-
Thank's! Εφαρμογές που χρησιμοποιείς και προτείνεις να κατεβάσω?
Επίσης το ford pass το κατέβασα αλλά δεν μου δείχνει τις πληροφορίες που βλέπεις εσύ.
Όντως οι θύρες usb φορτίζουν σχετικά γρήγορα.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Thank's! Εφαρμογές που χρησιμοποιείς και προτείνεις να κατεβάσω?
Επίσης το ford pass το κατέβασα αλλά δεν μου δείχνει τις πληροφορίες που βλέπεις εσύ.
Όντως οι θύρες usb φορτίζουν σχετικά γρήγορα.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εφαρμογές για Sync3 (όχι AA) έχω κάνει μια λίστα γιατί δεν υπάρχει πουθενά συγκεντρωτικός κατάλογος.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1McunKrg9rzEiPqpbXAYGgZChIaC4FqIAfwba1BazucQ/edit?usp=sharingΤι ακριβώς δεν δουλεύει στο ford pass; Το live traffic;
Εφαρμογές AA είναι κυρίως μουσική και podcasts, https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3001303_android_auto_all
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Εφαρμογές για Sync3 (όχι AA) έχω κάνει μια λίστα γιατί δεν υπάρχει πουθενά συγκεντρωτικός κατάλογος.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1McunKrg9rzEiPqpbXAYGgZChIaC4FqIAfwba1BazucQ/edit?usp=sharingΤι ακριβώς δεν δουλεύει στο ford pass; Το live traffic;
Εφαρμογές AA είναι κυρίως μουσική και podcasts, https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3001303_android_auto_all
Την έχω δει την λίστα σου, την έχεις ξαναποστάρει και μπράβο σου.
Στο ford pass δεν βλέπω στάθμη καυσίμου, ποιότητα λαδιού και κάτι άλλα που θυμάμαι ότι τα έδειχνε σε εσένα. Τεσπα, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά
-
Την ποιότητα λαδιού την έβγαλαν, την στάθμη βενζίνης την βλέπω ακόμα
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
To android auto ως υλοποίηση θέλει ΚΑΙ καλώδιο ΚΑΙ bluetooth. Το bluetooth το θέλει μόνο για τον ήχο, όλα τα δεδομένα περνάνε από το καλώδιο. Δεν έχει αρκετή ταχύτητα το bluetooth. Τώρα βγάλανε wireless ΑΑ που θέλει wifi αντι για καλώδιο. Αλλά επειδή το wifi καταναλώνει μπαταρία οι περισσότεροι θα το έχουν και στην πρίζα έτσι και αλλιώς.
Έχεις υπόψη σου αμάξι με τέτοια ασύρματη υλοποίηση του ΑΑ? Είχε βγει μία πληροφορία για τις Giulia/Stelvio μιας και το ΑΑ και Carplay έγιναν διαθέσιμα με καθυστέρηση σε σχέση με το launch των αυτοκινήτων αλλά τελικά δεν ίσχυσε.
Για μένα είναι ότι πιο σπαστικό το καλώδιο και ψάχνω καιρό usb type C όσο πιο κοντό γίνεται γι' αυτή τη δουλειά και ελλάδα δεν έχω βρει τίποτα και βαριέμαι να περιμένω από ebay. O uber συνδυασμός πάντως είναι wireless charger pad στο αυτοκίνητο + wireless AA.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
To android auto ως υλοποίηση θέλει ΚΑΙ καλώδιο ΚΑΙ bluetooth. Το bluetooth το θέλει μόνο για τον ήχο, όλα τα δεδομένα περνάνε από το καλώδιο. Δεν έχει αρκετή ταχύτητα το bluetooth. Τώρα βγάλανε wireless ΑΑ που θέλει wifi αντι για καλώδιο. Αλλά επειδή το wifi καταναλώνει μπαταρία οι περισσότεροι θα το έχουν και στην πρίζα έτσι και αλλιώς.
Έχεις υπόψη σου αμάξι με τέτοια ασύρματη υλοποίηση του ΑΑ? Είχε βγει μία πληροφορία για τις Giulia/Stelvio μιας και το ΑΑ και Carplay έγιναν διαθέσιμα με καθυστέρηση σε σχέση με το launch των αυτοκινήτων αλλά τελικά δεν ίσχυσε.
