Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αν θέλετε να μείνουμε αποκλειστικά στη σύγκριση των 2 και όχι να μπαίνουν άλλα μοντέλα/μάρκες στη συζήτηση θα με βοηθούσε πολύ.
Το θέμα πετρελαίου/βενζίνης έχει λήξει για εμένα προς τη μεριά της βενζίνης (10.000χλμ περίπου το χρόνο, 90% των οποίων μέσα στην πόλη με κίνηση και σε κοντινές αποστάσεις).
Qashqai απορρίπτεται κατηγορηματικά (από προσωπικό λόγο/προτίμηση, προς θεού δεν θέλω να ξεκινήσω 'πόλεμο' με τους φίλους/κατόχους του QQ).
Παρόλου που δεν ήθελα VW, εντούτοις το tiguan το είδα και το απέρριψα, μεταξύ των άλλων η αντίστοιχων ιπποδυνάμεων/κυβικών έκδοση είναι και πιο ακριβή από το ST Line και έχει λιγότερο εξοπλισμό.
Για το 3008 όπως είπα με προβληματίζει κυρίως η 3κύλινδρη 1200άρα καρδιά του. Αν είχε αντίστοιχο κινητήρα με το kuga πιθανώς να το είχα επιλέξει χωρίς μεγάλο προβληματισμό. Κατανοώ ότι 'οδηγικά' το kuga είναι παραπάνω από το 3008, αυτό όμως δεν με απασχολεί σε μέγιστο βαθμό (εκτός αν πρόκειται για θέμα ασφάλειας, π.χ. φορτωμένος να μη μπορώ να προσπεράσω αξιοπρεπώς μια νταλίκα στην εθνική) καθώς τις οδηγικές μου ανησυχίες τις ικανοποιεί εδώ και μια δεκαετία το ΜΧ5 μου.
Όπως έγραψα και στο νήμα του 3008:
Η επιλογή μου είναι δύσκολη καθώς δεν έχει καθόλου προσωπική προτίμηση, αδυναμία και όνειρα μέσα. Μου είναι ουδέτερο έως αδιάφορο το προσωπικό ενδιαφέρον για οποιοδήποτε από τα 2 αυτοκίνητα επιλέξω. Θέλω απλά να διαλέξω ποιο από τα 2 είναι πιο άνετο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο (σε βάθος χρόνου), αξιόπιστο για την καθημερινότητα μιας 4μελούς οικογένειας.