-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Είναι μικρή ακόμα....Κοίτα να δεις criuser, δεν θέλω να σε πληγώσω (χιχιχιχιχι ) αλλά θα θέλα να ημουν από μια μεριά να σε φωτογραφίσω βρε μπαγάσα, 2 μέτρα μεσήλικα γεματούλη να μπαίνεις σε ένα μπλε ελεκτρικ aircross με το ύφος του ικανοποιημένου που βρήκε ότι αναζητούσε τόσα χρόνια...
-
Είναι αλήθεια πάντως πως η CEO της Citroen Linda Jackson έχει δώσει μια πιο γυναικοκεντρική εσάνς στα νέα μοντέλα της Citroen και αυτό φαίνεται.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
κριου, τούτο οδηγει τας απόψεις ημων
ας το πολεμησωμε...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Είναι μικρή ακόμα....
Κοίτα να δεις criuser, δεν θέλω να σε πληγώσω (χιχιχιχιχι ) αλλά θα θέλα να ημουν από μια μεριά να σε φωτογραφίσω βρε μπαγάσα, 2 μέτρα μεσήλικα γεματούλη να μπαίνεις σε ένα μπλε ελεκτρικ aircross με το ύφος του ικανοποιημένου που βρήκε ότι αναζητούσε τόσα χρόνια...
Και να λεει:εκανα καλη αγορα ο μπαγασας!
Χαχα -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
κριου, τούτο οδηγει τας απόψεις ημωνας το πολεμησωμε...
(αν κι εγώ πριν κάτι μήνες, μπήκα στην 3η μπλε+κόκκινη κουκκίδα )
-
Το διάγραμμα δείχνει την αλλαγή κεφαλιού σκέψης προϊόντος του χρόνου...
-
Γρηγόρη καλημερα. Πρόχειρα κοιτάζοντας το αποτέλεσμα του τεστ που αναφέρεις έχω την αίσθηση πως σε σχέση με του κ77 για το ΑΡΌΝΑ δεν βγαίνουν διαφορετικά συμπεράσματα. Δράττομαι της ευκαιρίας να σου γράψω πως σε προηγούμενη ένσταση σου για το κ77 αναφέρεις πως τα υπο εξέταση οχήματα ίδιας κατηγορίας αδικούνται αν φέρουν υποδεεστερα ελαστικά σε σχέση με των ανταγωνιστών τους. Στο τεστ που παρουσιάζεις δεν βλέπω διαφοροποίηση από του κ77. Ο σκοπός όλων αυτών των τεστ δεν είναι να αναδείξουν πιο είναι το ιδανικό στήσιμο για κάθε όχημα αλλά ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου με το σετάρισμα που δέχτηκε από το εργοστάσιο. Οπως έγραψα πιο πάνω για το μεγάλο πλήθος των οδηγών είναι θαυμάσιο να είχαν τις αντιδράσεις του Τιγκουαν στο Κ77. Σίγουρα όχι του Αρόνα. Και τα δύο αυτοκίνητα εξετάστηκαν και έδωσαν δυο διαφορετικά γεγονότα. Το ένα θετικό, το άλλο για τα θηρία..Η διαφορα ομως εδω ειναι οτι στο Ταννις γινεται ξεκαθαρη αναφορα οτι προκειται για τουλαχιστον νωπη αν οχι βρεγμενη εντελως πιστα δοκιμων, κατι παρομοιο με τις συνθηκες των 77 (μονο που δεν εσταζαν απο υγρασια τα Arona βλεποντας την ατμοσφαιρα στην διαρκεια δοκιμων τους...) για το οποιο δεν εγινε ουτε ΚΑΝ ΛΕΚΤΙΚΗ αναφορα.
(τα ειδα και με τους υποτιτλους)Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πω, ποσο περισσοτερο γλυστραει η ασφαλτος οταν ειναι μισοβρεγμενη απο ψιλοβροχο, ή απο πολλη υγρασια, σε σχεση με το να εχει ριξει μπολικη βροχη, να εχει βραχει αλλα και καθαρισει εντελως απο σκονες, να εχει δηλαδη ομοιογενη επιφανεια τριβης.
