-
Σήμερα βρέθηκα σε αντιπρόσωπο της honda - skoda και είδα από κοντά το kodiaq. Το αμάξι είναι απίθανο. Απίστευτο σε χώρους, πολύ καλά υλικά. Οικογένεια που γουστάρει τα πέρα δώθε και το μπάτζετ της δε ξεπερνάει τα 22-23, το kodiaq είναι μονόδρομος. Αν είχε βγει στην αγορά όταν πήρα το kuga θα είχα μεγάλο δίλημμα για το 2λιτρο με τα 150 άλογα.
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Σήμερα βρέθηκα σε αντιπρόσωπο της honda - skoda και είδα από κοντά το kodiaq. Το αμάξι είναι απίθανο. Απίστευτο σε χώρους, πολύ καλά υλικά. Οικογένεια που γουστάρει τα πέρα δώθε και το μπάτζετ της δε ξεπερνάει τα 22-23, το kodiaq είναι μονόδρομος. Αν είχε βγει στην αγορά όταν πήρα το kuga θα είχα μεγάλο δίλημμα για το 2λιτρο με τα 150 άλογα.Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μόνο σε εμένα δεν μου έκανε τόσο κλικ το εσωτερικό του. Εξωτερικά πολύ όμορφο, χωρίς όμως αυτή την macho- αμερικανια μάσκα του kuga. Εσωτερικά ενώ ήταν πολύ καλο ποιοτικά μου φάνηκε απλό ( σαν ένα golf ή Tiguan). Αντιθέτως και εγώ και η γυναίκα μου πάθαμε πλάκα με το εσωτερικό του kuga. Μου άρεσε περισσότερο εκεί που βρίσκεται η οθόνη σε σχέση με το kodiaq ( βέβαια ίσως να είμαι και λίγο biased με το μπλε οβάλ καθώς είναι το 3ο Ford που έχω)
Πάντως σε χώρους και μέγεθος με τα λεφτά του skoda δεν υπάρχει ανταγωνισμοςΣτάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης emitrou έγραψε:
Σήμερα βρέθηκα σε αντιπρόσωπο της honda - skoda και είδα από κοντά το kodiaq. Το αμάξι είναι απίθανο. Απίστευτο σε χώρους, πολύ καλά υλικά. Οικογένεια που γουστάρει τα πέρα δώθε και το μπάτζετ της δε ξεπερνάει τα 22-23, το kodiaq είναι μονόδρομος. Αν είχε βγει στην αγορά όταν πήρα το kuga θα είχα μεγάλο δίλημμα για το 2λιτρο με τα 150 άλογα.
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μόνο σε εμένα δεν μου έκανε τόσο κλικ το εσωτερικό του. Εξωτερικά πολύ όμορφο, χωρίς όμως αυτή την macho- αμερικανια μάσκα του kuga. Εσωτερικά ενώ ήταν πολύ καλο ποιοτικά μου φάνηκε απλό ( σαν ένα golf ή Tiguan). Αντιθέτως και εγώ και η γυναίκα μου πάθαμε πλάκα με το εσωτερικό του kuga. Μου άρεσε περισσότερο εκεί που βρίσκεται η οθόνη σε σχέση με το kodiaq ( βέβαια ίσως να είμαι και λίγο biased με το μπλε οβάλ καθώς είναι το 3ο Ford που έχω)
Πάντως σε χώρους και μέγεθος με τα λεφτά του skoda δεν υπάρχει ανταγωνισμοςΣτάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και για να μην παρεξηγηθω την 'macho-αμερικανια' το είπα για καλό. Μου αρέσει πολυ
