-
@Sabas_Thess To Kuga το έχω μελετήσει λιγότερο από όλα τα νέα C Suv. Ο λόγος είναι ότι δεν κοιτάω τέτοιου είδους αμάξια με μηχανικά κιβώτια. Τέλος η κουτάλα από εδώ και πέρα, είναι deal breaker για εμένα χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.
Θα συμφωνήσω ότι τα PSA όπως το 3008 κτλ τικάρουν καλύτερα από όλα προς το παρόν τα δικά μου κουτάκια προτιμήσεων... Κοίταγα τις τιμές του 3008 και μου φαινόταν πανάκριβο αλλά θα το έλεγα πλέον απλά λίγο τσιμπημένο, για αυτά που προσφέρει. Εξαιρετικό και το Grandland, πιο vfm και μου αρέσει αν και με μεσαίο εξοπλισμό και αυτόματο μπαίνει σε άλλα χωράφια τιμολογιακά με καλύτερες επιλογές από PSA..
Εγώ περιμένω ξανά ένα Duster αυτόματο μπάς και το ξαναβγάλει.. Φήμες λένε ότι τα παλικάρια κλαίνε κάθε φορά που το αντικρίζουν να κοσμεί τους δρόμους μας.. Είναι η ουσία που πρεσβεύει και το κάνει συμπαθέστατο στα μάτια μου μαζί με τον ιδιοκτήτη του..
-
Καλά αυτά που λέτε περί χώρων.. κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Δλδ συνήθως κερδίζεις σε καμπίνα- χάνεις σε πόρτ μπαγκάζ και ανάποδα όταν μιλάμε για ίδιας κατηγορίας οχήματα. Από εκεί και πέρα καλό είναι να πάρεις όλη την οικογένεια και να μπείτε σε όλα μέσα. Σίγουρα κάποιο θα σου αρέσει λίγο παραπάνω από κάποιο άλλο ή θα βρείς ένα στοιχείο που σου έκανε κλίκ. Η ότι κάτι που έδινες σημασία στα 'χαρτιά' τελικά δεν έχει τόσο ουσία στην πράξη.
Τροφή για σκέψη το ότι τα λίτρα του χώρου αποσκευών που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα. Παίζει ρόλο και αν έχει ρεζέρβα ή κιτ επισκευής, το σχήμα του χώρου κτλ. Γιαυτό προτείνω πραγματική δοκιμή από κοντά πάντα.
Τέλος αφήνω το παρακάτω πάλι για προβληματισμό και για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας... Είναι μια δήλωση του πρώην chief engineer της Peugeot Gilles Vidal που λέει ότι το 3008 το αγόρασαν άνθρωποι που δεν είχαν οικογένεια.. Το πήραν ζευγάρια χωρίς παιδιά ή ζευγάρια που τα παιδιά τους δε μένουν πλέον μαζί τους.
New 2023 Peugeot 3008: design and market
Recently-departed Peugeot chief designer Gilles Vidal told Auto Express that the company has learned about the buying habits of its current customers, providing enough of a business case to push the 3008 towards the more sporting end of the market, while offering an improved version of the 5008 for those in need of greater practicality.
Vidal said: “What we want to deliver to the market in the future is concepts that go all the way to what they stand for. If we talk about the 3008, it is not bought by families. It’s a couple who didn’t have kids yet or a couple who don’t have their kids anymore – either end of the spectrum, basically.”
-
Συμφωνώ ότι το Κούγκα υπερέχει των περισσότερων c suv και τελικά είναι νορμάλ τιμολογημενο για αυτό που παίρνεις. Το κακό για εμένα είναι ότι μεγάλωσε πολυ. 4.61 μ αμάξι είναι πολύ δεσμευτικό. Σίγουρα δεν κάνει για all around. Εκεί το όριο είναι το 4.40. Από εκεί και πέρα ζοριζει το πράγμα. Βασιλιάς εκεί είναι το καροκ. 4.39μ με 520 λτ χώρο αποσκευών! Μήκος όσο το μοσχοπουλημενο qq αλλά παίρνει μια μεγάλη βαλίτσα παραπάνω και έχει και το απαραίτητο φάρδος παντού.
-
Ε χαίρω πολύ και εγώ Karoq Ateca κοιτούσα κατά παράβαση των ηθικών μου κανόνων έναντι του VAG αλλά μετα τις τελευταίες εξυπνάδες τους αρχίζω να συμβιβάζομαι με την ιδέα του μεγέθους του Kuga.
Όχι τόσο για το πάρκιν γιατί τέτοιο έχω και στο σπίτι και στο εξοχικό και στη δουλειά. Για το ότι θα μου κοινοποιήσει το διαζύγιο στην εξώπορτα η γυναίκα μόλις δει πόσο είναι...
-
Επιμένω σε αυτά που είπα για τον απλούστατο λόγω ότι το Kuga είναι από 11-27cm μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας.
Το αυτοκίνητο είναι τεράστιο, όπως τεράστιο μου φαινόταν και το C5 Aircross και Grandland και Sportage που δεν τα προτίμησα, και το Kuga είναι ακόμη μεγαλύτερο. Και το παλιό το Kuga το είχα έτοιμο για αγορά αλλά δεν μας βόλευε το μέγεθος και αναθεωρησαμε προς τα B suv.
Εγώ θα το κοίταγα μόνο αν πήγαινα για D suv, για C suv κάποτε που τα κοίταγα είχα θέσει τα 4.5m ως όριο.
Προσωπική άποψη φυσικά όπως όλων μας. Γενικές αλήθειες δεν υπάρχουν σε αυτά τα θέματα, άλλος παίρνει Corsa για οικογενειακό ή Stonic..