Για μένα είναι ότι πιο σπαστικό το καλώδιο και ψάχνω καιρό usb type C όσο πιο κοντό γίνεται γι' αυτή τη δουλειά και ελλάδα δεν έχω βρει τίποτα και βαριέμαι να περιμένω από ebay. O uber συνδυασμός πάντως είναι wireless charger pad στο αυτοκίνητο + wireless AA.
Δεν ξέρω αν το wirεless charging είναι αρκετά γρήγορο να φορτίζει, το πιθανότερο είναι ότι το πολύ να κρατά την στάθμη της μπαταρίας σταθερή. Σκέψου τώρα να δουλεύει wifi+bluetooth+gps, τι μπαταρία θα τρώει. Επίσης αν το wireless pad δεν είναι ποιοτικό μπορεί σε μια λακκούβα να μετακινηθεί το κινητό και να σταματήσει η φόρτιση. Και θα το πάρεις πρέφα όταν κλείσει.
Αμάξι με wireless android auto δεν ξέρω συγκεκριμένα, κάπου διάβασα αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο. Πάντως δεν πιστεύω οτι θα μπει σε εμάς και ας έχουμε θεωρητικά wifi
-
Το wireless android auto ως πρωτοκολλο παρουσιαστηκε καπου ανοιξη του 18 και πρωτο εμπορικα διαθεσιμο headunit νομιζω οτι ειναι ενα Pioneer. Αυτοκινητα με εργοστασιακο νομιζω δεν εχουν παρουσιασει ακομα. Επισης, πολυ λιγα τηλεφωνα το υποστηριζουν (νομιζω μονο τα pixel). Οντως ο ιδανικος συνδυασμος ειναι wireless charging και wireless android auto αν και η ασυρματη φορτιση ειναι σαφως πιο αργη απο την ενσυρματη.
Δεν ξερω αν υπαρχουν τεχνικες δυσκολιες που δεν επιτρεπουν την υλοποιηση με αλλα τηλεφωνα, αλλα προβλεψη μου ειναι οτι θα αργησουμε 3-4 χρονια ακομα μεχρι να το βλεπουμε συχνα. Μην ξεχναμε οτι το android auto παρουσιαστηκε απο την google το 2014 και στην ελλαδα τωρα το βλεπουμε (εστω και σαν εξτρα επι πληρωμη) σε πολλα καινουρια αυτοκινητα. -
Εχω την αισθηση πως ειναι αργη η φορτιση λογω πρωτοκολλου, διοτι μετα θα υπηρχε υψηλο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο και σε καποιους θα προκαλουσε ζαλη.
Ειδαλλως σιγουρα μπορει να γινει γρηγοροτερα. -
Για μένα είναι ότι πιο σπαστικό το καλώδιο και ψάχνω καιρό usb type C όσο πιο κοντό γίνεται γι' αυτή τη δουλειά και ελλάδα δεν έχω βρει τίποτα και βαριέμαι να περιμένω από ebay. O uber συνδυασμός πάντως είναι wireless charger pad στο αυτοκίνητο + wireless AA.θελει προσοχη το κοντο καλωδιο, διοτι αν δεν ειναι αρκετα ευκαμπτο, πιο πολλα προβληματα θα δημιουργει παρα θα λυνει. Η γυναικα μου παραπονιοταν οτι ειχε αρκετες αποσυνδεσεις ή οτι δεν συνδεοταν καν και τελικα εφταιγε το καλωδιο. Χρησιμοποιουμε τωρα ενα λιγο μεγαλυτερο (20cm) αλλα τουλαχιστον ειναι παρα πολυ μαλακο. Απο τοτε δεν ξανα ειχαμε προβλημα.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εχω την αισθηση πως ειναι αργη η φορτιση λογω πρωτοκολλου, διοτι μετα θα υπηρχε υψηλο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο και σε καποιους θα προκαλουσε ζαλη.
Ειδαλλως σιγουρα μπορει να γινει γρηγοροτερα.παντως οταν εκατσα καπου 20' μεσα σε μαγνητικο τομογραφο, ενιωσα πολλα πραγματα (βαρεμαρα κυριως και κουραση απο τον ηχο), αλλα ζαλη δεν ενιωσα
-
Πλασιμπο εφφεκτ. Δεν ενιωθες καλα νομιζες οτι ησουν καλα, επρεπε να ζαληζεσαι .
Περαστικα και παντα υγεια.
-
Σωστά, γι' αυτό ψάχνω κάτι τέτοιο στα 15-20εκ.
