-
@storm said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
ρε συ νικ βασικα θελει διαθεση και οχι δικαιολογιες....
και μιλας σε καποιον που δουλευει 16ωρες και οταν φευγει ημερησια, αντι να γυρισει σπιτακι του το απογευμα, γυρναει γραφειο.
το ματαξαναλεω, μπειτε στη πριζα, θα γουσταρετε. πολυ.Φεύγεις καθημερινές για ημερήσιες; Ωραίος...
ε?
οχι, δεν εχω αυτον το χρονο... για σ/κ που επισης εργαζομαι παει το 'ημερησια εκδρομη' και η επιστροφη στο γραφειο εστω και για ενα βραδυνο τριωρο. το επαναλαμβανω, απο τη διαδρομη κουζινα-σαλονι-κρεβατοκαμαρα προτιμω ακομη και ποικιλο ορος. εσυ που κανεις μονο σαλονι-κουζινα (να ξερεις θυμαμαι την απεχθεια σου στο ξυλινο πατωμα στα υπνοδωματια!) δοκιμασε το, προσπαθησε το και μετα θα καταλαβεις τα περι βαρεμαρας -
ε?
οχι, δεν εχω αυτον το χρονο... για σ/κ που επισης εργαζομαι παει το 'ημερησια εκδρομη' και η επιστροφη στο γραφειο εστω και για ενα βραδυνο τριωρο. το επαναλαμβανω, απο τη διαδρομη κουζινα-σαλονι-κρεβατοκαμαρα προτιμω ακομη και ποικιλο ορος. εσυ που κανεις μονο σαλονι-κουζινα (να ξερεις θυμαμαι την απεχθεια σου στο ξυλινο πατωμα στα υπνοδωματια!) δοκιμασε το, προσπαθησε το και μετα θα καταλαβεις τα περι βαρεμαραςΓια να κάνεις αυτά τα Σαββατοκύριακα σημαίνει ότι κάποιος άλλος φροντίζει τα του σπιτιού σου/σας, τις υπόλοιπες υποχρεώσεις κλπ...κλπ...
Εγώ φίλε μου τα Σ/Κ ψάχνω να βρω μία ώρα να κάτσω λίγο στο κρεβάτι να ξεκουραστώ.
Και τα τελευταία δύο χρόνια έχω βρεθεί και απολογούμενος προς τον εργοδότη γιατί δεν βρίσκω ελεύθερο χρόνο για να διαβάσω και να περάσω εξετάσεις για διάφορα certifications που θέλει να έχουμε οι υπάλληλοί του για να πάρει αυτός κάποιες εταιρικές πιστοποιήσεις για να έχει καλύτερες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες κατασκευαστών υλικού και λογισμικού.
Gatoz δεν κάνουμε όλοι την ίδια ζωή...
-
@gatoz , από Αθήνα δε ξέρω για εκδρομές , δεν αμφιβάλω στα γραφόμενά σου.
Στα περί φαγητού στη φύση, ζώ στην Ήπειρο , κατάγομαι (κατά το ήμισυ) από χωριό μετακινούμενων κτηνοτρόφων, ε ο ύπνος και το φαγητό σε κομμένες φτέρες (μη το γράψω ηπειρώτικα και δεν γίνω κατανοητός) είναι η δεύτερή μου φύση.Αλλά ο κουμπάρος έχει τρία κουτσούβελα , δεν με άκουσε και πήρε το C5 σε βενζίνη και όχι μαζούτ (ήθελε να σουζάρει με 180 ατίθασα), δε μπορεί πλέον να πληρώνει και βενζίνες και φαγητό !. Οπότε δουλεύει πιο συχνά το ταπεράκι (ποτέ δεν είχε σταματήσει, αλλά άντε κάνε το καραχείμωνο....).
Περιπατητικές περιηγήσεις, είχα προσπαθήσει να προσαρμοστώ σε Ορειβατικό Σύλλογο. Απέτυχα γιατί έχαναν το νόημα για εμένα. Οπότε οι εν λόγω φίλοι , φτιάξαμε δικό μας γκρουπάκι (φράξια) όπου πάμε όσο μπορούν τα οχήματά μας (εδώ το έχανε ο ορειβατικός, αφού πάει το SUV όσο πάει, τι το θέλω να ταλαιπωρούμαι....) και περπατάμε μετά για κορυφή. Αν τη φτάσουμε έχε καλώς , αλλά πρέπει να προλάβουμε και την ταβέρνα (και εδώ το έχανε ο ορειβατικός , ήταν αυτοσκοπός η κορυφή, δεν προλαβαίναμε ταβέρνα, εγώ μπάρες και λοιπά δε τρώω , θέλω λίγδα!).
