-
Το Arcana είναι τούμπανο.Ναι storm , κτήνος σκέτο και με 2 ποτηροθήκες φοβερές , Γάτε το έχεις ξαναπεί για τα Lada ...τόσο χάλια ήταν ?
-
Αν δεν έχεις οδηγήσει Lada, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο δυσάρεστα είναι στο δρόμο...
-
Έχω μπει το 2000 συνοδηγός σε ένα Lada samara από την Ελαϊς μέχρι σχεδόν το Σούνιο ...άσπρος βγήκα από μέσα
-
Τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει σε αυτή την κατηγορία είναι το Vitara 1ης γενιάς (ταξίδι Αθήνα/Βόλος και επιστροφή) και το Samurai (στο νησί).
Το NIVA που το είχα οδηγήσει εκείνη την περίοδο (1998-2000) ήταν παρόμοια κατάσταση παρόλο που ήταν αυτοκίνητο κυνηγιού, ταλαιπωρημένο.
Αυτό όμως δεν λέει κάτι. Στην ουσία το NIVA είναι αυτοκίνητο άλλων (προϊστορικών) εποχών και δεν έχει καμιά σχέση με τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
Εγώ δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα αν είχα για βασικό αυτοκίνητο το NIVA. Μέχρι πριν 6 μήνες ήμουν με χρέπι αυτοκίνητο 20 ετών, χωρίς υδραυλικό τιμόνι, χωρίς κλιματιστικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι γνωστό ότι δεν γουστάρω τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Σε μία άλλη χώρα ναι, στην Ελλάδα όχι.
-
Η διαμάχη ποιο είναι SUV ποιο Crossover που υπάρχει εδώ, είναι φιλοσοφικής φύσεως, αφορά στα λεγόμενα Semantics κι άκρη δεν θα βγει.
Η τετρακίνηση πάντως δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατά λέξη ορισμό SUV, αν και θα μπορούσε να αποτελέσει όριο κατάταξης. Που και πάλι... αυτόματη ή κατ' επιλογή; με πόσα διαφορικά; ένας συμπλεκτης Haldex που υπήρχε στα Quattro τα εντάσσει στο Sport Utility ή η επέμβαση στο ESP όταν γίνεται γι αυτό το σκοπό;
Παλιά υπήρχαν σαφείς και ξεκάθαρες κατηγορίες και κάθε εταιρεία έβγαζε από ένα μοντέλο για την κάθε κατηγορία. Τώρα βλέπουμε να καταργείται σιγά σιγά η έννοια κατηγορία, κι ας επιμένουμε εμείς σε αυτά που ξέραμε. Και καλά κάνει και καταργείται κατά τη γνώμη μου κι αναμειγνύονται τα χαρακτηριστικά, να βρίσκει ο καθένας αυτό που τον βολεύει.
Ένα παράδειγμα αυτοκινήτου που πάντα μου άρεσε, και δεν είναι καν κροσοβερ (ή είναι?) ήταν η 'βάγκον' έκδοση του Clio. Τα βλέπω και τα ζηλεύω λίγο, κι ας μην είναι κάτι 'σπουδαίο', τα βρίσκω κομψά και πολύ βολικά για την ελληνική καθημερινότητα. Και νομίζω σε αυτό το πνεύμα είναι και το Aircross μου, κι ας κατατάσσεται σε όποια κατηγορία θέλετε...
-
Εγω θα πω απλά ότι την Τετρακίνηση την χρειάζονται και την θέλουν ελάχστοι και για αυτό τον λόγο είναι και ελάχιστα τα οχήματα που την προσφέρουν.
Η τετρακίνηση πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα εκτος δρόμου εχει και μειονεκτήματα συνήθως (αυξηση τιμής αυτοκινήτου, μειωμένος χώρος αποσκευών, υψηλότερη κατανάλωση) οπότε για κάποιον που δεν παίρνει τα βουνά και δεν πάει ποτε εκτος δρόμου εκτός ότι είναι αχρηστη τον περιορίζει και χωρις λόγο. Πεζοδρόμια ανεβαίνεις και με μπροστά κίνηση και αποσταση απο το έδαφος και το ίδιο συμβαίνει και με βατούς χωματόδρομους να πας σε κάποια παραλία το καλοκαίρι.
