-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
μου κανει εντυπωση δεν υπαρχει στοκ
ισως να το σταματησουν γιατι βγαινει το νεο σε ενα χρονο με 8αρι αν δεν κανω λαθος αλλα δεν ξερω αν το ξανακανουν powershift σε 1,5D σε kuga ελπιζω πως ναι.(γενικα η φορντ κανει κατι ακυρα πχ στην βενζινη στο kuga δεν εβαζε το powershift σε αυτη την γενια...μπορει τωρα στην νεα να κανει το αντιθετο ... )Δεν έχω δει πουθενά ότι θα βγει νέο σε ένα χρόνο. Σε όλα τα spyshots κλπ λένε για 2020 αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σωστά; Επίσης διάβασα ότι θα έχει το ταμπλό του νέου Focus που δεν μου αρέσει καθόλου, ειδικά η οθόνη καρφωμένη σαν tablet και όχι ενσωματωμένη στο ταμπλό. Αλλά γούστα είναι αυτά οκ.
Η αλήθεια είναι ότι, όπως είπα και νωρίτερα, με αυτά τα δεδομένα έχω αρχίσει και κοιτάω (περιμένω TD) το Sportage που έρχεται και Facelift με άλλους κινητήρες και περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας. Όπως και να το κάνουμε, είναι ένα πιο σύγχρονο αυτοκίνητο απο το Kuga και αυτό με προβληματίζει γιατί το Kuga είναι αυτό που θέλω και περιμένω φυσικά.
αν ειναι να βγει το 20 ειναι αλλα 2 χρονια σχεδον,οχι και λιγος χρονος για να σταματησει η παραγωγη του παλιου... πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι σταματησε αυτος ο συνδιασμος powershift με 1,5D ...! μαλλον θεμα ρυπων δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...κριμα παντως γιατι τον βοηθαει πολυ τον μικρο πετρελαιοκινητηρα(μεχρι και 3 κιλα ροπης λενε κερδιζει με αυτο τον συνδιασμο...) τελος παντων ευελπιστω να παρεις θετικη απαντηση τον οκτωβριο...αλλιως ναι το ανανεωμενο sportage ειναι πραγματικα μια πολυ καλη λυση μιας και τα εχει ολα τωρα,καλη εγγυηση λογικη τιμη καλο μοτερακι (ειδικα με τα 141 θα παει αερα) και τωρα ποια μετα την ανανεωση φαινεται οτι φτιαξαν τα πλαστικα στο ταμπλο,που για εμενα ηταν λιγο φτηνα στην οψη και αφη(ειχα δει το αδερφακι τουσον)
οσο για το ταμπλο του kuga του 2020 σιγουρα θα μοιαζει με του φοκους αν κρινω πως ειναι σχεδον ιδιο και με του φιεστα, αυτο ειναι θεμα γουστου οπως ειπες!εμενα πχ δεν με χαλαει η οθονη εκει μιας ειναι μεσα στο οπτικο πεδιο του οδηγου αλλα μου φαινεται πολυ λιτο σε σχεση με τον ολο ανταγωνισμο... αλλα ο καθενας μετα γουστα του -
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι σταματησε αυτος ο συνδιασμος powershift με 1,5D ...! μαλλον θεμα ρυπων δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...κριμα παντως γιατι τον βοηθαει πολυ τον μικρο πετρελαιοκινητηρα(μεχρι και 3 κιλα ροπης λενε κερδιζει με αυτο τον συνδιασμο...)Να κερδίζει ο κινητήρας ροπή από το κιβώτιο είναι απλώς αδύνατον!
Αυτό που μπορεί να γίνεται είναι να αντέχει το powershift περισσότερη ροπή από το χειροκίνητο και να του έχουν δώσει με διαφορετική χαρτογράφηση του κινητήρα αυτά τα 3 κιλά παραπάνω. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι σταματησε αυτος ο συνδιασμος powershift με 1,5D ...! μαλλον θεμα ρυπων δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...κριμα παντως γιατι τον βοηθαει πολυ τον μικρο πετρελαιοκινητηρα(μεχρι και 3 κιλα ροπης λενε κερδιζει με αυτο τον συνδιασμο...)
