-
Δεν υπάρχει η σύγκριση με βάση την αυτονομία.
ΤΕΛΟΣ.
Με βάση αυτό, όλοι οι υπολογισμοι σου είναι λάθος.
Και να υπήρχε νόημα, και πάλι είναι λάθος υπολογισμοί γιατί σε βάθος 10ετιάς δεν ξέρεις που θα έχει πάει η βενζίνγ, που το diesel, τι φόρο περιβάλλοντος θα φάει το diesel (σίγουρο) και τι η βενζινή (παίζει και αυτό) , κλπ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οπως και να χει είμαι πολύ μπερδεμένος .....πιστεύω κάπου θα καταλήξω .....
-
Καλησπέρα και απο μένα. Είμαι και εγώ νέος στο forum. Μετά απο πολλά test drive ανάμεσα σε qashqai, peugeot 3008, kadjar, vitara, ateca και kia sportage κατεληξα στο ford kuga. Θεώρω οτι έιναι η πιο αξιοπρεπή και τίμια επιλογή στην κατηγορία. Με τον εξοπλισμό που προσφέρει είναι πραγματικά value for money. Επέλεξα το st line, σε frozen white, με ηλιοροφή, ηλεκτρικά ανοιγομενο πορτ πορτ μπαγκαζ και ford key free. Τώρα αναμένω παραλαβή με πολύ αγωνία μέσα με τέλη Μαιού (παραγωγή απριλίου). Μετράω μέρες...
-
Ο χρήστης Jford έγραψε:
Καλησπέρα και απο μένα. Είμαι και εγώ νέος στο forum. Μετά απο πολλά test drive ανάμεσα σε qashqai, peugeot 3008, kadjar, vitara, ateca και kia sportage κατεληξα στο ford kuga. Θεώρω οτι έιναι η πιο αξιοπρεπή και τίμια επιλογή στην κατηγορία. Με τον εξοπλισμό που προσφέρει είναι πραγματικά value for money. Επέλεξα το st line, σε frozen white, με ηλιοροφή, ηλεκτρικά ανοιγομενο πορτ πορτ μπαγκαζ και ford key free. Τώρα αναμένω παραλαβή με πολύ αγωνία μέσα με τέλη Μαιού (παραγωγή απριλίου). Μετράω μέρες...Δυνατή επιλογή και απόλυτο vfm...
Με το καλο να παραλάβεις ! -
Πραγματικά vfm! Το είδα και σήμερα στο Σφακ σε λευκό που το έχει έξω από την έκθεση. Με το καλό η παραλαβη
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε όλους αρέσει αυτό το θηριάκι!Και χθες που βλέπαμε το ματς μαζί με μια μεγάλη παρέα,οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι γονείς,ομόφωνα το ψήφισαν ως πιο επιθυμητό για επόμενο αυτοκίνητο όταν είδαν τη διαφήμιση που γράφει ''από 22.095€''!
-
Με το καλό να παραλάβεις jford!! Εξαιρετική επιλογή και έβαλες πολύ χρήσιμα έξτρας. Βενζίνη ή Diesel το πήρες?
Νεότερα από το μέτωπο της κατανάλωσης (ακόμα βέβαια με 1.800χλμ δεν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα).
Ταξίδι 250χλμ, εκ των οποίων τα 200 σε Ε.Ο με ταχύτητες από 120 έως 140 (περισσότερη ώρα όμως στα 120 χαω) και 50χλμ στροφές, ανάβαση βουνού στο πήγαινε (καίει πολύ!) και κατάβαση στην επιστροφή. Μέση κατανάλωση: 7,5 λτ/100χλμ. Πολύ καλά για τον όγκο του...σε αντίστοιχη διαδρομή και με ίδια φορτία η 116i ήταν στα 7-7,2λτ/100 χλμ. Αμφότερα με απενεργοποιημένο στο Start/Stop.
-
Ο χρήστης nickcompact έγραψε:
Οπως και να χει είμαι πολύ μπερδεμένος .....πιστεύω κάπου θα καταλήξω .....Κάτσε στα αυτοκίνητα που έχεις (έστω και με μπαγκαζιέρα οροφής ) πετρέλαιο από εδώ και πέρα μόνο επαρχία, σύντομα θα μπουν περιορισμοί στις πόλεις , έχτρα περιβαντολογικοί φόροι και σταδιακή εξομοίωση της τιμής με τη βενζίνη για να μην αντιδράσουν οι επαγγελματίες (ήδη τα 30-35 λεπτά διαφοράς έγιναν 25-30)
Το (κοντινό) μέλλον είναι στα υβριδικά - PHEV - ηλεκτρικά.