Σε ότι αφορά την ασύρματη φόρτιση, στο νέο Q5 που δοκίμασα πρόσφατα, φόρτιζε ελαφρώς γρηγορότερα σε σχέση με το Samsung dock που έχω σπίτι. Συσκευή S9+. Οπότε ναι μεν μπορεί να ζορίζεται να στο φορτίσει παράλληλα αλλά τουλάχιστον δεν θα σου καταναλώνει. Ίσα βάρκα ίσα νερά πιστεύω θα είναι.
-
Wireless CarPlay εχει η Bmw στην Χ3...αλλα Android Auto δεν υποστηριζει η Bmw γενικα..
-
Σωστά, γι' αυτό ψάχνω κάτι τέτοιο στα 15-20εκ.Σε ότι αφορά την ασύρματη φόρτιση, στο νέο Q5 που δοκίμασα πρόσφατα, φόρτιζε ελαφρώς γρηγορότερα σε σχέση με το Samsung dock που έχω σπίτι. Συσκευή S9+. Οπότε ναι μεν μπορεί να ζορίζεται να στο φορτίσει παράλληλα αλλά τουλάχιστον δεν θα σου καταναλώνει. Ίσα βάρκα ίσα νερά πιστεύω θα είναι.
Δες και αυτό , βολεύει λόγο γωνιακού βύσματος
USB Type c-carlcoo Ladegerät USB Typ C Kabel [3PACK 0.3 m], USB Typ C auf USB Nylon geflochten rechten Winkel 90 Grad ohne Kabelgewirr. USB Typ C Laden und Synchronisieren Kabel für Xiaomi Mi A1 Mix 2S, Huawei P9/P10, Lumia, Nexus 5 X/6P, OnePlus 2/3, Google Pixel und andere Geräte mit USB C
https://www.amazon.de/dp/B07CJ7DG3M/ref ... 4Bb2K2H3V2 -
Άλλαξα τα μπροστά τακάκια προχτές, στα 27.000 είχαν φάει τα ψωμιά τους. Συνολικό κόστος €125 στην Βελμάρ Αμαρουσίου. Καλή τιμή για γνήσια τακάκια μαζί με εργασία σε εξουσιοδοτημένο (με μια έκπτωση 15% που έχω). Στα θετικά, ότι το συνεργείο είναι ανοιχτό το Σάββατο, οπότε το πήγα, έκανα τις δουλειές μου στα πέριξ και γύρισα να το παραλάβω.
-
Λίγα δεν είναι τα 27.000 χλμ για τακάκια? Σίγουρα εξαρτάται από το οδηγικό στυλ του καθενός και το πού γίνονται τα χιλιόμετρα αλλά φαντάζομαι ότι δεν κάνεις κόντρες από φανάρι σε φανάρι
Η τιμή όντως είναι πολύ καλή, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη της bmw για την f20 -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Άλλαξα τα μπροστά τακάκια προχτές, στα 27.000 είχαν φάει τα ψωμιά τους. Συνολικό κόστος €125 στην Βελμάρ Αμαρουσίου. Καλή τιμή για γνήσια τακάκια μαζί με εργασία σε εξουσιοδοτημένο (με μια έκπτωση 15% που έχω). Στα θετικά, ότι το συνεργείο είναι ανοιχτό το Σάββατο, οπότε το πήγα, έκανα τις δουλειές μου στα πέριξ και γύρισα να το παραλάβω.Είχες μηνύματα ότι είχαν φάει τα ψωμιά τους; Εγώ έχω 23.500 χλμ.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λίγα δεν είναι τα 27.000 χλμ για τακάκια? Σίγουρα εξαρτάται από το οδηγικό στυλ του καθενός και το πού γίνονται τα χιλιόμετρα αλλά φαντάζομαι ότι δεν κάνεις κόντρες από φανάρι σε φανάρι
Η τιμή όντως είναι πολύ καλή, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη της bmw για την f20Λίγα είναι, αλλά από την άλλη δεν θυμάμαι να είχα ποτέ αυτοκίνητα που τα τακάκια άντεξαν πάνω από 30-35.000 χλμ. Στην 116 μάλιστα στις 60.000 είχαν χρειαστεί αλλαγή και οι εμπρός δισκόπλακες!