Να κερδίζει ο κινητήρας ροπή από το κιβώτιο είναι απλώς αδύνατον!
Αυτό που μπορεί να γίνεται είναι να αντέχει το powershift περισσότερη ροπή από το χειροκίνητο και να του έχουν δώσει με διαφορετική χαρτογράφηση του κινητήρα αυτά τα 3 κιλά παραπάνω.καλα ναι, αυτο εννοειται,γιαυτο λεω...ο συνδιασμος ...αλλιως αν ηθελε καποιος να βελτιωσει το μοτερ του πχ δεν θα εκανε ενα κλασικο πρωτο σταδιο (φιλτρο,προγραμμα,εξατμιση) αλλα θα αλλαζε σασμαν
-
Μπορεί να έχει και κοντύτερη και πυκνότερη κλιμάκωση.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Καλησπερα η αληθεια ειναι πως γλυκοκοιταζω εντονα το ford kuga σε βενζινοκηνητηρα των 1500cc 150 ps se fwd κινηση στη bussiness εκδοση ενα πολυ ομορφο οχημα εσωτερικα και εξωτερικα ανετο σε χωρους και πολυ καλο σε εξοπλισμο και η τιμη του πολυ αξιοπρεπεις! πιθανον τον επομενο μηνα να κινηθω! Η ερωτηση μου ειναι η εξης: παρατηρησα οτι στη συγκεκριμενη εκδοση φοραει 17'' ζαντες ελαφρου κραματος η αληθεια ειναι σε πολλους αρεσουν μεγαλυτερων διαστασεων ζαντες οπως και σε μενα (καθαρα θεμα αισθητικης) και θα κοιταζα για 18'.Γνωριζω οτι εχει παραπανω οικονομικη επιβαρυνση αλλα αν εξεραισω αυτο το κομματι ΑΞΙΖΕΙ καποιος να κινηθει σε 18' οσο αφορα την ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΝΕΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο δρομο ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
-
Οχι δεν αξίζει!
Χάνεις σε άνεση και ποιότητα κύλισης, αυξάνεις το κόστος χρήσης (κόστος ελαστικών και αυξημένη κατανάλωση) και δεν κερδίζεις τιποτα!! Ισως μονο οπτικα (εμενα δεν μου αρέσουν, αλλά καταννοώ οτι αρέσουν σε αρκετους).
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Έχει ακούσει κανείς για νέο Powershift κιβώτιο; Μου είπε ένας πωλητής ότι πλέον θα είναι wet clutch αντί για dry που ήταν μέχρι τώρα κτλπ..
Ο ίδιος πωλητής μου είπε ότι η ford συνηθίζει να προσφέρει βελτιωμένες εκδόσεις (απο άποψη εξοπλισμού) όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει το τέλος του κύκλου πώλησης (βλ Kuga?).
Γενικά επειδή δεν τον πολύ εμπιστεύομαι, έχετε ακούσει κάτι απο αυτά;
Χθες ενημερώθηκα τηλεφωνικά απο Σφακιανάκη (δεν αναφέρομαι σε αυτόν πιο πάνω) ότι για τιμές για diesel 1.5 με αυτόματο κιβώτιο θα πρέπει να περιμένουμε καθώς προς το παρόν έχουν μόνο για 2 λιτρο. Ποιος ξέρει άραγε γιατί.Από Σεπτέμβρη ΌΛΑ τα πετρελαια πρέπει να έχουν adblue...Δεν βγάζουν άδεια αλλιώς. Οπότε μαντευω πως ο 2λιτρος είναι adblue...
