-
Χαχαχα... αψογος!! Με επιασες αδιαβαστο..
Γαματο το footrest του Fiesta... Thanks! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Με ενοχλεί που δεν μπορώ να ορίσω (χωρίς να καταφύγω σε λύσεις OBD reader κλπ) να κλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες όταν ξεκινάω.
Για κάνε μία δοκιμή αυτό:
https://www.mallofgeorgiaford.com/blog/ ... or-off.htm -
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
https://www.mallofgeorgiaford.com/blog/ ... or-off.htmΕυχαριστώ! Θα το δοκιμάσω σήμερα και αύριο θα γράψω εάν λειτούργησε ή όχι. Κάτι μου λέει ότι είναι μόνο για τα US Specs (που είναι ενεργοποιημένο στο σύστημα από το εργοστάσιο), αλλά θα το δοκιμάσω.
-
Μην πάθει κανένα κοκομπλοκο το αμάξι και ξεκλειδώσουν οι πόρτες στο άσχετο.
-
Πολύ καλό το review Φάνη!
Βέβαια περίμενα περισσότερα, ισως αν δεν είχε χαθει το κείμενο παλίοτερα όντως να ήταν περισσότερα, αλλά ήσουν περιεκτικός!Μερικα σχόλια μόνο!
- Torque Steer, δηλαδή με πρώτη ταχύτητα και απότομη επιτάχυνση (ειδικά εάν το τιμόνι είναι στριμμένο) το εμπρός μέρος «ψαρεύει». Δεν ξέρω εάν είναι αρκετά δυνατός το Ecoboost, εάν φταίει η γεωμετρία της ανάρτησης ή φταίνε τα ελαστικά (Michelin Latitude Tour HP), τα οποία για εμένα είναι πολύ μέτρια (προς χάλια!) και σίγουρα όταν έρθει η ώρα για αλλαγή, θα κοιτάξω κάποια άλλα.
Τα συγκεκριμένα λάστιχα τα είχα επιλέξει στο RAV όταν αλλαξα τα μανίσια Yokohama και είχαν άριστες κριτικές τότε στο RAV4 Club. Και εμένα αριστες εντυπώσεις μου είχαν αφήσει χωρίς να παρατηρθεί ποτέ αυτό που περιγράφεις! Να είναι κατι με το βάρος του kuga ή τη γεωμετρία του;
**Μερικές παρατηρήσεις / σημειώσεις / συγκρίσεις **σε σχέση με τα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα, όχι απαραίτητα αρνητικές ή θετικές, απλά τις καταγράφω γιατί τις έχω παρατηρήσει:
- Με ενοχλεί που δεν μπορώ να ορίσω (χωρίς να καταφύγω σε λύσεις OBD reader κλπ) να κλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες όταν ξεκινάω.
- Με ενοχλεί που δεν έχει αμορτισέρ το καπό, το θεωρώ «γυφτιά» να έχει ακόμα το μεταλλικό στήριγμα.
- Φαίνεται η οικονομία στα «κρυφά» σημεία, π.χ. κάτω από τα καθίσματα, όπου τα καλώδια είναι «χύμα» και όχι σε κανάλια (σε σχέση με την bmw για παράδειγμα).
- Με παραξένεψε που οι λάμπες για τα διάφορα βοηθητικά φώτα (πινακίδας, φωτισμός εδάφους στου καθρέπτες, σκιάδια κλπ.) δεν είναι LED.
..... - Το σύστημα auto start&stop δεν έχει τόσες παραμέτρους όσες στις bmw. Για παράδειγμα, στην bmw όταν προσπαθείς να στρίψει το τιμόνι, το κινητήρας παίρνει μπροστά, στο Ford όχι. Το Ford λειτουργεί μόνο με τον συμπλέκτη ή εάν αφήσεις το φρένο και τσουλήσει το αυτοκίνητο πάνω από κάποια ταχύτητα.
- Πολύ ωραίο και μαλακό δέρμα στο τιμόνι, κλάσεις ανώτερο από το σκληρό (και φτηνό) δέρμα που βάζει η BMW και που εάν θές το μαλακό (σαν του Ford) πρέπει να το πληρώσεις έξτρα!