-
Τελικά η Σκόντα ανέβασε τιμές; Στον διαμορφωτή βλέπω ότι εξακολουθεί να υπολογίζει το ττ με τον παλιό τρόπο.
Το Κούγκα τιτανιουμ ντίζελ εχει βλέπω σε τιμοκατάλογο από 1/8 30491 με λτπφ 20602 αυτό σύμφωνα με τα νέα ττ παίρνει έκπτωση 1640 ευρώ την πήρε; Δλδ πρέπει να βγαίνει 28850.
-
Κιλά ανά ίππο:
-
Karoq 1,5 T DSG 9.29
-
QQ 1,3 T 9.82
-
Kuga 1,5 T petrol 9.95
-
3008 allure 1,2 T 10.19
-
C5 aircross fell 1,2 T 10.75
-
-
Επειδή διαβάζω για διαστάσεις και χώρους θα ήθελα να παραθέσω μερικά νούμερα.
Nissan Qashqai 2020 4394 1806 1590
Citroen C5 Aircross 4500 1840 1689
Peugeot 3008 4447 1841 1624
Ford Kuga 2020 4614 1883 1661
Peugeot 5008 4641 1844 1646
Κατα την άποψη μου είναι άδικο να συγκρίνουμε το kuga με Qashqai ,C5,3008 γιατί απλά ανήκει σε άλλη κατηγορία.
-
Δεν ήξερα που να το γράψω οπότε το γράφω εδώ. Η Seat έκοψε εντελώς το 1,5Τ βενζίνη στο Ateca και η Skoda στο Karoq τον διαθέτει πλέον μόνο DSG...
Και dsg 7άρι, αυτό που έχει χαρίσει τόσα έσοδα και συγκινίσεις στις οδικές βοήθειες της χώρας.
Όποιος θέλει άλλωστε C Suv σε λογική τιμή θα πάρει QQ που αν και στα γεράματα ακόμα κάνει κηδείες εμπορικά ..(μαζί και στο ateca :P)
Το ρημάδι ακόμα και σήμερα βλέπεται και ακούγονται τα καλύτερα γι αυτό. Το έχει γνωστός κάποια χρόνια και μου λέει 'ούτε λάμπα!'. Αυτά ακούει ο κόσμος και φοβάται κάποια που έχουν την χειρότερη φήμη. Αν το έβγαζε και λίγο πιο μακρύ με χώρο αποσκευών ~520λτ, δεν θα υπήρχε άλλο.
Ξαναλεω οτι το απολυτο VFM στην κατηγορια των CSUV ειναι το Grandland X (βενζινη 1.2/130) και προσωπικα απορω γιατι δεν κυκλοφορουν περισσοτερα. Εαν αφησεις στην ακρη το καθαρα αισθητικο, αγοραζεις ενα rebranded 3008 με 21500 (με μεταλλικο, διοτι λευκο θα κατεβει ακομη περισσοτερο). Φυσικα και εχει αδυναμιες, αλλα CSUV, εκει γυρω στο sweet spot των 20κ δεν νομιζω να υπαρχει καποιο αλλο. Ενδεχομενως το Karoq με τον 1.0
Αυτά τα όπελ.... τόσα χρόνια και δεν έχουν καταφέρει να συγκινίσουν κανέναν ρε γμτ. Εγώ έχω και ένα κόρσα (D) και είναι απίστευτα βαρετό αυτοκίνητο. Τίμιο, απροβλημάτιστο, αλλά αδιάφορο όπως όλα της εταιρίας.
Και εξηγώ. Ο χώρος αποσκευών είναι το κλασσικό λανθασμένο επιχείρημα εναντίον του Kuga. Τα 3008/C5 aircross που φέρνεις ως παραδείγματα φίλε έχουν 580 & 520 λίτρα χώρου αποσκευών αντίστοιχα έναντι των 475 του Kuga. Δεν αναφέρεις όμως ότι πίσω έχουν αμφότερα χώρους από νορμάλ hatchback (το 3008 λίγο χειρότερους από το C5 aircross γι'αυτό και τα επιπλέον λίτρα στις αποσκευές) όταν στο Kuga με το συρόμενο κάθισμα τέρμα πίσω κάθεται σταυροπόδι επιβάτης 1,80+ πίσω από οδηγό 1,80+....
Αν πας το συρόμενο κάθισμα του Kuga στην ημίσια θέση ο χωρίς αποσκευών πάει γύρω στα 550l, δηλαδή ανάμεσα στις χωρητικότητες των PSA ενώ συνεχίζει να κάθεται πιο άνετα επιβάτης πίσω από ψηλό οδηγό!! Για να μην σχολιάσω τα ισομερή καθίσματα του C5 aircross που άμα δεν είσαι στο ιδανικό BMI του ύψους σου τραυματίζεις τα πλάγια των γλουτών σου από τα διαχωριστικά πλαστικά και τις υποδοχές από τις ζώνες....
Συμφωνώ ότι πρέπει να συνυπολογίζουμε τον χώρο των πίσω επιβατών. Το υπερχρήσιμο πίσω συρόμενο κάθισμα (που έχει το γιάρις της μάνας μου του 2006!!!) φέρνει λίγο σύγχιση επ αυτού, αλλά πρέπει να συνυπολογίζονται κάπως.
Επίσης θα συμφωνήσω για το C5. Το βλέπεις τεράστιο, μπαίνεις μέσα και λες wtf! Εξαφανίστηκε ο εσωτερικός χώρος;;;;
-
Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο για το Qashqai εχω ακουσει γνωμες η του υψους η του βαθους, ποτε μεση. