-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εσενα Χάρη το φοκους σου δείχνει πιέσεις ανά τροχό;Όχι! Το Focus mk3.5, όντας ίδιας γενιάς με το τρέχον Kuga, δεν δείχνει πίεση ανά τροχό.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εσενα Χάρη το φοκους σου δείχνει πιέσεις ανά τροχό;
Όχι! Το Focus mk3.5, όντας ίδιας γενιάς με το τρέχον Kuga, δεν δείχνει πίεση ανά τροχό.
Και στο δικό focus 3,5 του 2016 δεν έχει ξεχωριστές πιέσεις ανά τροχό, όπως και να παρατηρησω οτι ,σπανιως μεν αλλά συμβαίνει, υπό έντονη βροχόπτωση και πέρασμα από πολλά νερά, ανάβει ασκόπως η ένδειξη χαμηλής πίεσης. Στα 2,5 χρόνια έχει συμβεί αυτό 3 φορές.
-
Καλησπέρα,
Υπάρχει τρόπος να αλλάξεις στο ραδιόφωνο τα 'Presets' από το τιμόνι?
δηλαδή να μεταφερθείς από τους πρώτους 6 αποθηκευμένους σταθμούς στους επόμενους 6 και στους τελευυταίους 6
-
Μπήκα και εγώ στο club των kougaκηδων, 1.5 ντιζελάτο st line, χρώμα magnetic . Το αγόρασα μεταχειρισμένο με 16.000 χλμ και σε άψογη κατάσταση. Δεν θα αναλωθώ στα τετριμμένα περί εμφάνισης και εξοπλισμού, συμφωνώ με τα θετικά σχόλια των περισσότερων κατόχων (και όχι μόνο).
Κιβώτιο άψογο, με μικρές διαδρομές και ωραία καλολαδομένη αίσθηση στις αλλαγές. Συμπλέκτης ελαφρύς και προοδευτικός. Τιμόνι πολύ άμεσο και με μπόλικη πληροφόρηση, θα το ήθελα λίγο πιο βαρύ ειδικά στην εθνική και να κόβει περισσότερο στην πόλη. Ανάρτηση καταπληκτική, το αυτοκίνητο είναι άνετο χωρίς να πλέει ποτέ και με πραγματικά μικρές κλίσεις ακόμα και σε πολύ γρήγορη οδήγηση.
Έχω κάνει περίπου 600 χιλιόμετρα, τα μισά εθνική με ταχύτητες 140-160 και τα υπόλοιπα εντός πόλης και σε ορεινά στροφιλίκια. Στην εθνική το αυτοκίνητο ταξιδεύει πολύ ωραία, μετά τα 140 εμφανίζονται κάποιοι αεροδυναμικοί θόρυβοι χωρίς να γίνονται σε καμία περίπτωση ενοχλητικοί. Με δυνατούς πλευρικούς ανέμους δεν χαμπαριάζει τίποτα.
Στην αγαπημένη μου διαδρομή (ορεινό στροφιλίκι) συμπεριφέρθηκε άψογα. Το esp επεμβαίνει σπάνια (δεν έψαξα αν βγαίνει εντελώς off) και εξαιρετικά διακριτικά, η υπερστροφική τάση όλων των ford στο απότομο άσε είναι παρούσα, τα φρένα δεν κουράστηκαν ακόμα και στη γρήγορη κατάβαση της επιστροφής, το κιβώτιο με εξαιρετική κλιμάκωση δεν αφήνει το μοτέρ να κρεμάσει, το τιμόνι μεταφέρει άμεσα τις εντολές σου στους εμπρός τροχούς, τα περιθώρια πρόσφυσης πολύ μεγάλα λόγω φαρδιών ελαστικών και μικρής ιπποδύναμης. Θέλει οικονομία στο γκάζι με τους τροχούς υπό γωνία αν η άσφαλτος γλιστράει γιατί έχει την τάση να ανοίξει την τροχιά του λόγω απότομου ξεσπάσματος της ροπής. Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτό το αυτοκίνητο ζυγίζει 1600 κιλά (με οδηγό και καύσιμα) και στρίβει τόσο καλά, δίνοντας παράλληλα μια ανάλαφρη αίσθηση.
