-
Στην πραγματικότητα το προηγούμενο Kuga με τους κινητήρες που είχε ήταν πιο κοντά σε κάτι οχήματα τύπου Peugeot 4007 και όχι τόσο στο Qashqai.
-
Εχει ουσιαστικά αντίπαλο το tiguan αφού και τα 2 είναι κάτω απο 2000 κ.ε (τα βενζινοκίνητα)και έχουν και τετρακίνηση. Απο θέμα μεγέθους είναι μεγαλύτερα απο asx-qashqai τα οποία είναι πιο compact.Tο μείον είναι οτι το Κuga έχει την ίδια τιμή με το vw
Πολύ ενδιαφέρον ενα συγκριτικό ανάμεσα τους θα είχε.. -
Εγω απογοητεύτηκα μολις το ειδα απο κοντα.Ειδικα απο το εσωτερικο.Του qasqai μου αρεσει περισσοτερο.
Αν πουλουσαν και το Kuga 4x4 γυρω στα 26000 ok αλλα τα 32000 ειναι παρα πολλα. -
Εμ, δεν έχει ούτε δελεαστική τιμή. Πως περιμένουν να πουλήσει μετά;
-
Oι φωτογραφίες το αδικούν. Απο κοντά το βρήκα πανέμορφο.
Εξωτερικά μου φέρνει κάτι σε 'αμερικανιά' αλλά είναι εντυπωσιακό. Πολύ ωραίες οι χρωματικές επιλογές του και μου άρεσε -εξωτερικά έχει πολύ ωραίες αισθητικές λεπτομέριες- αν και επιμένω οτι το προηγούμενο Kuga είναι ωραιότερο ακόμα και τώρα. Εσωτερικά δείχνει και είναι υπεράνετο σε χώρους.
Στα κατά του ομως η τιμή. Το 1,6 4χ4 Αuto βγαίνει κοντά στα 32.000€. Πολλά ... Ίσως βεβαια και να μην είναι οταν στεκεται απέναντι στο Rav4 που με αυτά τα λεφτά κάποτε (2 χρόνια πριν) αγοράζαμε το βασικό 2λιτρο. Το QQ δίπλα του ίσως και λόγω συνήθειας φαινεται και ειναι μικρότερο και πιο συμβατικό αισθητικά. Δεν βρίσκω λόγο σύγκρισης με το QQ 1,6d. Και μόνο η διαφορά στην ιπποδύναμη αλλά και στις διαστάσεις τους δείχνουν οτι προκειται για SUV και όχι Crossover και γενικά δυο διαφορετικά αυτοκίνητα. -
*Η Ford ανανεώνει το SUV μοντέλο της Kuga σχεδιαστικά και σε τεχνικό επίπεδο. Εξωτερικά, διαθέτει νέα μάσκα στα πρότυπα του Ford Edge, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και νέα bi-xenon φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED. Στο πίσω άκρο αλλαγές υπάρχουν στα φανάρια και στον προφυλακτήρα. Επιπλέον διαθέτει νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου με διάμετρο 17, 18 και 19 ιντσών, καθώς και νέο χρώμα Copper Pulse.
Περνώντας στο εσωτερικό του ανανεωμένου Kuga, η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στην κεντρική κονσόλα και ειδικότερα στη μεγαλύτερη οθόνη αφής των 8 ιντσών του νέου συστήματος πολυμέσων SYNC 3. Αυτό υποστηρίζει Αpple CarPlay και Android μαζί με πάρα πολλές ακόμα εφαρμογές και λειτουργίες. Η Ford αντικατέστησε ακόμα το μηχανικό χειρόφρενο με ηλεκτρικό, ανασχεδίασε το τιμόνι και λιγόστεψε τα χειριστήρια στο ταμπλό.**Στην γκάμα των κινητήρων προστέθηκε ο νέος ντίζελ 1.5 TDCi με απόδοση 120 ίππων *και κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Η Ford ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 115 γρ./χλμ. Διαθέσιμοι είναι ακόμα οι κινητήρες 2.0 TDCi με 150 και 180 ίππους, καθώς και ο 1.5 λτ. EcoBoost με απόδοση 120, 150 και 180 ίππων.
-
Παίζει και να είναι ο πρώτος ουσιαστικός ανταγωνιστής του QQ μετά από καιρό, με τον 1.5 diesel. Ειδικά αν το φέρει η αντιπροσωπεία σε καλή τιμή και πλούσια εξοπλισμένο (όπως είχε την έκδοση Exclusive στο Focus), νομίζω πως θα είναι αρκετά δυνατό!