Τα παραπάνω σε χιουμοριστική διάθεση αλλά κρύβουν αλήθειες. Στην πράξη , στην αρχή κινηθήκαμε σε γνωστά και εύκολα μέρη ( η κορυφή στο χωριό του ενός, η δρακόλιμνη κ.λπ.). Με τον καιρό , βοηθούντος και του ίντερνετ στο οποίο βρίσκεις πάρα πολλά ακόμα και μη σηματοδοτημένα μονοπάτια , κινηθήκαμε σε πολλές διαδρομές. Δεν κινδύνευσα ποτέ , δεν χαθήκαμε (πολύ) ποτέ!
Δεν καβαλάω κάθε ΣΚ , κορυφές μην παρεξηγηθώ και ότι και να πεί ο γάτος , εδώ διαφωνούμε , πάρα πολύ κόσμος δεν έχει ούτε για αυτές τις απλές εκδρομές που περιγράφει! Είτε αυτό είναι χρήματα , είτε χρόνος είτε διάθεση! Το βλέπω και σε μένα τον ίδιο...
-
@storm said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Είναι σαν τον Κάρολο που έφθασε στα 80 και ακόμη περιμένει να κάτσει στο θρόνο... Και αν προκύψει να κάτσει θα είναι "για μία τζούρα τσιγάρο, μετά η γόπα και πέταμα".
Χαχαχαχα έκλαψα λέμε
-
Διάβασα για τον φραγκάτο που ήθελε να αγοράσει εξοχικό , αλλά προτίμησε να περνάει σε 5άστερα...
Προφανώς το εξοχικό που θα κοίταζε θα έκανε 300-500-700000, γιατί μόνο έτσι βγαίνει η σύγκριση.
Θα μπορούσε να δώσει 150-200 και να πάρει ένα 40-50ποδο κρούζερ και να κάνει τις βόλτες του και να το νοικιάζει άμα λάχει...
Εδώ νοικιάζουν οι εφοπλιστές τα δικά τους και δεν σιχαίνονται, θα σιχαινόταν αυτός ?
Εγώ πάντως δεν είπα να αγοράσει κάποιος εξοχικό.
Αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε συντήρηση σε ένα σπίτι ?Συντήρηση δεν είναι να το βάφουμε κάθε 1-2 χρόνια.
Αυτό αν δεν καπνίζουμε, είναι απλά εμμονή και θέλει ιατρική συμβουλή.Συντήρηση είναι κάθε 5-10 χρόνια να κοιτάμε τις μονώσεις, που και αυτό στις πολυκατοικίες που μένουμε δεν τις κοιτάμε.
Τώρα αν έχουμε ένα σπίτι με κτήμα 5-10 στρεμμάτων που θέλει περιποίηση, δεν είναι εξοχικό.
Εξοχικό είναι 50-100 τμ , σε χωριό που μπορείς να το ελέγξεις.
Κάποιοι έφτιαξαν τέρατα στα χωριά την εποχή της αφθονίας.
200-300 τμ. Θα τους βάλουμε σε σύγκριση ?
Τώρα μελετάμε μία μονοκατοικία.
Υπόγειο πιλοτή, 4 όροφοι και πράσινη ταράτσα. 700 τμ σύνολο.
Εχει προοπτική να γίνει και 2 σπίτια μετά από 20-30 χρόνια.
Είναι μέτρο σύγκρισης αυτό για όλους ?
Και τι έγινε αν το πατρικό εξοχικό είναι στα Φάρσαλα ? Δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο στην Μιτζέλα ?
Δεν μπορείς να περάσεις καλά στα Φάρσαλα ?
Δεν θα είναι πιο άνετα τα παιδιά ?Αν είναι στα Αγραφα ?
Προφανώς αν είναι 300-400 χλμ από την Αθήνα είναι δύσκολο το ΣΚ.
Οχι και τόσο βέβαια.
Χαλάνδρι - Κυπαρισσία έκανα 2.15, τώρα που έχεις καλούς δρόμους.