Αναφορικά με την κατανάλωση, με περίπου 20 χιλιόμετρα σε πολύ κίνηση εντός Αθηνών και 250 χιλιόμετρα σβέλτο ταξίδι (ταχύτητες 140 με 160) στην εθνική το trip έγραψε 7.3. 40 χιλιόμετρα εντός επαρχιακής πόλης με νορμάλ οδήγηση και 40 χιλιόμετρα σε επαρχιακούς (όμως τα 15 σχεδόν flat out ορεινό στροφιλίκι) έγραψε 6.1. Χαλαρό ταξίδι στην εθνική με ταχύτητες πέριξ των 130 με λίγα ανοίγματα μέχρι τα 150 έδειξε 6.4. Το start stop πάντα στο off, κλιματισμός ανοιχτός συνέχεια, 2 άτομα με 2 βαλίτσες και καύσιμο avin best action. Καλά νουμεράκια και περίπου +1 με 1.5 λίτρα πάνω από τα αντίστοιχα που έβλεπα στην 116d (που ζυγίζει 200 κιλά λιγότερα και έχει πολύ καλύτερη αεροδυναμική). Εύκολα τα 6 με 6.5 σε επαρχιακή πόλη χωρίς πολλά φανάρια και κίνηση.
Δεν είναι όμως όλα τέλεια (όπως συμβαίνει με κάθε αυτοκίνητο). Θα ήθελα λίγο καλύτερη πλευρική στήριξη ειδικά για τους ρυθμούς με τους οποίους μπορεί να κινηθεί στις στροφές. Να μην τραβάει τόσο έντονα το τιμόνι στο σανίδωμα με δευτέρα (κυρίως) και τρίτη (θυμίζει τα πρώτα turbo). Λιγότερο θόρυβο κύλισης όταν το αυτοκίνητο κινείται σε άγρια άσφαλτο. Καλύτερο φινίρισμα σε μερικά σημεία (πχ το ντουλαπάκι μπροστά από το συνοδηγό δεν σφραγίζει εντελώς, το καταλαβαίνεις το βράδυ που φωτίζει η χαραμάδα). Η οθόνη του sync 3 έχει καλή απόκριση αλλά τα κουμπιά μπροστά της εμποδίζουν το χειρισμό του κάτω μέρους της. Θα μπορούσε να έχει άλλα 40-50 λίτρα χώρου αποσκευών (τουλάχιστον έχει μεγάλη ρεζέρβα). Και τα πίσω καθίσματα να πέφτουν πατώντας κάποιο διακόπτη στο χώρο αποσκευών. Ο κρυφός φωτισμός (ambient light) είναι τόσο κρυφός που σχεδόν δεν φαίνεται . Θα τον ήθελα σίγουρα πιο δυνατό. Το 50αρι προφίλ στα λάστιχα είναι επικίνδυνο για κλατάρισμα ακόμα και σε βατούς χωματόδρομους, θα ήθελα 55αρι.
Overall είναι ένα εξαιρετικό suv που χαίρεσαι να το οδηγείς και να ζεις μαζί του. Και αυτό είναι ίσως η πιο μεγάλη επιτυχία της ford. Θα επανέλθω αφού γράψω και άλλα χιλιόμετρα οπότε και θα έχω ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Sorry για το σεντόνι αλλά με συνεπήρε ο ενθουσιασμός μου
-
Καλοτάξιδο ! Νομίζω πέτυχες και καλή ευκαιρία να πάρεις αμάξι που καινούργιο κάνει 26000 στα 16000
-
Καλοτάξιδο και από εμένα. Όπως σου είπα είναι η κατανάλωση.
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλοτάξιδο ! Νομίζω πέτυχες και καλή ευκαιρία να πάρεις αμάξι που καινούργιο κάνει 26000 στα 1600016000 χλμ έχει, δεν διάβασα ότι το πήρε 16000 euro. Αμα το πήρε τόσο δεν είναι απλά ευκαιρία, είναι joker
-
Ευχαριστώ παιδιά>Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλοτάξιδο ! Νομίζω πέτυχες και καλή ευκαιρία να πάρεις αμάξι που καινούργιο κάνει 26000 στα 16000
Ευχαριστώ Στέφανε. Καινούριο με τις εκπτώσεις που τρέχουν τώρα βγαίνει γύρω στα 27.500 και το πήρα 21.000. Έχει παραπάνω από 6 χρόνια εγγύηση (ή 100.000 χλμ). Το είχε άνθρωπος από τον φιλικό μου κύκλο και το πούλησε για να πάρει το kodiaq μιας και περιμένει και τέταρτο παιδί. Είμαι τυχερός γιατί το έχει στην πένα μέσα-έξω. Και πάντα σε κλειστό γκαράζ. Και πάλι θεωρώ ότι η τιμή είναι πολύ καλή δεδομένης της κατάστασης του αυτοκινήτου και ότι ήταν πρώτο χέρι. Όσο καιρό το έψαχνα στο car, είδα ότι για τα business diesel ζητάνε 22-23 και πιθανότατα πρόκειται για αυτοκίνητα test drive. Παίζει τώρα ένα st line με 24.000 χλμ στα 26 χιλιάρικα, απορώ πώς περιμένει να το πουλήσει.
