-
Δε κατάλαβα τι εννοεις.Πάντως τωρα για λιμάνι το εχουν.
-
Ηταν πλατφόρμα για φόρτωση φορτηγών πλοίων μεταλλευμάτων .
Το βασικό λιμάνι της Εύβοιας είναι η Κύμη , αλλά έχει και εκεί θέματα με τον κακό δρόμο , όχι τόσες στροφές όσο το Μαντούδι , αλλά 1+1 λωρίδα και ότι οι Σκυριανοί έχουν το δικό τους πλοίο και δεν αφήνουν να πάει άλλο στην Σκύρο .
-
Kαλά το τι ήταν είναι εμφανές.Το θέμα είναι ότι τώρα φεύγουν επιβατικά πλοία από εκεί ,έχει λιμενικό κτλ .Το ότι περνάς απο χωματόδρομο για να φτάσεις στο πλοίο τα λέει όλα.Αν δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για επιβατικό λιμάνι ας μη το έκαναν.
-
Ασε τώρα γιατί πήγα ΣΚ Μάνη και είδα τι δρομάρες έχει η Λακωνία , αλλά και όλη η Πελοπόννησος , ενώ η Εύβοια έχει να δει έργο πλήν της υψηλής γέφυρας , από την εποχή της χούντας που ο Αγγελής ήταν από την Στενή .
Και η Λακωνία δεν έχει περισσότερο πληθυσμό από την Εύβοια .
-
Προς Πατρα, Τριπολη, Καλαματα, και Σπαρτη εχει τους καινουριους δρομους. Ηλεια και η περιοχη του Λεωνιδιου εχουν μεινει με τους επικινδυνους παλιους. Επισης παλιος ο δρομος προς Επιδαυρο και Πορτο Χελι. Ελπιζω να φτιαχτουν και αυτοι. Τωρα μαλιστα θα φτιαχτει και ο δρομος απο Εθνικη Οδο προς Αργος και Ναυπλιο που δεν ειναι κακοι οι σημερινοι απλα οι νεοι θα ειναι με νησιδα.
Η Πελοπονησσος στους δρομους που ανεφερα ειναι επιπεδου Ελβετιας, με ενα αμαξι με καμερες μπορεις να μετακινησε τωρα σε autopilot ουσιαστικα.
-
Αυτό λέω και εγώ . Προκλητικά καλοί δρόμοι , σε σχέση με Δυτική Στερεά , Εύβοια , Κρήτη και άλλες .
Η πλάκα είναι ότι ενώ έφτιαξαν τον άδειο Λεύκτρο - Σπάρτη , οι της ΕΕ δεν θέλουν να είναι τετράιχνο το τμήμα των 8-10 χλμ της περιφερειακής Χαλκίδας μέχρι την Αρτάκη , ενώ έπρεπε από Ψαχνά έως Ερέτρια τουλάχιστον να είναι Α/Δ και μας μιλάνε για 11 μ δρόμο σαν την παλιά Ε.Ο. , δηλαδή μία λωρίδα και μικρή ΛΕΑ .
-
οι Σκυριανοί έχουν το δικό τους πλοίο και δεν αφήνουν να πάει άλλο στην Σκύρο
Αυτό είναι ανακριβές. Υπήρχαν κι άλλες εταιρίες που προσπάθησαν να μπουν στη γραμμή. Αλλά οι Σκυριανοί αγόραζαν εισιτήρια μόνο με το δικό τους καράβι (πραγματική εταιρία λαϊκής βάσης), οπότε πώς να τα βγάλει πέρα ο ανταγωνισμός μόνο με τους τουρίστες του Αυγούστου; Μέχρι και τα υδροπτέρυγα σταμάτησαν!
-
Σκόπελο μόνο Αντρίνα (μακράν το καλύτερο ξενοδοχείο αλλά ακριβό) και Πάνορμο
Στην Αντρίνα υπάρχει το παλιό και το καινούργιο ξενοδοχείο. Μπορείς να κλείσεις δωμάτιο στο -φθηνότερο- παλιό και να χρησιμοποιείς και τις εγκαταστάσεις και στα δύο.
-
Στην Αντρίνα υπάρχει το παλιό και το καινούργιο ξενοδοχείο. Μπορείς να κλείσεις δωμάτιο στο -φθηνότερο- παλιό και να χρησιμοποιείς και τις εγκαταστάσεις και στα δύο.