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το Kodiaq, όπως και το Karoq, αλλά και τα 'αδελφά' VW και Seat, ακολουθούν πλέον κοινή τεκτονική γραμμή, δηλαδή καθαρές στιβαρές γραμμές, ευθείες, καθαρές γωνίες, δεν έχουν πουθενά το κάτιτις το ιδιαίτερο, το περίεργο, το -υποκειμενικά ή αλλιώς- ωραίο. Το Kodiaq εντυπωσιάζει με τον όγκο του, και όπως έχουμε πει σε χώρους παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά σαν συνολική πρόταση (χώρους, εξοπλισμό, ανέσεις, στήσιμο, επιδόσεις κλπ), το Kuga παραμένει το κορυφαίο, κατά την ταπεινή μου άποψη. Και ειδικά αν μιλήσουμε για το ST-Line, καθώς αντίστοιχη έκδοση/εξοπλισμό έχουν μόνο το Tiguan R-line και το Ateca FR, και τα δύο πανάκριβα για αυτό που προσφέρουν. Α και το 3008 GT, αλλά εκεί και αν μιλάμε για παρανοϊκή τιμολόγηση
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Το Kodiaq, όπως και το Karoq, αλλά και τα 'αδελφά' VW και Seat, ακολουθούν πλέον κοινή τεκτονική γραμμή, δηλαδή καθαρές στιβαρές γραμμές, ευθείες, καθαρές γωνίες, δεν έχουν πουθενά το κάτιτις το ιδιαίτερο, το περίεργο, το -υποκειμενικά ή αλλιώς- ωραίο. Το Kodiaq εντυπωσιάζει με τον όγκο του, και όπως έχουμε πει σε χώρους παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά σαν συνολική πρόταση (χώρους, εξοπλισμό, ανέσεις, στήσιμο, επιδόσεις κλπ), το Kuga παραμένει το κορυφαίο, κατά την ταπεινή μου άποψη. Και ειδικά αν μιλήσουμε για το ST-Line, καθώς αντίστοιχη έκδοση/εξοπλισμό έχουν μόνο το Tiguan R-line και το Ateca FR, και τα δύο πανάκριβα για αυτό που προσφέρουν. Α και το 3008 GT, αλλά εκεί και αν μιλάμε για παρανοϊκή τιμολόγησηημουν και εγω αναμεσα στο kodiaq και kuga ,τα συν σε σχεση με το φορντ ειναι οι χωροι που ειναι αλλου macho εμφανιση και αυτο αλλα πρωτον δεν εχει μικρο πετρελαιοκινητηρα τον κραταγανε για το karoq δευτερον ειχε μονο 2 χρονια εγγυηση εκτος και αν εκανες επεκταση με επιπλεον κοστος τριτον ο εξοπλισμος που ειχε το φορντ για να τον εχεις στο σκοντα ηθελες 3+ επιπλον και τεταρτον οπως πολυ σωστα ειπες αυτη η stline εκδοση που συνδυαζει και λιγο σπορ εμφανιση στο απλο kodiaq δεν υπαρχει σε αυτη την εκδοση ουτε βεβαια στα tiguan και ateca εκτος και αν ανεβεις πολυ για τις σπορ εκδοσεις τους(RS,FR,Rline) πολυ ποιο πολυ.....
-
Επιτέλους, άδεια-τιμολόγιο-ασφάλεια ΟΚ, αύριο (?) στα χέρια μου
-
Επιτέλους, άδεια-τιμολόγιο-ασφάλεια ΟΚ, αύριο (?) στα χέρια μουΜε το καλό και καλα και ασφαλή χιλιόμετρα. Περιμένουμε φωτό ...
-
Super-fast!!
Με το καλό να παραλάβεις Αντώνη
-
Με το καλό και από εμένα! Σε άσπρο δεν το πήρες αν δεν κάνω λάθος; Είδα τις προάλλες ένα άσπρο st-line στον παράδρομο της Συγγρού, πάρα πολύ ωραίο. Πρέπει να ήταν το white platinum
-
Σωστά, 1.5ΕΒ ST-Line σε Frozen White. Δεν υπήρχε, και δεν ήθελα το Platinum (ή άλλο μεταλλικό/πέρλα) γιατί έχω ήδη τραβήξει ζόρι με το Candy Blue στο Fiesta και δεν ήθελα να ξαναμπώ σε -πιθανές- ιστορίες με χρώματα τριπλής ή τετραπλής. Μου άρεσε π.χ. το Magnetic, αλλά ήθελα άσπρο και γιατί δεν είχα ποτέ δικό μου άσπρο αυτοκίνητο. Είναι ακριβώς ίδιο με το αντίστοιχο test-drive όχημα που κυκλοφορεί στις Βελμάρ.