Στο 1 έχει γραφτεί ότι είναι συμμόρφωση με ευρωπαίκή οδηγία η έλλειψη αυτόματου κλειδώματος. Το είχαμε συζητήσει εκτενώς σε φορα για το QQ, και μάλιστα και εκεί είχε βγει OBD adaptor για την ενεργοποίηση του feature.
Βέβαια άλλες εταιρείες δεν δίνουν ίσως σημασία όπως η BMW που εξακολουεί να το έχει.
Τα 2, 3, 4 και 8 είναι cost cutting σε όλα τα αμάξια αυτής της τιμής. Και στο QQ τα ίδια.
Στην τελική σου αφήνουν περιθώριο να ασχοληθείς προσθέτοντάς τα. Και εγώ στο QQ είχα πάρει μέσω Αγγλίας από Ρωσία κιτ για αμορτισεράκια και τα είχα βάλει μόνος μου!Στο 9 δεν έχω διαπιστώσει αυτό που λες τουλάχιστον σε πρόσφατα μοντέλα. Ισως παλιότερα να υπήρχαν και άλλες επιλογές τιμονιού!
-
To torque steer παρουσιαζεται σε ολα τα μπροστοκινητα αμαξια με δυνατους κινητηρες αν πατησεις τερμα το γκαζι. Πιθανον να μην το αντιμετωπιζει το συστημα ευσταθειας του Κουγκα γιατι τα τελευταια χρονια τα νεοτερα συστηματα (σε VAG πχ) φρεναρουν τον ενα τροχο για να το εξαφανισουν (και ετσι τρωνε γρηγορα τα τακακια βεβαια).
-
Για τα λάστιχα, να σημειώσω ότι το ST-L φοράει ContiSportContact, οπότε ίσως κάποια από αυτά που αναφέρει ο Φάνης να μην ισχύουν....
-
Άλλο ένα εξαιρετικό review από τον Φάνη!
Να κάνετε άπειρα ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα κούκλε μου! Έκανες εξαιρετική επιλογή, στο έχω πει πολλές φορές!
Την καλημέρα μου! -
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
https://www.mallofgeorgiaford.com/blog/ ... or-off.htmTo δοκίμασα και τζίφος! Δούλεψε εν μέρη (αλλά με ανάφλεξη μόνο όχι με το να βάλω μπροστά), αλλά ενώ μπήκε θεωρητικά στο module προγραμματισμού, δεν κατάφερα να ενεργοποιήσω το αυτόματο κλείδωμα.
Πολύ καλό το review Φάνη!
Βέβαια περίμενα περισσότερα, ισως αν δεν είχε χαθει το κείμενο παλίοτερα όντως να ήταν περισσότερα, αλλά ήσουν περιεκτικός!Το προηγούμενο κείμενο έγραφε τα ίδια (σχεδόν) αλλά με μορφή έκθεσης και όχι αρίθμησης, οπότε ήταν ίσως πιο γλαφυρό και σίγουρα πιο μεγάλο. Όμως η ουσία δεν αλλάζει.
Τα συγκεκριμένα λάστιχα τα είχα επιλέξει στο RAV όταν αλλαξα τα μανίσια Yokohama και είχαν άριστες κριτικές τότε στο RAV4 Club. Και εμένα αριστες εντυπώσεις μου είχαν αφήσει χωρίς να παρατηρθεί ποτέ αυτό που περιγράφεις! Να είναι κατι με το βάρος του kuga ή τη γεωμετρία του;
Τι να πώ Στέφανε. Ίσως τότε να ήταν καλά αλλά σήμερα όλα τα τεστ και οι κριτικές τα κατατάσσουν κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Ίσως να έχουν ξεπεραστεί. Το σίγουρο είναι ότι έχουν τεράστια αντοχή, βγάζουν άνετα πάνω από 50.000χλμ. Το RAV δεν είναι turbo ούτε έχει τόση ροπή, οπότε είναι λογικό να μην έχει torque steer. Θα το ψάξω όμως.
Στο 1 έχει γραφτεί ότι είναι συμμόρφωση με ευρωπαίκή οδηγία η έλλειψη αυτόματου κλειδώματος. Το είχαμε συζητήσει εκτενώς σε φορα για το QQ, και μάλιστα και εκεί είχε βγει OBD adaptor για την ενεργοποίηση του feature.
