-
Εγώ παρόλο, που έχω έρθει μία μόνο φορά Χαλκιδική πριν πολλά χρόνια, ενθουσιάστηκα. Πάρα πολλά μέρη για να επισκεφτεί κάποιος, ατελείωτες μεγάλες παραλίες χωρίς συνωστισμό και φυσικά πολύ πράσινο. α! και πολύ καλό τουρισμό! Καμιά σχέση με τον λετσοτουρισμό των Κυκλάδων.
Εγώ ενθουσιάστηκα ακόμη και με τις ξαφνικές μεσημεριανές/απογευματινές καταιγίδες, τις βροντές και τις αστραπές που έδιναν έναν άλλο τόνο στο ζεστό καλοκαιρινό τοπίο.
-
Έλα Σέριφο....72 καταγεγραμμένες παραλίες (χώρια τα κολπάκια που πας με σκάφος)!. Παρκάρεις στα 10 μέτρα από εκεί που θες να κάνεις μπάνιο και μπορείς να βρείς και παραλίες που έχεις άπλα μέχρι και μοναξία...αχαχα! Αρκεί να μην πάς Αύγουστο με μελτέμια.
+1
Πήγα πέρσι Σέριφο 1η βδομάδα Αυγούστου.Ωραία θάλασσα,καλός τουρισμός -οικογενειακού στυλ κι όχι κοσμοπολίτικος- κι αν κι είχε αέρα υπήρχαν παραλίες που δεν τις έπιανε το κύμα,όπως το Γάνεμα.
Χαλκιδική κι εγώ μια φορά πολύ παλιά,υπέροχο μέρος!
-
Εγώ ενθουσιάστηκα ακόμη και με τις ξαφνικές μεσημεριανές/απογευματινές καταιγίδες, τις βροντές και τις αστραπές που έδιναν έναν άλλο τόνο στο ζεστό καλοκαιρινό τοπίο.
Λογικό, δεν λέγεσαι άδικα Storm!
Αύγουστο είχες έρθει; Τότε συνήθως έχει αυτές τις μπόρες, που εδώ πάνω τις λέμε 'μπουρίνια'.
-
Τέλη Ιουλίου ήταν και έκατσα 10 μέρες. Επαγγελματικό ταξίδι που το συνδυάσαμε με τουρισμό. Πήγαμε και στο δεύτερο πόδι και κατεβήκαμε μέχρι την παραλία του Μαρμαρά.
-
εχω κατσει χαλκιδικη ως γατος ψιλαπειρες φορες, ακομη και εργαστει κατι φεγγαρια στη μεταμορφωση σε ενα ξενοδοχειο που χτιζοτανε. τοτες που ειχε βασικα σερβους και οχι πολλους μεχρι σημερα. καβουροτρυπες βουτηξα πρωτη φορα το 85 ξεβρακωτος με μια που δεν θυμαμαι ενω θυμαμαι τη παραλια. θυμαμαι και χανιωτη-καλιθεα σε εκδοση χωριουδακι, παω τωρα και μου φαινονται χαλια. ειναι οκ εως αρκετα καλα και με κοσμο. και οικονομικη, τη τελευταια φορα ειχα κλεισει σουιτα διπατη με 2 υπνοδωματια και χλιδα με σερβιρισμα αλα καρτ κλπ στα 3 κατοσταρικα φουλ σεζον, απο θαλλασες δεν ειναι ουτε ζακυνθος ουτε δυτικη ακτη πελοποννησου, ουτε κρητη, αλλα ειναι καλυτερα απο αιγαιο που ποναω απο το κρυο νερο, επηγα γαμηλιο 5ημερο με 50αρι παπι - αφραγκος γατος γυρε, ετσι χτιζονται αι εταιρειαι - στη παρο και απο το δαγκωμα δεν μου εκαμε κουκου. μετα απο ενα χρονο παλι δεν ειχα λεφτα και πηγα τη γατα διακοπαι στη στεια με το καραβι της αγονης και χωρις παπι, κτελ το λεγανε το μεσο. εφτασα γαιδουρονησι και εμειναμε 3μερο παρανομα. σκιστηκα στο ζμπρωξιμο, ακομη το θυμαμαι πως η ζεστα δουλεψε. και στη σανη βασικα ετσι ειναι, αλλα με βλακες πολλους ολογυρα και 30 ευρωπουλα τη ξαπλωστρα στο κυριλε ξενοδοχειο αφου τα καρντασια πανε αξημερωτα και πιανουν τις καρεκλαι στα μπητσομπαρα.