Το ίδιο σχεδόν θέλω μέχρι την Κύμη και ας είναι τα μισά χλμ. λόγω του κωλόδρομου και των κακών βουλευτών που έχουμε εδώ και 40 χρόνια.
Παράδειγμα.
Είναι καλοκαίρι και θέλετε να πάτε για μπάνιο, οικογένεια με 2 παιδάκια.
Για πηγαίνετε σε μία οργανωμένη παραλία, ακόμα χειρότερα αν έχει και είσοδο.
Θα κάνετε 100 χλμ το Σάββατο και 100 χλμ την Κυριακή και θα πληρώσετε και 20-40 ευρώ την φορά για ξαπλώστρες, χώρια καφέδες κλπ. Αν κάτσετε και σε ταβέρνα άλλα 60-80 την φορά.
Εμείς ως ζευγάρι, αντί για αυτό, μας συμφέρει να πηγαίνουμε στο εξοχικό, από Παρασκευή βράδυ, ή από Σάββατο πρωί, με 40 ευρώ τα 300 χλμ μαζί με τα διόδια και να τρώμε με 20-30 ευρώ και γενικά με ένα 50άρι την ημέρα, να έχουμε δύο φορές φαγητό, καφέδες και βραδινή έξοδο. Δηλαδή 140 ευρώ για πολύ άνετη, που μπορεί να πέσει και στα 100 ευρώ.
Αν πάω για μπάνιο στο Σούνιο, θέλω 20 ευρώ διαδρομές και 20 ευρώ για ομπρέλες και 80 ευρώ για ένα φαγητό και το βράδυ μέσα. Δηλαδή κάτω από 120 δεν πέφτω, ενώ σε ανάλογη λογική στο εξοχικό είμαι στα 80 ευρώ και έχω κάνει και ένα μπάνιο ακόμα την Παρασκευή το απόγευμα.
Αλλά η μεγάλη αλλαγή, είναι ότι στην άδεια σου, το να μείνεις 15 μέρες στο εξοχικό σου και να πας και ένα τριήμερο κάπου αλλού, θα σου κοστίσει το 1/4 των χρημάτων, από το να πας διακοπές αλλού, ή αλλιώς πάς μόνο 3 μέρες διακοπές.
-
Εννοείται συμφέρει εξοχικό. Αρκεί να το πληρώσουν άλλοι...χαχα
Όχι εντάξει, δύο οικογένειες, γονείς από σόγια μαζεύονται για ενα μικρο εξοχικό.
Πρώτον και καλύτερο. Τα παιδιά που θα μείνουν το καλοκαίρι; Στους δρόμους στις πόλεις ή σε εξοχικά. Και αν ρωτάτε πως, παίρνεις τους παππούδες και τους βάζεις επιστατες στο εξοχικό και τους φορτώνεις τα παιδιά. Και έτσι 3 μήνες το καλοκαίρι και αυτα περνούν καλά και οι γονείς έχουν χρόνο για τον εαυτό τους.
Αυτό που έχει σημασία είναι να έχει και άλλα σπίτια με άλλες οικογένειες κοντά στο εξοχικό. Κάνουν και παρέες και δεν θέλουν να φύγουν μετά τον Σεπτέμβριο.
Αν δεν μένουν στις πόλεις τότε θα μενουν στο χωριό οπότε κάνεις ανακαίνιση το σπίτια το χωριό πιο φθηνά.
-
η συντηρηση ενος μικρου λαικου εξοχικου σαν το δικο μου ειναι τουλαχιστον 3000 ευρω το χρονο. για δεη, νερο, ξυλα, περιποιηση του μικρου κηπου, ζημιες απο την αχρησια, ενφια, βαρειες επισκευες καθε καποια ετη. για πραγματικη χρηση max 10 ημερων το ετος.
πεταμενα λεφτα.... -
Θα συμφωνήσω σε όλα με τον cruiser. Στο μόνο που μάλλον διαφοροποιούμαι είναι στο ότι αν κάποιος έχει προβεί σε αγορά οικίας μέσα στην Αθήνα (όπως εγώ), τότε πρακτικά είναι αδύνατο να αγοράσει ή να φτιάξει ΚΑΙ εξοχικό στην επαρχία.
-
επισης αλλα μεγα κακο του εξοχικου, ειδικα του κληρονομημενου....
