-
Γνωμη μου αν πας σε diesel για χλμ πόλης μη το πάρεις ζημιά θα του κανείς παρα καλο
Σε αυτό θέλω να επικεντρωθούμε. Τι σημαίνει θα του κάνω ζημιά; Το λέω γιατί όλοι αυτό μου λένε και για αυτό ρωτάω και εσάς γιατί κάποιοι γνωρίζετε περισσότερα από τους πωλητές πχ που λένε ότι θέλει να ακούσει ο πελάτης..
Έστω ότι (όπως είπε και ο φίλος islander) θα γίνεται η αναγέννηση σωστά, υπάρχει άλλο πρόβλημα αν η καθημερινή του χρήση είναι για διαδρομές μέσα στην πόλη;Τοτε σίγουρα θα έχουν απαγορευτεί και το αμάξι σου δεν θα πιάνει τίποτα
Νομίζω είσαι απόλυτος ενώ κανείς δεν ξέρει τι και πότε θα συμβεί.
Γνωρίζω ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα για το μέλλον των Diesel πανευρωπαϊκά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αυτό προσμετράται ως ένα αρνητικό αλλά τα 400-600 ευρώ το χρόνο (υπολογισμένα με 8 και 11 κατανάλωση και 1.4 και 1.6 τιμές καυσίμου + τη διαφορά στα τέλη) νομίζω ότι δεν είναι αμελητέο ποσό. Υπάρχει κάποιο έξτρα έξοδο για τον πετρελαιοκινητήρα που μου διαφεύγει (πχ κάποιο υγρό που ΠΡΕΠΕΙ να προσθέτω ανά τακτά χρονικά διαστήματα) ? -
Η συνεχής κίνηση πετρελαιοκίνητου στην πόλη δεν συνίσταται για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι η αναγέννηση όπως έγραψε και ο προλαλήσαντας. Στην πόλη και να την αντιληφθείς είναι δύσκολο να πιάσεις τις συνθήκες για να γίνει σωστά...οπότε με αρκετές ατελείς αναγεννήσεις θα έχεις πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Επίσης,οι μικρές διαδρομές που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί το αυτοκίνητο δημιουργούν ανάλογο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν η Φορντ χρησιμοποιεί adblue αλλά αν ναι θα πρέπει να το συνυπολογίσεις. Για το μέλλον κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει με απαγορεύσεις κλπ αλλά στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται με χαρακτηριστική καθυστέρηση.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Η συνεχής κίνηση πετρελαιοκίνητου στην πόλη δεν συνίσταται για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι η αναγέννηση όπως έγραψε και ο προλαλήσαντας. Στην πόλη και να την αντιληφθείς είναι δύσκολο να πιάσεις τις συνθήκες για να γίνει σωστά...οπότε με αρκετές ατελείς αναγεννήσεις θα έχεις πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Επίσης,οι μικρές διαδρομές που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί το αυτοκίνητο δημιουργούν ανάλογο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν η Φορντ χρησιμοποιεί adblue αλλά αν ναι θα πρέπει να το συνυπολογίσεις. Για το μέλλον κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει με απαγορεύσεις κλπ αλλά στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται με χαρακτηριστική καθυστέρηση.δεν νομίζω ότι θα υπάρξει καθυστέρηση γιατί αν θα καταργηθούν Τς diesel θα περάσει κοινοτική οδηγία
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Η συνεχής κίνηση πετρελαιοκίνητου στην πόλη δεν συνίσταται για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι η αναγέννηση όπως έγραψε και ο προλαλήσαντας. Στην πόλη και να την αντιληφθείς είναι δύσκολο να πιάσεις τις συνθήκες για να γίνει σωστά...οπότε με αρκετές ατελείς αναγεννήσεις θα έχεις πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Επίσης,οι μικρές διαδρομές που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί το αυτοκίνητο δημιουργούν ανάλογο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν η Φορντ χρησιμοποιεί adblue αλλά αν ναι θα πρέπει να το συνυπολογίσεις. Για το μέλλον κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει με απαγορεύσεις κλπ αλλά στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται με χαρακτηριστική καθυστέρηση.για τα diesel δεν είναι απόλυτος απλά βλέπω τι γίνεται .