Το μόνο μείον κατ'εμέ ο θόρυβος του diesel κινητήρα κατά την επιτάχυνση (με βάση την εμπειρία που είχα από την οδήγηση του αντίστοιχου Focus).
-
Πολύ όμορφο!
-
Έτσι ναι ! Γιατί το προηγούμενο πάρα ήταν φτωχό και ξεπερασμένο
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επειδή έχω οδηγήσει το focus με τον ίδιο πετρελαιοκινητήρα και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος,θεωρώ πως είναι καλή κίνηση για την ελληνική αγορά και αν έχει καλή τιμή(+απόσυρση; ),θα πουλήσει.Άντε να έρθει να το δούμε και από κοντά!
-
Μέσα σίγουρα βελτιωμένο...Απέξω όμως μου δίνει την εντύπωση πολύ macho, πολύ φορτωμένου...Κάτι με χάλασε...
Ίσως φταίει και η μαυρίλα...και με άλλο χρώμα δείξει διαφορετικό...
Πάντως σίγουρα θα είναι μέσα στις κορυφαίες προτάσεις από κάθε άποψη και με μια ανταγωνιστική τιμή θα βρει τη θέση που του αξίζει! -
Πολύ όμορφο.
Αν το έβγαζαν και με τετρακίνηση θα έκανε θραύση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έκαναν.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αν το έβγαζαν και με τετρακίνηση θα έκανε θραύση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έκαναν.
Οι πιο δυνατές εκδόσεις θα έρχονται και με τετρακίνηση. Ο 1.5 diesel είναι ήδη προφανώς οριακός για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Η προσθήκη τετρακίνησης θα αύξανε και άλλο το βάρος του.
Διαθέσιμος θα είναι επίσης 2.0 TDCi με 150 PS (με κίνηση μπροστά ή 4x4) ή 180 PS (αποκλειστικά με AWD). Ο 1.5 EcoBoost με 120 ή 150 PS (και κίνηση μπροστά) αλλά και στην πιο ισχυρή του εκδοχή με 182 PS (σε συνδυασμό με τετρακίνηση) προσθέτει επιπλέον επιλογές για το ανανεωμένο Kuga.
-
Ο μονος αποτρεπτικος παραγοντας για το kuga ηταν η ελλειψη 'ελληνικου' κυβισμου στα ντιζελ.. τωρα ειναι στην κορυφη των επιλογων στη κατηγορια του κατα τη γνωμη μου
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οι πιο δυνατές εκδόσεις θα έρχονται και με τετρακίνηση. Ο 1.5 diesel είναι ήδη προφανώς οριακός για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Η προσθήκη τετρακίνησης θα αύξανε και άλλο το βάρος του.
Διαθέσιμος θα είναι επίσης 2.0 TDCi με 150 PS (με κίνηση μπροστά ή 4x4) ή 180 PS (αποκλειστικά με AWD). Ο 1.5 EcoBoost με 120 ή 150 PS (και κίνηση μπροστά) αλλά και στην πιο ισχυρή του εκδοχή με 182 PS (σε συνδυασμό με τετρακίνηση) προσθέτει επιπλέον επιλογές για το ανανεωμένο Kuga.
totally agree!
-
Δεν το συμπαθησα εξ αρχης το kuga,καλυτερο απο τη γενια που αντικαθιστα παντως τοσο σχεδιαστικα οσο και σε επιλογες κινητηρων.
-
Οι κριτικές πάντως και του προηγούμενου για το στήσιμό του είναι εξαιρετικές!
-
Οι διαφορές αυτού του mockup με το καινούργιο εσωτερικά είναι ουσιαστικά μόνο το τιμόνι και το χειρόφρενο, μιας και η μεγάλη οθόνη ήδη υπάρχει....
-
Πάντως, για να πω και το 'παράπονό' μου, μιας και ο 1.5 diesel αναμένεται να είναι ο πιο 'προσιτός' στο ευρύ κοινό...τα 120 άλογα δεν λες ότι θα βάζουν και φωτιά στον δρόμο...ιδίως με το βαρύ αμάξωμα του Kuga...Από τη Ford εγώ θα περίμενα κάτι περισσότερο...και ας ήταν 1600cc, για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό καλύτερα...
-
Κάτι αντίστοιχο του CRV 1,6 120 θα είναι λοιπόν.
Πάντως στο πακέτο εμφάνιση/ ποιότητα/ στήσιμο θα μπαίνει κατευθείαν στην κορυφή του ανταγωνισμού.
Και με μια καλή τμή και 5 χρόνια εγγύηση ίσως δεν έχει αντίπαλο.
Ford Kuga