Βέβαια άλλες εταιρείες δεν δίνουν ίσως σημασία όπως η BMW που εξακολουεί να το έχει.
Τα 2, 3, 4 και 8 είναι cost cutting σε όλα τα αμάξια αυτής της τιμής. Και στο QQ τα ίδια.
Στην τελική σου αφήνουν περιθώριο να ασχοληθείς προσθέτοντάς τα. Και εγώ στο QQ είχα πάρει μέσω Αγγλίας από Ρωσία κιτ για αμορτισεράκια και τα είχα βάλει μόνος μου!Στο 9 δεν έχω διαπιστώσει αυτό που λες τουλάχιστον σε πρόσφατα μοντέλα. Ισως παλιότερα να υπήρχαν και άλλες επιλογές τιμονιού!
- εντύπωση μου κάνει, γιατί πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν αυτόματο κλείδωμα (Mini, BMW, VAG, Opel, Πεζό κλπ.).
2, 3, 4 & 8: Συμφωνώ ότι είναι cost cutting, απλά το ανέφερα γιατί εμένα με ενοχλεί και είμαι και καλομαθημένος από τις BMW (η προσοχή στην λεπτομέρεια που γράφουμε κατά καιρούς...μέσα στο 'premium' που πληρώνουμε είναι και αυτό). - Πρέπει να δείς το ίδιο μοντέλο με τις διαφορετικές επιλογές. Για παράδειγμα δες το δικό σου σε σύγκριση με το Χ1 με //M τιμόνι. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί πολύ κακής ποιότητας δέρμα για τα τιμόνια η BMW. Μια σύγκριση με το M τιμόνι ή με το Individual και αμέσως φαίνεται η διαφορά. Είναι από τα χειρότερα δέρματα που έχω δει! Αλλά για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, έχει απίστευτη αντοχή, κάνεις 100.000χλμ και το τιμόνι είναι σαν καινούργιο (ενώ στο μαλακό δέρμα μετα τα 50.000χλμ αρχίζει να φθείρεται). Μόνο το Lavalina ή το Merino δέρμα είναι μαλακά για το τιμόνι.
- εντύπωση μου κάνει, γιατί πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν αυτόματο κλείδωμα (Mini, BMW, VAG, Opel, Πεζό κλπ.).
-
https://www.mallofgeorgiaford.com/blog/ ... or-off.htmTo δοκίμασα και τζίφος! Δούλεψε εν μέρη (αλλά με ανάφλεξη μόνο όχι με το να βάλω μπροστά), αλλά ενώ μπήκε θεωρητικά στο module προγραμματισμού, δεν κατάφερα να ενεργοποιήσω το αυτόματο κλείδωμα.
Κρίμα. Πάντως παλιά που είχα ford μου το είχαν ενεργοποιήσει στο service.
Δεν θυμάμαι μάλιστα αν το πρότειναν οι ίδιοι ή αν το είχα ζητήσει εγώ. -
Το ποιο πιθανό είναι να γίνεται, απλά θα έχει κάποια μικρή διαφοροποίηση. Ίσως να μπορεί να γίνει από το forscan, είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα obd2 ειδικά για ford/mazda.
http://www.forscan.org/home.html
Πάρε και ένα να τηλ. στην Ford πάντως, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Το ποιο πιθανό είναι να γίνεται, απλά θα έχει κάποια μικρή διαφοροποίηση. Ίσως να μπορεί να γίνει από το forscan, είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα obd2 ειδικά για ford/mazda.http://www.forscan.org/home.html
Πάρε και ένα να τηλ. στην Ford πάντως, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.Θα δοκιμάσω με διάφορους τρόπους μήπως γίνει.
OBD Reader δεν έχω και επειδή δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ, ήθελα μήπως μπορώ να το κάνω εύκολα χωρίς αυτό το μηχάνημα.
Στην Ford που ρώτησα, μου είπαν ότι δεν γίνεται. Ήταν το 1ο πράγμα που ρώτησα, 3 ημέρες αφού το παρέλαβα! Θα τους πιέσω βέβαια στο service μήπως και μου το ενεργοποιήσουν, εάν δεν το έχω καταφέρει μόνος μου μέχρι τότε.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τα σχόλιά σας.