Καλοτάξιδο και από εμένα. Όπως σου είπα είναι η κατανάλωση.
16000 χλμ έχει, δεν διάβασα ότι το πήρε 16000 euro. Αμα το πήρε τόσο δεν είναι απλά ευκαιρία, είναι jokerΣε εσένα φίλε Infide1 χρωστάνε όλοι οι κάτοχοι του kuga πολλά ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που μοιράστηκες ειδικά για το sync . Όπως και στα άλλα παιδιά βέβαια που μετέφεραν εδώ τις εμπειρίες τους.
Ο προηγούμενος δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με update, χτες πέρασα την έκδοση 3 του sync και έχω κατεβάσει και τους χάρτες να τους περάσω σήμερα. Εγκατέστησα και το ford pass, κατέβασα και το ΑΑ, όλα καλά.Αναφορικά με την κατανάλωση είχες απόλυτο δίκιο. Στην πόλη μου με χαλαρή οδήγηση βλέπω εύκολα χαμηλά 6αρια. Το μοτέρ είναι αρκετά ήσυχο για diesel, δεν ακούγεται ιδιαίτερα ούτε απ'εξω. Μου λείπει ο ήχος από το φούσκωμα του turbo και το σκάσιμο στο απότομο άσε που έκανε η 116d. Αλλά δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα του kuga.
Καλησπέρα,
Υπάρχει τρόπος να αλλάξεις στο ραδιόφωνο τα 'Presets' από το τιμόνι?
δηλαδή να μεταφερθείς από τους πρώτους 6 αποθηκευμένους σταθμούς στους επόμενους 6 και στους τελευυταίους 6
Καλή ερώτηση που ενδιαφέρει και εμένα. Όσο το έψαξα δεν κατάφερα να το κάνω.
-
Quick question σχετικα με τα auto
Τα diesel φορένε διπλού συμπλέκτη, τα βενζίνης μετατροπέα;
Ή ειπναι αναλογα την έκδοση/χρονολογία;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
κλουζώ, να το χαρεις...
-
Διάβασα τα χιλιόμετρα για τιμή αλλά και παλι τίμια τιμή για την κατάσταση που λες.
Να το χαρείς !! -
Thank's γάτε!
@velis13@ Καλοτάξιδο! Χρώμα? Δείχνει τεράστιο αλλά δεν είναι. Ξεγελάει λόγω ύψους όπως τα περισσότερα suv που δείχνουν μεγαλύτερα από ότι είναι. Οι χώροι είναι μια χαρά για 4, ένας πέμπτος δεν θα νιώσει πολύ άνετα σε μεγάλο ταξίδι αν δεν είναι φυσιολογικών διαστάσεων. Εγώ που είμαι 1.87 κάθομαι πίσω από τη θέση του οδηγού και έχω αρκετό αέρα για πόδια και κεφάλι. Στρώσιμο προσωπικά έχω κάνει σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα που είχα για 2000 χλμ τουλάχιστον. Από κατανάλωση είναι μια χαρά, το ΣΚ που έκανα πολλές βόλτες εντός πόλης και στα πέριξ και με αρκετά σανιδώματα έχω 6.2. Με οικονομική οδήγηση θα ήταν σίγουρα κάτω από 6. Αυτό που γράφεις για τις ταχύτητες είναι φυσιολογικό, λογικά θα βελτιωθεί το κούμπωμα μετά από κάποια χιλιόμετρα. Το κιβώτιο προσωπικά το βρίσκω υπέροχο, πραγματικά χαίρομαι να ανεβοκατεβάζω ταχύτητες. Γενικά το αυτοκίνητο χαίρομαι να το οδηγώ και να το βλέπω. Μπας και είμαι ερωτευμένος
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Μπήκα και εγώ στο club των kougaκηδων, 1.5 ντιζελάτο st line, χρώμα magnetic . Το αγόρασα μεταχειρισμένο με 16.000 χλμ και σε άψογη κατάσταση. Δεν θα αναλωθώ στα τετριμμένα περί εμφάνισης και εξοπλισμού, συμφωνώ με τα θετικά σχόλια των περισσότερων κατόχων (και όχι μόνο).Με το καλό....καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία!! Εμείς είχαμε / έχουμε τα ίδια αυτοκίνητα σε βενζίνη και diesel αντίστοιχα....
