-
Πραγματικά ανίκητος!
-
Ποιο είναι το νόημα όλου αυτού που γίνεται? Ο καθένας έχει την άποψή του και είναι κατανοητή. Δεν χρειάζεται να την επιβάλλει στους άλλους. Ας χαίρεται ο καθένας το αυτοκίνητο που έχει με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Είχα μια f20 την οποία πραγματικά την χάρηκα (έκανα 105.000 χλμ), την έδωσα γιατί η οικογένεια μεγάλωσε και πήγα στο kuga. Οι λόγοι ήταν 2 βασικά. Ότι το είχε γνωστός, ήξερα ότι το αυτοκίνητο είναι χαρτί και το πήρα σε πολύ καλή τιμή. Και γιατί μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και έχει πολύ καλό εξοπλισμό. Έδωσα την bmw και 6 χιλιάρικα και πήρα το kuga st line diesel με 17.000 χλμ με εγγύηση έως το 2025. Και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, ποτέ δεν έχω νιώσει ότι οδηγάω κάτι παλιό ή μη ασφαλές ή με μικρούς χώρους. Αντιθέτως επειδή στην πόλη μου τα st line είναι μετρημένα στα δάκτυλα είναι και πιο ξεχωριστό από τα άπειρα q3, x1, gla. Βέβαια το κακό είναι ότι η γυναίκα έχει κολλήσει με τα suv και βάζει σαν όρο το επόμενο (σε 3-4 χρόνια) να είναι πάλι ψηλό, θα δείξει.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πετρο το κουγκα diesel στην εκδοση st μ αρεσει. Στο τιγκ κατεληξα απο σποντα.
Εγω τοτε ξεκινησα απο crv, κασκαι, κατζαρ, x1(αλλα εβγαινε πανακριβη και ξεβρακωτη) και ενα ενα απορριπτονταν ειτε οικονομικα ειτε εξοπλιστικα ειτε παλιο μοντελο.
Απλα δε μπορω να δεχτω να παρω ενα παλιο μοντελο με καταναλωση rx8. Γιατι πρεπει να καιει σα σουπερ καρ ενω δεν ειναι?Φιλε Νικο, προσπαθω να σε καταλαβω...
Αρα ξαναεπανερχομαι στην αρχικη μου ερωτηση... εχεις θεμα με τον 1.5 Ecoboost??
Αυτο το παλιο μοντελο που λες με την μεγαλη καταναλωση θα το επαιρνες μια χαρα λες αν αλλαζες απλα το μοτερ του και εβαζες το diesel... δεν μπορω να σε καταλαβω... σιγουρα σε πειραζει μονο η λιγακι αυξημενη αλλα οχι και τοσο αξια αναφορας μεγαλυτερη του καταναλωση......
Για την μεγαλη καταναλωση... δλδ τα 2 περιπου λιτρα παραπανω απο το 1.5 ACT TSI ή 1.4 TSI το χαρακτηριζεις σαν καταναλωση RX8??? αυτο και αν ειναι κουφο.... ξες τι καταναλωση βαραει το RX8???? Νομιζω ξερεις και παρολα αυτα συνεχιζεις και το λες... το κανεις πολυ μεγαλο θεμα ενω δεν ειναι τοσο... Δεν ειναι σωστο προς τους κατοχους και προς ολους τους υπολοιπους φυσικα... Για τα τελη επισης ... κατσε να δουμε που θα φτασουν και των υπολοιπων και μετα βλεπουμε... -
Καλημέρα σε όλους. Εχθές που είπα να χρησιμοποιήσω το εργοστασιακό gps παρατήρησα το εξής:
Ενώ στην οθόνη στο καντράν ( ανάμεσα σε ταχύμετρο και στροφόμετρο) δείχνει σωστά το βελάκι για το ποτέ να στρίψεις αριστερά, δεξιά κτλ, οι αποστάσεις που δείχνει είναι ότι να’ναι. Πχ. Ενώ στην μεγάλη οθόνη δείχνει πχ ότι στρίβω αριστερά σε 500 μέτρα στην οθόνη του καντράν δείχνει 9999 χλμ.
Έχει τύχει σε κανένα άλλο αυτό;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το είχε κάνει και σε εμένα. Όταν είχα πάει για το service τους είπα να το δουν. Έκαναν ένα reset νομίζω μου είπαν και είναι εντάξει από τότε.