Ευτυχώς υπάρχει γκάμα που τους καλύπτει όλους και πες τε τα όπως γουσταρετε.
-
καλα σιρε, ειπαμε ο καθεις οτι γουσταρει παιρνει. η τετρα ομως ειναι χρησιμη παντου. και ο μοναδικος λογος που δεν μπαινει ειναι τα αυξημενα γιουρα. που ομως ο αλλος τα χωνει για οθονοπαπαριες και οχι για ουσια. και πες με το χερι στο λεβιε, παει η καρδια, εφυγε, την πηρε το ες τι, δεν θα ηθελες να εχεις και εσυ τετρα στο πουμα αμα εβγαινε εργοστασικα? ε? αλλα επεσες θυμα της 'πουλαω στη μαζα' σέιλς πόλισι, εισαι ο μονος κατα λαθος ταργκετ των πωληταραδων του χενρι, το δικο σου το βγαλανε σε στυλ 'να εχουν οι αλλοι με τα χιλιαρια να λενε', οποτε θα σου βαζανε κανονικα και τετρα αν εμπαινε στο πλατφορμ.
-
Και με τα γδαρσίματα από τα κλαδιά τι γίνεται ?
Πήγα για δουλειά σε χώρο με άσφαλτο μέσα αλλά εγκαταλειμένο με τα δέντρα να έχουν κατέβει σχεδόν μέχρι το 1,5 μέτρο από την άσφαλτο και μου άφησαν σημαδάκια στην οροφή . Και άντε σχετικά εύκολα έρχονται , στα πλάγια που θα φαίνονται κιόλας , γιατί στην οροφή μόνο εγώ τα βλέπω...
-
Και με τα γδαρσίματα από τα κλαδιά τι γίνεται ?
Τίποτα, απλά δεν ασχολείσαι με τέτοια πεζά πράγματα όταν πάς εκτός δρόμου. Εδώ εγώ δεν ασχολούμαι και εντός δρόμου, στάνταρ φίνονται τέτοια.
-
Αν πηγαίνεις off road δεν ασχολείσαι με τέτοιες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει κανονικό αυτοκίνητο off road αψεγάδιαστο. Κάτι πάει λάθος αν όχι...τι κλαδάκια;!. κλαδιά κανονικά έχουμε πάρει, κάτι θα έχει στραβωσει τη λαμαρίνα, βαθουλώματα από πέτρες, και τα πάντα όλα.
Για τα 4Χ4 έχουμε αυξηση τιμής αυτοκινήτου, μειωμένος χώρος αποσκευών, υψηλότερη κατανάλωση, πολυπλοκότερο μηχανικό/ηλεκτρικό σύστημα, αυξημένα κόστη και πιθανές βλάβες. Δεν μπορεί να είναι default μία τέτοια κατασκευή, εγώ δεν πάω καθόλου πλέον σε βουνά, αν αργότερα αλλάξει ο τρόπος ζωής μου, θα κοιτάξω για κανένα κατσικάκι για 2ο, είμαι υπέρ της εξειδίκευσης.
-
καλα σιρε, ειπαμε ο καθεις οτι γουσταρει παιρνει. η τετρα ομως ειναι χρησιμη παντου. και ο μοναδικος λογος που δεν μπαινει ειναι τα αυξημενα γιουρα. που ομως ο αλλος τα χωνει για οθονοπαπαριες και οχι για ουσια. και πες με το χερι στο λεβιε, παει η καρδια, εφυγε, την πηρε το ες τι, δεν θα ηθελες να εχεις και εσυ τετρα στο πουμα αμα εβγαινε εργοστασικα? ε? αλλα επεσες θυμα της 'πουλαω στη μαζα' σέιλς πόλισι, εισαι ο μονος κατα λαθος ταργκετ των πωληταραδων του χενρι, το δικο σου το βγαλανε σε στυλ 'να εχουν οι αλλοι με τα χιλιαρια να λενε', οποτε θα σου βαζανε κανονικα και τετρα αν εμπαινε στο πλατφορμ.
