-
-
Καιιιιι
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μπούσο δεν πας μια βόλτα με την 147 να ξελαγρέψεις;Η σύγκριση δυο μοντέλων ξεκινά από το σκοπό που καλύπτουν και φυσικά από την τιμή.
Για μένα ως διθέσιο sport κουπέ, η 4C μπαίνει σε ένα μεγάλο 'κουβά' που περιλαμβάνει από GT-86 μέχρι Cayman με Ζ4 και ΤΤ ενδιάμεσα (με τις αντίστοιχες διαβαθμίσεις τιμής).Δεν χρειάζεται να βγάλουμε το μέτρο ή το ζύγι για να το πούμε αυτό.
Από εκεί και πέρα μπαίνει και το θέμα των επιδόσεων και το θέμα της τιμής.
Οπότε η 4C συγκρίνεται σίγουρα με Elise, γρήγορα ΤΤ και Ζ4 και υπό κάποιες συνθήκες με την Cayman.Για να λύσω και το θέμα με τον Χάρη.
Προσέξατε πόσα μοντέλα έβαλα μέσα στη σύγκριση της 4C;
Ποιός ο λόγος να κολλήσει κάποιος αποκλειστικά με την Cayman από τη στιγμή που οι διαφορές τους είναι δεδομένες;
Πχ αν έβγαινε το νέο Megane (τυχαίο παράδειγμα) και έβγαινε ένας άλλος Χάρης να πει ότι 'χμ, η σύγκριση με το Golf είναι αναπόφευκτη αν και μάλλον για τα ρέματα θα είναι (το Megane) μπροστά στο das auto' θα ήταν βαρετός, προβλέψιμος υπαλληλάκος ή όχι;
To γεγονός ότι υπάρχουν άλλα χ μοντέλα λιγότερο ή περισσότερο φτηνά/γρήγορα/ποιοτικά κλπ έχει φύγει γαργάρα.
Eddie βάλε στη σύγκριση και BMW M3.
Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και το αυτό. Εγώ δεν έβαλα τα αυτοκίνητα που αναφέρεις ως προς το γεγονός της χαμηλότερης δυναμικότητας τους έναντι στην 4C, έβαλα το καλύτερο εξ αυτών και γιατί να το κρύψουμε αυτό είναι η Cayman(τι? δεν είμαι αντικειμενικός τελικά ή είμαι? ) -
Από εκεί και πέρα μπαίνει και το θέμα των επιδόσεων και το θέμα της τιμής.
Οπότε η 4C συγκρίνεται σίγουρα με Elise, γρήγορα ΤΤ και Ζ4 και υπό κάποιες συνθήκες με την Cayman.Mε ό,τι θέλουμε μπορούμε να τη συγκρίνουμε.Πρόσεξε κάτι όμως τώρα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνωρίζουν,ενώ εμείς αγνοούμε.Παράδειγμα το ΤΤ.
Το TT έχει μια πελατεία ανδρών- γυναικών μοιρασμένη στη μέση (50:50),με μέσο όρο ηλικίας τα 39 χρόνια για τους άνδρες και τα 32 για τις γυναίκες.Διανυόμενα χλμ ανά έτος 15K.Χρήση σε πίστα ελάχιστη (σε μερικές χώρες ανύπαρκτη).Κατά κύριο λόγο η πελατεία του ΤT το χρησιμοποποιεί ως εταιρικό όχημα(75%).Τα προβλήματα του αυτοκινήτου αρκετά και κάποια πολύ ακριβά στην επίλυσή τους.Η ποιότητα του εσωτερικού ευθυγραμμίζεται με αυτή των A4/A5,ενώ τεχνικά κλείενει στο RS A3. Μιλάμε δηλ. για πελάτες που έχουν μια μικρή εταιρεία, που θέλουν να δείξουν ότι έχουν στυλ,αλλά δεν διαθέτουν το απαιτούμενο ποσό για κάτι άλλο (porsche).Σύμφωνα με τη nielsen καλούνται 'Next postmodern winners'.Μετά το TT αγοράζουν συνήθως μια 5er πετρέλαιο ή A4/A6. Έχουν τάση προς το διαζύγιο (στα 55 οι άντρες στα 45 οι γυναίκες)........
