-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Κάτι άλλο, το αυτόματο κιβώτιο είναι powershift σε όλες τις εκδόσεις; Νομίζω πλέον συνοδεύεται κι από paddles. Αυτό μπαίνει extra στις εκδόσεις που δεν το έχουν στο βασικό εξοπλισμό τους;To αυτόματο κιβώτιο είναι powershift (δλδ. διπλού συμπλέκτη στα diesel) και κανονικό αυτόματο (με μετατροπέα ροπής) στο βενζίνης, το οποιο το έχω οδηγήσει και είναι αρκετά καλό, εμένα με ικανοποίησε και προέρχομαι από το 8αρι ZF της bmw.
Η business πλέον, όπως λέει ο 'Άσσος' είναι πλήρης έκδοση (μόνο φώτα LED λείπουν από τα ουσιώδη) και όχι όπως η Trend στο προηγούμενο μοντέλο. Και μια σύγκριση τιμών: Καλοκαίρι 2016 το Titanium 1.5 Ecoboost AWD Auto είχε τιμή τιμοκαταλόγου €38.000 (και με την προσφορά είχαν μείνει ελάχιστα στα €28.000). Σήμερα το ίδιο αυτοκίνητο, facelift στην έκδοση business με καλύτερο εξοπλισμό από την Titanium έχει €28.500.
-
@The Ace: τι εννοείς με το για 'πρώτη φορά τόσο καλοί και οικονομικοί κινητήρες'; Δεν είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς της προηγούμενης γενειάς;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Γαμώ είναι το αμάξι!
Πάρε το με τα 150 άλογα! -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Καλό το Κούγκα, αλλά πολύ βαρύ, πάνω από 1,5 τόνο αμάξι το βενζινοκίνητο, θα καίει πολύ
Σαν άλλη επιλογή υπάρχει το Σουζούκι SX-Cross, τετρακίνητο βενζίνη είναι στην ίδια τιμή 22.000 και κάτι, πολύ πιο ελαφρύ και σαφώς οικονομικότερο και πιθανώς και πιο γρήγορο και AWD .Το είδα το SX4 στο Σφακιανάκη προχθές, και πήρα και προσφορά, οπότε τα έχω πρόσφατα. Καμία σχέση τα δύο οχήματα, τουλάχιστον από πλευράς μεγέθους, μέσα-έξω. Στο Suzuki χώραγα άνετα μπροστά, αλλά πίσω με την πλάτη στην όρθια θέση έβρισκα στον ουρανό. Στο Kuga μπροστά είσαι άρχοντας, και πίσω είσαι άρχοντας στο σαλόνι σου
Σαν επιδόσεις είναι πολύ κοντά με τον 1.5EB, και αυτό λόγω βάρους (το Suzuki ως μικρότερο είναι και πολύ ελαφρύτερο). Αλλά και ως υλικά και εξοπλισμός το Kuga είναι καλύτερο, και τελικά έχουν ίδια τιμή, αν συγκρίνεις με GL+ και GLX αντίστοιχα. Το καλό που έχει το Suzuki είναι ότι πακετάρει την 4κίνηση, αλλά σαν συνολικό πακέτο και τιμή, το Kuga με αυτές τις τιμές είναι καλύτερο vfm...
@skous: εγώ εννοώ σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο με τον 2.5Τ, που συνέκρινα εκείνη την εποχή με το CX7 που είχα...
ΥΓ. Μετρήσαμε την απόσταση του μαρσπιέ από το έδαφος, και είναι 28εκ για το Business και 25εκ για το ST-Line Όσο και αν προσπαθήσαμε να βρούμε τι άλλο εξέχει από κάτω, ώστε να κατεβάσει αυτή την απόσταση, δεν μπορέσαμε. Είναι σχεδόν 100% ότι έκανα λάθος, 28εκ απόσταση δεν έχει ούτε το Wrangler ή το Disco, αποκλείεται να είναι 28εκ το ground clearance, αλλά το Kuga όπως το είδα είναι πολύ ψηλό, ίσως το ψηλότερο SUV.
-
Πάντως στο βενζίνης 180 4x4 (και αυτόματο που μάλλον πάνε πακέτο και στα νέα) η καταναλωση είναι > 12l/100km
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
ΥΓ. Μετρήσαμε την απόσταση του μαρσπιέ από το έδαφος, και είναι 28εκ για το Business και 25εκ για το ST-Line Όσο και αν προσπαθήσαμε να βρούμε τι άλλο εξέχει από κάτω, ώστε να κατεβάσει αυτή την απόσταση, δεν μπορέσαμε. Είναι σχεδόν 100% ότι έκανα λάθος, 28εκ απόσταση δεν έχει ούτε το Wrangler ή το Disco, αποκλείεται να είναι 28εκ το ground clearance, αλλά το Kuga όπως το είδα είναι πολύ ψηλό, ίσως το ψηλότερο SUV.