Με το χέρι στο λεβιέ αν ήταν να μου φάει χώρο στο χώρο αποσκευών δεν την ήθελα. Αν ήταν να μην φάει χώρο και να είχα τετρακίνηση με την ίδια τιμή που το αγόρασα γιατί όχι, εννοείτε θα την ήθελα και ας μην τη χρησιμοποιούσα. Κατανάλωση σε μένα ούτως ή άλλως μεγάλη διαφορά δεν θα έκανε, ετσι και αλιώς ρουφάει. Πάντως χρήσιμη ρε Γατόνι δεν είναι μέσα στην πόλη, δεν μπορω να σκεφτώ μια χρησιμότητα της. (Στο κονα πχ η τετρακίνηση που υπάρχει σαν επιλογή μειώνει τον χώρο στο χώρο αποσκευών, είναι ακριβότερο και έχει και λιγο χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το δικήνητο, αν ήταν αντιστοιχα έτσι και στο puma όχι δεν θα το έπαιρνα τετρακούνιτο)
Πάντως όταν γράφω δεν έχω εμενα πάντα στο κεφάλι μου γάτε, προσπαθώ να έχω στο μυαλό μου κάποια αγοραστική μερίδα. Εγώ παραείμαι περίεργος κατεληξα στο puma καθότι συνδίαζε καύλα, ομορφιά και πρακτικότητα μπορει να ήμουν όπως λες λάθος target του Henri δεν ξέρω. Εννοείται ότι αν μπορούσα θα είχα και γω ένα 2ο και 3ο αμάξι και το ένα θα ήταν σίγουρα εκτος δρόμου. Το Βιτ πάλι είναι απλά τεράστια ευκαιρία σε αυτη την τιμή που το δίνουν. Δεν θα ύπάρχει για πολύ το αποκλείω. Οσοι πρόλαβαν προλαβαν. Εγω δεν μιλάω για το Βιτ όμως που είναι εξαιρεση σε τιμή. Μιλάω γενικά.
-
Με δεδομένο ότι κάποιος έχει σχεδόν καταλήξει σε vitara gl+ και έχει βάλει ταβάνι τα 22k ποια έκδοση θα προτιμούσατε σε αυτά τα λεφτά; auto 2wd ή manual 4wd?
-
Αυτοί οι οποίοι θέλουμε ακόμα τη τετρακίνηση είμαστε μειοψηφία είναι γεγονός , αλλά το σπαστικό στην υπόθεση είναι ότι η πλειοψηφία από τους κατασκευαστές προσφέρει πλέον την τετρακίνηση , αν την προσφέρει, μόνο σε ακριβά εξοπλιστικές εκδόσεις ως στοιχείο πολυτελείας και δε φτάνει αυτό , αλλά σου τη δίνουν και πακέτο με τα διπλοσύμπλεκτα.
Οι αρκετά προηγούμενες γενιές suv (Rav , HRV , tuscon και όλα τα παρεμφερή) , έρχονταν με στάνταρ την τετρακίνηση , τους πείσαμε επειδή ζητούσαμε δικίνητα ;, μας έπεισαν ; δεν ξέρω και φτάσαμε στο σήμερα.
Δεν κρίνω κανένα για την επιλογή του για δικίνητο suv και το πως θα ξοδέψει τα χρήματά του , αλλά να καταλάβω τα πάντα , αύξηση βάρους (εντάξει αναλόγως το σύστημα δεν είναι και τεράστια), μείωση χώρου αποσκευών ( αυτό το ακούω σαν το επιχείρημα όταν μας επέβαλλαν τον ημιάκαμπτο , έχει λέει πιο τετράγωνο χώρο αποσκευών, κάτσε και σχεδίασε το έτσι ώστε να μην έχει μείωση ....) , άντε και τις επιδόσεις , αλλά τι αύξηση βλαβών και πολυπλοκότητα να έχουν συστήματα που χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια και πιθανόν να προσφέρονται ως έξτρα στο ίδιο μοντέλο; Πόσο συχνά ακούς για προβλήματα στη τετρακίνηση ( εξαιρείται το xdrive των πρώτων x3). Μια απλή συντήρηση όπως το εμπρός διαφορικό θέλουν μετά από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα;
Πάντως το puma st είναι από τα λίγα που δε μπορώ να φανταστώ με τετρακίνηση , πιθανότατα για να έχει την ομοιογένεια και τα σωστά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα μάλλον θα έπρεπε να δανειστεί πολύ ακριβό σύστημα και τότε θα το λέγαμε puma rs.