Σε τετοιες ειδικα συνθηκες, μεγαλυτεροι συγκριτικα τροχοι ελαστικων με μικροτερο προφιλ, πιο σπορ τυπο και γομα ελαστικου, αλλα ακομα και με λιγο φαρδυτερες διαστασεις, μειονεκτουν. Και αυτο ειναι γεγονος με τους νομους της φυσικης, δεν ειναι δικαιολογια.
Επισης ΚΑΜΜΙΑ αναφορα δεν γινεται για το ESP του Arona, εαν ειναι στην κανονικη του ρυθμιση ή στην σπορ
Οταν λοιπον βλεπεις ΚΥΡΙΩΣ ή ΜΟΝΟ μια εικονα, ενα video και σου πετανε ΜΟΝΟ μια ταχυτητα εισοδο, αλλα ΠΟΤΕ δεν σου αναφερουν και την διαφορετικοτητα συνθηκων κτλ, ΤΟΤΕ το εκαστοτε συμπερασμα ειναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ για καθε ειδους συγκριση.
Δεν υποστηριζω ουτε προκρινω το Arona. Το αυτο ισχυει για οποιοδηποτε αυτοκινητο που κανει το δοκιμαστικο σε εντελως στεγνο τερεν, εναντι του νωπου.
Λες μετα οτι στα περι υποδεεστερων ελαστικων, (αν και δεν ειπα μονο αυτο, μιλησα και για διασταση ή και φαρδος ελαστικων οποτε ειναι διαφορετικο) δεν βλεπεις καποια διαφορα σε σχεση με το δοκιμαστικο που εβαλα εγω...
Για ριξε μια ματια στις επιδοσεις του Αircross στο Ταννις με την μικροτερη διασταση ελαστικων. Το αυτοκινητο ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ το τεστ με 71km/h.
Στο δοκιμαστικο των 77, περναει με 76km/h.
Eσυ τα λες ιδια τα αποτελεσματα?Ο σκοπος των τεστ ειναι να αναδειξουν ενα μινιμουμ μεσο ορο και οριο οπου τα αυτοκινητα θα ειναι ευκολα στον ελεγχο και ασφαλη σε παρομοιες συνθηκες.
Ταυτοχρονα ομως θα πρεπει ειτε οι συνθηκες να ειναι το δυνατον παρομοιες, ή τα χαρακτηριστικα επιμερους εξοπλισμου πολυ κοντινα αν οχι ιδια.
Οταν δεν γινεται καμμια αναφορα για την ρυθμιση του ESP, για διαφορετικες συνθηκες και προσφυση οδοστρωματος, αλλα και δεν πραγματοποιουνται παρομοιες συνθηκες των επιμερους διαδικασιων [πχ το ενα το δοκιμαζουν με την καλυτερη ταχυτητα που περναει, μετα με 1km/h πιο πολλα που αποτυγχανει και το αλλο, μετα την καλυτερη ταχυτητα που περναει(?), με 5 km/h παραπανω που αποτυγχανει και οχι σταδιακα οπως το προηγουμενο δοκιμαστικο], δεν μπορεις να κανεις κανενος ειδους συγκριση...Και εκει ειναι που αποτυγχανουν οι 77, χαραμιζοντας την δουλεια και τον οποιο κοπο εχουν κανει...
-
Στους υπότιτλους λέει ότι δοκιμάσανε και το σπορ και το απλό.
-
'Crossovers forum' βλέπω με ένα σεντόνι σχόλια και εκατοντάδες χιλιάδες προβολές. Τα crossovers δεν είναι ο τύπος του αυτοκινήτου που δεν τα πάει και τόσο καλά στην πόλη αλλά δεν μπορεί να πάει πουθενά εκτός; Κάνω κάπου λάθος;
-
Προφανώς είναι ένα topic εντελώς εκτός του ενδιαφέρον σου.