Να μην τραβάει τόσο έντονα το τιμόνι στο σανίδωμα με δευτέρα (κυρίως) και τρίτη (θυμίζει τα πρώτα turbo).
Αυτό (torque steer) το κάνει και το 1.500αρι βενζίνης και είναι αρκετά ενοχλητικό και από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου για εμένα. Το είχα αναφέρει και παλιότερα. Ίσως με καλύτερα ελαστικά να μετριάζεται η κατάσταση, δεν το ξέρω όμως.
Quick question σχετικα με τα auto
Τα diesel φορένε διπλού συμπλέκτη, τα βενζίνης μετατροπέα;
Ή ειπναι αναλογα την έκδοση/χρονολογία;
Το 1ο. Διπλού συμπλέκτη τα diesel, μετατροπέα ροπής τα βενζίνης.
-
https://www.aa1car.com/library/torque_steer.htm
Καντε το ντραγκστεραδικο, χαμηλωστε το μπροστινο συστημα.
Γενικα καγκουρευστε το να μετριαστει το τορκ στιρινγκ, οπως εκανε παλια και η κραϊσλερ. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Με το καλό....καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία!! Εμείς είχαμε / έχουμε τα ίδια αυτοκίνητα σε βενζίνη και diesel αντίστοιχα....Να είσαι καλά Φάνη, όντως έτυχε να έχουμε τα ίδια αυτοκίνητα αλλά με άλλο καύσιμο. Το επόμενο θα είναι plug in hybrid, κάνε τα κουμάντα σου και εσύ
Αυτό (torque steer) το κάνει και το 1.500αρι βενζίνης και είναι αρκετά ενοχλητικό και από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου για εμένα. Το είχα αναφέρει και παλιότερα. Ίσως με καλύτερα ελαστικά να μετριάζεται η κατάσταση, δεν το ξέρω όμως.
Όντως είναι ενοχλητικό και -τουλάχιστον στο diesel- πολύ έντονο. Νιώθεις λες και το μοτέρ βγάζει 300 άλογα, revoknuckle έπρεπε να βάλουν όπως στο focus rs .Δυστυχώς δεν είναι θέμα ελαστικών, εμένα φοράει τα εργοστασιακά continental contisportcontact 5 (235/50/18) τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση και το φαινόμενο είναι και πάλι έντονο. Με 16αρες τι θα έκανε?
Και μερικές ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει :
-
Αναφορικά με το sync 3, όταν συνδέω το κινητό μου (samsung s8) μέσω bluetooth δεν έχω AA. Όταν παίξω κλασικά με καλώδιο δουλεύει μια χαρά. Κάνω κάτι λάθος? Γιατί κάπου διάβασα ότι για τα android δεν χρειάζεται σύνδεση με usb.
-
Από την Εθνική ασφαλιστική μου είπαν ότι για να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο με όλες τις καλύψεις (ολική-μερική κλοπή, φυσικά φαινόμενα κλπ) ή για μικτή, πρέπει να δει το αυτοκίνητο πραγματογνώμονας για να εκτιμήσει την αξία του. Το αποτέλεσμα είναι να περιμένω να με πάρει ο πραγματογνώμονας για ραντεβού και να μην είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητο για κλοπή, ευτυχώς έχω κλειστό γκαράζ. Δεν θυμάμαι να ίσχυε αυτό παλιά, έλεγες για πόση αξία θες να το ασφαλίσεις και απλά στο ασφάλιζαν και πλήρωνες αναλόγως.
-
Γνωρίζει κανείς ο Σφακιανάκης τι μεμβράνες βάζει στα εμπρός παράθυρα? Ήταν δώρο όταν αγοράστηκε το αυτοκίνητο και δεν έχουν καμία πιστοποίηση (σκουρότητα, εταιρεία κλπ). Δεν είναι κατράμι, είναι σαφώς πιο φωτεινά από τα πίσω εργοστασιακά. Θέλω να βάλω διάφανες μεμβράνες και πίσω για τις UVΑ. Αν έχετε κανέναν καλό εγκαταστάτη που να μην ξηλώνει καθόλου πλαστικά ακούω προτάσεις.
-
-
Να είσαι καλά Φάνη, όντως έτυχε να έχουμε τα ίδια αυτοκίνητα αλλά με άλλο καύσιμο. Το επόμενο θα είναι plug in hybrid, κάνε τα κουμάντα σου και εσύΣτο ίδιο μήκος κύματος είμαστε!
Kαι εμένα θα είναι Υβριδικό ή ακόμα καλύτερα Plug-In, αναλόγως οικονομιών και διαθεσιμότητας μοντέλων.