Οι εταιρίες σταματάνε σιγά σιγά να παράγουν diesel χαμηλού κυβισμού .Το Honda CR-V κάτω από 2000cc δεν θα βγει πετρέλαιο .Επισης η toyota την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει .Υπαρχει έντονη κινητικότητα στην Ευρώπη που δείχνει ότι όλο το θέμα πάει για κατάργηση.Το να δώσεις πάνω από 25 και να σου πούνε απαγορεύεται να κυκλοφορεί στην πόλη ε τότε θα έχεις θέμα .Οσο αφορά την αναγέννηση εγώ που κινούμεμε παραλιακή ένα diesel που είχα στα χέρια μου ήθελε αναγγενηση .Οσο αφορά το κόστος αν πας και ρωτήσεις στα συνεργεία ακόμα και έξω όχι στις επίσημες κάθε ποτέ θέλει αλλαγή το dpf καθώς και κόστος αντλίας πετρελαίου κτλ θα καταλάβεις ότι αν σου τύχει αυτά που θα κερδίσεις σε καύσιμο θα τα δωσεις μαζεμένα μια και καλή .Τελος με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα με τα πρωτογενή πλεονάσματα στα ύψη μέχρι το 2060 πιστεύεις ότι δε θα εξισώσουν τιμή λίτρου diesel βεντζηνα ;η ακόμα κανένα περιβαλλοντολογικό χαράτσι ;πάρε το kuga βεντζηνα θα πληρώνεις λίγο παραπάνω αλλά δεν θα είσαι με το άγχος το τι θα γίνεις κάθε φορά που θα λένε για τα diesel .Δεν το παίρνεις μεταχειρισμένο ούτε δίνεις 5-10000.Ειανι πολλά τα λεφτά για ρίσκα .Επισης πληροφοριακά το kuga πουλάει πολύ σε βεντζηνα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Έχεις δίκιο ότι αν παω σε βενζίνη θ έχω το κεφάλι μου ήσυχο γιατί κάποια στιγμή κάτι θα γίνει που θα με επηρεάσει εχπντασ Πετρέλαιο, και γω αυτό πιστεύω κατά βάθος. Απλως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξεχάσω κι το αυτόματο κιβώτιο που πραγματικά το θεωρώ λάθος να μην το έχω στο αυτοκίνητο που θα οδηγώ τα επόμενα 10-15 χρόνια..Για αυτό και προσπαθώ να καταλάβω τι ρίσκο παίρνω πηγαίνοντας σε diesel. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση οδηγικά για να πω ότι προτιμώ βενζίνη, επομενως εκτος Πιθανών ζημιών που θα προκύψουν , είναι οικονομικότερο και μου δίνει επιλογή για αυτόματο κιβώτιο .
-
Πρώτον, δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόβλεψη με ορίζοντα άνω της τριετίας για το φορομπηχτικό σύστημα της χώρας μας. Δεύτερον, η ευρωπαϊκή τάση κατά των μικρών ντήζελ ΑΝ επικρατήσει, ΑΝ επεκταθεί και Αν θεσμοθετηθεί στις Βρυξέλλες θα έρθει στην Ελλάδα με τέτοιο lag που το όχημα που ψάχνεις θα είναι ήδη σκραπ.
Νομίζω ότι δεν είναι συνετό να επιλέξεις αυτοκίνητο με κριτήριο το φορολογικό/νομικό πλαίσιο του απώτερου μέλλοντος, οι νομοθέτες έχουν πάντα την τάση να μας εκπλήσσουν. -
Αγαπητέ φίλε, δεν πρόκειται να πάρεις απαντήσεις, μόνο εκτιμήσεις. Όσοι αγοράσανε βενζίνη αναφέρουν την χειρότερη δυνατή εξέλιξη για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους και όσοι αγοράσανε πετρέλαιο την καλύτερη για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Είναι οι 2 πλευρές του νομίσματος.
Και στις 2 περιπτώσεις μπορεί να μετανιώσεις για την επιλογή που θα κάνεις, αν είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά κάνε την επιλογή σου, αλλιώς πάρε κανένα ηλεκτρικό -
Γιατί νομίζετε ότι οι σημερινές βενζίνες θα την γλιτώσουν αν γίνουν αυστηρότερα τα περιβαλλοντικά όρια στα κέντρα των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης;
Πάρε το ST line βενζίνης με τα χιλιόμετρα που κάνεις , που είναι το κορυφαίο VFM στην κατηγορία του και μην το σκέφτεσαι άλλο.
Η υψηλότερη κατανάλωση αντισταθμιζεται άνετα από την τιμή και τον πλούσιο εξοπλισμό του.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Αγαπητέ φίλε, δεν πρόκειται να πάρεις απαντήσεις, μόνο εκτιμήσεις. Όσοι αγοράσανε βενζίνη αναφέρουν την χειρότερη δυνατή εξέλιξη για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους και όσοι αγοράσανε πετρέλαιο την καλύτερη για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Είναι οι 2 πλευρές του νομίσματος.