προβλημα χαλκιδικης που παντου ειναι φυρομιτοβουλγαροι με αμαξαρες και νοιωθω ο φτωχος βαλκανιος.
το επισης επειδη οδηγικα ομιλησαμε για πηλιο. η μερια η ανατολικονοτια ειναι θεική οδηγικα και οχι μονο καθως τουριστ γιοκ εκειθε.
-
Γάτε μου αρέσεις γιατί είσαι της πιάτσας και έχεις περπατήσει στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πάρει αέρα ο πισινός σου, συνέχισε έτσι, γιατί έτσι ρουφάς τη ζωή μέχρι το κόκκαλο.
-
εχω κατσει χαλκιδικη ως γατος ψιλαπειρες φορες, ακομη και εργαστει κατι φεγγαρια στη μεταμορφωση σε ενα ξενοδοχειο που χτιζοτανε. τοτες που ειχε βασικα σερβους και οχι πολλους μεχρι σημερα. καβουροτρυπες βουτηξα πρωτη φορα το 85 ξεβρακωτος με μια που δεν θυμαμαι ενω θυμαμαι τη παραλια. θυμαμαι και χανιωτη-καλιθεα σε εκδοση χωριουδακι, παω τωρα και μου φαινονται χαλια. ειναι οκ εως αρκετα καλα και με κοσμο. και οικονομικη, τη τελευταια φορα ειχα κλεισει σουιτα διπατη με 2 υπνοδωματια και χλιδα με σερβιρισμα αλα καρτ κλπ στα 3 κατοσταρικα φουλ σεζον, απο θαλλασες δεν ειναι ουτε ζακυνθος ουτε δυτικη ακτη πελοποννησου, ουτε κρητη, αλλα ειναι καλυτερα απο αιγαιο που ποναω απο το κρυο νερο, επηγα γαμηλιο 5ημερο με 50αρι παπι - αφραγκος γατος γυρε, ετσι χτιζονται αι εταιρειαι - στη παρο και απο το δαγκωμα δεν μου εκαμε κουκου. μετα απο ενα χρονο παλι δεν ειχα λεφτα και πηγα τη γατα διακοπαι στη στεια με το καραβι της αγονης και χωρις παπι, κτελ το λεγανε το μεσο. εφτασα γαιδουρονησι και εμειναμε 3μερο παρανομα. σκιστηκα στο ζμπρωξιμο, ακομη το θυμαμαι πως η ζεστα δουλεψε. και στη σανη βασικα ετσι ειναι, αλλα με βλακες πολλους ολογυρα και 30 ευρωπουλα τη ξαπλωστρα στο κυριλε ξενοδοχειο αφου τα καρντασια πανε αξημερωτα και πιανουν τις καρεκλαι στα μπητσομπαρα.
προβλημα χαλκιδικης που παντου ειναι φυρομιτοβουλγαροι με αμαξαρες και νοιωθω ο φτωχος βαλκανιος.
το επισης επειδη οδηγικα ομιλησαμε για πηλιο. η μερια η ανατολικονοτια ειναι θεική οδηγικα και οχι μονο καθως τουριστ γιοκ εκειθε.
Το Ιόνιο έχει πολύ ωραίες θάλασσες, όχι μονόν η καταπληκτική Ζάκυνθος. Προσωπικά αγαπάω ακόμα και τις παγωμένες Μπενίτσες στην Κέρκυρα! Για μένα η κρύα θάλασσα είναι πλεονέκτημα, όχι μειονέκτημα. Θες να μπεις μέσα και να δροσιστείς και να κολυμπήσεις, όχι να πλατσουρίζεις στα ρηχά!!! Η Κρήτη δεν μου άρεσε, αν και έχει κάποια καλά νερά στο Λιβυκό, αλλά και πάλι ανοιχτό πέλαγο, όχι κολπάκια!
