-
Έτσι είναι ναι τώρα αν θες να παίζεις με τον λεβιέ και σου αρέσει να διακοσαριζεις εύκολα ναι το 1.5 ντίζελ δεν κάνει.
Απλά αν ζοριζεις και κυνηγάς τις επιδόσεις το 10 αρικο στην κατανάλωση το έχεις στην τσέπη ως βάση. Εκεί ναι θα καταλάβεις διαφορά από τον 1.5 ντίζελ. Απλά τότε είναι χωρίς νόημα η κουβέντα περί φθηνότερου ecoboost.
-
Η περίπτωσή σου φωνάζει diesel από μακριά. Νομίζω δεν θα το μετανιώσεις καθόλου (το αντίθετο από θέμα οικονομίας)
-
1.5-2 ώρες για δουλειά κάθε μέρα σε ανοιχτό δρόμο; και όλα τα diesel να καταργηθούν για καλό και και για κακό κράτα ένα!
Το 308 είναι βενζίνη;
Απλά να αναφέρω οτι με τα σημερινά δεδομένα το diesel είναι με συντελεστή 1,20 και η βενζίνη αλλάζει κατηγορία και είναι με 1,85.
-
Αν θέλει γκάζι, θα το μετανιώσει.
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Αλέξανδρε προσπαθώ να ειμαι ρεαλιστής οπότε όχι δεν επιζητώ τόσο το 'γκάζι' από ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Για την οδηγική μου ευχαρίστηση έχω 1ο υποψήφιο μακράν του 2ου το Kuga για τα άρτια οδηγικά του χαρακτηριστικά (λαμβάνοντας υπόψη μέγεθος και κατηγορία). Δεν τρέφω αυταπάτες. Για την ακρίβεια δεν θα πήγαινα σε c_suv αν είχα αποφασίσει ότι θέλω πρωτίστως γκάζι. Υπάρχει και Focus 1,5T 182ps αλλά έβαλα μπροστά την λογική. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Όχι σε αυτά τα λεφτά τουλάχιστον.
@Dublin ναι βενζίνη 130αρι είναι το 308. Αυτό με τους συντελεστές 1,20 και 1,85 που είπες δεν το ξέρω. Κάνε μια εξήγηση οπότε μπορέσεις.
-
Χρήστο μου, επειδή καταλαβαίνω ότι βράζει το αίμα σου, προσπαθώ να δώσω και τον αντίλογο. Καλή η λογική, αλλά όταν θα κατεβάζεις 2-3 ταχύτητες και θα πατάς τέρμα για να προσπεράσεις, θα θέλεις τα άλογα. Καλώς ή κακώς δε, όταν καλομάθεις στην δύναμη, μετά νιώθεις σαν να σου λείπει το ένα χέρι ή πόδι σου, αν δεν την έχεις.
-
121-140 CO2 επί 1,20€
141-160 CO2 επί 1,85€
Με το τωρινό σύστημα (θα αλλάξει μάλλον) είσαι 113€ διάφορα στα τέλη κυκλοφορίας.
Δηλαδή αν το έπαιρνες τώρα θα αφαιρούσες και 113€ από τα ετήσια έξοδά σου για το αυτοκίνητο. Δηλαδή περίπου 1500χλμ σε πετρέλαιο.
-
Α ωραία, νασαι καλά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Καλημέρα και καλή δουλειά.
-
Χρήστο μου, επειδή καταλαβαίνω ότι βράζει το αίμα σου, προσπαθώ να δώσω και τον αντίλογο. Καλή η λογική, αλλά όταν θα κατεβάζεις 2-3 ταχύτητες και θα πατάς τέρμα για να προσπεράσεις, θα θέλεις τα άλογα. Καλώς ή κακώς δε, όταν καλομάθεις στην δύναμη, μετά νιώθεις σαν να σου λείπει το ένα χέρι ή πόδι σου, αν δεν την έχεις.