Και στις 2 περιπτώσεις μπορεί να μετανιώσεις για την επιλογή που θα κάνεις, αν είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά κάνε την επιλογή σου, αλλιώς πάρε κανένα ηλεκτρικό [emoji38]Σωστο
-
Κοίτα για πολλούς λόγους (που έχουν αναφερθεί ήδη) diesel και πόλη δεν πάνε μαζί. Φυσικά αυτός είναι ο κανόνας, εσύ μπορεί να είσαι η εξαίρεση και να μην έχεις θέμα. Αλλά επειδή είναι πολλά τα λεφτά καλό είναι να μην το ρισκάρεις. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε κάτι απ' τα παρακάτω:
- Βενζίνη Kuga manual.
- Βενζίνη Kuga αυτόματο, με αρνητικό την ακόμα πιο αυξημένη κατανάλωση βέβαια (το ότι δεν έχει αυτόματο διπλού συμπλέκτη δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά για πόλη).
- Άλλο αυτοκίνητο.
Πιστεύω όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί στη θέση να έχουμε βρει κάτι πολύ κοντά στο ιδανικό με εξαίρεση ένα (σημαντικό) χαρακτηριστικό. Σ' αυτή την περίπτωση συνήθως προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε τη σημασία του χαρακτηριστικού αυτού γιατί μας αρέσουν τα υπόλοιπα θετικά και δε θέλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτό το ένα που μας χαλάει έχει σημασία. Συνήθως όμως έχει και το γεγονός ότι το παραβλέπουμε δεν το κάνει λιγότερο σημαντικό με αποτέλεσμα να βγει κάποια στιγμή στην επιφάνεια.
Με άλλα λόγια: επιλογές υπάρχουν πολλές. Κατά την άποψή μου άσε το diesel και κοίτα κάτι άλλο, είτε σε Kuga, είτε σε άλλο μοντέλο.
-
Καλη εβδομάδα σε όλους,
Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας.
Όλα αυτά που διάβασα τα γνωρίζω (πραγματικά έχω διαβάσει 2 φορές όλο το νήμα του Kuga δεν το είπα για πλάκα ). Κάποιος απο εσάς που έχει diesel και κινείται στην πόλη έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα;Θέλω να διαβάσω προσωπικές εμπειρίες γιατί το τι ακούμε όλοι μας είναι γνωστό, εγώ πχ έχω 3 γνωστούς με diesel στην Αθήνα κανείς δεν μου έχει αναφέρει πρόβλημα, το ένα συνεργείο μου λέει όχι μην πάρεις το άλλο μου λέει ναι πάρε diesel.
Δεν θα το σκεφτόμουν αλλά πραγματικά είναι απαραίτητο για εμένα σε μια τέτοια αγορά να έχω το αυτόματο κιβώτιο (το 4Χ4 182HP είναι εκτός συζήτησης). -
Έχει αναρτηθεί νέος τιμοκατάλογος (λογικά λόγω euro 6.2 νορμας) ο οποίος έχει σημαντικότατες αυξήσεις στους ρύπους σε πολλά μοντέλα ford.
-πχ fiesta diesel 120hp από 89gr CO2 έχει πάει στα 107 στην έκδοση titanium χάνοντας τα μηδενικά τέλη- kuga 1.5 awd auto 176hp έχει φτάσει 209gr CO2 την στιγμή που η Mustang 2.3 auto έχει λιγότερους ρύπους (205gr)
- kuga 1.5 st-line χειροκίνητο έχει από 109gr πλέον στα 137gr - πλέον μόνο η Business & St- Line σε χειροκίνητα έχουν κάτω από 140gr σε diesel εξασφαλιζοντας είσοδο σε δακτύλιο καθε ημέρα...
Περισσότερα τέλη κυκλοφορίας και απώλεια ετήσιας ατέλειας κυκλοφορίας, περισσότερα τέλη ταξινόμησης λόγω ρύπων, αυξημένες έστω λίγο τιμές λιανικής, νομίζω σιγά σιγά είναι το σενάριο σε όλες τις μάρκες όσο θα δηλώνουν τους τιμοκαταλόγους τους με βάση τις νέες μετρήσεις και τρόπο υπολογισμό των ρύπων....
-
και κάπως έτσι έρχεται το αντίστοιχο DPF για τους βενζινοκινητήρες όπως ανέφερε και ένας φίλος πιο πάνω..