Σου μοιάζει για ενδεχόμενη πελατεία 4c;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
επίσης, γιατί αυτή η διαφορά μεταξύ usa κ ευρώπης στο τιμόνι (στις ΗΠΑ υδραυλικό)?
είναι υποχρεωτική για το ομολογκάρισμα στην αγορά των ΗΠΑ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...Ειλικρινά πιστεύεις φίλε Κίκιζα ότι αν η 4C δεν πάει μία στην πίστα θα ανταγωνιστεί την Elise ?
Με βάση ό,τι βλέπω μου φαίνεται ότι την τοποθέτησαν ανάμεσα στα 2 μοντέλα και σίγουρα ανταγωνιστική και προς τα δύο αλλά χωρίς τιμές (στον υπόλοιπο κόσμο) συμπέρασμα δε βγαίνει.
θες να το αναπτυξεις λιγο γιατι μου φαινεται, οτι απαντας ο ιδιος, και δεν βλεπω να διαφωνω με την προταση, εκτος αν δεν καταλαβα τι θες να πεις...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η 4C έχει 67% του μήκους του μεταξονίου να προστίθεται σε αυτό για να βγει το συνολικό της μήκος. Και για να μην σε μπερδέψω όταν έχεις 2.380mm μεταξόνιο του βάζεις και το 67% του 2.380mm και βγάζεις το μήκος της στα 3.989mm.
Την ίδια ώρα ο αντίστοιχος αριθμός για την Cayman είναι στο 76%.
Tι ισχύει? Ή η Cayman έχει μακριούς προβόλους ή η 4C κοντούς ή και τα δύο μαζί. Για παράδειγμα αν η 4C είχε την αντίστοιχη ποσόστωση μήκους εκτός των αξόνων, θα είχε μήκος 4.190mm. Τώρα θα συγκρίνονταν ή όχι?
Και φυσικά και παίζει ρόλο το μεταξόνιο, εφόσον τα δύο αυτοκίνητο έχουν ακριβώς το ίδιο μηχανικό layout. Οι επιπλέον πόντοι μήκους εκτός των αξόνων ενδεχομένως να προέρχονται από τον 6cyl boxer κινητήρα της.
Bλέπεις τι με βάζεις να κάθομαι να ψάχνω και να εξηγώ τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή συγκρίνονται μια χαρά.Seriously...?
Έκατσες και έκανες όλα αυτά για να αποδείξεις τι...? Πως η 4C είναι πιο κοντά στην Cayman απ'ότι στην Elise...?
Νομίζω πως μπορείς να το απαντήσεις αυτό χωρίς να τραβάς τους προβόλους να μεγαλώσουν και χωρίς μονόπλευρα ποσοστά.
ΓΙατί αν υπάρχει κάτι αυτονόητο, είναι ακριβώς αυτό.Η 4C δεν μας βολεύει να τη συγκρίνουμε λοιπόν με την Cayman, αλλά μας βολεύει να συγκρίνουμε μια Brera 2.2 με ένα ΤΤ 1.8Τfsi το οποίο είναι 230kg(210kg με τον 2.0Tfsi) ελαφρύτερο από την Brera και 23.5cm κοντύτερο.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε άλλο ένα αυτονόητο. ΔΕΝ 'με βολεύει' κάτι. ΔΕΝ έχω κάποιο κέρδος αν μια εταιρία βγάζει καλύτερο προϊόν απο την άλλη. ΔΕΝ είμαι πολέμιος της Alfa Romeo ή φαντικός οπαδός κάποιας άλλης (σαφώς και υπάρχουν οι συμπάθιες, αλλά στη προκειμένη η AR είναι μέσα σε αυτές) ΔΕΝ έχουμε να χωρίσουμε κάτι.
Αυτά απο μέρους μου, γιατί δεν μπορώ να πως πως λαμβάνω το ίδιο απο σένα...
Το θέμα του ΤΤ vs Brera χαίρομαι που το αναφέρεις, γιατί το ΤΤ ήταν πολύ πιο κοντά στη Brera σε μεγέθη και χαρακτήρα (όπως και σε κινητήρες, τιμές κλπ) απότι είναι η 4C με την Cayman.