Σίγουρα αν βράζει το αίμα του , και είναι διατεθιμένος να πληρώνει +1000-1500 ευρώ κάθε χρόνο για καυσιμο, να πάει στην βενζίνη. Πάντως δύναμη έχουν και τα ντίζελ , απλά την έχουν σε άλλο ευρος στροφών , από εκει δλδ που υποχρεωτικά περνάμε όλοι 1500-3000 , ακόμα και αυτοί που θέλουμε να τα δουλεύουμε ψηλά.
Ενα ντίζελ 1.5 και 30 κιλών έχει δύναμη από χαμηλά και ειδικά από 1500-3000 ( μερικά ντιζελ και ως 3500-3600) θα σε κινήσει σβέλτα με ταχύτητες από 50 ως 135 χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις ταχύτητα και χωρίς να κοιτάς την τσέπη σου.
Ενά τουρμποβενζινης 1.0 ως 1.5 θα σε κινήσει το ίδιο σβέλτα ( το 1.0 δυσκολότερα) σε αυτές τις ταχύτητες αλλά αφου κατεβάσεις πρώτα 1-2 σχέσεις ώστε να ανεβάσεις στροφες για να μπεις στο αποδοτικό εύρος στροφών με αντίτιμο την κατανάλωση και η ψαλίδα ανοίγει αν είσαι φορτωμένος.
Δλδ στα 50-135 με το ντίζελ όλα γίνονται πιο ευκολα και πιο οικονομικά. Τώρα αν θες να κινήσε σβέλτα και με αποθέματα ροπής από εκεί και πάνω είναι λίγα τα ντίζελ αυτών των κυβικών που θα κάνουν δουλεία. Το ίδιο ισχύει και για τα 1.0 & ίσως τα 1.2. Με 1.5 τουρμπο βενζίνης θα διακοσαρίσεις σχετικά ακοπα αν το αμάξι σου δεν ξεπερνα τα 1500 κιλά χωρίς οδηγό φυσικά βλέποντας +12-14 στην κατανάλωση.
-
Όπως τα λέει ο @Tkin73 είναι.
Αφού έχεις ήδη ένα αξιοπρεπές 130 άλογα χαμηλό βενζίνης μπορείς να 'επενδύσεις' σε οικονομία, χώρους και πρακτικότητα για ένα μεγαλύτερο οικογενειακό, να σε χωράει και άνετα!
Με το καλό σε 10 χρόνια το επόμενο θα είναι ηλεκτρικό λογικά!
-
Σιγά. Αν δεν αλλάξουν οι μπαταρίες με τίποτα ηλεκτρικό.
Και αν ήταν να αλλάξουν έπρεπε από σήμερα να φαίνεται για να έχουν κάπως καλυτερη τιμή σε δέκα ετη.
Σε 25 με 30 έτη λέω εγω
-
REALZEUS wrote:
Σίγουρα αν βράζει το αίμα του , και είναι διατεθιμένος να πληρώνει +1000-1500 ευρώ κάθε χρόνο για καυσιμο, να πάει στην βενζίνη. Πάντως δύναμη έχουν και τα ντίζελ , απλά την έχουν σε άλλο ευρος στροφών , από εκει δλδ που υποχρεωτικά περνάμε όλοι 1500-3000 , ακόμα και αυτοί που θέλουμε να τα δουλεύουμε ψηλά.
Ενα ντίζελ 1.5 και 30 κιλών έχει δύναμη από χαμηλά και ειδικά από 1500-3000 ( μερικά ντιζελ και ως 3500-3600) θα σε κινήσει σβέλτα με ταχύτητες από 50 ως 135 χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις ταχύτητα και χωρίς να κοιτάς την τσέπη σου.