Σχετικά με την οδήγηση, το Πήλιο δεν έχει πατημένες καμπές και γρήγορες στροφές, είναι πολύ σφιχτό. 1η-2α. Κούραση και έλλειψη αδρεναλίνης.
-
Ναι Γάτε το καταλαβαίνω και το καταγράφω, πως έτσι χτίζονται αι εταιρίαι, καλα κανεις και τα λες, δεν πάνε πάντα χαμένα. Διδάσκεις στους νεότερους και επιχειρηματίες πράγματα που δεν μαθαίνονται εύκολα αν δεν είσαι στην πιάτσα.
@Αμάν ρε ρενακια, τι αερα; και τι πισινοι;... ελεος. Είπαμε πιάτσα, όχι μπου@@λα
Το Πήλιο οντως έχει ωραίες διαδρομές αλλά για μικρά αυτοκινητάκια όπως τα Ραλλακια.
Ακόμα και με αυτοκίνητα με μέτρια ιπποδύναμη αλλά καλό στήσιμο, ευχαριστιεσαι. Για μεγάλα δυνατά αυτοκίνητα οντως δεν το πολχαιρεσαι.
Υ.γ πάντως όταν σας έλεγα ότι έχει γίνει αηδία πια με την πολυκοσμία μου λέτε για επενδύσεις σε ξενοδοχεία που δουλεύουν οι νέοι.
Ρε σεις δεν μπορεί ο μέσος Έλληνας να ευχαριστηθεί τη χώρα του από την πολυκοσμία. Άκου εκεί 60 εκατομμύρια τουρίστες που το 80% θα έρχεται μέσα στο καλοκαίρι. Εμείς θα δουλεύουμε όλο τον χρόνο για να τους βλέπουμε να κάνουν βουτιες;
Αν είναι να φύγουμε όλοι στο εξωτερικό και να ερχόμαστε για διακοπές μαζί με τους άλλους τουρίστες. Και πιο πολλά χρήματα θα έχουμε και θα κάνουμε μπάνιο με όλους και την πολυκοσμία.
-
Τα 60 εκ δεν είναι για το καλοκαίρι το 80 % . Σήμερα με τα 32 εκ . υπάρχουν προορισμοί παραλιακοί που έχουν 100 % για 6 μήνες και άλλοι που έχουν 100 για 15 μέρες και 70 % άλλες 15 και 40 % άλλες 30 . Αυτοί που είναι πολλά μέρη , μπορούν με 90 % για 3 μήνες να πάνε τα 32 εκ στα 50 εκ . Τα άλλα 10 εκ , θα είναι στους υπόλοιπους μήνες , κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα , Κρήτη και Εύβοια , ίσως και Επτάνησα .
Για την Χαλκιδική έχω να πω ότι άλλο η Κασσάνδρα , άλλο η Σιθωνία . Είναι ωραία , αλλά υπάρχει κόσμος και κίνηση στο πρώτο πόδι .
Παραλίες έχουν πολλά μέρη , αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε θάλασσα .
Εγώ για παράδειγμα πάω για μπάνιο , μπαίνω αμέσως στην θάλασσα , κάθομαι μέσα 1-1,5 ώρα , αν πιάσουμε και καμία κουβέντα με γνωστούς και φίλους πιάνουμε και το δίωρο και μετά βγαίνω έξω , κάθομαι 15-20 λεπτά να στεγνώσω στον ήλιο και την κάνω .
Χιλιάδες άλλοι , περισσότερο γυναίκες , μπαίνουν συνολικά 3-4 πεντάλεπτα στην θάλασσα και κάθονται 3-4 ώρες στον ήλιο .