Παρ'όλα αυτά εκείνη την σύγκριση ούτε που ήθελες να την ακούσεις... τώρα κάνεις με χαρακτηριστική ευκολία το αντίθετο.Θες να πεις ότι πήρα ξανά το σπαθί του θεματοφύλακα της Alfa Romeo όπως παλιά? Στο επιτρέπω αν αυτό εννοείς.
Σ'ευχαριστώ που μου το επιτρέπεις. Και σαν καλός θεματοφύλακας με το που είδες φως ξεσπάθωσες...
Όχι τίποτε άλλο αλλά να ξέρουμε πως αντί για νορμάλ συζήτηση (που για αρκετό καιρό έκανες είναι η αλήθεια) να είμαστε προετοιμασμένοι για τις παλιές καλές ξιφομαχίες... -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Εν πάσει περιπτώσει, κάποιες εκδόσεις της Elise είναι compressore. Δεν είναι fun to drive το εν λόγω αυτοκίνητο? Ελαφρύ και με 4cyl υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα είναι.
**Όχι,αλλά αυτή είναι προσωπική προτίμηση **(οπότε μπορείς αν τη γράψεις στα π@π@ρι@ σου)
Εύχομαι (και ελπίζω) ότι η 4c θα ανταγωνίζεται στα ίσια, τουλάχιστον την Elise S,γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάσει και το τελευταίο λόγο ύπαρξής της, ειδικά σε αυτήν την κατηγορία τιμής....και μαλιστα βασιμη, -ως εκτιμηση το θετω εγω- με την οποια συμφωνω και εγω (με την εννοια οτι αφηνω μικρο καλαθι ως προς την γραμμικοτητα λειτουργιας του 1750, για την ακριβεια χειρισμων, στριβωντας υπο πιεση).
Οι compressors ειναι συγκριτικα με τους Turbo, σαφως πιο γραμμικοι στην λειτουργια τους, η δυναμη-ροπη, 'απλωνεται' πιο ομαλα και σε ευρυτερο ευρος στροφων.
(συγκεκριμενα στην Exige Cup που ειχα την τυχη και χαρα να βρεθω στο δεξι μπακετ, η δυναμη-ροπη του 1800αρη 260ps compressor ηταν αστειρευτη, δεν τελειωνε, δεν κομπιαζε, δεν κρεμαγε πουθενα, δουλευε σαν 'ηλεκτρικο', απο την αρχη μεχρι το τελος με απιστευτο τραβηγμα... )
Μακαρι και στην 4C να εχουν επιτυχει ενα κοντινο-παρομοιο με τα χαρακτηριστικα λειτουργιας compressor, 'απλωμα' ισχυος-ροπης ωστε και η δυνατοτητα ακριβειας χειρισμων (αλλα και δοσολογιας γκαζιου στριβοντας υπο πιεση) να ειναι σε αντιστοιχα υψηλο επιπεδο. Δεν ειναι κατι δεδομενο ομως για ολους τους συγχρονους Turbo κινητηρες... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
...Παρ'όλα αυτά εκείνη την σύγκριση ούτε που ήθελες να την ακούσεις... τώρα κάνεις με χαρακτηριστική ευκολία το αντίθετο.Θες να πεις ότι πήρα ξανά το σπαθί του θεματοφύλακα της Alfa Romeo όπως παλιά? Στο επιτρέπω αν αυτό εννοείς.
Σ'ευχαριστώ που μου το επιτρέπεις. Και σαν καλός θεματοφύλακας με το που είδες φως ξεσπάθωσες...
Όχι τίποτε άλλο αλλά να ξέρουμε πως αντί για νορμάλ συζήτηση (που για αρκετό καιρό έκανες είναι η αλήθεια) να είμαστε προετοιμασμένοι για τις παλιές καλές ξιφομαχίες......ερε γλεντια!