Το κυριότερο είναι ότι το 90% των χιλιομέτρων γίνεται εντός πόλης και όχι οι κόντρες στα φανάρια. Δηλαδή στα 1.000χλμ σε ταξίδι θα πατήσω φρένο 20 φορές για παράδειγμα, ενώ στα 1.000χλμ στην πόλη θα πατήσω φρένο 500 φορές. Τυχαία νούμερα, αλλά κοντά στην πραγματικότητα. Θυμάμαι όταν πήγα Καρπενήσι το καλοκαίρι, μέχρι την Λαμία φρένο πάτησα μόνο στα διόδια και αυτό ελάχιστο, γιατί φρέναρα με τον κινητήρα. Στα 200χλμ στην πόλη πατάω φρένο τουλάχιστον 100 φορές! Επίσης, έχει σημασία ότι οδηγεί πάρα πολύ το αυτοκίνητο η γυναίκα μου, που δεν έχει καθόλου proactive driving, οπότε πατάει πολύ φρένο.
Είχες μηνύματα ότι είχαν φάει τα ψωμιά τους; Εγώ έχω 23.500 χλμ.
Δεν είχα βγάλει κανένα μήνυμα...έχω την εντύπωση δε, ότι δεν βγάζει κάποιο μήνυμα παρά μόνο όταν είναι αργά. Απλά στο σέρβις των 16.000χλμ μου είχαν γράψει ότι θέλει επανέλεγχο στα τακάκια σε 10.000χλμ και όντως περί τις 25.000χλμ είχα αρχίσει να ακούω ένα θόρυβο όταν πάταγα φρένο...νόμιζα ότι είχε αρχίσει να τρώει δίσκο, αλλά απλά ήταν το πιο σκληρό υλικό τριβής πριν το τέλος.
-
Η τιμή όντως είναι πολύ καλή, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη της bmw για την f20Εννοειτςι ειναι λιγα. Οσον αφορα τη τιμη 125 με εκπτωση μονο φτηνη δε τη λες. Μπροστα στη bmw ολες φτηνες φαινονται
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Λίγα είναι, αλλά από την άλλη δεν θυμάμαι να είχα ποτέ αυτοκίνητα που τα τακάκια άντεξαν πάνω από 30-35.000 χλμ. Στην 116 μάλιστα στις 60.000 είχαν χρειαστεί αλλαγή και οι εμπρός δισκόπλακες!Το κυριότερο είναι ότι το 90% των χιλιομέτρων γίνεται εντός πόλης και όχι οι κόντρες στα φανάρια. Δηλαδή στα 1.000χλμ σε ταξίδι θα πατήσω φρένο 20 φορές για παράδειγμα, ενώ στα 1.000χλμ στην πόλη θα πατήσω φρένο 500 φορές. Τυχαία νούμερα, αλλά κοντά στην πραγματικότητα. Θυμάμαι όταν πήγα Καρπενήσι το καλοκαίρι, μέχρι την Λαμία φρένο πάτησα μόνο στα διόδια και αυτό ελάχιστο, γιατί φρέναρα με τον κινητήρα. Στα 200χλμ στην πόλη πατάω φρένο τουλάχιστον 100 φορές! Επίσης, έχει σημασία ότι οδηγεί πάρα πολύ το αυτοκίνητο η γυναίκα μου, που δεν έχει καθόλου proactive driving, οπότε πατάει πολύ φρένο.
Η σύζυγος λογικά θα κάνει αυτό που κάνουν πολλοί οδηγοί, έχει ανάψει κόκκινο στα 500 μέτρα και αντί να αφήσουν το πόδι από το γκάζι για να ρολάρει το αυτοκίνητο συνεχίζουν να επιταχύνουν και μετά πλακώνονται στα φρένα από τα 100 χλμ. Αν το κάνεις αυτό 20 φορές την ημέρα πόσο να αντέξουν.
Εννοειτςι ειναι λιγα. Οσον αφορα τη τιμη 125 με εκπτωση μονο φτηνη δε τη λες. Μπροστα στη bmw ολες φτηνες φαινονται
Κάπου εκεί παίζουν και τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Σε qq 1.5 diesel γνωστού κόστισαν 100 και κάτι. Του tiguan πιστεύεις ότι θα είναι φθηνότερα? Για πάρε ένα τηλέφωνο στην karenta για προσφορά. Στο polo της συζύγου (2004 MY) θυμάμαι είχα πληρώσει το 2012 100 ευρώ σε αντιπροσωπεία. Και για ιμάντες-αντλία νερού ζήταγαν 550 ευρώ με έκπτωση . Φίλος με tiguan 190αρι πετρέλαιο πλήρωσε το πρώτο service 150 ευρώ. Η vw είναι σίγουρα μεγαλύτερο φαρμακείο από τις mainstream εταιρείες.