τεμπελια...
κριου δεν ειναι δυνατον να εισαι κουμιωτης και να εχω παει σε περισσοτερα μερη και παραλιες -
Τι λες ρε..... Μεσημέρι, καλοκαίρι, δίπλα στη θάλασσα, να ακούγεται το κύμα και τα πουλάκια, ησυχία από την πόλη, καρπουζι με φέτα, και ξάπλα να στάζει το σάλιο από το στόμα.
Παράδεισος
-
η συντηρηση ενος μικρου λαικου εξοχικου σαν το δικο μου ειναι τουλαχιστον 3000 ευρω το χρονο. για δεη, νερο, ξυλα, περιποιηση του μικρου κηπου, ζημιες απο την αχρησια, ενφια, βαρειες επισκευες καθε καποια ετη. για πραγματικη χρηση max 10 ημερων το ετος.
πεταμενα λεφτα....Λιγότερο είναι.
-
Γάτε ΔΕΗ - ΕΝΦΙΑ - ΝΕΡΟ, ΔΕΝ είναι συντήρηση.
Και όλα αυτά μαζί μέχρι πέρσι, ήταν δεν ήταν 1000 ευρώ.
Δηλαδή 80 ευρώ τον μήνα. Μία μέτρια ταβέρνα για ένα ζευγάρι, ή σουβλατζίδικο για οικογένεια 4 ατόμων.Θα σου βάλω και άλλα 500 τον χρόνο, που είναι υπερβολικά πολλά για την κανονική συντήρηση.
Τώρα κήπους κλπ, είναι για επιδέξιους κω...λους....
Εξοχικό σημαίνει 5 γλάστρες.
Στόρμ, όντως η αγορά σπιτιού και εξοχικού, είναι δύσκολη.
Για αυτό μίλησα για πατρικά εξοχικά που υπάρχουν ήδη και σχεδόν όλοι είχαν.
Τώρα αν κάποιοι ήταν πολύτεκνες οικογένειες, είναι θέμα.
Αλλά σε αυτό το θέμα, έχω δει πολλά περίεργα, από γνωστούς και φίλους και έχω κράξει αρκετούς.
Συνήθως οι γυναίκες, θέλουν πολλούς χώρους, να φιλοξενούνε φίλους και στις καλές εποχές επένδυσαν πολλά, κάποιοι με δάνειο και κάποιοι ακόμα χειρότερα με δάνειο σε ελβετικό...
Κάποιοι έβαλαν και πισίνες και κήπους και μπάρμπεκιου και ότι έβλεπαν στις αμερικάνικες σαπουνόπερες...
Οπως λέω παραπάνω, τα μεταξωτά βρακιά...
-
@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
πεταμενα λεφτα....Λιγότερο είναι.
50 δεη το μηνα, 300 ενφια, 100 νερο
μονο για καθαρισμα στο χωραφακι, 900 μετρα - το σπιτι και αυλες = καπου 700 εδωσα μολις χθες 250.
οπως σχεδον καθε μηνα φευγει ενα 100αρικο για μαζεματα
βαλε κοστος απο αλλα αναλωσιμα, απο κωλοχαρτα μεχρι απορυπαντικα
βαλε επισκευες και βαψιματα γιατι στην εξοχη ολα φθειρονται γρηγοροτερα, βαλε επιπλα, βαλε κωλογυφτους ή καλους γειτονες που σου αδειαζουν πραγματα και εδεσε το 3χιλιαρο.και αυτα τα εξοδα ειναι ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΞΟΧΙΚΟΥ.
οχι κοστος συντηρησης ενος κτιριου εξοχικου -
Τα εξοχικά στην Ελλάδα γίνονται από δύο γενιές. Τουλάχιστον για εμάς τους περίπου μεσαίους. Καλά για εσάς πιο πολύ γιατί εγώ τέκνο μεσαίων είμαι.
Δύο γενιές επί 35 έτη αγοράζουν σπίτια και εξοχικά. -
Όποιος έχει εξοχικό μπορεί να κάνει περισσότερες μέρες διακοπές, γιατί ρίχνει το κόστος. Δεν αρκεί όμως. Διακοπές δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Ταξιδεύεις κιόλας, να γνωρίσεις μέρη, να δεις νέους τόπους. Αυτή την ανάγκη δεν την καλύπτει το εξοχικό.