-
Παρατήρησα τα 2 προηγουμενα ΣΒΚ που πηγα παραλια πως αφηνωντας το στον ηλιο για αρκετες ωρες και χωρις αντηλιακο στο παρμπριζ οτι το navi δεν φορτωνε καθολου τους χαρτες και επανερχοταν μετα απο κανα μισαωρο
-
Γενικα ολα τα ηλεκτρονικα οταν ζεσταινονται δεν λειτουργουν καλα.
Τα ηλεκτρονια του ρευματος μεσα στους μικροεπεξεργαστες κινουνται πολυ αργα σε υψηλες θερμοκρασιες και ολη η επεξεργασια γινεται αργα ή ακομα και μπλοκαρουν.Σε δροσια τα ηλεκτρονια ειναι ευκινητα και οι επεξεργαστες τροφοδοτουνται γρηγορα με ρευμα και παει λεγοντας
-
Στο dubai τι έπρεπε να γίνετε δηλαδή?
Υπερβολικό μου φαίνεται να μη δουλεύει το GPS μετά από έκθεση στον ήλιο...Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ισως σε αυτες τιςς αγορες βαζουν καποια ειδικν παστα για απωλεια της θερμοκρασιας κτλ.
Το ιδιο θυμαμαι σε ενα κινητο της sony που ειχα. Δεν εβαλαν μια παστα πανω στο soc και στις ζεστες τα επαιζε το gps και γενικα οι επεξεργαστες σερνοντουσαν. Ενω ηταν κινητηρα. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Γενικα ολα τα ηλεκτρονικα οταν ζεσταινονται δεν λειτουργουν καλα.
Τα ηλεκτρονια του ρευματος μεσα στους μικροεπεξεργαστες κινουνται πολυ αργα σε υψηλες θερμοκρασιες και ολη η επεξεργασια γινεται αργα ή ακομα και μπλοκαρουν.Σε δροσια τα ηλεκτρονια ειναι ευκινητα και οι επεξεργαστες τροφοδοτουνται γρηγορα με ρευμα και παει λεγοντας
Ρεαλιστικά μιλώντας, η διαφορά λόγω ταχύτητας κίνησης των ηλεκτρονίων είναι απειροελάχιστη (propagation delay). Πιο πιθανό κι ευκολοπαρατήρητο είναι να ενεργοποιούνται οι προστασίες των ηλεκτρονικών λόγω υψηλής θερμοκρασίας.
-
Οντως λογικο μου φαινεται αυτο πκυ λες αλλα μιας και σε βρηκα
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 2162378628
Σελ 10.
Η θερμικη οξείδωση ενω ειναι στη ουσια μια σταθερα του υλικου μεσα στις πλακετες, οσο πιο πολυπλοκο τοσα εντυνεται το πολλαπλασιαστικκ φαινομενο αυτου; -
oxide δεν είναι οξείδωση, είναι οξείδιο.
-
Ααα, θενξ
Οντως Oxidation θα πρεπε να αναφερει, το ειδα επιπολαια, αλλα η γενικη ιδεα της ερωτησης παραμενει -
Προς κατόχους του 1.5 diesel. Έχετε παρατηρήσει τώρα που πλάκωσαν οι πολλές ζέστες να δουλεύει το βεντιλατέρ του ψυγείου υπερωρίες? Γιατί στο δικό μου πολλές φορές ακόμα και μετά από 15 λεπτά αστικής διαδρομής και κάποιες φορές σβήνω το αυτοκίνητο και εξακολουθεί να δουλεύει μερικά λεπτά. Κάνει και πολύ θόρυβο, έχει 2 ανεμιστήρες. Η στάθμη του ψυκτικού είναι εκεί που πρέπει να είναι, σχεδόν στο max. Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο που να δουλεύει τόσο πολύ το βεντιλατέρ, στην 116d που είχα για 5 χρόνια δεν το είχα ακούσει να δουλεύει ΠΟΤΕ. Ούτε σε 40αρια με σταμάτα ξεκίνα στην κίνηση επί μία ώρα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο που να δουλεύει τόσο πολύ το βεντιλατέρ,Έπρεπε να είχες το Mini Cooper S που είχα...πιο πολύ δούλευε το βεντιλατέρ από τον κινητήρα...