Εγώ και οι όμοιοι θέλουμε ωραία θάλασσα , οι άλλοι θέλουν απλά μεγάλη παραλία και ας μην μπορείς να μπείς στην θάλασσα από το κύμα .
-
gatoz wrote:
Το Ιόνιο έχει πολύ ωραίες θάλασσες, όχι μονόν η καταπληκτική Ζάκυνθος. Προσωπικά αγαπάω ακόμα και τις παγωμένες Μπενίτσες στην Κέρκυρα! Για μένα η κρύα θάλασσα είναι πλεονέκτημα, όχι μειονέκτημα. Θες να μπεις μέσα και να δροσιστείς και να κολυμπήσεις, όχι να πλατσουρίζεις στα ρηχά!!! Η Κρήτη δεν μου άρεσε, αν και έχει κάποια καλά νερά στο Λιβυκό, αλλά και πάλι ανοιχτό πέλαγο, όχι κολπάκια!
Σχετικά με την οδήγηση, το Πήλιο δεν έχει πατημένες καμπές και γρήγορες στροφές, είναι πολύ σφιχτό. 1η-2α. Κούραση και έλλειψη αδρεναλίνης.
Δεν έχεις πετύχει σε τυφλή στροφή ξαφνικά φορτηγό της Ζαγορίν με συρόμενο να κατεβαίνει με χίλια, καθρέφτης με προφυλακτήρα, ξαφνικά κάτω απ' τα δέντρα που σκιάζουν το δρόμο ενώ πριν ήσουν στον ντάλα ήλιο, να νιώσεις αδρεναλίνη πηλιουρίτικη...
Το Πήλιο πλέον, ή φορτηγό με πλάκες θα βρεις, ή λεωφορείο, ή άλλους 50 τουρίστες που δεν ξέρουν τέτοιους δρόμους και πάνε χεσμένοι, πολύ σπάνια να έχεις δρόμο να οδηγήσεις... όμορφες διαδρομές έχει η ανατολική και νότια πλευρά, πιο απολαυστικές, από Τσαγκαράδα προς Νεοχώρι και μετά προς τα διάφορα χωριουδάκια και παραλίες μέχρι Τρίκερι ή ανεβαίνοντας απ' την εσωτερική μεριά του Παγασητικού, μετά την Άφησο προς την ίδια διαδρομή. Αυτή είναι και η πιο γνήσια περιοχή του Πηλίου πλέον, με πιο ήπιο τουρισμό...
Χαλκιδική έχω πολλά χρόνια να πάω, παρόμοιες ορεινές διαδρομές θυμάμαι, με ακόμη χειρότερες λάθος κλίσεις σε πολλές στροφές. Πάντως οι δύο αυτές περιοχές έχουν πανέμορφη φύση και είναι από τις πιο εύκολα προσβάσιμες στην Ελλάδα.
Και διαδρομή που έχω κάνει κάποιες φορές και προσφέρεται για οδήγηση (μονοκόματα θα είναι υπερβολική η κούραση) είναι από Τρίκαλα προς Άρτα και μετά προς Ιόνιο. για τους Αθηναίους, από Δομοκό προς Καρδίτσα, γύρο της λίμνης και μετά συνέχεια προς Πύλη Τρικάλων και έπειτα προς Άρτα... είναι πολλά χιλιόμετρα αλλά προσφέρεται για road trip 3ημέρου. (η λίμνη στη Καρδίτσα δεν έχει κόσμο το καλοκαίρι, είναι λίγο ερημική και μάλλον όχι όσο όμορφη είναι το χειμώνα, αλλά τα τοπία παραμένουν απολαυστικά).
-
Ξέρω σε τι αναφέρεσαι φίλε piliourits, αλλά στην Χαλκιδική μιλάμε για καμπές 'σκασμένη 3η δεξιά, σε ευθεία, 500 και γιαμπ και άσε, φρένα και μέτρια-φυλαγμένη δεξιά, 100, φρένα, σε εσάκι 2ας δεξι-αριστερό, 200 σε φυλαγμένη κατηφορική 3ης που κλείνει, 500, σε αριστερή πατημένη 3ης σκασμένης, 50, σε δεξιά φυλαγμένη 2ας και άσε, ανηφόρα 1000, σε αριστερή φουρκέτα 1ης με χειρόφρενο και 200 σε δεξιά 2ας σκασμένης ή 3ης λιγωμένη και 100 στο flying'.