Ναι το ξέρω, αλλά και το 'παλιό' δεν είναι φτηνό. Και θα φτιαχτεί και 3ο σύντομα...τα παιδιά είναι φίλοι μου χρόνια.
-
criuser wrote:
οι Σκυριανοί έχουν το δικό τους πλοίο και δεν αφήνουν να πάει άλλο στην Σκύρο
Αυτό είναι ανακριβές. Υπήρχαν κι άλλες εταιρίες που προσπάθησαν να μπουν στη γραμμή. Αλλά οι Σκυριανοί αγόραζαν εισιτήρια μόνο με το δικό τους καράβι (πραγματική εταιρία λαϊκής βάσης), οπότε πώς να τα βγάλει πέρα ο ανταγωνισμός μόνο με τους τουρίστες του Αυγούστου; Μέχρι και τα υδροπτέρυγα σταμάτησαν!
Δεν είναι καθόλου ανακριβές . Εμπόδιζαν τα πλοία του Νομικού να δέσουν , έκοβαν τους κάβους , έβαζαν τον Στεφανίδη τον ομοιόμορφο να απορρίπτει τις αιτήσεις άλλων για την γραμμή και διάφορα άλλα .
Το πρόβλημα δεν είναι όμως ότι δεν θέλουν άλλο πλοίο . Καλά κάνουν με κάποιο τρόπο , αν και δεν μπορούν να εμποδίζουν να μπουν άλλα πλοία . Μπορούν όμως να έχουν κάποια συνεννόηση με τα άλλα πλοία και ειδικά με την ΑΝΕΣ που και αυτή σχεδόν λαϊκής βάσης είναι . Γιατί τώρα όπως έχουν τα δρομολόγια για Σποράδες είναι σαν να μην τα έχουν , ιδιαίτερα με τον φετινό καρνάβαλο που έβαλαν για δρομολόγια του Σ/Κ.
Οσο για τους τσαμπουκάδες , αν στην Κύμη έβαζαν θέμα για το πάρκινγκ που αφήνουν εκεί τα αμάξια τους πολλοί που πάνε Σκύρο και δεν πληρώνουν τίποτα , θα άλλαζαν τα πράγματα . Απλά όσο τσακώνονται 2 οικογένειες στην Κύμη , βρίσκουν και τα κάνουν .
Ασε που αν είχαν μυαλό θα κατέβαζε ο Ηλιόπουλος το πλοίο αντί για Μαντούδι στην Κύμη και θα είχαν και τουρίστες από την Θεσσαλονίκη.
-
Φέτος είδα πράσινο στη Χαλκιδική, στο 1ο πόδι. Δυστυχώς όχι στο δάσος, που από το 2006 που κάηκε (από Πολύχρονο και πέρα) τώρα φαίνονται τα πεύκα σε κάποιο μέτριο μέγεθος, αλλά τη θάλασσα. Η οποία είναι πράσινη. Τόσα χρόνια δεν έχω ποτέ δει τέτοιο πράγμα. Δεν νομίζω ότι φταίει μόνο που έσπασε ο βιολογικός και έπεσαν τα λύματα στη θάλασσα. Έβλεπα πριν κανένα μήνα ένα χάρτη με τις συγκεντρώσεις πλανγκτον από Καβάλα ως Βόλο, και ήταν τα μαύρα τους τα χάλια. Να είναι αυτό που ήρθε από Τουρκία ; Από αφρούς είδα μια φορά μια άσπρη λωρίδα αλλά στα βαθιά, δεν είδα κοντά στην παραλία κάτι. Από την άλλη πλευρά, δεν έχω δει ποτέ τόσο πολλά και τόσο μεγάλα ψάρια. Κάτι τσιπούρες (που παλιά έβλεπες μια στη χάση και στη φέξη), κάτι τεράστιους σπάρους και σαργούς, κάτι κεφαλόπουλα διπλάσια από το συνηθισμένο...Βέβαια, τα τελευταία χρόνια το ψάρεμα δεν είναι πια 'in' και δεν βλέπεις πια δεκάδες ερασιτέχνες με τις βάρκες τους, αλλά δεν νομίζω ότι μόνο αυτό έκανε τη διαφορά.Αλλά ήταν σοκ να βλέπεις υποβρύχιες φωτο, πέρυσι γαλάζιες και φέτος πράσινες... Κατά τα άλλα, κάτι ο καύσωνας, κάτι ο πολύς κόσμος, δεν ήταν για μπάνιο το μεσημέρι από τα λάδια. Πρωί ή απόγευμα, που ήταν πιο καθαρή. Από μέδουσες είχε κάτι λίγες.