Για την ιστορία και μόνο κάνεις λάθος αλλά λίγη σημασία έχει... -
Φίλε Lapin τα crossovers υπακούν σε μια νέα λογική που αποδέχεται πως πολύς κόσμος δεν μπορεί να έχει ένα όχημα για κάθε ανάγκη ή χόμπι. Αυτά προσπαθούν να συνδυάσουν τις απαιτήσεις και τα πλεονεκτήματα διάφορων κατηγοριών και να τα παρουσιάσουν σε συσκευασία του ενός. Φυσικά και δεν μπορούν εκ φύσεως να είναι άριστα παντού, αλλά η πληθώρα δυνατοτήτων τα κάνει θελκτικά στους περισσότερους. Από εκεί και μετά η κατηγορία έχει να προσφέρει ποικίλες προτάσεις με βάση τα διακριτά πλεονεκτήματα ανά μοντέλο. Αν στην μια άκρη βρίσκεται για παράδειγμα το duster με σαφείς προσανατολισμούς στο χώμα και στο άνετο ταξίδι με ήπιους ρυθμούς στην άσφαλτο, στην άλλη βίσκεται μια χ1 με δυνατότητες street που θα ζήλευαν πολλά hatch. Φυσικά ένα duster δεν μπορεί να είναι wrangler ή μια Χ1 Leon cupra αλλά κάνουν αρκετά πράγματα καλά και μπορούν να χαρίζουν χαμόγελα στους κατόχους των.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Τα crossovers δεν είναι ο τύπος του αυτοκινήτου που δεν τα πάει και τόσο καλά στην πόλη ;το εντελώς αντίθετο θα έλεγα, είναι ο τύπος αυτοκινήτου που έχει φονεύσει τα Σεντάν γιατί μπορεί να πάει στην πόλη.
-
Πολλά θέματα για να απαντήσω και χτες απλές ατάκες με το κινητό μπορούσα να δώσω .
Για να κλείσουμε το θέμα του 77 , θέλω να δώσω κάποια ακραία παραδείγματα . Δεν ξέρω πόσοι έχετε οδηγήσει Ράγκλερ τζίπ .
Το σύστημα διεύθυνσης στην άσφαλτο είναι εντελώς ασαφές . Μπορείς να στρίψεις σχεδόν 1/4 της στροφής το τιμόνι και το αμάξι να πηγαίνει ίσια ακόμη . Φαντάζεστε να κάνει τέστ ταράνδου αυτό το αμάξι ?
Αυτό το αμάξι το οδηγείς όπως πρέπει και ανάλογα και τα υπόλοιπα αμάξια που δηλώνουν ξεκάθαρα τι είναι .
Εδώ λοιπόν είναι το πρόβλημα . Οταν ένα αμάξι σου λέει , εγώ είμαι αυτό και με οδηγείς ανάλογα και παρ΄ όλα αυτά σε προστατεύει όταν σου συμβεί κάτι περίεργο , τότε πρόκειται για ένα εξαιρετικό αμάξι όπως το Αιρκρός .
Γιατί σου λέει , είμαι αμάξι της άνεσης και της εκδρομής . Παίρνω κλίσεις στις στροφές , βγαίνω και σε εκδόσεις με χαμηλής ισχύος αλλά οικονομικούς κινητήρες και πρέπει να με οδηγείς ανάλογα . Αλλά αν σου τύχει η στραβή θα είμαι εδώ να σε σώσω .
Οταν όμως έχουμε το Αρόνα , που βγαίνει σε ζζζζμπόρ και λέει είμαι στημένο έχω τα ΦΡού , έχω 150 άλογα , δεν παίρνω κλίσεις , με πας αέρα και μόλις βρεθείς στα δύσκολα παίρνεις τα @@ σου , τότε πρόκειται για @@ αμάξι .