Σύντομα (εντός του '17-18) θα έχουν όλοι οι κατασκευαστές από αυτά και με καλές τιμές.
Δες πως διαμορφώθηκε η γκάμα του κατασκευαστή που πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα και θα καταλάβεις! -
Σε ευχαριστω MONMAN2 πιστευω μου εδωσες την καλυτερη απαντηση....
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Οπως και να χει είμαι πολύ μπερδεμένος .....πιστεύω κάπου θα καταλήξω .....
Κάτσε στα αυτοκίνητα που έχεις (έστω και με μπαγκαζιέρα οροφής ) πετρέλαιο από εδώ και πέρα μόνο επαρχία, σύντομα θα μπουν περιορισμοί στις πόλεις , έχτρα περιβαντολογικοί φόροι και σταδιακή εξομοίωση της τιμής με τη βενζίνη για να μην αντιδράσουν οι επαγγελματίες (ήδη τα 30-35 λεπτά διαφοράς έγιναν 25-30)
Το (κοντινό) μέλλον είναι στα υβριδικά - PHEV - ηλεκτρικά.
Σύντομα (εντός του '17-18) θα έχουν όλοι οι κατασκευαστές από αυτά και με καλές τιμές.
Δες πως διαμορφώθηκε η γκάμα του κατασκευαστή που πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα και θα καταλάβεις!Ο κατασκευαστής που πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα δεν είχε εξελίξει ποτέ αξιόλογο πετρελαιοκινητήρα και δανειζόταν κινητήρες από άλλους κατασκευαστές. Επίσης, είναι πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία, οπότε λογικό να κάνει την στροφή προς τα εκεί.
Τα υβριδικά πράγματι είναι το μέλλον (θα ήθελα να είχα ένα plug in), αλλά το κόστος τους είναι ακόμη υψηλό, ενώ είμαι βέβαιος πως όσοι τα επιλέξουν ειδικά στην αρχή, θα είναι 'δεμένοι' με την αντιπροσωπεία μιας και αμφιβάλλω αν υπάρχει η τεχνογνωσία και ο εξοπλισμός στα τοπικά συνεργεία για επισκευές υβριδικών οχημάτων. Σε καμιά δεκαριά χρόνια τα πράγματα θα είναι αλλιώς, αλλά μέχρι τότε...
-
Σωστός ο axel12p
-
Σας ευχαριστώ πολύ. Φάνη επέλεξα βενζίνη τον Ecoboost 1.5 -150 hp. Δεν πήρα πετρέλαιο γιατί κάνω λίγα χιλιόμετρα στην καθημερινότητα μου- 6000-8000 χλμ/ετος. Γνωρίζετε αν η ford είναι συνεπής στις παραδόσεις γιατί έχω ακούσει πολλά από άλλες εταιρίες (μέχρι και 8 μήνες από 3 μήνες που τους έλεγαν) . όποιος έχει σχετική εμπειρία ας ενημερώσει. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σωστός ο axel12pΟντως, η τογιοτα δεν είχε και κάτι σπουδαίο να δείξει σε diesel και καλά έκανε γι αυτήν που αποχώρησε.
Βέβαια επειδή είναι world leader και ειδικά εδώ στην Ελλάδα πουλάει πολύ η αποχώρηση αυτή και η σχετική επιχειρηματολογια που θα αναπτυχθεί από το δίκτυο της αναμένεται να επηρεάσει αρκετό κόσμο.
Αυτό θα προστεθεί σε όσα διαβάζουμε κατά καιρούς για το diesel εξισσοροπωντας την κατάσταση με τη βενζίνη που είχε ξεφύγει στο ενα άκρο τόσο καιρό.
Μακάρι οι επιλογές μας να είναι εφεξής πιο ορθολογικες καθώς κάθε καύσιμο έχει υπέρ και κατα ανάλογα με τη χρήση και προφανώς δεν μπαινουν όλοι οι diesel στο ίδιο τσουβάλι. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
..... Σε καμιά δεκαριά χρόνια τα πράγματα θα είναι αλλιώς, αλλά μέχρι τότε...όπου χρόνια βάλε **μήνες **
Suzuki όλη η νέα γκάμα της περιλαμβάνει και εκδόσεις με light hybrid συστήματα
Hyundai-KIA τα ioniq, niro δε τα έχεις ακούσει γιατί εδώ η αντιπροσωπεία ξαναφτιάχνεται , στην ευρώπη πρώτο θέμα συζήτησης και άπειρα συγκριτικά ακόμα και με premium!