Και από μέτρα, αυτά είναι για τις πόλεις. Μην πω για την Αθήνα και γίνω κακός. Όποιος πάει, καλά να περάσει.
-
Πάντως ο Αχιλλέας (το πλοίο που κανει το Κυμη-Σκυρος) έχει ακρίβεια ιαπωνικής αμαξοστοιχίας, παρόλο το σημαντικό φόρτο οχηματων και το μονοπώλιο στη γραμμη.
-
Καλά τα ΣΚ που έχει πιεσμένα δρομολόγια μία καθυστέρηση την έχει .
-
A OK, εγώ πήγα Τετάρτη σε Τετάρτη, πλην όμως καλοκαίρι όλες οι μέρες πανω-κατω ίδιες δεν είναι;
ΥΓ: Αυτή την Φαλταϊνα πώς γίνεται να την απαγαγουμε;
-
To δρομολόγιο Κύμης - Σκύρου έχει πολύ άνεση με αναμονή στα λιμάνια πάνω από 1.30 ώρες .
Το ίδιο και αυτό των Σποράδων της Τρίτης και Πέμπτης .
Του Σαββάτου που έρχεται Κύμη , πάει Σκύρο , έρχεται πάλι Κύμη , πάει Αλόννησο , γυρίζει και ξαναπάει Σκύρο , πρέπει να κάνει όλες αυτές τις διαδρομές σε 14-15 ώρες . Λίγο κίνηση αν έχει από αμάξια , τρώει καθυστερήσεις .
Το ίδιο και την Κυριακή που κάνει 3 φορές το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρος .
Επειδή όμως είναι καλοσυντηρημένο το πλοίο και τα δρομολόγια έχουν βγεί με 14-15 μίλια ταχύτητα , μπορεί να ανέβει λίγο ακόμα , ώστε να μην τρώει πάνω από μισή ώρα.
Παλιότερα που τα είχε λίγο πιεσμένα , έτρωγε καθυστερήσεις 1 και 1.30 ώρα.
-
Συγνώμη πατε με φερυ σε νησιά ; Σε στοιβαγμένα παρκινγκ πλοιων με τον καθε μαλακα να κυκλοφορεί αναμεσα στα οχήματα; Γιατι υποβαλλεστε σε τετοιες ταλαιπωρίες για να πατε στα νησιά να σας γδυσουν οι ντοπιοι και να είστε και στοιβαγμενοι χωρις χωρους σταθμευσης και με χρηση οχηματος σε συνθηκες παντα ταλαιπωρίας; Οσο μπορώ μετακινήσεις με πλοία και φέρυ τις αποφεύγω... ακόμα και Β. Ευβοια με το μικρό πάμε και καραουλι στο φέρυ μεχρι Αιδηψό! Ζουμε αναμεσα σε ζώα!
Μεγιστη ταλαιπωρία όλα τα νησιά!
Γενικώς τραγικό πια το ελληνικό καλοκαίρι.. Καλό μονο αν είσαι λεφτας στη Μυκονο!
Ισως κανα βουνό να είναι καλύτερα από την καφρίλα στα παραθαλάσσια και ειδικά Αυγουστο!
Προσωπικά επειδή παντα λόγω δουλειάς μόνο Αυγουστο μπορώ να πάω διακοπές, πάω με βαριά καρδια και παρακαλώ να τελειώσουν!
Ολα πανάκριβα, ολα πηχτρα, ολα χάλια... και ειδικά φέτος με τον καυσωνα του κερατά που βιωνουμε τι να πεις; ουτε ενα μπάνιο δεν έχω ευχαριστηθεί .. ζεστη αποπνιχτική, μετρα covid, ακρίβεια του ελέους (βρηκαν ολοι οι φοροφυγάδες λαμόγια και έχουν τινάξει τις τιμές στο θεο να βγάλουν τα σπασμένα οι αλήτες), ελλειψη μελτεμιών...
