-
Storm επηδη ειμαι απο Αρκαδια, τα μεσημερια κανει ζεστη οποτε πρεπει να αποφυγεις τις δουλειες και τις βολτες κατω απο τον ηλιο. Στο δασος προφανως εχεις σκια. Το βραδυ πεφτει η θερμοκρασια οποτε εχει δροσια.
Οποτε ειναι οντως συνολικα ποιο δροσερα απο παραθαλασσια μερη. οπως η Αργολιδα που καθε χρονο βαραει 40αρια.
Νησι που το χτυπαει αερας συνεχως οπως μυκονος ε λογικα θα ειναι δροσερο συνεχως.
-
Εγώ κλαίω κάθε καλοκαίρι με κολλητό που πρέπει πάνω από το μισό Αύγουστο να αφήνει τη Ρόδο για να πάει στα πεθερικά στα Τρίκαλα.
'Και σου 'πα πάρε μαύρο αυτοκίνητο να τρως bacon and eggs στο καπω'
Έρχεται αύριο και θα βλέπει το Χαλκιδισταν παραδεισο ο καψερος...
(Άλλη υπόθεση ο χειμώνας βέβαια, εκεί γουσταρουμε Τρικαλο)
-
Αφορμή για να ρωτήσω και εδώ είναι ερώτημα που τέθηκε σε άλλο φόρουμ και με έβαλε και μένα σε σκέψεις καθώς και από κλοπή καινούριου αυτοκινήτου στην παραλία Μαραθώνα το προηγούμενο καλοκαίρι. Το αυτοκίνητο είχε μέσα και κινητά, πορτοφόλια.
Μπάνιο με δίκυκλο ή αυτοκίνητο. Παίρνεις μόνος ή μόνη το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο για ένα μπανάκι.
Που αφήνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μηχανής; Θεωρητικά όλα τα προσωπικά αντικείμενα αξίας π.χ. κινητό, πορτοφόλι θα παραμείνουν μέσα στο μεταφορικό μέσο.Τα κλειδιά όμως; Είναι ένα πρόβλημα που και εγώ έχω αντιμετωπίσει πριν πολλά χρόνια που κατέβαινα στο νησί για διακοπές με την μηχανή και με ανάγκασε να πηγαίνω για μπάνιο με τα πόδια στη κοντινή παραλία.
-
storm 1) Βεβαιώσου πως δεν σε κοιτά κανένας και κρύψτα/κρέμασέ τα σε κάποιο εξάρτημα της ανάρτησης ή στη ρεζέρβα. 2) Πολλοί λουόμενοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες οπότε πριν αρχίσεις να κολυμπάς βρες κάποιον/κάποια που φαίνεται έμπιστος/η δίπλα σου και πες τους να έχουν μια ματιά στα πράγματά σου.
Έχουμε γνωριστεί κόσμος και κοσμάκης με αυτό τον τρόπο στο παραλιακό μέτωπο.
Σημείωση έχω τύχει και σε κλοπή αυτοκινήτου αφού πρώτα βούτηξαν την τσάντα ολόκληρη με τα κλειδιά ενώ κολυμπούσαν και να σπάνε τζάμια γιατί υπήρχαν πράγματα σε εμφανές σημείο. -
Παίρνεις μόνο τα βασικά : κινητό , κλειδί μόνο μηχανής και λουκέτου , δίπλωμα και κάνα Ευρώ. Μετά έχεις 2 επιλογές αδιάβροχο τσαντάκι και κολυμπάς μαζί τους ή πας στρώνεις πετσέτα και θάβεις το τσαντάκι κάτω απο την πεσέτα . Αν είστε παρέα βουτάτε με βάρδιες ! Να κρύψεις κλειδιά στην μηχανή είναι ρίσκο μιας και υπάρχουν τσιλιαδόροι παντού
-
Ενδιαφέρον αυτό το τσαντάκι. Πολύ ενδιαφέρον.
Κάτι τέτοιο σε μικρότερες διαστάσεις θα ήταν ιδανικό για τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μηχανής. Κάτι σαν ζώνη δηλαδή με ένα φερμουάρ; Ίσως...
-
@storm said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Ενδιαφέρον αυτό το τσαντάκι. Πολύ ενδιαφέρον.
Κάτι τέτοιο σε μικρότερες διαστάσεις θα ήταν ιδανικό για τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μηχανής. Κάτι σαν ζώνη δηλαδή με ένα φερμουάρ; Ίσως...
Κάποτε που έκανα ιστιοπλοϊα είχα πολλά τέτοια, είναι βολικά για χρήματα, κλειδιά κλπ.