Κατά 99% τα ψαλίδια (στην πίσω ανάρτηση) είναι αρκετά πιο χαμηλά από τα μαρσπιέ.
-
Άρα στην ST-Line έκδοση έχουμε λίγο χαμήλωμα (νομίζω αναφέρθηκε και πιο πριν).
Η τετρακίνηση εν τέλει μπαίνει extra στις εκδόσεις που δεν υπάρχει by default; Συγκεκριμένα ρωτάω για τον 1500άρη βενζίνης με τους 150 ίππους. Στη Business έκδοση τα έχει όλα (με μερικές αδιάφορες εξαιρέσεις) εκτός από τετρακίνηση. Αν μπορούσε να προστεθεί κι αυτή θα ήταν ιδανικό πακέτο (για τα γούστα μου εννοείται). Κάτι μου λέει ότι δε θα μπαίνει όμως.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Η τετρακίνηση εν τέλει μπαίνει extra στις εκδόσεις που δεν υπάρχει by default; Συγκεκριμένα ρωτάω για τον 1500άρη βενζίνης με τους 150 ίππους. Στη Business έκδοση τα έχει όλα (με μερικές αδιάφορες εξαιρέσεις) εκτός από τετρακίνηση. Αν μπορούσε να προστεθεί κι αυτή θα ήταν ιδανικό πακέτο (για τα γούστα μου εννοείται). Κάτι μου λέει ότι δε θα μπαίνει όμως.Όχι δεν μπαίνει, δυστυχώς. Σε βενζίνη υπάρχουν 3 επιλογές (2 για την Ελλάδα) και μόνο αυτές:
- 1.5 Ecoboost 120ps, FWD Manual (σωστά δεν εισάγεται στην Ελλάδα).
- 1.5 Ecoboost 150ps, FWD Manual
- 1.5 Ecoboost 180ps, AWD Auto.
Οπότε, ουσιαστικά η 4κινηση στην βενζίνη συνδυάζεται αποκλειστικά με τον 1.5 180ps και αυτόματο κιβώτιο.
-
Και ένα αρνητικό που βρήκα, έτσι για να μην λέτε ότι τα παρουσιάζω όλα τέλεια
Στο πίσω κάθισμα έχει μηχανισμό που ανασηκώνει το έδρανο και ρίχνει τη πλάτη αυτόματα και μονοκόμματα (χωρίς να χρειαστεί δηλαδή να κάνεις κάτι άλλο). Αυτό γίνεται με δύο μοχλούς, ένα αριστερά για το 60% και έναν δεξιά για το 40% του καθίσματος. Αυτοί εξέχουν από το έδρανο, με αποτέλεσμα στο μπες-βγες στο πίσω κάθισμα να ακουμπάς τους εν λόγω μοχλούς με τα μαλακά μόρια
Αλλά ταυτόχρονα είναι θετικό ότι το πίσω κάθισμα αναδιπλώνει αυτόματα με μια κίνηση (και όχι μόνο η πλάτη όπως στα περισσότερα SUV), συν ότι έχει και αυτό δύο θέσεις, 'χαμηλή' και 'ψηλή', που μετακινούν επίσης ταυτόχρονα και το έδρανο και τη πλάτη του καθίσματος.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η τετρακίνηση εν τέλει μπαίνει extra στις εκδόσεις που δεν υπάρχει by default; Συγκεκριμένα ρωτάω για τον 1500άρη βενζίνης με τους 150 ίππους. Στη Business έκδοση τα έχει όλα (με μερικές αδιάφορες εξαιρέσεις) εκτός από τετρακίνηση. Αν μπορούσε να προστεθεί κι αυτή θα ήταν ιδανικό πακέτο (για τα γούστα μου εννοείται). Κάτι μου λέει ότι δε θα μπαίνει όμως.
Όχι δεν μπαίνει, δυστυχώς. Σε βενζίνη υπάρχουν 3 επιλογές (2 για την Ελλάδα) και μόνο αυτές:
- 1.5 Ecoboost 120ps, FWD Manual (σωστά δεν εισάγεται στην Ελλάδα).
- 1.5 Ecoboost 150ps, FWD Manual
- 1.5 Ecoboost 180ps, AWD Auto.
Οπότε, ουσιαστικά η 4κινηση στην βενζίνη συνδυάζεται αποκλειστικά με τον 1.5 180ps και αυτόματο κιβώτιο.
Κοίτα για την τιμή του δεν είναι καθόλου κακό πακέτο και το 1.5 με την τετρακίνηση. Απλά έχει δυο αρνητικά:
- Υψηλή κατανάλωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων το έχουν.
