Ο χρήστης konmax έγραψε:
Καλη εβδομάδα σε όλους,
Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας.
Όλα αυτά που διάβασα τα γνωρίζω (πραγματικά έχω διαβάσει 2 φορές όλο το νήμα του Kuga δεν το είπα για πλάκα ). Κάποιος απο εσάς που έχει diesel και κινείται στην πόλη έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα;
Θέλω να διαβάσω προσωπικές εμπειρίες γιατί το τι ακούμε όλοι μας είναι γνωστό, εγώ πχ έχω 3 γνωστούς με diesel στην Αθήνα κανείς δεν μου έχει αναφέρει πρόβλημα, το ένα συνεργείο μου λέει όχι μην πάρεις το άλλο μου λέει ναι πάρε diesel.
Δεν θα το σκεφτόμουν αλλά πραγματικά είναι απαραίτητο για εμένα σε μια τέτοια αγορά να έχω το αυτόματο κιβώτιο (το 4Χ4 182HP είναι εκτός συζήτησης).
Εγώ πάλι θα εμπιστευόμουν περισσότερο τις πληροφορίες που παίρνω από αξιόπιστες πηγές, κατασκευαστές κτλ. παρά τη γνώμη/εμπειρία γνωστών. Κι αυτό όχι γιατί θα λένε ψέματα αλλά επειδή δεν είναι ικανό στατιστικά δείγμα για να βγάλεις συμπέρασμα.
Άντε κι έχω 3 γνωστούς με diesel στην πόλη που δεν έχουν πρόβλημα. Αυτό δε λέει κάτι γιατί:
- Η κίνηση στην πόλη δεν έχει αυστηρό ορισμό. Κάποιος μπορεί να κινείται στην πόλη καθημερινά αλλά δυο φορές τη βδομάδα να κάνει μεγάλες διαδρομές σε ανοιχτό δρόμο.
- Μπορεί να είναι έτυχε να μην τους χάλασε κάτι.
- Μπορεί να μην τους έτυχε ακόμα αλλά να τους τύχει στα επόμενα χιλιόμετρα.
- Μπορεί να βάζουν από καλό πρατήριο που βοηθάει.
- Μπορεί ήδη να έχουν κάποια σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά να μην έχουν ασχοληθεί και να μην τους απασχολεί.
- Κτλ. κτλ.
Από 'κει και πέρα κανείς δε λέει ότι το diesel στην πόλη σίγουρα θα βγάλει πρόβλημα (αλλιώς θα υπήρχε επίσημη οδηγία απ' τους κατασκευαστές - που εδώ που τα λέμε κάτι σχετικό υπάρχει, δηλ. στο βιβλίο οδηγιών φαντάζομαι λέει να το ανοίγεις πού και πού ή να μη σταματάς όταν και αν γίνει αναγέννηση κτλ.). Απλά συνδυάζονται αρκετοί επιβαρυντικοί παράγοντες που σε συνδυασμό με τη μέτρια ποιότητα καυσίμου και τις ακριβές βλάβες (εάν συμβούν) το κάνουν μη συνιστώμενο για κίνηση στην πόλη. Από 'κει και πέρα ο καθένας ζυγίζει τα + και - και πράττει ανάλογα.
Αλήθεια το έχεις κάνει test drive; Ίσως το έχεις αναφέρει, δεν πρόσεξα.