Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Καλημέρα!
Ομολογώ ότι γνώμη για την τελευταία δεκαετία (με τις σειρές C) δεν μπορώ να έχω...
Αλλά για τις 2 προηγούμενες δεκαετίες έτυχε πάρα πολλοί συγγενείς και φίλοι να έχουν citroen και peugeot μεταξύ των οποίων και ο πατέρας μου και ο πεθερός μου για μια δεκαετία. Ιδίως τα saxo, τα vts και ορισμένα xantia καθώς και το 208 εμφάνισαν πολλά ηλεκτρολογικά και όχι μόνο προβλήματα! Και δεν μιλάω για 1-2 αυτοκίνητα αλλά για άνω των 10 επειδή τότε η μισή Ελλάδα είχε saxo και peugeot, έτσι και οι γνωστοί μου! Τι να πρωτοθυμηθώ; Φίλους που είχαν μείνει στο δρόμο από αυτά, τον κολλητό μου που του κάηκε ο εγκέφαλος ευτυχώς μόλις 15 μέρες πριν λήξει η εγγύηση, φίλη μου που τα alarm και τα φώτα αναβόσβηναν κατά βούληση και εν κινήσει (!!!), προβληματικές πόρτες, το προβληματικό σασμάν στο citroen του - δεν υπάρχει άλλος που να προσέχει το αμάξι του περισσότερο - πατέρα μου που η 3η και η όπισθεν έμπαιναν μόνο καρφωτά και άλλα τέτοια...Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί εσχάτως και το 307 - αμάξι αντικατάστασης που μου έδωσαν από την bmw όσο περίμενα το Χ1 - στο οποίο επί ένα μήνα δεν βρήκα τρόπο να ανοίξω το πορτ παγκάζ γιατί είχαν κολλήσει τα ηλεκτρικά του...
Μπορω απο την αλλη να σου πω για saxo 1.0 με πανω απο 500.000km με μια μιζα και μια φλατζα σα ζημιες.. την xantia του πατερα μου με 189.500km που προβληματισε μονο σε μια φωλια της ντιζας των εμπρος παραθυρων και μια επιστροφη αναρτησης αξιας 20e και φυσικα καμια ακινητοποιηση, τη zx μου που ξερω ολο το πολυ καλο ιστορικο της και καμια ακινητοποιηση στις 185.000km σχεδον ,αλλα xantia με 480.000-600.000 km με φυσιολογικες φθορες και εργοστασιακα μοτερ-σασμαν με μηδενικη καταναλωση λαδιου,τα gs-gsa που ειχαμε απο το '77 και ΄84 αντιστοιχα για 20 και 23 ετη χωρις να ακινητοποιηθουν κυριολεκτικα ποτε ,το 407 2.2 πρωην καθηγητη μου στις 340.000km σημερα με πρωτη βλαβη στις 300.000km και δεκαετια και καμια ακινητοποιηση ,XM 2.0 στις 315.000km με μονο προβλεπομενα , c4 1.6 με υγραεριο απο τις 40.000km ,τωρα στις 370.000km με απολυτως μηδεν ζημιες, xantia που πουληθηκε στη 10ετια με 337.000km, απολυτως μηδεν ζημιες και πρωτη αλλαγη ιμαντα στις 220.000km, bx 1.1 atout στις 610.000km χωρις να χει ανοιξει μοτερ, αυτοματο σασμαν σε xantia το οποια παρεδωσε στις 450.000km με εργοστασιακα ATF... c4 diesel ελληνων ταξιτζηδων που πινουν νερο στ ονομα τους, απειρες CX loadrunner σ ολη την ευρωπη με 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χιλιομετρα διανεμοντας εφημεριδες και ειλικρινα αν συνεχισω μπορω να γραφω μεχρι να ξημερωσει για αυτοκινητα που χω δει και ζησει μ εξαιρεση τις loadrunner.