- Υψηλά τέλη κυκλοφορίας. Με ρύπους 171gr πάμε σχεδόν στα 420 ευρώ με σημερινά δεδομένα - 150 πάνω απ' τον 1.5 με 150 ίππους.
Βέβαια αν έπαιρνε τετρακίνηση και των 150 ίππων προφανώς θ' αύξανε και η κατανάλωση και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οπότε ίσως δεν είχε νόημα μια τέτοια έκδοση.
-
Τα ψαλίδια είναι πιο χαμηλά από τους μασπιεδες, το παρατηρήσαμε χθες με τον πωλητη
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Τα ψαλίδια είναι πιο χαμηλά από τους μασπιεδες, το παρατηρήσαμε χθες με τον πωλητηΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σωστά, αυτό είναι σίγουρο, το ίδιο είπα και εγώ στον δικό 'μου' πωλητή, και αυτού του είπα ότι αποκλείεται να είναι 28εκ το κανονικό clearance, αλλά αυτό συμβαίνει με όλα τα οχήματα, άρα και τα SUV. Τα μαρσπιέ είναι μια ένδειξη του γενικότερου ύψους, και οπτικά και με το μέτρο φαίνεται ότι το Kuga είναι αρκετά ψηλό....
-
Τα ψαλίδια είναι πιο χαμηλά από τους μασπιεδες, το παρατηρήσαμε χθες με τον πωλητη
Σωστά, αυτό είναι σίγουρο, το ίδιο είπα και εγώ στον δικό 'μου' πωλητή, και αυτού του είπα ότι αποκλείεται να είναι 28εκ το κανονικό clearance, αλλά αυτό συμβαίνει με όλα τα οχήματα, άρα και τα SUV. Τα μαρσπιέ είναι μια ένδειξη του γενικότερου ύψους, και οπτικά και με το μέτρο φαίνεται ότι το Kuga είναι αρκετά ψηλό....
Θα συμφωνησω
-
τα 22,5 που ζηταει η ford gia to 150αρι και για την έκδοση που περιέχει clima είναι το απόλυτο vfm
μην ξεχνάτε ότι είναι το μοναδικό δικίνητο SUV (νομίζω μαζί με το tiguan) σε αυτά τα λεφτά,που έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων...όχι τις παπάτζες που κάνει η peugeot με τον ημιάκαμπτο ζητώντας ένα σκασμό λεφτά...γιατί όπως και να το κάνουμε όσο καλορυθμισμένος και να είναι ο ημιάκαμπτος άξονας την ποιότητα λειτουργείας της ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων δεν τη φτάνει
επίσης το 150άρι με το 180άρι είναι ακριβώς ο ίδιος κινητήρας με μόνη διαφορά την χαρτογράφηση να αλλάζει την ισχύ μετά τις 4000rpm...η ροπή δεν αλλάζει...αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με μικρό κόστος και το κυριότερο ΑΞΙΌΠΙΣΤΑ...εύκολα με ένα remaping το μοτέρ φτάνει τα 180-200 άλογα...
η κατανάλωση μπορεί να είναι λίγο τσιμπημένη (οι 4τροχοί είχαν μετρήσει 10,1 μέση κατανάλωση στο προηγούμενο 1,6 ecoboost) λόγω βάρους, άλλα είναι τόσο απολαυστικός ο ecoboost που θεωρώ ότι είναι κρίμα να δώσεις 3500 παραπάνω
για να πάρεις το diesel με τους 120...θα σέρνεται -
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
τα 22,5 που ζηταει η ford gia to 150αρι και για την έκδοση που περιέχει clima είναι το απόλυτο vfm
μην ξεχνάτε ότι είναι το μοναδικό δικίνητο SUV (νομίζω μαζί με το tiguan) σε αυτά τα λεφτά,που έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων...Συμφωνώ!
Να προσθέσω και τα παρακάτω 2κίνητα SUV που δεν έχουν ημιάκαμπτο πίσω:
- Skoda Kodiaq (όταν έρθει!)
- Jeep Renegade
- Fiat 500X
-
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
...εύκολα με ένα remaping το μοτέρ φτάνει τα 180-200 άλογα...το diesel με τους 120 θα σέρνεταιΤο remap υπάρχει ήδη, και κοστίζει 600€, για 200 αλογάκια και 29 κιλά ροπής
Το 120αρι όπως είπα είναι απλά ανεκτό, οι διαφορές σε τελικές και επιταχύνσεις από το δίλιτρο diesel και τον ΕΒ μετριούνται σε δεκάδες χαω και μερικά δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
Γι'αυτό λέω ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο 150αρης ΕΒ είναι η χρυσή τομή αλλά και η βέλτιστη λύση ταυτόχρονα, γιατί προσφέρει τα πάντα με το μικρότερο κόστος. Και αν θες το κάτι παραπάνω, αυτό απέχει μόλις 600€
Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι να βγει το ST, που λογικά θα φοράει τον ίδιο κινητήρα με το Focus ST
Κάτι που ξέχασα, αλλά αξίζει να σημειωθεί: οι προβολείς αλογόνου της Business είναι με projector, άρα μπαίνουν πιο εύκολα και σωστά xenon με πολύ λογικότερο κόστος. Απλά δεν θα είναι bi-xenon, και δεν έχουν το αυτόματο πλυστικό που έχει το ST-Line...