-
Ο χρήστης Sotiris4thess έγραψε:
Καλησπερα η αληθεια ειναι πως γλυκοκοιταζω εντονα το ford kuga σε βενζινοκηνητηρα των 1500cc 150 ps se fwd κινηση στη bussiness εκδοση ενα πολυ ομορφο οχημα εσωτερικα και εξωτερικα ανετο σε χωρους και πολυ καλο σε εξοπλισμο και η τιμη του πολυ αξιοπρεπεις! πιθανον τον επομενο μηνα να κινηθω! Η ερωτηση μου ειναι η εξης: παρατηρησα οτι στη συγκεκριμενη εκδοση φοραει 17'' ζαντες ελαφρου κραματος η αληθεια ειναι σε πολλους αρεσουν μεγαλυτερων διαστασεων ζαντες οπως και σε μενα (καθαρα θεμα αισθητικης) και θα κοιταζα για 18'.Γνωριζω οτι εχει παραπανω οικονομικη επιβαρυνση αλλα αν εξεραισω αυτο το κομματι ΑΞΙΖΕΙ καποιος να κινηθει σε 18' οσο αφορα την ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΝΕΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο δρομο ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!Για μενα κερδιζεις σιγουρα σε οδικη συμπεριφορα-ασφαλεια-ομορφια αλλα οπως πολυ σωστα ειπε ο Φανης χανεις σε ανεση και στο οικονομικο κομματι.
Εγω προσωπικα θυσιαζω λιγο την ανεση προκειμενου να κερδισω σε οδικη συμπεριφορα και ολα τα υπολοιπα.. αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα. Αναλογως τον καθε ανθρωπο τι προτιμαει.. δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα. -
οι 18αρες στο st-line το οποιο εχει και λιγο σκληροτερη αναρτηση ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε με ενοχλουν καθολου ουτε αιθανομαι οτι κοπανανε...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Οχι δεν αξίζει!Χάνεις σε άνεση και ποιότητα κύλισης, αυξάνεις το κόστος χρήσης (κόστος ελαστικών και αυξημένη κατανάλωση) και δεν κερδίζεις τιποτα!! Ισως μονο οπτικα (εμενα δεν μου αρέσουν, αλλά καταννοώ οτι αρέσουν σε αρκετους).
Μιλάει κάποιος που έχει ακριβώς το ίδιο αμάξι!!!
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Οχι δεν αξίζει!Χάνεις σε άνεση και ποιότητα κύλισης, αυξάνεις το κόστος χρήσης (κόστος ελαστικών και αυξημένη κατανάλωση) και δεν κερδίζεις τιποτα!! Ισως μονο οπτικα (εμενα δεν μου αρέσουν, αλλά καταννοώ οτι αρέσουν σε αρκετους).
16αρια θελουν κανονικα ρε φανη...
σιγα που τα περιπτερα θα αποκτησουν οδικη συμπεριφορα απο τη ροδα...
στα 16αρια εχεις απειρες επιλογες σε λαστιχα και σε ολιγον οφ, στα 17 τπτ, στα 18 ξεγελιεσαι οτι πηρες κουρσα... -
Ο χρήστης lefteris-g έγραψε:
οι 18αρες στο st-line το οποιο εχει και λιγο σκληροτερη αναρτηση ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε με ενοχλουν καθολου ουτε αιθανομαι οτι κοπανανε...Το st line με τις 18αρες ειναι άλλο αυτοκινητο σε σχέση με το business.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Για μενα κερδιζεις σιγουρα σε οδικη συμπεριφορα-ασφαλεια-ομορφια αλλα οπως πολυ σωστα ειπε ο Φανης χανεις σε ανεση και στο οικονομικο κομματι.
Εγω προσωπικα θυσιαζω λιγο την ανεση προκειμενου να κερδισω σε οδικη συμπεριφορα και ολα τα υπολοιπα.. αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα. Αναλογως τον καθε ανθρωπο τι προτιμαει.. δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα.Δεν κερδίζεις τιποτα σε οδική συμπεριφορά (η αυξημένη ακαμψία των ελαστικων δεν υποστηρίζεται από αντιστοιχη λειτουργια της αναρτησης) και επιπλέον χάνεις σε ασφάλεια στο βρεγμένο λόγο αυξημένης υδρολίσθισης. Θα πρεπει επιτέλους να καταρρίψουμε τον μυθο οτι τα μεγαλα ελαστικά προσφερουν καλύτερη οδική συμπεριφορα (με εξαίρεση πολυ συκγκεκριμένες κατασκευες).