-
πας απλα για μπανιο να φχαριστηθεις και στη χειροτερη σε κλεψανε.
φροντισε να εχεις κλοπης στο αμαξι.
ταυτοτητες, καρτες κλπ ξαναβγαινουν ευκολα
σιγα μη πεθανουμε απο το αγχος για τα χαρτια και τα σιδεραΑρΕς
μου εχουν κλεψει το σπιτι, το εξοχικο, 2 αυτοκινητα, 3 μηχανακια, μου εχουν ανοιξει αμαξια, μου εχουν αρπαξει το πορτοφολι. και πολυ-πολυ προσφατα μια εταιρικη πιστωτικη και το πραγματακι της αττικης οδου. ομως ποτε, μα ποτε, δεν μου εχουν κλεψει κατι στη παραλια ή στο βουνο παρολο που ακομη και τα κλειδια τα ξεχναω πανω χωρις να μιλαμε για κινητο φαρδυ-πλατυ πανω στη πετσετα -
Στην παραλία μου έχουν κλέψει τις παντόφλες. Βγήκα από την θάλασσα και οι παντόφλες είχαν εξαφανισθεί. Ήταν και ρετρό. Παπουδής. Ανεκτίμητης ιστορικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής αξίας. Τις είχα μια ζωή στο νησί.
Απίστευτο καψώνι. Μετά δεν μπορούσα να περπατήσω πουθενά. Αναστενάρης. Εγκαύματα 3ου βαθμού.
Έγινα και ρόμπα. Ξυπόλητος σαν τον γιούφτο περπατούσα στο λιοπύρι.
Κανονικά τις παντόφλες θα έπρεπε να ασφαλίζουν οι ασφαλιστικές για ολική/μερική κλοπή.
-
Μερική κλοπή θα ήταν ωραίο. Κουτσό όλη την παραλία και μετά μέχρι το σπίτι.
Άσε που θα έβρισκαν τον κλέφτη εύκολα. Σε μια παραλία θα υπάρχουν δύο τύποι που κάνουν κουτσο. Δεν θέλει και πολύ σκέψη ποιος είναι ο κλέφτης.
Μετά θα είχε λέει και κυνηγητό με κουτσό μεταξύ κλέφτη και ιδιοκτήτη.Τώρα που το σκέφτομαι μακάρι να συμβαίνουν τέτοιες κλοπές. Θα έχει χάπενινγκ η υπόθεση μπάνιο στη θάλασσα.
Καταιγίδα μη με παρεξηγήσεις, λέω τις κρυαδες μου.
-
Μέχρι θερμάστρα του κ@λου έχουν αξεσουάρ τα σημερινά αμάξια, ένα fingerprint reader να τα ξεκλειδώνει δεν βάζουν...
-
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
πας απλα για μπανιο να φχαριστηθεις και στη χειροτερη σε κλεψανε.
φροντισε να εχεις κλοπης στο αμαξι.
ταυτοτητες, καρτες κλπ ξαναβγαινουν ευκολα
σιγα μη πεθανουμε απο το αγχος για τα χαρτια και τα σιδεραΑρΕς
μου εχουν κλεψει το σπιτι, το εξοχικο, 2 αυτοκινητα, 3 μηχανακια, μου εχουν ανοιξει αμαξια, μου εχουν αρπαξει το πορτοφολι. και πολυ-πολυ προσφατα μια εταιρικη πιστωτικη και το πραγματακι της αττικης οδου. ομως ποτε, μα ποτε, δεν μου εχουν κλεψει κατι στη παραλια ή στο βουνο παρολο που ακομη και τα κλειδια τα ξεχναω πανω χωρις να μιλαμε για κινητο φαρδυ-πλατυ πανω στη πετσεταΕίναι σπάσιμο όμως βρε γάτε , να κάνεις το μπανάκι σου και βγαίνοντας απο την θάλασσα σαν σε διαφήμιση του badidas να βλέπεις να λείπουν τα πράγματα.
@storm αυτό το τσαντάκι όπως και ο μικρός φάκελος λαιμού ή ένα σαν διάφανος δονητής με βιδωτό καπάκι είναι βγαλμένα απο την ζωή στις παραλίες της γυφτιάς aka rio de γυφτέΐρο -
Εγώ θα ήθελα μία μικρή αδιάβροχη θήκη, πολύ μικρή για να χωράει ίσα-ίσα το κλειδί της μηχανής και μετά να το κρύβω με κάποιο τρόπο στο μαγιό από την μέσα πλευρά.