-
Καλα εγω δεν θα πρότεινα σε κάποιον να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο πάντως και να κάνει remap.
Πέρα απο αυτό, εγω μετράω καταναλώσεις 13-15 στο 182Sent from my iPhone using Tapatalk
-
28εκ απόσταση δεν έχει ούτε το Wrangler ή το DiscoΤο Disco έχει 30 με την αεροανάρτηση σηκωμένη. Αλλά ναι, αποκλείεται να έχει 28 το Kuga. 20 έχει για την ακρίβεια, νούμερο αρκετά καλό για SUV. http://www.autoevolution.com/cars/ford-kuga-2012.html#
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Καλα εγω δεν θα πρότεινα σε κάποιον να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο πάντως και να κάνει remap.
Πέρα απο αυτό, εγω μετράω καταναλώσεις 13-15 στο 182Καλά, το σχόλιο αυτό περισσότερο για μένα πάει και ούτε εγώ θα το έκανα, τουλάχιστον όχι μέχρι να δω τι και πως είναι με τα 150. Τα νούμερα δείχνουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ 150 και 180, πρακτικά ίδια ροπή απλώς το 180αρι μάλλον αφήνει τη τουρμπίνα να στροφάρει πιο ψηλά, εξ'ου και τα παραπάνω άλογα. Δηλαδή ίσως το 180αρι συμπεριφέρεται πιο σβέλτα κυρίως σε ψηλές ταχύτητες...
Το κακό είναι ότι μόνο η Rica δίνει remap ειδικά για το Kuga (είτε το ΟΕΜ 180αρι είτε το δικό της Stage1), ενώ η 'επίσημη' Mountune ακόμα τίποτα....αλλά όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχει λύση και άνθρωπος για αυτά τα remaps
-
Με έφαγε η περιέργεια και το είδα σήμερα. Έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος και κοστίζει 22.000 με το κλειδί στο χέρι, το βενζινοκίνητο business 1500, 150 ps.
Τα πιο πολλά τα έχουν αναφέρει οι προλαλήσαντες.
Κάποιες παρατηρήσεις μόνο θα αναφέρω.
Μου άρεσε που εμφανίζεται στην οθόνη της κονσόλας το NAVI μόνο του, η αν θέλεις και μαζί με κάποιες ενδείξεις μικραίνοντας λίγο. Αυτό όμως που δεν βρήκα στην οθόνη αφής ήτσν κάποιες παραμετροποιήσεις λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως έχουν κάποια άλλα αυτοκίνητα, εκτός και αν δεν το πρόσεξα.
Το κάθισμα του οδηγού όταν το είδα είπα ΩΧ, αλλά όταν έκατσα είπα ΑΑΑΑΑπόλαυση, μακράν από τα καλύτερα που έχω κάτσει.
Η θέση οδήγησης δεν μου άρεσε ως προς τη θέση και το μέγεθος των πετάλ. Ο συμπλέκτης πάααρα πολύ βαρύς, αλλά ήταν το πετρέλαιο.
Το πίσω κάθισμα είναι πολύ περίεργο και χάνει σε μήκος από τους πλαινούς μοχλούς καθώς και από κάτω εξέχει κατά μήκος και το ρεζερβουάρ? (η κάτι άλλο). Είμαι πολύ αδύνατος και εκατσα στη μέση και πιστεύω ότι τρεις ενήλικες πίσω δεν χωράνε άνετα. Μικρό το κακό όμως ποτέ δεν μπαίνουν τρεις ενήλικες πίσω για μεγάλες αποστάσεις η ταξίδι.
Ο χώρος αποσκευών καλός, έχει και ρεζέρβα.
Για κάποιον που θέλει 1570 κιλά ποιοτικό ψηλό αυτοκίνητο με καλές επιδόσεις, εξοπλισμό κ.λ.π. και δεν τον νοιάζει τόσο η κατανάλωση, το συγκεκριμένο είναι μονόδρομος, απλά δεν κοιτάς αλλού.
Το νούμερο που μου είπε ο πωλητής για κατανάλωση ήταν όσο καίει το σκούτερ μου
Ford Kuga