-
Ένα τελευταίο πάνω στο θέμα τον κλειδαριών, σε άλλο forum στην Αγγλία συζητάνε ακριβώς το ίδιο
Όντως η διαδικασία δεν δουλεύει αλλά ο τελευταίος λέει το ενεργοποίησε με το 'FoCCCus', προφανώς κάποιο άλλο obd πρόγραμμα
-
- Με ενοχλεί που δεν έχει αμορτισέρ το καπό, το θεωρώ «γυφτιά» να έχει ακόμα το μεταλλικό στήριγμα.
- Φαίνεται η οικονομία στα «κρυφά» σημεία, π.χ. κάτω από τα καθίσματα, όπου τα καλώδια είναι «χύμα» και όχι σε κανάλια (σε σχέση με την bmw για παράδειγμα).
- Με παραξένεψε που οι λάμπες για τα διάφορα βοηθητικά φώτα (πινακίδας, φωτισμός εδάφους στου καθρέπτες, σκιάδια κλπ.) δεν είναι LED
Ωραιο ρεβιου Φανη. Να το χαιρεσαι.
Σου αφησα τα αρνητικα απλα για να πω πως κατι τετοια με πειραζουν και μενα και τα εκτιμας μονο σε vw που εστιαζει σε λεπτομερειες που τις καταλαβαινεις ζωντας με το αμαξι καιρο -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Σου αφησα τα αρνητικα απλα για να πω πως κατι τετοια με πειραζουν και μενα και τα εκτιμας μονο σε vw που εστιαζει σε λεπτομερειες που τις καταλαβαινεις ζωντας με το αμαξι καιροΕυχαριστώ Νίκο!!
Όχι μόνο VW, πολλές εταιρείες (όπως και η BMW) εστιάζουν σε τέτοιες λεπτομέρειες.
Με ενοχλούν, αλλά για τα λεφτά που ζητάει το αυτοκίνητο (γιατί γνωρίζω ότι γίνονται για μείωση κόστους) μπορώ να τις παραβλέψω! Εάν έδινα €32.000 αντί για 22.000 θα με ενοχλούσαν πολύ περισσότερο και θα είχα απαίτηση να μην υπάρχουν.
-
Εχεις δικιο
-
Για αλυσίδες τι προτείνετε;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ για καλό και για κακό πήρα για το 4ημερο
https://autoplanet.gr/el/11801-winter-products/57753-χιονοκουβερτα-isse-classic-size-54.htmlΤην προηγούμενη βδομάδα τις είχε 40! Μόλις έπεσε το 1ο χιόνι...
Πάντως το ξέρω ότι δεν αντέχουν, αν δω τα σκούρα γυρνάω πίσω.
-
Έλεγα για κάτι τετοιο
https://www.autoplus.gr/pou-allou-na-pas/content/47
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
- Με παραξένεψε που οι λάμπες για τα διάφορα βοηθητικά φώτα (πινακίδας, φωτισμός εδάφους στου καθρέπτες, σκιάδια κλπ.) δεν είναι LED
Σου αφησα τα αρνητικα απλα για να πω πως κατι τετοια με πειραζουν και μενα και τα εκτιμας μονο σε vw που εστιαζει σε λεπτομερειες που τις καταλαβαινεις ζωντας με το αμαξι καιροΝικόλα, με εξαίρεση το 4 στο duster τα 1,2 είναι default. Πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο και στα (+) το αμορτισέρ του καπό της μηχανής. Το duster είναι της renault και σε κάτι τέτοια έχουν αρχίσει να δίνουν προσοχή. Όσον αφορά τα καλώδια, τα μόνα ορατά υπό μορφή πλεξούδας είναι εκείνα που συνδέονται με τους αισθητήρες των ζωνών ασφαλείας. Αυτά όμως για να γίνουν αντιληπτά θα πρέπει κάποιος να θέλει να δει κάτι κάτω από τα καθίσματα. Τα υπόλοιπα καλώδια είναι επιμελώς κρυμμένα κάτω από μοκέτες και πλαστικά και διόλου ορατά. Απο εκεί και μετά συμφωνώ απόλυτα πως η vw δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιες μικρολεπτομέρειες και όταν μάλιστα το έγραψα κάποια στιγμή στο σχετικό νήμα έγινα παραλήπτης αρκετών ιδιαίτερα καυστικών σχολίων...
Ford Kuga