Ενά τουρμποβενζινης 1.0 ως 1.5 θα σε κινήσει το ίδιο σβέλτα ( το 1.0 δυσκολότερα) σε αυτές τις ταχύτητες αλλά αφου κατεβάσεις πρώτα 1-2 σχέσεις ώστε να ανεβάσεις στροφες για να μπεις στο αποδοτικό εύρος στροφών με αντίτιμο την κατανάλωση και η ψαλίδα ανοίγει αν είσαι φορτωμένος.
Δλδ στα 50-135 με το ντίζελ όλα γίνονται πιο ευκολα και πιο οικονομικά. Τώρα αν θες να κινήσε σβέλτα και με αποθέματα ροπής από εκεί και πάνω είναι λίγα τα ντίζελ αυτών των κυβικών που θα κάνουν δουλεία. Το ίδιο ισχύει και για τα 1.0 & ίσως τα 1.2. Με 1.5 τουρμπο βενζίνης θα διακοσαρίσεις σχετικά ακοπα αν το αμάξι σου δεν ξεπερνα τα 1500 κιλά χωρίς οδηγό φυσικά βλέποντας +12-14 στην κατανάλωση.
Ε όση λίγη δύναμη νομίζετε ότι έχετε τέλος πάντων με ντίζελ των 130 ίππων...
-
Τι να σου πω εγω πάντως την πελλοπόνησο που όργωσα φετος στην εθνική από ελευσινα μέχρι σπάρτη πήγαινε έλα συνεχεια αριστερο ρεύμα ήμουν με 120 ιππους και 32 κιλά με 130-145 και όλους τους προσπερνούσα από αριστερά άκοπα με 6η και μιλάμε για εθνική με αρκετές ανηφόρες. Ολοι ψοφια ντιζελακια είχαν και ατμοσφαιρες του 2000?
Γεματη δύναμη μέχρι τα 140 χωρις να παιζω με τον λεβιε και με κατανάλωση κάτω από 5.5 λτ μετρημένα στην αντλία !
Με τουρμπο 1.0 καμία τύχη και με 1.5 θα ήμουν συνεχεια 4η-5η-6η και τουμπαλιν για να κρατάω της στροφες στις 4000 και θα έψαχνα τα πρατήρια που δεν εχει για να βάλω βενζίνη εθνικίσια με 1.79 ( όταν εγω φούλαρα Ελευσίνα αβιο με 1.14)!!
Φυσικά με το CX7 που είχα παλιά θα είχα την ίδια δυναμη και περισσότερη ως τα 200 και χωρίς μαγείρεμα στον λεβιέ αλλά η κατανάλωση θα ήταν στα 15-16, και αυτό ήταν μαζντα 2.2 με 250 και 38 κιλά ( όχι 150 με 24), κατέβαζες 4η στα 140 και κολλαγες στο καθισμα !!!
-
Tkin73 τι όχημα/κινητήρα έχεις;
Αλέξανδρε προφανώς το ιδανικό θα ήταν να μας άφηνε το κράτος να πάρουμε 2.0 TD να μην γίνεται καν διάλογος. Με τα δεδομένα που έχουμε και εγώ τείνω στο diesel λόγο βάρους/φορτίων του συγκεκριμένου οχήματος. Σε αντίστοιχη περίπτωση αν ψαχνόμουν για Focus δεν θα υπήρχε δίλημμα, θα πήγαινα στο 182ps βενζίνης.
ΥΓ: Κοιτούσα λίγο τις νέες τιμές στα Ford. Δεν χωράει ο νους μου πως το Focus active X SW ecoblue είναι πιο ακριβό από Kuga ecoblue 1,5 Titanium...
-
Το scross Suzuki 1.6 diesel 120/320 με τον κινητήρα της Φίατ. Η υλοποίηση έχει το πλεονέκτημα ότι είναι αρκετά ελαφριά κάτω από τα 1350 κιλά χωρίς οδηγό ειδικά για την εποχή του 2014 με αποτέλεσμα να φεύγει αέρα στις ανηφόρες , βλέπω δίπλα μου βουβαλακια suv που πιάνουν δεξιά τα οποία λόγω βάρους χωλαινουν ( εντάξει δεν μιλάω για διλιτρα ντίζελ ή 2.5 βενζίνες, αυτά τα καταλαβαίνεις και κανείς στην άκρη περνάνε τρένα) και εμένα να ανηφορίζει ανέμελα με cc χωρίς να κόβει χλμ.