-
Επιτέλους, άδεια-τιμολόγιο-ασφάλεια ΟΚ, αύριο (?) στα χέρια μουΦωτο!
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
δεν ήθελα το Platinum (ή άλλο μεταλλικό/πέρλα) γιατί έχω ήδη τραβήξει ζόρι με το Candy Blue στο Fiesta και δεν ήθελα να ξαναμπώ σε -πιθανές- ιστορίες με χρώματα τριπλής ή τετραπλής.Τι είδους ζόρια εννοείς φίλε μου;
-
Κυρίως χρονικό ζόρι. Για την παραμικρή τοπική επιδιόρθωση θέλει τουλάχιστον μια μέρα (αν όχι δύο, αν μιλάμε για κανονικό φούρνο), ενώ για ολικό βάψιμο κάποιου κομματιού θέλει τουλάχιστον 2 μέρες και πλέον. Χώρια που είναι πιο 'επικίνδυνο' να μην πετύχει η βαφή/απόχρωση (εγώ τουλάχιστον δεν είχα τέτοιο θέμα, αλλά έτσι μου είπαν οι επιδιορθωτές που ρώτησα).
-
Αντώνη με το καλό να παραλάβεις!!!!!!!!
-
Καλορίζικο και -σύντομα- και καλοτάξιδο, Αντώνη!
Υ.Γ. Πάντως,επιστρέφοντας σήμερα Αθήνα από Λάρισα,είδα στην Εθνική αρκετές νταλίκες με αυτοκίνητα και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.
-
Καλορίζικο Αντώνη , καλά ταξίδια να έχεις ...
-
Παρελήφθη χθες και έχω κάνει 5-10χλμ όλα και όλα. Το ΣΚ θα κάνω λίγα παραπάνω χλμ για να το δω και να το νιώσω πιο σωστά. Πρέπει να ξαναθυμηθώ λίγο τον χειρισμό από το CX7, γιατί είχα προσαρμοστεί στη C5, αν και το Kuga είναι μικρότερο (σε μήκος και πλάτος) από τη C5. Τώρα που το πήγα από δρόμους που ξέρω καλά, είναι σίγουρα αρκετά πιο σκληρό -και σταθερό- από την C5, αλλά νομίζω ότι δεν έχει μεγάλες διαφορές από το CX7.
Προφανώς δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα για κινητήρα και φρένα, αλλά δεν περιμένω δραματικά πράγματα από αυτή τη πλευρά. Εξοπλισμός όπως ξέρουμε, τα πάντα όλα, αν και βρήκα ήδη δύο σημεία που θα μπορούσαν να βελτιωθούν: δεν έχει φωτισμό (από τον ατμοσφαιρικό) πάνω στο μοχλό ταχυτήτων, και δεν έχει λάστιχα και straps (πλην ενός λάστιχου) στο πορτμπαγκάζ για συγκράτηση αντικειμένων (φαρμακείου, πυροσβεστήρα κλπ). Πάντως οι θήκες κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ είναι πολύ εύχρηστες για να βάλεις μικροπράγματα, μικρές εργαλειοθήκες κλπ.
Α, και το AndroidAuto δούλεψε με τη μία, με το που το σύνδεσα με καλώδιο πρώτη φορά, αφού το είχα συνδέσει πρώτα μέσω ΒΤ, το βρήκε, συνδέθηκε, αποδέχτηκα τα διάφορα disclaimers και έτοιμο!
Αυτά για την ώρα, όταν προκύψουν και τίποτα νέα συμπεράσματα, θα επανέλθω.
-
Καλοταξιδο.
-
Καλοτάξιδο Αντώνη !!
-
Με υγεία να το χαρείς Αντώνη!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ford Kuga