@gatoz: συμφωνώ μαζί σου 100%!!
-
Αν δεν κάνω όμως λάθος, το ST-Line , που φοράει 18άρες, έχει λίγο πιο σφιχτή και χαμηλή ανάρτηση.
-
Συμφωνω κ εγω διαβαζα οτι το αυτοκινητο θα κοπαναει αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω απολυτως κανεναν παραπονο. Θεωρω οτι ειδικα για εμενα που δεν κανω εκτος δρομου διαδρομες οτι η σκληρη αναρτηση σε συνδυασμο χαμηλοτερου προφιλ ειναι ιδανικο για τον δρομο, δεν με τρομαζει καθολου σε στροφες κ υψηλες ταχυτητες.>Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
οι 18αρες στο st-line το οποιο εχει και λιγο σκληροτερη αναρτηση ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε με ενοχλουν καθολου ουτε αιθανομαι οτι κοπανανε...
Το st line με τις 18αρες ειναι άλλο αυτοκινητο σε σχέση με το business.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το SM-T535 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπερα
Εχει βαλει κανεις σε 1,5diesel powershift καποιο προγραμμα;
Το κιβωτιο αντεχει παραπανω ροπη;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για μενα κερδιζεις σιγουρα σε οδικη συμπεριφορα-ασφαλεια-ομορφια αλλα οπως πολυ σωστα ειπε ο Φανης χανεις σε ανεση και στο οικονομικο κομματι.
Εγω προσωπικα θυσιαζω λιγο την ανεση προκειμενου να κερδισω σε οδικη συμπεριφορα και ολα τα υπολοιπα.. αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα. Αναλογως τον καθε ανθρωπο τι προτιμαει.. δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα.Δεν κερδίζεις τιποτα σε οδική συμπεριφορά (η αυξημένη ακαμψία των ελαστικων δεν υποστηρίζεται από αντιστοιχη λειτουργια της αναρτησης) και επιπλέον χάνεις σε ασφάλεια στο βρεγμένο λόγο αυξημένης υδρολίσθισης. Θα πρεπει επιτέλους να καταρρίψουμε τον μυθο οτι τα μεγαλα ελαστικά προσφερουν καλύτερη οδική συμπεριφορα (με εξαίρεση πολυ συκγκεκριμένες κατασκευες).
Φίλε Φανή προφανώς και εννοούσα να συνοδεύεται μαζί με μια πιο σπορ ανάρτηση.. στο μυαλό μου είχα πχ το fiesta st line που φοράει 17αρια και όχι το fiesta titanium που κανονικά φοράει 16αρες αλλά με τους τροχούς του st line...
Εκεί κατά 99% για να μην πω 110% έχεις καλύτερη οδική συμπεριφορά και λίγο χειρότερη άνεση..Αν και κρατάω μια επιφύλαξη γιατί στο τεστ ταράνδου είχαν δοκιμάσει το τιτανιουμ με 17αρες και νομίζω τα είχε πάει καλύτερα από το αντίστοιχο τεστ του αυτοτριτι που το είχε δοκιμάσει με 16αρες..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
177 οι ρύποι με το νεο τροπο μέτρησης για τον 1.5 ecoboost δηλαδή 433 ευρώ τέλη κυκλοφοριας. Ισχυει για τα καινούρια απο 1/9
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
177 οι ρύποι με το νεο τροπο μέτρησης για τον 1.5 ecoboost δηλαδή 433 ευρώ τέλη κυκλοφοριας. Ισχυει για τα καινούρια απο 1/9Πόσα τέλη πλήρωνε πριν;
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
177 οι ρύποι με το νεο τροπο μέτρησης για τον 1.5 ecoboost δηλαδή 433 ευρώ τέλη κυκλοφοριας. Ισχυει για τα καινούρια απο 1/9
Πόσα τέλη πλήρωνε πριν;
Πριν ειχε 145 γρ. ρυπους και τελη 268 Ευρω.
Μιλαω για τον 1.5 Ecoboost 150PS.
Ford Kuga