Εντάξει το φοκους είναι το αμάξι αναφοράς της Φορντ θα ήταν αδύνατο να μην το κοπανουσαν λίγο στην τιμή. Ότι και να πεις για την τιμή θα σου πουν να αλλά όλα τα υπόλοιπα υστερούν απέναντι του οδηγικά.
Σήμερα έχω τεστ το 1.5 ecoboost ( δεν υπάρχει το πετρελαιο) θα προσπαθήσω να το πάω δυο βολτες μια ζορίζοντας το για να δω πόσο πάνω από 10 θα δείξει ( ελπίζω να μου το επιτρέψει η κίνηση) και μια με σταθερά 110-120 , ελπίζω να μου το δώσει μόνος μου όπως εγινε με το πουμα.
Αν θέλετε να προσέξω ή να δοκιμάσω κάτι πείτε μου.
-
Psa 1,5 diesel μονος εχει να δωσει εως 150 ακοπα εως 180 με λιγο γκαζι παραπανω.μετα δν εχει νοημα. Ακομα και στα 160, πανωντας τερμα το γκαζι σε ευθεια θα προσπερασεις καλουτσικα καθως σε σπορτ θα κατεβασει 6η δινοντας τα παντα,3700+.
Φορτωμενος με οικογενεια οι οποιες επιδοσεις πεφτουν αρκετα εως πολυ. Απκα κρουζαρεις και οποιες προσπερασεις τις προτιμας ειτε στο cc 140-150 ειτε kick down απο 120 παλι σε 140 150.
Μιλαμε για 1500κιλα αδειος απο το μανουαλι.
-
Για ποιο αμάξι μιλάς?
εντάξει για τα ντιζελ που μιλάμε των 1500 ως 1700 και ως 32 κιλά ροπής μιλάμε για τραβήγματα και ασφαλείς προσπεράσεις ως τα 140 χλμ από εκεί και πάνω ειδικά αν είσαι φορτωμένος λιγα πραγματα και οι προσπαθειες προσπέρασης γίνονται επικίνδυνες. Πρέπει να ξέρεις τα ορια του αμαξιου. Τα ντιζελ αυτά αν περάσουν τις 3500 στροφες δεν εχει νόημα να πιεζεις παραπάνω το γκάζι.
-
Για το 508-λεω, αλλα προερχομαι απο 80 αγρια γκολφ ατμοσφαιρα. Οποτε ισως τα φουσκωνω αθελα μου.
Θα συμφωνησω οτι απο οτι ειδα αυτες τις μερες, με οικογενεια μπαγκαζια δν ειναι για πολλες χαζομαρες λογω αυξημενου βαρους.
-
Ενταξει, και τα 1,5-1,6 τουρμπο βενζινης , εχουν καλες ροπες απο χαμηλα, δεν ειναι απαραιτητο να κατεβασεις σχεση. Απο 2,100-2,300 στρ περιπου τραβανε πολυ καλα
-
Α ωραία, νασαι καλά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Καλημέρα και καλή δουλειά.
Όπως σου τα λένε τα παιδιά από πάνω.
Πας καρφωτος για diesel.
Δε θα έχεις θέμα αν δε κυνηγάς δευτερόλεπτα.
Εγώ έχω το τιγκ 1.6tdi με τα 115 άλογα και από τις 1500 έως τις 4000 πάω αρκετά γρήγορα και οικονομικά.
Είναι ότι πρέπει για οικογένεια το αμάξι που κοιτάς και σωστά τα σκεφτεσαι
Ford Kuga