Δεν ξέρω για το ντίζελ, αλλά στο βενζίνη Κούγκα δουλεύει αρκετά, άλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, εμένα φυσιολογικό μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Προς κατόχους του 1.5 diesel. Έχετε παρατηρήσει τώρα που πλάκωσαν οι πολλές ζέστες να δουλεύει το βεντιλατέρ του ψυγείου υπερωρίες? Γιατί στο δικό μου πολλές φορές ακόμα και μετά από 15 λεπτά αστικής διαδρομής και κάποιες φορές σβήνω το αυτοκίνητο και εξακολουθεί να δουλεύει μερικά λεπτά. Κάνει και πολύ θόρυβο, έχει 2 ανεμιστήρες. Η στάθμη του ψυκτικού είναι εκεί που πρέπει να είναι, σχεδόν στο max. Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο που να δουλεύει τόσο πολύ το βεντιλατέρ, στην 116d που είχα για 5 χρόνια δεν το είχα ακούσει να δουλεύει ΠΟΤΕ. Ούτε σε 40αρια με σταμάτα ξεκίνα στην κίνηση επί μία ώρα.Μηπως κανει καμια αναγεννηση?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο που να δουλεύει τόσο πολύ το βεντιλατέρ,
Έπρεπε να είχες το Mini Cooper S που είχα...πιο πολύ δούλευε το βεντιλατέρ από τον κινητήρα...
Δεν ξέρω για το ντίζελ, αλλά στο βενζίνη Κούγκα δουλεύει αρκετά, άλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, εμένα φυσιολογικό μου φαίνεται.
Απλά έτυχε ίσως και δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο που να ακούω το βεντιλατέρ αν δουλεύει συχνά. Δεν λέω ότι είναι πρόβλημα, απλά μου φάνηκε κάπως. Σήμερα με 37αρια στην πόλη μου δούλεψε πολύ λίγο.
Μηπως κανει καμια αναγεννηση?
Νίκο δεν νομίζω ότι έχει σχέση η αναγέννηση του φίλτρου με το βεντιλατέρ. Ρώτησα χτες τον κολλητό που έχει το δίλιτρο tiguan και μου είπε ότι τώρα στις πολλές ζέστες το ακούει και αυτός πού και πού να δουλεύει. Φυσιολογικό πιστεύω ότι είναι. Αγχώθηκα λίγο αρχικά γιατί από το Νοέμβριο που πήρα το αυτοκίνητο μέχρι και προ ολίγων ημερών δεν είχα ακούσει ποτέ το βεντιλατέρ. Ούτε μετά από πλακώματα σε ορεινές διαδρομές.
-
Αν στο επαναλάβει, για να είσαι σίγουρος ότι δεν κάνει αναγέννηση τσέκαρε την στιγμιαία κατανάλωση ρολλάροντας με ταχύτητα μέσα χωρίς να πατάς γκάζι. Η στιγμιαία κατανάλωση θα πρέπει να δείχνει 0, ενώ αν κάνει αναγέννηση θα δείχνει περίπου 0.2 με 1.
Να συμπληρώσω ότι η αναγέννηση του dpf γίνεται με το βεντιλατερ σε λειτουργία, επομένως έχουν άμεση σχέση.
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Δεν έχω δει ποτέ νούμερο πάνω από το μηδέν στην στιγμιαία κατανάλωση όταν ρολάρει το αυτοκίνητο με ταχύτητα στο κιβώτιο και χωρίς γκάζι. Βασικά δεν έχω αντιληφθεί ποτέ αναγέννηση. Ούτε στο kuga ούτε στην 116d που είχα. Μου φαίνεται κουλό να έχει σχέση η αναγέννηση του dpf με το βεντιλατέρ αλλά δεν επιμένω. Στην 116d το βεντιλατέρ δεν το είχα ακούσει να δουλεύει ποτέ, προφανώς αναγεννήσεις έκανε. Και στο kuga άκουσα πρώτη φορά το βεντιλατέρ τώρα με τις ζέστες.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ε πως δεν εχει;, αφου η ενεργητικη αναγεννηση γινεται με τον αυξημενο ψεκασμο πετρελαιουν στον θαλαμο καυσης προκειμενου να αλλαξει το στοιχιομετρικο μειγμα και να αυξηθουν οι θερμοκρασιες λειτουργιας του κινητηρα και κατα συνεπεια των καυσαεριων του.
Συνεπως, μολις ανεβαινει η θερμοκρασια ο θερμοστατης αναβει το βεντιλατερ.
Ford Kuga