-
Κάνε μια καλή αναζήτηση και μίλα με χρήστες για τυχόν προβλήματα...Για το renault espace ή για το scenic μου μετέφερε γνωστός μου παράπονα από συγγενή του που το είχε. Ψάξε το καλά με έμφαση στα ηλεκτρονικά. Από κινητήρες φορά κάποιον από τους dci φαντάζομαι, οπότε λογικά δεν θα έχεις θέμα κινητήρα...Αναφορικά με τα 110 ή τα 130 άλογα η απάντηση είναι προφανής...αν μπορείς να πάρεις τα πολλά δεν τίθεται θέμα επιλογής...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Κάνε μια καλή αναζήτηση και μίλα με χρήστες για τυχόν προβλήματα...Για το renault espace ή για το scenic μου μετέφερε γνωστός μου παράπονα από συγγενή του που το είχε. Ψάξε το καλά με έμφαση στα ηλεκτρονικά. Από κινητήρες φορά κάποιον από τους dci φαντάζομαι, οπότε λογικά δεν θα έχεις θέμα κινητήρα...Αναφορικά με τα 110 ή τα 130 άλογα η απάντηση είναι προφανής...αν μπορείς να πάρεις τα πολλά δεν τίθεται θέμα επιλογής...Για τι χρονολογίας scenic Μιλας γιατι για τα 2012 και μετα δεν εχει ακουστει κατι γιατα παλια συμφωνο φουλ στα ηλεκτρικονικα προβλημα ειδικα με το καντραν
-
Ήταν όντως για παλιότερο!
-
Ήταν όντως για παλιότερο!To καινούργιο scenic με τον diesel Με τα 110 άλογα δεν έχει παρουσιάσει τίποτα
Τα παλιά κλαίγανε οι ιδιοκτήτεςΜεταξύ C4 Picasso και Renault Scenic ποιο θεωρείς καλύτερο ?
-
Σίγουρα το Toyota Sienna, ούτε υπάρχει στην Ελλάδα ούτε και είναι φθηνό αυτοκίνητο.
Όμως όσες φορές το έχω δει με έχει εντυπωσιάσει.
Δυστυχώς στην ευρωπαϊκή αγορά είναι πανάκριβο για τους γνωστούς λόγους.
Στις ΗΠΑ είναι ακριβώς στα μισά χρήματα. Μόλις 29K δολάρια. -
Για καινουριο πάντως που ενδιαφέρεται κάποιος δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο που να χωράει τρια καθισματακια στη σειρα. Μάλλον μετα λύση είναι το 7θεσιο, όπως touran, grand c max, grand tourer
-
Ο χρήστης darn έγραψε:
Ήταν όντως για παλιότερο!
To καινούργιο scenic με τον diesel Με τα 110 άλογα δεν έχει παρουσιάσει τίποτα
Τα παλιά κλαίγανε οι ιδιοκτήτεςΜεταξύ C4 Picasso και Renault Scenic ποιο θεωρείς καλύτερο ?
Για να είμαι ειλικρινής πολύ δύσκολα θα αγόραζα citroen ή Peugeot και όποια εκτίμηση έχω στη Renault εξαντλείται στους dci κινητήρες οι οποίοι είναι διαμάντια αλλά αυτό που γράφω είναι υποκειμενική άποψη...Λόγω κινητήρα λοιπόν θα επέλεγα Renault.
Εάν είχα επιλογή θα πήγαινα στο ford ή ιδανικά στο tourer της bmw αλλά εκεί ανεβαίνεις πολύ στα χρήματα... -
Έχεις ένα αξιόπιστο και άριστο οδηγικα όχημα με μεγάλους χώρους. Καταρχήν μάλλον λόγω ετών ο αερόσακος να μην λειτουργεί καν, ενώ αν το ψάξεις ίσως βρεθεί καμία μοντα για πλήρη αφαίρεση του ή απενεργοποιηση χωρίς κλειδί. Γιατί να μπλέξεις με αμφίβολου ποιότητας γαλλικά;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έχεις ένα αξιόπιστο και άριστο οδηγικα όχημα με μεγάλους χώρους. Καταρχήν μάλλον λόγω ετών ο αερόσακος να μην λειτουργεί καν, ενώ αν το ψάξεις ίσως βρεθεί καμία μοντα για πλήρη αφαίρεση του ή απενεργοποιηση χωρίς κλειδί. Γιατί να μπλέξεις με αμφίβολου ποιότητας γαλλικά;Αγαπητέ 'παγωμένε', μην είσαι τόσο απόλυτος για τα γαλλικά... Στα χέρια μου., τα πλέον προβληματικά αποδείχτηκαν κάποια ιαπωνικά και γερμανικά, ενώ το αντίθετο συνέβει με τα ιταλογαλλικά! Στις μέρες την παγκοσμοιοποίησης θεωρώ ότι δεν υπάρχουν πια κατασκευαστικές κουλτούρες, παρά μόνο μαρκετινίστικες.