P.S Η 4C ουτε με την Cayman συγκρινεται, ουτε με Brera, ουτε με ΤΤ, ουτε με την ΝΕΑ Exige S , τουλαχιστον στα δεδομενα της χωρας μας με την φορολογηση που εχουμε. Συγκρινοταν ΜΟΝΟ με την απερχομενη Exige. (η νεα ειναι πολυ ισχυροτερη, 3.5λιτρα V6 350αλογα, και βαρυτερη, αν και πιθανον να εχει πολυ κοντινο κοστος κτησης, στην 'πολιτισμενη' Ευρωπη. Μακαρι η 4C να την κοντραρει στα ισια, σε δυνατοτητες στο δρομο, κατι που βλεπω δυσκολο, αλλα οχι και απιθανο)
Τα 'τζιμανια' της AR το ξερουμε απο παλαια οτι φροντιζαν να μπαινουν 'σφηνα' σε διαφορα κενα κατηγοριων, και αναλογως να θετουν αυτοι συγκρισεις, οπου και οποτε τους βολευε.
Παρολα αυτα εγω πραγματικα χαιρομαι και ευχομαι να πουλησει, οσο θελουν, και επισης να 'ξυπνησει' -γιατι οχι- και αλλους κατασκευαστες, να μπουν στο παιχνιδι της κατηγοριας, και να διεκδικησουν και αυτοι ενα μεριδιο της νεας πιττας που μεχρι πρωτινως γευοταν ΚΥΡΙΩΣ η Lotus... -
Μεγάλο ποσοστό των οδηγών TT ρέπουν προς την κοπρολαγενεία, αυτό τι λέει για το κοινό της 4c?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δηλαδή σοβαρά τώρα θα ασχοληθεί ο υποψήφιος αγοραστής με το μεταξόνιο για να δει αν τον ενδιαφέρει η 4C και αν εναλλακτικά θα αγοράσει Cayman ή Elise ?
Για να δούμε πιθανά βασικά κριτήρια που και τα 3 αυτοκίνητα πληρούν με τον ένα τρόπο ή τον άλλον:
- Κεντρομήχανο, πισωκίνητο, διθέσιο
- Σπορ + Πίστα
Και από εκεί και πέρα επιμέρους χαρακτηριστικά του ενός ή του άλλου:
- Εμφαση σε πίστα ή σε χρήση δρόμου
- Πολυτέλεια
- Ονομα
- Τιμή
Τι μεταξόνια, μήκη, βάρη και λοιπά αριθμολαγνικά μου τσαμπουνάτε, υπάρχει κανείς που αγοράζει Cayman μόνο και μόνο επειδή έχει μεγάλο μεταξόνιο ?
Ειλικρινά πιστεύεις φίλε Busso ότι αν η 4C έχει τιμή παρόμοια με της Cayman θα πουλήσει ?
Ειλικρινά πιστεύεις φίλε Κίκιζα ότι αν η 4C δεν πάει μία στην πίστα θα ανταγωνιστεί την Elise ?Με βάση ό,τι βλέπω μου φαίνεται ότι την τοποθέτησαν ανάμεσα στα 2 μοντέλα και σίγουρα ανταγωνιστική και προς τα δύο αλλά χωρίς τιμές (στον υπόλοιπο κόσμο) συμπέρασμα δε βγαίνει.
Ξεκινώ από το τέλος. Δεν θα έχει ίδια τιμή με την Cayman, θα έχει σημαντικά φθηνότερη, αναφέρομαι στην Ελλάδα πάντα.
Το αν θα πουλήσει ή όχι, εμένα άμεσα δεν με απασχολεί. Εγώ εξετάζω το αυτοκίνητο τεχνικά. Αυτό μου αρέσει να κάνω, πάντα το έκανα.Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ένα αέναο μπλα μπλα, γιατί η 4C επιλέχθηκε από την Alfa Romeo να κατασκευαστεί όπως είναι για πολλούς λόγους. Ήδη γκρινιάξατε για σελίδες επί σελίδων για την τιμή της και μου ζητάτε τώρα πολυτέλεια, δέρμα από την πούτσ@ του Μπερλουσκόνι και πολυκύλινδρο κινητήρα. Κώλο θέλετε?
Μετά η τιμή θα ήταν εξαφήφια και θα γράφατε άλλες τόσες σελίδες δακρύβρεχτων σχολίων.Το όνομα είναι σχετικό. Στα δικά μου μάτια που δεν είναι αντικειμενικά βεβαίως η Alfa Romeo έχει μεγαλύτερο όνομα από την Porsche, στα μάτια του D-Jet ισχύει το ανάποδο.