Σκατά και βαρεμάρα!
Ελπίζω σε ένα νεο lockdown από Σεπτεμβριο/Οκτωβριο μπας και ξεκουραστουμε λιγακι!
-
Πηγαινε στην Καλαματα και στην Μανη, δεν εχω αντιμετωπησει τα θεματα που αναφερεις. Εχεις και θαλασσα και βουνο να διαλεξεις, ωραιους δρομους, ανετους, ευκολο παρκινγκ και ευκολο μπανιο. Απλα να εχεις μια ομπρελλα μαζι σου για τον ηλιο.
-
Πηγαινε στην Καλαματα και στην Μανη, δεν εχω αντιμετωπησει τα θεματα που αναφερεις. Εχεις και θαλασσα και βουνο να διαλεξεις, ωραιους δρομους, ανετους, ευκολο παρκινγκ και ευκολο μπανιο. Απλα να εχεις μια ομπρελλα μαζι σου για τον ηλιο.
Αλλη πήχτρα καλοκαιρικατικα και δη Αυγουστο!
Εχω περάσει απο Καλαμάτα Αυγουστο και πέρα οτι ήταν σκατα η θαλασσα είχε απίστευτο κόσμο, ζέστη και πανικό στο παρκινγκ.. Σε ένα μπιτσομπαρο είχαμε παει και ήμουν να τσεκάρω το QQ τότε ανά 10 λεπτά με την καφρίλα (ασε που δεν βρίσκεις ακρη και με τους Καλαματιανους .. τα ξέρουν όλα)
Μανη ξεραιλα ρε συ φίλε! Το θέμα είναι να δουμε και λίγο πράσινο.. δεν αντέχεται η ξεραιλα .. ειναι και βασικός λόγος που σιχαίνομαι τις κυκλάδες! Και τα ωραία γραφικά μερη χωρις ίχνος παρκινγκ.
Ειχαμε παει Λιμένι 3ημερο Αγ. Πνεύματος και ευτυχώς είμασταν με το γιαρις diesel τοτε και έτσι μπορέσαμε να κατοσυμε για φαγητό (πανάκριβο) γιατι καπου χωθηκε.. Με μεγαλύτερο ουτε που θα ειχα τολμήσει να περάσω από μέσα απο το χωριό!
Γενικά δεν υπάρχει οργανωση σε παρκινγκ ουτε έχει παιδεία ο Ελληνας να προσεχει και το αμαξι του και ιδίως την περιουσία του άλλου.Οι περισσότεροι αναμεσα στους οποίους ζόυμε ειναι στα παπαρια τους και τα αφηνουν οπου λάχει, αδιαφορώντας αν θα κάνουν ζημιά
-
Και εγώ δεν πάω νησιά τώρα...
Θα πήγαινα με το γιώτ , αλλά αυτή η ρημάδα η ΜΑΝ χάλασε και τα 1650 αλόγατα δεν μπορούν να ξεκινήσουν ...
Περιμένω τον ειδικό , αλλά έχω ένα πρόβλημα . Ο ένας ειδικός είναι για κινητήρες 500-1500 άλογα και ο άλλος από 1800-3000 άλογα...
Για αυτό φαίνεται τους είχα πάρει φτηνούς αυτούς τους κινητήρες...
-
Και εγώ δεν πάω νησιά τώρα...
Θα πήγαινα με το γιώτ , αλλά αυτή η ρημάδα η ΜΑΝ χάλασε και τα 1650 αλόγατα δεν μπορούν να ξεκινήσουν ...
Περιμένω τον ειδικό , αλλά έχω ένα πρόβλημα . Ο ένας ειδικός είναι για κινητήρες 500-1500 άλογα και ο άλλος από 1800-3000 άλογα...
Για αυτό φαίνεται τους είχα πάρει φτηνούς αυτούς τους κινητήρες...
Με το σκάφος (.. του αλλου) ειναι παντα ομορφες οι διακοπές!
Οπως και οι διακοπές στο all inclusive που σαπίζεις αλλά κοστίζουν όσο μια γκαρσονιέρα πια ενώ στους χλιμιντζουρες ξένους τα δίνουμε τσαμπα
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)