Στο core θέμα του συμφορουμίτη, για πραγματικά μεγάλους χώρους ο συνέταιρος μου (3 τεκνος), χρησιμοποιεί ΄κουτιά' από vw (2χtouran-2χpassat s/w) χρόνια τώρα, με απόλυτη επιτυχία στη διαχείριση χώρων και περίπου καμμία σε αξιοπιστία (ως οπαδός των αυτόματων έχει αλλάξει σε όλα, τουλάχιστον μία φορά το dsg). Λόγω leasing έχει βέβαια και αυτός την ευχέρεια να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε max 3.5 χρόνια - 40k km. Αν δεν ίσχυε το τελευταίο η επιλογή θα ήταν μάλλον διαφορετική...
Επίσης ο τεχν.διευθυντής μας, έχει ένα touran 7 θέσιο και προηγουμένως ένα 'κοντό' picasso. Αμφότερα manual. Το touran δείχνει μεγαλύτερης κατηγορίας λόγω απτής ποιότητας, έχει αρκετούς χώρους με μαζεμένα το πίσω καθίσματα, αλλά και την προσαρμοστικότητα να τα χρησιμοποιήσεις, έχει όμως και αυτό επισκευθεί αρκετές φορές την vw με θέματα στο κιβώτιο (έχασε την 2α), στη τουρμπίνα (αντικαταστάθηκε κάποιο τμήμα), στα φρένα (πρόβλημα σε αισθητήρες abs). -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καταρχήν μάλλον λόγω ετών ο αερόσακος να μην λειτουργεί καν,Μιλάς σοβαρά??
Το πιστεύεις αυτό που γράφεις?? Έχουν οι αερόσακοι ημερομηνία λήξης?? -
Κάπου αλλού εδώ μέσα το διάβασα...αλλα και στο Google να το ψάξεις θα δεις ότι για παλιότερα αυτοκίνητα παίζει ίσως
http://www.autoinsurancenow.com/do-car-airbags-expire/http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... m?t=100397
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Αγαπητέ 'παγωμένε', μην είσαι τόσο απόλυτος για τα γαλλικά... Στα χέρια μου., τα πλέον προβληματικά αποδείχτηκαν κάποια ιαπωνικά και γερμανικά, ενώ το αντίθετο συνέβει με τα ιταλογαλλικά! Στις μέρες την παγκοσμοιοποίησης θεωρώ ότι δεν υπάρχουν πια κατασκευαστικές κουλτούρες, παρά μόνο μαρκετινίστικες.
Όνως δεν υπάρχουν πια εθνικές αυτοκινητιστικές κουλτούρες (πλην ίσως την αγάπη των Ιταλών για σπορτίβικες κατασκευές), αλλά υπάρχουν εταιρικές. Για παράδειγμα στην Mazda βάζουν την αξιοπιστία ΠΑΡΑ πολύ ψηλά και φαίνεται στην ποιότητα των αυτοκινήτων τους. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι όλοι οι Ιάπωνες σκέφτονται και ενεργούν έτσι.
-
Οποίος λεει τα γαλλικά αναξιόπιστα απλά χάνει.....το C4 ehdi που εχω εδώ και 4 χρόνια ειναι ΜΑΚΡΑΝ το πιο ποιοτικό και αξιόπιστο αμάξι που ειχα ποτε. Δν θα μπω σε λεπτομέρειες ποια αμάξια ειχα πριν , αλλα το τελευταίο μου ηταν μια εφιαλτική 4ετης σχέση με ένα Ε90. Δεν θα πω για τα μηχανικά τα οποία ειναι όλα σαν καινούργια, τα πλαστικά χειριστήρια πχ παραθύρων, πορτών , επιφάνειες ειναι σε εκθεσιακή κατάσταση οταν το Ε90 οπου το ακουμπαγες έμενε σημάδι και στην κυριολεξία διαλυόταν
Sent from my iPad using Tapatalk
-
+1000
-
Καλημέρα!
Ομολογώ ότι γνώμη για την τελευταία δεκαετία (με τις σειρές C) δεν μπορώ να έχω...