Αν θα πάω διακοπές στο νησί θα πάω με την μηχανή. Άλλη αίσθηση το δίκυκλο στις καλοκαιρινές διακοπές.Το σενάριο να λέω σε άλλους να επιβλέπουν τα προσωπικά μου αντικείμενα προφανώς δεν παίζει. Αλλά με το κλειδί του σκούτερ πάνω μου δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα αντικείμενα που θα έχω αφήσει στην παραλία. Τα λιγοστά χρήματα θα είναι στη μηχανή.
Επίσης στην χειρότερη και την μηχανή να κλέψουν δεν θα τρελαθώ. Μικρή η χασούρα, θα πάρω άλλη. Το αυτοκίνητο όμως είναι άλλη υπόθεση.
-
-
Ρε παίχτη που το ανακάλυψες αυτό;;;;;; Φοβερό! Ευχαριστώ!
-
Το ζήτημα απασχολούσε πάντα κι όσους ασχολούνται με παράκτιο ψαροντούφεκο ή άλλα θαλάσσια σπορ που δεν έχουν την πολυτέλεια του σκάφους ή βάρκας.
Το να έχεις με κάποιο τρόπο πάνω σου αδιαβροχοποιημένο το κινητό ή τα κλειδιά του οχήματος, έχει μεγάλο ρίσκο κι αυτό, γιατί αν πέσει και χαθεί κάτι στη θάλασσα, ακόμη και σε 2 μέτρα νερό, οι πιθανότητες εύρεσης είναι μηδαμινές, κι θάλασσα αλλάζει συνεχώς, ένα μπουρίνι, αέρας ή κύμα, κάποιο ρεύμα, μπορεί να αποσυντονίσει πολλά πράγματα.
Οι πιθανότητες να έρθει κάποιος να σου κλέψει το όχημα σε μια παραλία είναι επίσης μηδαμινές, κι αν βρίσκεσαι σε νησί, είναι καθυστερημένος ή μεθυσμένος ο κλέφτης.Πολλές φορές τα κρύβαμε σε εξωτερικά σημεία του κάθε οχήματος που δεν θα το βρεις ψηλαφώντας αν δεν ξέρεις ήδη πως είναι εκεί το κλειδί, ή σε ένα κουτάκι κάτω από πέτρες κλπ. κάπου σίγουρα.
Όταν προκειται απλά για κολύμπι σε πολυσύχναστη αμμουδιά, μπορείς να έχεις οπτική επαφή με τα πραγματά σου, εκτός αν πάς για κολυμβητική προπόνηση χιλιομέτρων.
Το να "δέσεις" το τσαντάκι στην ομπρέλα ή να το παραχώσεις κάπου, ώστε να μη μπορεί να το αρπάξει κάποιος αστραπιαία περνώντας, αρκεί. Στο κάτω κάτω, αν κάποιος φοβάται τόσο πολύ σε τέτοιο μέρος, ας τα δίνει στο beach bar να τα βάλουν σε ένα συρτάρι.
Οι διακοπές είναι για να ξενοιάσουμε και να εκτεθούμε και λίγο... -
-
Διαβάζω το θέμα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2" που γύρισε σε διακοπές, θάλασσες, καλοκαίρι και όμορφα μέρη και μου δημιουργήθηκε μία απορία.
Υπάρχει μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδα που μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικά οικονομικές διακοπές σε κάποιο ήσυχο μέρος και να είναι κοντά στη θάλασσα;
-
Υπάρχει μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδα που μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικά οικονομικές διακοπές σε κάποιο ήσυχο μέρος και να είναι κοντά στη θάλασσα;
Πάρα πολλά, αλλά μάλλον κανένα δεν θα κάνει σε σένα.
-
Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια μέρη στην Πελοπόννησο (π.χ. πλύτρα, Τολό, Καρδαμύλη και γενικά παντού!). Επίσης και προς Μαγνησία (π.χ. Αμαλιάπολη, τσέκαρέ την). Να έχεις ένα διαμερισματάκι πάνω στην θάλασσα και να πηγαίνεις σε 3' με τα πόδια για μπάνιο και φαγητό ένα γύρω. Δεν θα έχεις πολλές ανέσεις, αλλά θα είναι καθαρά.
Ένα άλλο στην Πελοπόννησο π.χ: http://www.alkyones-plytra.gr/
Γενικά εαν το ψάξεις, έχει πάρα πολλά τέτοια μέρη και εαν πας και εκτός Αυγούστου έχει και σχετική ηρεμία και πολύ λογικέ τιμές.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)