To δικό μου είναι αέναο μπλα-μπλα τα δικά σου 'τόσο% του μήκους είναι μεταξόνιο και αν ήταν τόσο θα ήταν σε κείνη την κατηγορία' είναι τι ακριβώς ? Επιστήμη ?
Δε νομίζω να πήρα θέση για να μου την πέφτεις με τα 'εσείς' και τα 'γκρινιάξατε', δε νομίζω ότι γκρίνιαξα για τίποτα πλην του δικού σου αυθαίρετου τρόπου ορισμού των κατηγοριών. Και σίγουρα δε ζήτησα τίποτα, θεωρώ το αυτοκίνητο τεχνικά μια χαρά (και μακάρι να διατεθεί σε ανταγωνιστική τιμή και να είναι στο δρόμο και την πίστα ό,τι υπόσχεται η εμφάνιση και οι προδιαγραφές του) και το μοναδικό που διαφωνώ είναι τα μπροστινά φώτα, που δεν μου αρέσουν (με την άδειά σου). Αν από εκεί και πέρα θεωρείς ότι η AlfaRomeo έχει το αλάθητο του Πάπα, δεν πειράζει, δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό (και να διαψεύδεται δυστυχώς, γιατί είναι μια σημαντική μάρκα, πανηγυρικά).
Αντε, σε αφήνω στους εμβριθείς υπολογισμούς και πανηγυρισμούς σου. -
@Alba
πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία όμως φαντάζομαι αφορούν το ΤΤ συνολικά.
Εγώ αναφέρθηκα στα γρήγορα ΤΤ (TTS-TT RS) τα οποία δεν ξέρω τι αγορά έχουν αλλά από πλευράς επιδόσεων-τιμής παίζουν μαζί με την 4C.Οι συγκρίσεις μοντέλων είναι ο οργασμός του marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Αυτό που μου τη δίνει απλά είναι που οι Κey Opinion Leaders της αγοράς (aka συγκεκριμένοι συντάκτες αυτοκινήτου) αντιμετωπίζονται από κάποιους ως αδέκαστοι μάρες (από το άρες μάρες κουκουνάρες) που γράφουν για το κέφι τους 'αντικειμενικά'. -
H 4C θα προσφέρεται με ελαστικά Pirelli P Zero.
Οι βασικές διαστάσεις θα είναι:
-εμπρός 205/45/17
-πίσω 235/40/18ενώ θα υπάρχει σαν έξτρα επιλογή:
-εμπρός 205/40/18
-πίσω 235/35/19 -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
ΚαιιιιιΜα κανείς δεν σχολιάζει τα πράγματα ουσίας???
Το G-μετρο στην επιλογή Race το είδατε???
Όχι ότι καίγεται κανείς με 1g πλευρική μέσα στην πίστα να μάθει το ακριβές νούμερο, αλλά όπως και να το κάνεις είναι κάπως... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μα κανείς δεν σχολιάζει τα πράγματα ουσίας???
Το G-μετρο στην επιλογή Race το είδατε???
Όχι ότι καίγεται κανείς με 1g πλευρική μέσα στην πίστα να μάθει το ακριβές νούμερο, αλλά όπως και να το κάνεις είναι κάπως...viewtopic.php?f=8&t=47156&start=870#p2751300
-
-
Που βρήκες ρε θηρίο φωτογραφία με τον κολλητό μου?
Τι αμαξάρα που είναι η 4C!!!
Kοίτα σχέδιο...Θα μπορείς να την κυκλοφορείς από αγωνιστική στολή μέχρι με κοστούμι... -
http://www.alfaromeo.gr/userfiles/image ... s_01_b.jpg
http://www.alfaromeo.gr/userfiles/image ... s_03_b.jpg
http://www.alfaromeo.gr/userfiles/image ... s_02_b.jpg3 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ιδανικές για φόντο επιφάνειας εργασίας.
-
52 χιλιαρικα λιγο ακριβο ειναι, αλλα να περιμενουμε να το δουμε και απο κοντα...
-
Σαν να έχει ρεψει από την πολύ κοκα
Alfa Romeo 4C