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Καλη εβδομάδα σε όλους,
Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας.
Όλα αυτά που διάβασα τα γνωρίζω (πραγματικά έχω διαβάσει 2 φορές όλο το νήμα του Kuga δεν το είπα για πλάκα ). Κάποιος απο εσάς που έχει diesel και κινείται στην πόλη έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα;Θέλω να διαβάσω προσωπικές εμπειρίες γιατί το τι ακούμε όλοι μας είναι γνωστό, εγώ πχ έχω 3 γνωστούς με diesel στην Αθήνα κανείς δεν μου έχει αναφέρει πρόβλημα, το ένα συνεργείο μου λέει όχι μην πάρεις το άλλο μου λέει ναι πάρε diesel.
Δεν θα το σκεφτόμουν αλλά πραγματικά είναι απαραίτητο για εμένα σε μια τέτοια αγορά να έχω το αυτόματο κιβώτιο (το 4Χ4 182HP είναι εκτός συζήτησης).Εγώ πάλι θα εμπιστευόμουν περισσότερο τις πληροφορίες που παίρνω από αξιόπιστες πηγές, κατασκευαστές κτλ. παρά τη γνώμη/εμπειρία γνωστών. Κι αυτό όχι γιατί θα λένε ψέματα αλλά επειδή δεν είναι ικανό στατιστικά δείγμα για να βγάλεις συμπέρασμα.
Άντε κι έχω 3 γνωστούς με diesel στην πόλη που δεν έχουν πρόβλημα. Αυτό δε λέει κάτι γιατί:
- Η κίνηση στην πόλη δεν έχει αυστηρό ορισμό. Κάποιος μπορεί να κινείται στην πόλη καθημερινά αλλά δυο φορές τη βδομάδα να κάνει μεγάλες διαδρομές σε ανοιχτό δρόμο.
- Μπορεί να είναι έτυχε να μην τους χάλασε κάτι.
- Μπορεί να μην τους έτυχε ακόμα αλλά να τους τύχει στα επόμενα χιλιόμετρα.
- Μπορεί να βάζουν από καλό πρατήριο που βοηθάει.
- Μπορεί ήδη να έχουν κάποια σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά να μην έχουν ασχοληθεί και να μην τους απασχολεί.
- Κτλ. κτλ.
Από 'κει και πέρα κανείς δε λέει ότι το diesel στην πόλη σίγουρα θα βγάλει πρόβλημα (αλλιώς θα υπήρχε επίσημη οδηγία απ' τους κατασκευαστές - που εδώ που τα λέμε κάτι σχετικό υπάρχει, δηλ. στο βιβλίο οδηγιών φαντάζομαι λέει να το ανοίγεις πού και πού ή να μη σταματάς όταν και αν γίνει αναγέννηση κτλ.). Απλά συνδυάζονται αρκετοί επιβαρυντικοί παράγοντες που σε συνδυασμό με τη μέτρια ποιότητα καυσίμου και τις ακριβές βλάβες (εάν συμβούν) το κάνουν μη συνιστώμενο για κίνηση στην πόλη. Από 'κει και πέρα ο καθένας ζυγίζει τα + και - και πράττει ανάλογα.
Αλήθεια το έχεις κάνει test drive; Ίσως το έχεις αναφέρει, δεν πρόσεξα.
-
Με πολύ χαλαρή επιστροφή από Τρίπολη σήμερα, 2 άτομα και AC.
Στο πήγαινε το έσκισα, αλλά δεν έκανα ρεσετ να δω τι θα γράψει. Κάπου 8,5 το έκοψα.
-
Η επιστροφή από Τρίπολη δεν μετράει για μέτρηση κατανάλωσης πάντως. Έντονα κατηφορική διαδρομή σε μεγάλο τμήμα της, γαρ...
Για δημιουργία εντυπώσεων, μια χαρά είναι πάντως! -
Παίδες καμία αξιοπρεπή βάση για ποδηλατα ξέρουμε; Έχει βάλει κανείς; Η Ford εχει τίποτα καλό;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Παίδες καμία αξιοπρεπή βάση για ποδηλατα ξέρουμε; Έχει βάλει κανείς; Η Ford εχει τίποτα καλό;Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Thule, δυστυχώς είναι μονόδρομος.
Πανάκριβες όμως οι πουτ@νες.
Η ford με κάποια εταιρεία έχει συνεργασία και τις κάνει rebranding (όπως το πλαίσιο τα clevo laptop, που τα ονομάζει turbo-x)Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Από autoplus τίποτα;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν έχω καθόλου εικόνα για autoplus, sorry
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ford Kuga