Τι θα πει ένας γονιός στο παιδί του, δεν σε πήγα πουθενά στην Ελλάδα (ή και στο εξωτερικό για όποιον μπορεί), επειδή έχουμε εξοχικό και κάνουμε περισσότερες μέρες διακοπές με λιγότερα λεφτά, οπότε που να τρέχουμε τώρα? -
επισης αλλα μεγα κακο του εξοχικου, ειδικα του κληρονομημενου....
τεμπελια...
κριου δεν ειναι δυνατον να εισαι κουμιωτης και να εχω παει σε περισσοτερα μερη και παραλιεςΕγώ πάω να ξεκουραστώ, δεν πάω να ταλαιπωρηθώ...
Αλλωστε εσύ επένδυσες στην μέσα μεριά της λιμνοθάλασσας... και μακριά από αυτή, ενώ εγώ το βρήκα στην τσιπόξου μεριά που μικρός στο μπαλκόνι αν κατούραγα την νύχτα, έφτανε μέχρι το κυματάκι...
Τώρα έκαναν προβλήτα και μειώθηκε και λίγο... το βεληνεκές....
-
Το εξοχικό σπίτι πρέπει να ξεκουράζει και όχι να κουράζει περισσότερο. Σπίτι διακοπών είναι, δηλ. απλό λιτό και με τον λιγότερο οικιακό εξοπλισμό.
Αν είναι το σπίτι της Αθήνας να έχει αντίγραφο στην επαρχία, τότε πάει το παιχνίδι, χάθηκε...
-
@andya3 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Όποιος έχει εξοχικό μπορεί να κάνει περισσότερες μέρες διακοπές, γιατί ρίχνει το κόστος. Δεν αρκεί όμως. Διακοπές δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Ταξιδεύεις κιόλας, να γνωρίσεις μέρη, να δεις νέους τόπους. Αυτή την ανάγκη δεν την καλύπτει το εξοχικό.
Τι θα πει ένας γονιός στο παιδί του, δεν σε πήγα πουθενά στην Ελλάδα (ή και στο εξωτερικό για όποιον μπορεί), επειδή έχουμε εξοχικό και κάνουμε περισσότερες μέρες διακοπές με λιγότερα λεφτά, οπότε που να τρέχουμε τώρα?ειδες που μπορει και να συμφωναμε απολυτα οπως εδωθε?
το νοιωθω λιγο αγκυρα το κληρονομημενο, σαν ντι ες τζι που κολλησε και περιμενει η καρεντα ανταλλακτικο.
και που επειδη ηταν και παθος του συχωρεμενου δεν μου κανει καρδια να το παρατησω....
ειναι μια αιτια περιορισμου της ελευθεριας και των επιλογων στις διακοπες χωρις να κοστιζει τελικα λιγοτερα. βεβαια τον σκετο ελληνικο στην βεραντα μου δεν λεω, τον γουσταρω...
-
Ενώ θα του πει δεν σε πήγα ταξίδι στα παιδικά σου χρόνια γιατί ήθελα αουντι αντί για dacia.
Μουχαχαχα.
Είπαμε τα εξοχικά γίνονται από δύο γενιές εργαζομένων (γονείς και τέκνα)(δηλαδή το λιγότερο 4 εργαζόμενοι) με καλά εισοδήματα.
Δεν γίνεται αλλιώς.
Άλλωστε τα εξοχικά είναι οικογενειακή υπόθεση. -
Ρε συ γάτε, οκ να ταξιδέψεις να δεις τον κόσμο αλλά κάπου θες το ησυχαστήριο σου. Το δικό σου κρεβάτι, τα δικά σου σεντόνια, τη δική σου βεράντα γεμάτη αναμνήσεις κτλ
Είπαμε καλά τα ταξίδια αλλά το εξοχικό είναι άλλη υπόθεση
Και πσιτεψε με ξέρω καλά τι εστί βάρος εξοχικού. Ξέρεις τι είναι να έχεις εξοχικάρα και να μη μπορείς να πάρεις σπίτι στα παιδιά σου;
Από την άλλη γιατί τους το χρωσταγες; Να δουλέψουν να το πάρουν. Άλλωστε τους κάνεις δώρο εξοχικαρες.
Και ή ζωή συνεχίζεται
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)