Αυτό είναι ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ συμπέρασμα για τον απλό καταναλωτή και τα άλλα είναι Φανέλλες και άλλα λόγια να αγαπιώμαστε .
Τώρα για το Αιρκρός και το αν είναι αντρικό ή γυναικείο αμάξι η απάντηση είναι η εξής .
Πράγματι η όψη της σιτροέν στα νέα μοντέλα είναι παιχνιδιάρικη . Αλλά δεν είναι ούτε γυναικεία , ούτε αντρική . Το νέο c3 είναι πολύ λιγότερο γυναικείο από το προηγούμενο . Θα έλεγα ότι είναι νεανικό .
Μάλιστα το νέο C5 aircross στην κινέζικη εκδοχή του , γιατί θα έχει λένε κάποιες αλλαγές στην Ευρώπη , που έχει ανάλογη μάσκα είναι θα έλεγα πολύ μάτσο ..
Στην Αμερική κλασσικά γυναικεία αμάξια θεωρούνταν τα Τσερόκι και το Βόλβο XC70 . Μάλλον γιατί ήταν μικρότερα από τα θηριώδη που οδηγούσαν οι άντρες .
Προφανώς στο αιρκρός δεν θα φαίνομαι κάπως , γιατί οι μεγάλοι χώροι του θα καλύπτουν τον όγκο μου . Αντίθετα θα φαίνομαι πολύ πιο κάπως σε ένα Αρόνα ή Στόνικ με αποκορύφωμα να προσπαθούσα να μπω ή να οδηγήσω σε ένα ΜΧ-5
Προφανώς το αμάξι που μου κάνει σαν μέγεθος είναι της κατηγορίας 3008 . Αλλά αν είχα την δυνατότητα να αλλάξω , δεν ξέρω αν θα ήθελα πια να δώσω 30000+ € για να πάρω αμάξι . Γιατί όπως ξέρετε , αμάξι για μένα σημαίνει και μεγάλο κινητήρα και πλούσιο εξοπλισμό .
Ετσι το Αιρκρός με τον 120 ή τον 130 και στην πλούσια έκδοση με έξτρα ημιδερμάτινα καθίσματα (450 €) και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά και στοιχεία πολυμορφικότητας (390 €) σε χρώμα άσπρο με μαύρη οροφή που δεν χρεώνεται αλλά του πηγαίνει πολύ , θα με κάλυπτε μια χαρά , για τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες μου . Και με 20-21000 θα είχα την λύση που θέλω .
Θα δείτε ότι στο άμεσο μέλλον η κατηγορία αυτή θα έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη .
Είδα χτες το βράδυ από μακρυά σε μια διασταύρωση το νέο ντάστερ . Μεγάλωσε πολύ και έγινε πολύ πιο αρμονικό .
Στην κατηγορία Β πάντως , πέραν του αιρκρός μου αρέσει εξωτερικά και το Βιτάρα και το Καπτούρ .
-
Τα καπτούρ και βιτάρα μετά από τόσες πωλήσεις είναι (ανεξάρτητα αν μας αρέσουν ή όχι...) σταθερές αξίες. Το βιτ ένα μόνο αρνητικό του βρήκα εξωτερικά και το επαναλαμβάνω όταν θέλω μόνο για να πειράξω (το ομολογώ!) τον φίλο μου Θοδωρή.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στους υπότιτλους λέει ότι δοκιμάσανε και το σπορ και το απλό....ναι και το σπορ το δοκιμασανε και στην σπορ ρυθμιση και στην απλη, αλλα στο video το δειχνουν με την απλη γιατι λεει δεν εκανε καμμια διαφορα...
Γλυστρανε κατω και οι βδελλες απο την υγρασια, αλλα το Arona ειναι σπορ και επρεπε να κραταει καλυτερα, ασχετως αν δεν ξερουμε -δεν λενε- σε τι ρυθμιση ηταν το ESP.