Στην bmw είχα αγοράσει τα γνήσια εμπρός-πίσω τακάκια με τους αισθητήρες από Γερμανία 230 ευρώ και έδωσα άλλα 50 ευρώ για τοποθέτηση. Και τα εργοστασιακά μου έβγαλαν 80.000 χλμ
Μερικές ακόμα παρατηρήσεις για το αυτοκίνητο :
Το κάθισμα του st line είναι εξαιρετικό. Σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα με πιάνει η μέση μου μετά από κάποια ώρα οδήγησης. Είναι η πρώτη φορά που μετά από 250 χλμ ταξίδι βγήκα ξεκούραστος και χωρίς μυϊκούς πόνους. Έχει και πολύ ωραία υποστήριξη μέσης και καλή πλευρική στήριξη (τηρουμένων των αναλογιών)
Η κατανάλωση τα τελευταία 300 χλμ (όλα μικρές διαδρομές εντός επαρχιακής πόλης) έχει σταθεροποιηθεί στο 6.4 χωρίς ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση και με το start/stop πάντα off
Παίρνω πίσω αυτό που είχα γράψει για το ντουλαπάκι του συνοδηγού (ότι δεν σφραγίζει καλά), είναι ο κρυφός φωτισμός
Τα xenon είναι πάρα πολύ καλά, πολύ καλύτερα από όλα τα αυτοκίνητα που είχα (όλα με αλογόνου). Τα βρίσκω καλύτερα και από τα απλά led που φοράει το tiguan. Ίσως παίζει ρόλο ότι στο kuga είναι adaptive. Η μεγάλη σκάλα σε σκοτεινό επαρχιακό δρόμο κάνει τη νύχτα μέρα
Η ανάρτηση δουλεύει εξαιρετικά, δεν κοπανάει ποτέ ακόμα και σε κοφτές εγκάρσιες ανωμαλίες παρότι το αυτοκίνητο φοράει 18αρες με 50αρι προφίλ. Είναι σαφώς πιο άνετο από την f20 diesel που είχα και λίγο χειρότερο από το tiguan με την ηλεκτρονική ανάρτηση στο comfort και 17αρες με 65αρι προφίλ. Μόνο που με αυτό το setup υπάρχουν τάσεις πλεύσεις ενώ στο sport σφίγγει αρκετά και η άνεση μειώνεται εμφανώς. Το kuga είναι άνετο και γέρνει πολύ λίγο ακόμα και στην πίεση, θεωρώ ότι οι μηχανικοί της ford έκαναν την υπέρβαση εδώ
Όταν το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν γεμάτο ακούω τον ήχο που κάνει η κίνηση του καύσιμου στο μπες βγες από το γκαράζ. Σαν να υπάρχει μια μπάλα στο πορτ μπαγκάζ που κινείται εμπρός-πίσω. Είναι λίγο σπαστικό
Δεν ακούω καθόλου τριγμούς ούτε από το κλασικό σημείο (πάνω από την οθόνη του sync3), 18.200 χλμ το κοντέρ
Το παρκάρισμα με την κάμερα και τους εμπρός-πίσω αισθητήρες είναι παιχνιδάκι ακόμα για τη γυναίκα μου
Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή αλλά σίγουρα δεν φτάνει το tiguan και το 3008 (ούτε στην απτή ποιότητα των πλαστικών overall ούτε στην προσοχή στη λεπτομέρεια). Σε καμία περίπτωση όμως δεν δίνει την αίσθηση του φθηνού. Ο συνδυασμός δέρμα/alcantara ανεβάζει πολύ την εικόνα στο σαλόνι και η μαύρη επένδυση της οροφής προσωπικά μου αρέσει. Η συναρμογή όπως έγραψα χωρίς ψεγάδια μέχρι τώρα.
Το καλύτερο χαρακτηριστικό κατ' εμέ είναι ότι χαίρεσαι να το οδηγείς, θυμίζει καλά στημένο hatch και ως δια μαγείας ξεχνάς ότι είναι ψηλό και βαρύ μόλις ο δρόμος στρίβει. Σίγουρα λείπουν καμιά τριανταριά άλογα, η ιδέα του remap έχει ήδη μπολιάσει μέσα μου
Ford Kuga