του ορίου στη μεσαία λωρίδα.
-
Πρωινό ζωαδι (παππούς ανω τον 70ετων) βγηκε στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης απο την Εξοδο προς Αγιο Παύλο.Η συγκεκριμένη εξοδος προς ανατολικα έχει κλειστη δεξιά στροφή.Αν κάποιος φουκαρας εβγαινε απο τον Περιφερειακό προς Αγ.Παυλο θα έπεφτε πανω στον μπάρμπα....
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]