-
Αυτοί οι οποίοι θέλουμε ακόμα τη τετρακίνηση είμαστε μειοψηφία είναι γεγονός , αλλά το σπαστικό στην υπόθεση είναι ότι η πλειοψηφία από τους κατασκευαστές προσφέρει πλέον την τετρακίνηση , αν την προσφέρει, μόνο σε ακριβά εξοπλιστικές εκδόσεις ως στοιχείο πολυτελείας και δε φτάνει αυτό , αλλά σου τη δίνουν και πακέτο με τα διπλοσύμπλεκτα.
Οι αρκετά προηγούμενες γενιές suv (Rav , HRV , tuscon και όλα τα παρεμφερή) , έρχονταν με στάνταρ την τετρακίνηση , τους πείσαμε επειδή ζητούσαμε δικίνητα ;, μας έπεισαν ; δεν ξέρω και φτάσαμε στο σήμερα.
Δεν κρίνω κανένα για την επιλογή του για δικίνητο suv και το πως θα ξοδέψει τα χρήματά του , αλλά να καταλάβω τα πάντα , αύξηση βάρους (εντάξει αναλόγως το σύστημα δεν είναι και τεράστια), μείωση χώρου αποσκευών ( αυτό το ακούω σαν το επιχείρημα όταν μας επέβαλλαν τον ημιάκαμπτο , έχει λέει πιο τετράγωνο χώρο αποσκευών, κάτσε και σχεδίασε το έτσι ώστε να μην έχει μείωση ....) , άντε και τις επιδόσεις , αλλά τι αύξηση βλαβών και πολυπλοκότητα να έχουν συστήματα που χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια και πιθανόν να προσφέρονται ως έξτρα στο ίδιο μοντέλο; Πόσο συχνά ακούς για προβλήματα στη τετρακίνηση ( εξαιρείται το xdrive των πρώτων x3). Μια απλή συντήρηση όπως το εμπρός διαφορικό θέλουν μετά από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα;
Πάντως το puma st είναι από τα λίγα που δε μπορώ να φανταστώ με τετρακίνηση , πιθανότατα για να έχει την ομοιογένεια και τα σωστά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα μάλλον θα έπρεπε να δανειστεί πολύ ακριβό σύστημα και τότε θα το λέγαμε puma rs.
Φίλε μου η τετρακίνηση είναι φοβερή και γω θα την ήθελα αλλα να την χρησιμοποιώ, όχι να την έχω χωρις να πάω ποτε πουθενα που να την χρειαστώ. Αφου κατέληξα οτι δεν την χρειάζομαι και είναι αχρηστη σε μενα προτιμώ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, μικρότερη τιμή, καλύτερες επιδόσεις αυτο λέω. Δεν κατακρίνω αυτούς που την θέλουν και την χρειάζονται μην με παρεξηγείς
Πάνε τα RS μας άφησαν λόγω ρύπων. Ασε που ενα Puma RS με τετρακίνηση και 300 αλογα θα έπαυε να είναι πρακτικό και θα κόστιζε κάνα 60ρι. Ας εβγαζαν το Focus μονο αλλά δυστηχώς το έφαγαν οι ρύποι
-
Δεν κατακρίνω αυτούς που την θέλουν και την χρειάζονται μην με παρεξηγείς
Άτιμε γραπτέ λόγε , καμία παρεξήγηση , τι να παρεξηγήσω άλλωστε....