BMW είδε το φως το αληθινό συνεργάζεται με toyota για να προλάβει την ΜΒ που χρόνια βγάζει υβριδικά (μπήκα σε ολοκαίνουργιο S-Class taxi και ήταν υβριδικό -ακόμα και οι ταρίφες το μέλλον το ζουν τώρα!)
Porsche ότι καινούργιο πορσικό εχω δει είναι hybrid (panamera ,cayenne)
VW περίμενε εκπλήξεις να τρίβεις τα μάτια σου δεν έχει άλλωστε επιλογή ,με τις μαλακίες της μόνης της πυροβόλησε τα diesel της ,τα πόδια της δηλ. τώρα κατι ηλεκτρικά με 0-100 σε 7'' ανακοινώνει!
Toyota ; φίλε 20 χρόνια βγάζει υβριδικά αααααν χαλάσουν (σπανιότατα) σε 10 χρόνια (2027) θα ξέρει και o Bαγγέλας Tuning , δες επίσης τη τιμολόγηση του νέου c-hr ( αμα έχεις εργοστάσιο στη Τουρκία ) και σκέψου τι θα γίνεται σε κανα χρόνο που θα παίζουν προσφορές και θα είναι η διαφορά βενζίνης - πετρελαίου στο 10λεπτο.
Το ότι δεν επένδυσε ιδιαίτερα στα diesel λέει απλά πως προέβλεψε καλλίτερα το μέλλον και τώρα ασε τους άλλους να τρέχουν να προλάβουν! -
Ο χρήστης Jford έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύ. Φάνη επέλεξα βενζίνη τον Ecoboost 1.5 -150 hp. Δεν πήρα πετρέλαιο γιατί κάνω λίγα χιλιόμετρα στην καθημερινότητα μου- 6000-8000 χλμ/ετος. Γνωρίζετε αν η ford είναι συνεπής στις παραδόσεις γιατί έχω ακούσει πολλά από άλλες εταιρίες (μέχρι και 8 μήνες από 3 μήνες που τους έλεγαν) . όποιος έχει σχετική εμπειρία ας ενημερώσει. Ευχαριστώ.Το ίδιο με το δικό μου (απλά εμένα είναι ταπεινό business), θα μείνεις πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Σε εμένα όχι απλά ήταν συνεπής στην παράδοση αλλά ήρθε και αρκετά νωρίτερα!! Μου είχαν πει για αρχές τέλος Μαρτίου (με αρχές Απριλίου το πολύ) και τελικά το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τέλος Ιανουαρίου και ήρθε Ελλάδα 10 Φεβρουαρίου και παρέλαβα (με δικιά μου καθυστέρηση) στις αρχές Μαρτίου.
Υπολόγιζε ότι 3 μήνες παράδοση είναι το μέγιστο (εκτός απροόπτου). Υπολογίζουν 3 εβδομάδες χρόνος άφιξης στην Ελλάδα (αλλά μπορεί να κάνει και 1 εβδομάδα!) που είναι το μέγιστο και μετά περίπου 2 εβδομάδες (πάλι το μέγιστο, εμένα έκανε 5 ημέρες) για εκτελωνισμό και προετοιμασία. Οπότε εάν δεν τύχει κάτι απρόοπτο στην γραμμή παραγωγής (π.χ. για κάποιο λόγο να αλλάξουν σειρά παραγωγής), να υπολογίζεις περί τον 1 μήνα από την ημερομηνία παραγωγής. Εμένα με ενημέρωσε ο πωλητής για το Status της παραγωγής πολύ συχνά.
-
Αληθεια, που κατασκευάζεται;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αληθεια, που κατασκευάζεται;Ισπανία. Το αστείο είναι οτι το μηχανάκι μου είναι Derbi, άρα είμαι 2 στα 2 κάτοχος ισπανικού
-
Στην Ισπανία. Βαλένθια
-
3ημερη εκδρομή, μας τα χάλασε σήμερα ο καιρός αλλά δεν πειράζει.
-
Σε ευχαριστώ Φάνη για την γρήγορη και πάντα κατατοπιστική σου απάντηση.
Για να είμαι ειλικρινής η χρωμιωμένη γρύλια του business μου αρέσει πιο πολύ από του st line. Από την άλλη με κέρδισε ο επιπλέον εξοπλισμός του st line.
Εύχομαι λοιπόν να είμαι και εγώ τυχερός σαν και εσένα στον χρόνο παραλαβής. Αν επιτρέπεται από ποια αντιπροσωπεία το πήρες;
Infide1 καλοτάξιδο. Πολύ όμορφο το magnetic χρώμα αλλά και η 18αρα είναι πανεμορφη! Τι κινητήρα έχεις;
Ford Kuga