Αλλά για τις 2 προηγούμενες δεκαετίες έτυχε πάρα πολλοί συγγενείς και φίλοι να έχουν citroen και peugeot μεταξύ των οποίων και ο πατέρας μου και ο πεθερός μου για μια δεκαετία. Ιδίως τα saxo, τα vts και ορισμένα xantia καθώς και το 208 εμφάνισαν πολλά ηλεκτρολογικά και όχι μόνο προβλήματα! Και δεν μιλάω για 1-2 αυτοκίνητα αλλά για άνω των 10 επειδή τότε η μισή Ελλάδα είχε saxo και peugeot, έτσι και οι γνωστοί μου! Τι να πρωτοθυμηθώ; Φίλους που είχαν μείνει στο δρόμο από αυτά, τον κολλητό μου που του κάηκε ο εγκέφαλος ευτυχώς μόλις 15 μέρες πριν λήξει η εγγύηση, φίλη μου που τα alarm και τα φώτα αναβόσβηναν κατά βούληση και εν κινήσει (!!!), προβληματικές πόρτες, το προβληματικό σασμάν στο citroen του - δεν υπάρχει άλλος που να προσέχει το αμάξι του περισσότερο - πατέρα μου που η 3η και η όπισθεν έμπαιναν μόνο καρφωτά και άλλα τέτοια...Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί εσχάτως και το 307 - αμάξι αντικατάστασης που μου έδωσαν από την bmw όσο περίμενα το Χ1 - στο οποίο επί ένα μήνα δεν βρήκα τρόπο να ανοίξω το πορτ παγκάζ γιατί είχαν κολλήσει τα ηλεκτρικά του...
Δεν θέλω να αδικώ κανέναν γι' αυτό θα γράψω ότι ενδεχομένως όλες αυτές οι ασθένειες να έχουν ξεπεραστεί στα νεότερα μοντέλα. Ωστόσο ύστερα από όλες αυτές τις εμπειρίες μια επιφύλαξη είναι το λιγότερο που μπορώ να έχω για την αξιοπιστία τουλάχιστον αυτών των 2 εταιριών... -
Τώρα πια οι γάλλοι χρησιμοποιούν υλικά από τα πάνω ράφια σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και οι ζάντες, όπως όλα τα ηλεκτρικά μέχρι και τα αμορτισέρ του πορτμπαγκάζ είναι made in Germany.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αγαπητέ 'παγωμένε', μην είσαι τόσο απόλυτος για τα γαλλικά... Στα χέρια μου., τα πλέον προβληματικά αποδείχτηκαν κάποια ιαπωνικά και γερμανικά, ενώ το αντίθετο συνέβει με τα ιταλογαλλικά! Στις μέρες την παγκοσμοιοποίησης θεωρώ ότι δεν υπάρχουν πια κατασκευαστικές κουλτούρες, παρά μόνο μαρκετινίστικες.
Όνως δεν υπάρχουν πια εθνικές αυτοκινητιστικές κουλτούρες (πλην ίσως την αγάπη των Ιταλών για σπορτίβικες κατασκευές), αλλά υπάρχουν εταιρικές. Για παράδειγμα στην Mazda βάζουν την αξιοπιστία ΠΑΡΑ πολύ ψηλά και φαίνεται στην ποιότητα των αυτοκινήτων τους. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι όλοι οι Ιάπωνες σκέφτονται και ενεργούν έτσι.
Χμμ...
Εβαλες σαν παράδειγμα το brand που και εγώ ξεχωρίζω... Είναι όμως ένα πολύ μικρό δείγμα από τα 'σχιστομάτικα' και δεν έτυχε σεβασμού από τους συντοπίτες μας... -
Οι γενικέυσεις που κάνω βασίζονται στην προσωπική (ή σε πολύ κοντινού προσώπου) εμπειρία!
Δεν έχω θέμα να δεχθώ ότι κάποια πράγματα θα έχουν βελτιώσεις συν τω χρόνω, αλλά αν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι που λέει και ο λαός!
Γι' αυτό και είναι σημαντικό για τις εταιρίες να είναι σωστές παντού και πάντα γιατί αρκεί μια και μόνο 'πατάτα' για να σου βγάλει το όνομα και να χάσεις πελάτες. Και δυστυχώς από έναν ευχαριστημένο πελάτη δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις κέρδος, σε αντίθεση με ένα δυσαρεστημένο που θα γράψει, θα φωνάξει και θα δυσφημίσει τη μάρκα!Οπως έχω γράψει οι εμπειρίες μου από peugeot 205 και saxo με αποθαρρύνουν από καθετι γαλλικό (μόνο ως νοικιάρικο και δη κλώνο τογιότα )!