-
Κλουζω καλη τιμη για ολα αυτα που προσφερει. Να το χαρεις
Αυτα τα εργονομικα που λες δε θα τα ειχες σε μια x1 η ενα τιγκουαν αλλα και γω στη θεση σου δε θα με πειραζε αφου χαμενος δε βγαινεις με το κουγκα diesel του φιλου σου -
Ευχαριστώ Νίκο! Η σκέψη αρχικά ήταν για καινούριο suv αλλά ορθολογικά σκεπτόμενος και από την στιγμή που συνήθως αλλάζω αυτοκίνητο στα 5 με 6 χρόνια η αγορά του εν λόγω kuga μας γλίτωσε αρκετά χρήματα τώρα και στη μεταπώληση και παράλληλα θα καλύψει άψογα τις οικογενειακές ανάγκες.
Χ1 και tiguan είναι επίσης πολύ καλά αυτοκίνητα αλλά η Χ1 με μερικά extra είναι πανάκριβη (δεν το συζητάω να βάλει κάποιος τα extra του kuga st line) και το tiguan έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και το πλεονέκτημα της ευελιξίας λόγω συρόμενου πίσω καθίσματος. Αλλά μικρότερη εγγύηση, εσωτερικά βαρετό (υποκειμενικό) και εξωτερικά άτολμο (με εξαίρεση το r-line) και βέβαια οδηγικά τυπικό vw που δίνει έμφαση στην άνεση. Έχει φίλος το 2.0 190 4x4 dsg με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις και το έχω οδηγήσει πολλές φορές. Καλό και χρυσό αλλά προσωπικά δεν μου ταιριάζει.
Το kuga st line εξωτερικά μου αρέσει πιο πολύ από τα υπόλοιπα της κατηγορίας (μαζί με την Χ1 αν και την έχει βαρεθεί το μάτι) και οδηγικά είναι εξαιρετικό. Ειλικρινά χαίρομαι να το οδηγάω αυτό το αυτοκίνητο.
-
3) Γνωρίζει κανείς ο Σφακιανάκης τι μεμβράνες βάζει στα εμπρός παράθυρα?Είναι της aswf. Σε όσα είδα απο εκείνα που ετοίμαζαν για παράδοση, μπροστά είχαν βάλει 35άρια. Εγώ έβαλα σε όλα τα παράθυρα και στο πιστοποιητικό μου είχαν σημειώσει οτι έβαλαν μεμβράνες μόνο στα πίσω, αλλά σε επόμενη επίσκεψη που το συζήτησα, μου συμπλήρωσαν τα αντίστοιχα πεδία και για την τοποθέτηση στα μπροστινά παράθυρα.
Καλοτάξιδο!!
-
Ευχαριστώ! Την aswf την έχω ακουστά σαν εταιρεία, ελπίζω να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Δεν έχω κανένα χαρτί για την τοποθέτηση. Μόνο μειονέκτημα που έχω δει είναι κάποιες αντανακλάσεις αναλόγως πώς πέφτει ο ήλιος. Αλλά αυτό το είχα παρατηρήσει και στις llumar που είχα βάλει σε άλλο αυτοκίνητο.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και μερικές ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει :
- Αναφορικά με το sync 3, όταν συνδέω το κινητό μου (samsung s8) μέσω bluetooth δεν έχω AA. Όταν παίξω κλασικά με καλώδιο δουλεύει μια χαρά. Κάνω κάτι λάθος? Γιατί κάπου διάβασα ότι για τα android δεν χρειάζεται σύνδεση με usb.
To android auto ως υλοποίηση θέλει ΚΑΙ καλώδιο ΚΑΙ bluetooth. Το bluetooth το θέλει μόνο για τον ήχο, όλα τα δεδομένα περνάνε από το καλώδιο. Δεν έχει αρκετή ταχύτητα το bluetooth. Τώρα βγάλανε wireless ΑΑ που θέλει wifi αντι για καλώδιο. Αλλά επειδή το wifi καταναλώνει μπαταρία οι περισσότεροι θα το έχουν και στην πρίζα έτσι και αλλιώς.
Βασικά το μεγάλο παράπονο των χρηστών του ΑΑ δεν είναι το καλώδιο αυτό καθεαυτό, αλλά το γεγονός ότι μερικά αυτοκίνητα δεν φορτίζουν αρκετά γρήγορα τα κινητά από την USB. οπότε οι χρήστες θέλουν να το συνδέουν στον αναπτήρα για πιο γρήγορη φόρτιση. Στο Kuga δεν υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά γρήγορα φορτίζουν οι usb,
Ford Kuga