To C3 Aircross αντιθετα ειναι γαματο γιατι μπαινει με ταχυτητα εισοδου 76Km/h, το ESP το γονατιζει στα 60κατι, περναει τις κορινες, -σε slow motion ρυθμους- οποτε 'μεγαλη επιτυχια'.
Στο Τανις με 16αρηδες τροχους βεβαια -και εξισου βρεγμενη πιστα- μπαινει ΜΕΧΡΙ με ταχυτητα εισοδου 71Km/h και καταφερνει την δοκιμασια οριακα.
Tι να λεμε τωρα 77 και ξερο ψωμι...
-
Γρηγόρη μη χαλιέσαι άδικα. Έχεις και γνώσεις και ικανότητες από όσο έχω αντιληφθεί. Αν το aircross κάνει αναπάντεχα καλά κάτι για το οποίο δεν του το χαμε, το αρόνα το κάνει αναπάντεχα σκατά για το αντίστροφο.
-
'Όπως έγραψα και πριν. μια χαρά μου φαίνεται το τεστ. Και ας μην ψάχνουμε δικαιολογίες στην συννεφιά, στα λάστιχα κ.λ.π. Αλλά δεν είναι σωστό να γενικεύουμε. Μπορεί ένα αυτοκίνητο Α να είναι καλύτερο από το Β στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τεστ. Άρα, σε μια παρόμοια περίπτωση υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να την γλυτώσεις με το Α απ΄ότι με το Β. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε ένα σωρό άλλες δύσκολες καταστάσεις (φρενάρισμα πανικού και απόσταση φρεναρίσματος, φρενάρισμα μέσα σε καμπή με 120 χλμ/ώρα, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς...), το Β δεν μπορεί να είναι καλύτερο του Α. Το τεστ ταράνδου δεν είναι η μόνη δύσκολη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ένας οδηγός.
-
Είναι μικρή ακόμα....
Κοίτα να δεις criuser, δεν θέλω να σε πληγώσω (χιχιχιχιχι ) αλλά θα θέλα να ημουν από μια μεριά να σε φωτογραφίσω βρε μπαγάσα, 2 μέτρα μεσήλικα γεματούλη να μπαίνεις σε ένα μπλε ελεκτρικ aircross με το ύφος του ικανοποιημένου που βρήκε ότι αναζητούσε τόσα χρόνια...
-
Πάντως και σε φρένα δεν είναι χειρότερο το Αιρκρος του Αρονα . Ίσως είναι και καλύτερο με τα στριτ λάστιχα
-
Γρηγόρη μη χαλιέσαι άδικα. Έχεις και γνώσεις και ικανότητες από όσο έχω αντιληφθεί. Αν το aircross κάνει αναπάντεχα καλά κάτι για το οποίο δεν του το χαμε, το αρόνα το κάνει αναπάντεχα σκατά για το αντίστροφο.Καθολου δεν χαλιεμαι, απλως δεν τρωω αμασητο οτι βλεπω. Μερικοι επειδη εχουν μαθει ετσι νομιζουν οτι ειναι και δεδομενο. Ε δεν ειναι ομως για ολους, τι να κανουμε.
Και απεναντι στο τεστ των 77, εβαλα ενδεικτικα την δοκιμασια που κανουν στο Ταννις, του οποιου ο θεσμος συνολικα μετραει 75 χρονια.
Οσο λοιπον και οταν καποιοι θα υποστηριζουν (χωρις καν πραγματικα επιχειρηματα) ετσι αμασητα τα αποτελεσματα στο οποιο '77', απο εμενα τουλαχιστον θα εχουν αντιλογο.
Οσο για το Arona ουτε μετοχος της vag ειμαι oυτε καν υποστηριζω αποκλειστικα και μονο τα vag οπως λανθασμενα καποιοι νομιζουν. Το εχω αποδειξει αυτο ουκ ολιγες φορες και στο παρον forum, το ξερουν και πολυ καλα και καμποσοι χρηστες που με εχουν γνωρισει απο κοντα.
SUV/Crossovers Forum