-
Τον 1.5 diesel. Βαλτε και οι υπόλοιποι καμιά φωτό, να δουμε και κανένα άλλο χρωματακι.
-
Μπήκαν και οι μεμβράνες στα πλαϊνά εμπρός-πίσω και πορτ-μπαγκαζ.Η Ford ακομα απαντάει σχετικά με την ερώτηση μου και τα φίλτρα....
Έβαλα τελικα τις UV99,9% της Llumar παντού αφενός για λόγους υγείας, αφετέρου γιατί ειναι τελείως διαφανεις και δεν ήθελα να σκουρυνει το τζαμί της 5ης πόρτας και εχω προβλήματα ορατότητας το βράδυ.
Άριστη τοποθέτηση και άψογο αποτέλεσμα!!!Jford - με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς. Ηλιοροφή ήθελα κι εγώ αλλά αφενός δεν υπήρχε σε ετοιμοπαράδοτο μιας και ενδιαφερόμουν για άμεση αγορά, αφετέρου στο diesel st-line νομίζω η προσθήκη της σε έβαζε σε νέα κλιμακα τέλους ταξινόμησης και έβγαινε αλμυρή σαν τιμή...
-
Ο χρήστης Jford έγραψε:
Σε ευχαριστώ Φάνη για την γρήγορη και πάντα κατατοπιστική σου απάντηση.
Για να είμαι ειλικρινής η χρωμιωμένη γρύλια του business μου αρέσει πιο πολύ από του st line. Από την άλλη με κέρδισε ο επιπλέον εξοπλισμός του st line.
Εύχομαι λοιπόν να είμαι και εγώ τυχερός σαν και εσένα στον χρόνο παραλαβής. Αν επιτρέπεται από ποια αντιπροσωπεία το πήρες;Σαφώς ο εξοπλισμός της ST Line αξίζει και είναι άκρως δελεαστικός. Εσύ επιπλέον έβαλες και 2 πολύ χρήσιμα και ωραία έξτρα, αυτά θα επέλεγα και εγώ!!
Το πήρα από την Βελμάρ στο Μαρούσι.
Εάν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, μου λές.
-
καλησπερα. Μια απορια ο ecoboost 1.5-150hp βενζινη εχει ιμαντα η καδενα.
-
Εμβαπτισμένο σε λάδι ιμάντα.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
καθε ποτε θελει αλαγη?
-
Η ford λέει κάθε 10 χρόνια ή 200.000 χλμ. Στη πράξη ίσως νωρίτερα. Ακόμα δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την κατάσταση του κατά την αλλαγή.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ελαφρώς άσχετο, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα την τόσο μεγάλη σημασία που δίνουμε στο εάν ένα αυτοκίνητο έχει ιμάντα ή καδένα. Είναι καθαρά για θέμα κόστους service ή παίζει και κάποιος άλλος λόγος??
Και στα 2 μου αυτοκίνητα που πούλησα πρόσφατα, 9 στους 10 υποψήφιους αγοραστές το πρώτο που με ρώταγαν είναι εάν είναι με καδένα ή ιμάντα (ιδέα δεν είχα φυσικά γιατί ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ελαφρώς άσχετο, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα την τόσο μεγάλη σημασία που δίνουμε στο εάν ένα αυτοκίνητο έχει ιμάντα ή καδένα.+1
Εγω το εβλεπα αλλιώς. Οτι μια βλαβη στην καδένα έχει πολλαπλάσιο κόστος από την προληπτική αλλαγή του ιμάντα μερικα χιλιόμετρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Έτσι και τη ζημια γλυτώνεις και λιγότερα χρήματα θα έχεις δώσει. Τα VW που πηδουσε δόντι η καδένα ειχαν κόστος κοντα στο 1.5 χιλιάρικο η επισκευη αν δε κανω λάθος. Οπότε είμαι ελαφρως υπέρ του ιμάντα. -
Η καδένα είναι πολύ πιο στιβαρό, ανθεκτικό και ακριβές σύστημα για τον χρονισμό. Ο ιμάντας έχει σχεδόν μόνο μειονεκτήματα, πέραν του μοναδικού του πλεονεκτήματος του ότι είναι πιο φθηνός.
-
Επειδή ακριβώς είναι φτηνός, πάντα τον αλλάζω 10-20.000Km πριν το όριο που έχει θέσει ο κατασκευαστής και έχω το κεφάλι μου ήσυχο
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Η καδένα είναι πολύ πιο στιβαρό, ανθεκτικό και ακριβές σύστημα για τον χρονισμό. Ο ιμάντας έχει σχεδόν μόνο μειονεκτήματα, πέραν του μοναδικού του πλεονεκτήματος του ότι είναι πιο φθηνός.OK, αλλά επί του πρακτέου, πέρα από το κόστος αντικατάστασης, υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του κινητήρα? Δηλαδή με τον ιμάντα δεν λειτουργούν σωστά οι βαλβίδες?
ΥΓ: Πάντως υπάρχουν ιμάντες που αντέχουν πολύ μεγάλες δυνάμεις (π.χ. αυτόματα κιβώτια, μετάδοση μηχανών κλπ.). Θέλουν φυσικά αντικατάσταση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά όσο δουλεύουν, δουλεύουν σωστά.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ελαφρώς άσχετο, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα την τόσο μεγάλη σημασία που δίνουμε στο εάν ένα αυτοκίνητο έχει ιμάντα ή καδένα. Είναι καθαρά για θέμα κόστους service ή παίζει και κάποιος άλλος λόγος??Και στα 2 μου αυτοκίνητα που πούλησα πρόσφατα, 9 στους 10 υποψήφιους αγοραστές το πρώτο που με ρώταγαν είναι εάν είναι με καδένα ή ιμάντα (ιδέα δεν είχα φυσικά γιατί ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό).