Η πρόσφατη εμπειρία μου με το πακέτο nissan (QQ) με έχει οδηγήσει να μην ξαναπάρω οτιδήποτε νισσαν στο μέλλον κοκ
Απλά πράγματα! -
Καλημέρα!
Ομολογώ ότι γνώμη για την τελευταία δεκαετία (με τις σειρές C) δεν μπορώ να έχω...
Αλλά για τις 2 προηγούμενες δεκαετίες έτυχε πάρα πολλοί συγγενείς και φίλοι να έχουν citroen και peugeot μεταξύ των οποίων και ο πατέρας μου και ο πεθερός μου για μια δεκαετία. Ιδίως τα saxo, τα vts και ορισμένα xantia καθώς και το 208 εμφάνισαν πολλά ηλεκτρολογικά και όχι μόνο προβλήματα! Και δεν μιλάω για 1-2 αυτοκίνητα αλλά για άνω των 10 επειδή τότε η μισή Ελλάδα είχε saxo και peugeot, έτσι και οι γνωστοί μου! Τι να πρωτοθυμηθώ; Φίλους που είχαν μείνει στο δρόμο από αυτά, τον κολλητό μου που του κάηκε ο εγκέφαλος ευτυχώς μόλις 15 μέρες πριν λήξει η εγγύηση, φίλη μου που τα alarm και τα φώτα αναβόσβηναν κατά βούληση και εν κινήσει (!!!), προβληματικές πόρτες, το προβληματικό σασμάν στο citroen του - δεν υπάρχει άλλος που να προσέχει το αμάξι του περισσότερο - πατέρα μου που η 3η και η όπισθεν έμπαιναν μόνο καρφωτά και άλλα τέτοια...Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί εσχάτως και το 307 - αμάξι αντικατάστασης που μου έδωσαν από την bmw όσο περίμενα το Χ1 - στο οποίο επί ένα μήνα δεν βρήκα τρόπο να ανοίξω το πορτ παγκάζ γιατί είχαν κολλήσει τα ηλεκτρικά του...Μπορω απο την αλλη να σου πω για saxo 1.0 με πανω απο 500.000km με μια μιζα και μια φλατζα σα ζημιες.. την xantia του πατερα μου με 189.500km που προβληματισε μονο σε μια φωλια της ντιζας των εμπρος παραθυρων και μια επιστροφη αναρτησης αξιας 20e και φυσικα καμια ακινητοποιηση, τη zx μου που ξερω ολο το πολυ καλο ιστορικο της και καμια ακινητοποιηση στις 185.000km σχεδον ,αλλα xantia με 480.000-600.000 km με φυσιολογικες φθορες και εργοστασιακα μοτερ-σασμαν με μηδενικη καταναλωση λαδιου,τα gs-gsa που ειχαμε απο το '77 και ΄84 αντιστοιχα για 20 και 23 ετη χωρις να ακινητοποιηθουν κυριολεκτικα ποτε ,το 407 2.2 πρωην καθηγητη μου στις 340.000km σημερα με πρωτη βλαβη στις 300.000km και δεκαετια και καμια ακινητοποιηση ,XM 2.0 στις 315.000km με μονο προβλεπομενα , c4 1.6 με υγραεριο απο τις 40.000km ,τωρα στις 370.000km με απολυτως μηδεν ζημιες, xantia που πουληθηκε στη 10ετια με 337.000km, απολυτως μηδεν ζημιες και πρωτη αλλαγη ιμαντα στις 220.000km, bx 1.1 atout στις 610.000km χωρις να χει ανοιξει μοτερ, αυτοματο σασμαν σε xantia το οποια παρεδωσε στις 450.000km με εργοστασιακα ATF... c4 diesel ελληνων ταξιτζηδων που πινουν νερο στ ονομα τους, απειρες CX loadrunner σ ολη την ευρωπη με 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χιλιομετρα διανεμοντας εφημεριδες και ειλικρινα αν συνεχισω μπορω να γραφω μεχρι να ξημερωσει για αυτοκινητα που χω δει και ζησει μ εξαιρεση τις loadrunner.
-
Μετα απο σχετική έρευνα μερικά αυτοκίνητα που έχουν 3 θέσεις isofix στη σειρα είναι τα: citroen c4 picasso/ grand picasso, vw touran, ford s max, audi q7. (Τελευταια μοντέλα)
Αυτοκίνητο για τριτεκνο