-
Με δεδομένο ότι κάποιος έχει σχεδόν καταλήξει σε vitara gl+ και έχει βάλει ταβάνι τα 22k ποια έκδοση θα προτιμούσατε σε αυτά τα λεφτά; auto 2wd ή manual 4wd?
αν έχεις καταλήξει σε Βιτ μονοδρομος το 4wd από μένα. Το συγκεκριμένο φτιάχθηκε για αυτο το πράγμα
-
Δύσκολη απόφαση και έχει να κάνει καθαρά με το που κινείσαι, την χρήση και τις προτιμήσεις. Για εμένα π.χ. το αυτόματο κιβώτιο είναι μη διαπραγματεύσιμο, δεν θα αγόραζα με τίποτα αυτοκίνητο με χειροκίνητο. Οπότε θα προτιμούσα το 2κίνητο με αυτόματο. Το θέμα είναι εσένα τι σου αρέσει? Τι προτιμάς?
Επίσης, εαν κινείσαι κυρίως στην πόλη το αυτόματο έχει πλεονέκτημα ενώ η 4κίνηση κανένα (αντίθετα έχει ίσως μειονέκτημα). Από την άλλη εαν κάνεις εκδρομές, εξορμήσεις και λίγο εκτός δρόμου, τότε χρειάζεσαι την 4κίνηση περισσότερο από το αυτόματο. Με αυτά που βλέπω από κατόχους Βιτάρα, το 80-90% δεν αξιοποιεί την 4κίνηση.
Με όλα τα παραπάνω, ειδικά για το Βιτάρα παρόλο το 'ταβάνι' θα έκανα την υπέρβαση να το πάρω 4κίνητο και αυτόματο, δεν είναι τραγικά μεγάλη η διαφορά και αξίζει.
-
#tetra
-
Μ'ένα σμπάρο , δυό τρυγόνια! Manual και 4x4. (για μένα). Παρατηρώ όμως για πολλούς όχι.
Δεν είναι καθόλου κακό. Πριν καιρό με παραξένευε ότι η πλειονότητα προτιμούσε το αντίθετο από εμένα. Το συνήθισα κι αυτό. Αυτό που με ενοχλεί πια είναι όταν εξαφανίσουν την δική μου επιλογή γιατί δεν είμαστε πολλοί, (όπως σε διάφορα ), με την προσέγγιση του 'μέσου αγοραστή'.
-
Ως κάτοχος χειροκινητου 4κινητου Suzuki SX4 πριν, κι αυτόματου δικινητου Aircross τώρα, με τίποτα δεν θα ξαναγυριζα πίσω. Μόνη ουσιαστική περίπτωση να προτιμούσα 4x4 θα ήταν συστηματική χρήση σε χιόνι/πάγο, να κάνω συστηματικά χειμερινά σπορ ή να ζω κάπου που κλείνει ο δρόμος κάθε χρόνο, ή να πηγαίνω σε λάσπη κι άμμο συστηματικά, π.χ. κυνήγι. Στο στεγνό, το αυτόματο κιβώτιο του Vitara (ίδιο με το δικό μου) δουλεύει 'σαν να χει αργά' και νομίζω είναι σημαντικότερο ακόμη και στον χωματόδρομο, ενώ θα είναι 'όλα τα λεφτά' στο 90% χρήσης του αυτοκινήτου στην άσφαλτο. Για ουσιαστικό offloading το Vitara που δεν έχει ούτε ρεζέρβα και δεν είναι πολύ ψηλό, θέλει να πέσει κι άλλο χρήμα να γίνουν επεμβάσεις... ΑΛΛΑ, είναι τόσο χαμηλά πλέον η τιμή που είναι κρίμα να μην το πάρεις ΚΑΙ αυτόματο και 4x4 αν έχεις καταλήξει στο Βιτάρα, πολύ κρίμα, να κάνουμε έναν έρανο ρε παιδιά... βρες το 1μιση χιλιάρικο, θα ναι επένδυση, θα το πουλήσεις ακριβότερα απ ότι το αγοράζεις.
SUV/Crossovers Forum