Την ίδια απορία είχα και εγώ!
Βάζω στοίχημα πως και όσοι ρωτούσαν δεν θα ξέραν ακριβώς -
Ο ιμάντας έχει και το πλεονέκτημα του ότι είναι λιγότερο θορυβώδες ο κινητήρας, ενώ προσφέρει και στις εταιρείες σημαντικά έσοδα απο την αλλάγή του είτε απο εργασία είτε απο ανταλλακτικά. Παλαιότερα πάντως που τα αυτοκίνητα είχαν καδένα, πρακτικά δεν την άλλαζαν ποτέ και ο κινητήρας πήγαινε για ανακύκλωση μαζί με την καδένα που είχαν επάνω απο το εργοστάσιο, σήμερα βέβαια άλλαξε και αυτό και καδένες σε αρκετά αυτοκίνητα αλλάζονται, όπως και τα βολάν διπλής μάζας, μιάς και ένα κομμάτι μασίφ σίδερο το κάνανε να χαλάει και αυτό.
-
Όλα τα μειονεκτήματα του ιμάντα (και όλων των ιμάντων παγκοσμίως) είναι κυρίως λόγω της αρχής λειτουργίας τους: βασίζονται στην τριβή για να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Και καθώς η τριβή στην περίπτωση του ιμάντα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, καθώς ακόμα και ο ίδιος ο συντελεστής τριβής -που θα έπρεπε να είναι σταθερός- μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου, ΟΕΔ καταλήγουμε στο ότι ο ιμάντας είναι χαμηλότερης αποδοτικότητας, αντοχής και ακρίβειας από την καδένα. Και φυσικά έχουμε και όλα τα άλλα μειονεκτήματα, όπως συνθήκες λειτουργίας, υλικό κατασκευής, τρόπος ρύθμισης της τάσης κλπ.
Το μοναδικό μειονέκτημα της καδένας είναι ότι πρέπει η τάση της να είναι πάντα μέσα σε κάποια αποδεκτά όρια. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον ιμάντα, οπότε δεν είναι κάτι περίεργο και περιορισμένο μόνο στη καδένα, απλώς στη καδένα σε περίπτωση μείωσης της τάσης δεν έχουμε απλό γλίστρημα (όπως στον ιμάντα) αλλά 'πήδημα' ενός ή περισσοτέρων δοντιών, με συνήθως δυσάρεστα αποτελέσματα. Βέβαια ο έλεγχος της τάσης είναι συνήθως υπόθεση 5 δευτερολέπτων, οπότε ακόμα και αυτό το μειονέκτημα μπορεί να ελεγχθεί και μειωθεί στο ελάχιστο.
-
Η επιλογή ιμάντα από τον κατασκευαστή είναι επιλογή μείωσης του κόστους κατασκευής του κινητήρα και αύξηση του κόστους συντήρησης για τον πελάτη. Η επιλογή καδένας αυξάνει το κόστος κατασκευής και μειώνει το κόστος συντήρησης. Και τα δύο όταν δουλεύουν το κάνουν καλά. Και τα δύο όταν χαλάσουν προκαλούν εξίσου μεγάλη ζημιά. Το καλύτερο είναι να έχει ο κινητήρας καδένα και αυτοί που την έβαλαν να έχουν την τεχνογνωσία της ΤΟΥΟΤΑ στην καδένα
-
Καλησπερα σε ολους!
Μολις χθες μου ηρθε το νεο ford kuga st line σε μαυρο χρωμα.
Γενικα πολυ ευχαριστημενος οπτικα και στο δρομο αν και το εχω μια μερα.
Ηθελα να ρωτησω αν ακουει κανεις που το εχει, καποιους μικρους τριγμους ή καποια τσακ τσακ απο τα πλαστικα στο ταμπλο ή στις πορτες?
Ακουω ενα μικρο τσακ τσακ σε μικρες λακουβες και φοβαμαι οτι αν αρχισει απο τωρα σε 2 χρονια θα χτυπαει ολοκληρο..... -
Είσαι βέβαιος ότι δεν έχεις τοποθετήσει μικροαντικείμενα εκεί;
-
Ο χρήστης Alexpetr έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!
Ηθελα να ρωτησω αν ακουει κανεις που το εχει, καποιους μικρους τριγμους ή καποια τσακ τσακ απο τα πλαστικα στο ταμπλο ή στις πορτες?
Ακουω ενα μικρο τσακ τσακ σε μικρες λακουβες και φοβαμαι οτι αν αρχισει απο τωρα σε 2 χρονια θα χτυπαει ολοκληρο.....Με γειά και καλοτάξιδο εύχομαι, με υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα.
Σε εμένα δεν τρίζει κάτι ούτε ακούω κάποιο θόρυβο.
Όπως είπε ο Βασίλης, έλεγξε εάν έχεις τοποθετήσει σε κάποια θήκη κάτι που μπορεί να χτυπάει και εάν όχι, μια βόλτα στην αντιπροσωπεία να το ακούσει ο υπεύθυνος του συνεργείου.
-
Ο χρήστης Alexpetr έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!
Ακουω ενα μικρο τσακ τσακ σε μικρες λακουβες και φοβαμαι οτι αν αρχισει απο τωρα σε 2 χρονια θα χτυπαει ολοκληρο.....Μάζεψε την εταζέρα να δεις αν είναι από εκεί.
Ford Kuga