Τα λέω καλά Γιόχαν μου;
-
Τα 60 εκ δεν είναι για το καλοκαίρι το 80 % . Σήμερα με τα 32 εκ . υπάρχουν προορισμοί παραλιακοί που έχουν 100 % για 6 μήνες και άλλοι που έχουν 100 για 15 μέρες και 70 % άλλες 15 και 40 % άλλες 30 . Αυτοί που είναι πολλά μέρη , μπορούν με 90 % για 3 μήνες να πάνε τα 32 εκ στα 50 εκ . Τα άλλα 10 εκ , θα είναι στους υπόλοιπους μήνες , κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα , Κρήτη και Εύβοια , ίσως και Επτάνησα .
Για την Χαλκιδική έχω να πω ότι άλλο η Κασσάνδρα , άλλο η Σιθωνία . Είναι ωραία , αλλά υπάρχει κόσμος και κίνηση στο πρώτο πόδι .
Εγώ για παράδειγμα πάω για μπάνιο , μπαίνω αμέσως στην θάλασσα , κάθομαι μέσα 1-1,5 ώρα , αν πιάσουμε και καμία κουβέντα με γνωστούς και φίλους πιάνουμε και το δίωρο και μετά βγαίνω έξω , κάθομαι 15-20 λεπτά να στεγνώσω στον ήλιο και την κάνω .
Χιλιάδες άλλοι , περισσότερο γυναίκες , μπαίνουν συνολικά 3-4 πεντάλεπτα στην θάλασσα και κάθονται 3-4 ώρες στον ήλιο .
Εγώ και οι όμοιοι θέλουμε ωραία θάλασσα , οι άλλοι θέλουν απλά μεγάλη παραλία και ας μην μπορείς να μπείς στην θάλασσα από το κύμα .
Ναι εσύ κατσε σημαδουρα να μην χάσουμε το αγκυροβολι.....
Ρε συ αν δεν έχει κορμιά η παραλία, και παρέες ή παιδια να παιζουν (λιγο πιο περα γιατι τσιριζουν), τι να κανεις το καλοκαίρι σε όμορφες παραλίες ;
Α οκ δεν είναι μόνο 3 μήνες αλλά 6 μήνες, ούτε Σεπτέμβρη δεν θα έχουμε να κάνουμε μπανιο αν έρθουν διπλάσιοι.
Πάτε καλά μωρέ;;;;;
Υ.γ Με αυτές τις απόψεις που έχεις ταξιδευτή, θα μας αναγκάζεις να αγοράσουμε yaght ώστε να κάνουμε βουτιές από σκαφος και να τα αράζουμε εκεί που κάνεις μπανιο, θα μας κρατάς μέρος.
-
Η ποιο ήσυχη θάλασσα...
-
Αν κρίνω από τη μια φορά που βρέθηκα Χολομώντα...
-
κρίου εχω λογο που ομιλω περι ζακυνθου... μπανανα μπητς. ξαπλωστραρες με στρωμα και μαξιλαρες, ομπρελαρες, καφεδαρες,κλαμπ σαντουιτς, σισα. και θαλασσαρα πεντακαθαρη και 35 βαθμους. μουσικουλα λατιν και μιλφατα ολ οβερ να αεριζουν - ελπιζω οχι εξαεριζουν - αυτον που καθονται απανω. κανεις και κρατηση απο πριν και παιρνεις πρωτη ξαπλωστρα πιστα. με κατι παραπανω εχεις και πριβε γκαρσον... οκ, φευγω με 1-2 κατοσταρικα την φορα πλην, αλλα το ταλαιπωρημενο γατοκορμο ρουφα χρονια ζωης εκειθε και εχει και κοκο το βραδυ με τη γατα.
ατ γιορ πλέις,εν κυμη, οκ οξυλιθο, ειναι πολυ οκ θαλασσα αλλα πολυ κυμα ρε αδερφε, με κοπαναει σαν χταποδογατο στις κροκαλες και ειναι και κρυα. και κυριως εχει κατι φλατ ας - μπιγκ μπελι που ειναι σαν παρατημενα μορις μαρινα, σαπια. και θαψα να πας, παλι σκουριασμενο ιταλικο. μεχρι και χαραλαμπου κατω απο τη στανη επηγα και επεσα σε οπελ ολυμπια ενω ελπιζα σε τζουλια ξεβρακωτη, μου ειπαν οτι μαζευονται εκειθε, αντι να δω γυμνο ιντζεκτιον να κανει πλαπα-πλαπα-πανω-κατω μου εκατσε καρμπυρατερ μονο τζαπαν των 80ς και ολο πριτς-πριτς. απορει γατος πως φιλογαλλος αζ γιου την βγαζει εκει με μαραμενα ακωλα χοντρομπουτα που μυρνανε τερηδονα.
-
και κυριως εχει κατι φλατ ας - μπιγκ μπελι που ειναι σαν παρατημενα μορις μαρινα, σαπια. και θαψα να πας, παλι σκουριασμενο ιταλικο. μεχρι και χαραλαμπου κατω απο τη στανη επηγα και επεσα σε οπελ ολυμπια ενω ελπιζα σε τζουλια ξεβρακωτη, μου ειπαν οτι μαζευονται εκειθε, αντι να δω γυμνο ιντζεκτιον να κανει πλαπα-πλαπα-πανω-κατω μου εκατσε καρμπυρατερ μονο τζαπαν των 80ς και ολο πριτς-πριτς. απορει γατος πως φιλογαλλος αζ γιου την βγαζει εκει με μαραμενα ακωλα χοντρομπουτα που μυρνανε τερηδονα.
Δάκρυσα...
-
Opel Olympia ?
Αυτό θα έχει μέσα ψόφια γατιά από τη δεκαετία του 60 !!
-
Σατανά, γάτε...
-
Γάτε είναι τζάμπα , είναι πάνω στην θάλασσα , έχει δροσιά , καθαρή θάλασσα , σκιά το απόγευμα , καλό φαγητό , παρέα
Χαλαράααα
-
Για όσους θέλουν οικονομία και ησυχία και γαμ@τες παραλίες αλλά και δροσιά στις πλατείες και ευχάριστο ύπνο και ήσυχη καλοπέραση, συνιστώ και Νότιο Πήλιο. Διαλέξτε ένα όμορφο ημιορεινό χωριουδάκι, (Άφησος, Λεφόκαστρο, Αφέτες, Νεοχώρι, Συκή, Αργαλαστή, Λαύκος, Χόρτο, Μηλίνα κλπ. ή το απομακρυσμένο Τρίκερι ή Προμύρι) θα βρείτε να φάτε, πιείτε, κοιμηθείτε από οικονομικά έως πάμφθηνα, έχετε πληθώρα φανταστικών παραλιών όλων των τύπων να διαλέξετε, είτε ανατολικά στο Αιγαίο είτε στη πλευρά του Παγασητικού, ανάλογα τον αέρα και το κέφι, λίγα λεπτά οδήγηση (με πολλές στροφές) θα σας πάνε κάθε μέρα και σε άλλη φανταστική ακτή αν το θέλετε, ενώ μισή με μία ωρίτσα φτάνετε είτε στο Βόλο για πιο έντονη νυχτερινή διασκέδαση, είτε στο πιο πηγμένο τουριστικά Βόρειο-Ανατολικό Πήλιο με τα επίσης πανέμορφα χωριά και ακτές. 3 ώρες από Θεσσαλονίκη, 4 από Αθήνα. Αξίζει και τον τοπικό κόσμο που υποφέρει φέτος να στηρίξουμε αλλά και να επωφεληθούμε. Γύρω στα 100-120€ καύσιμα και διόδια + καφέδες από Αθήνα...
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)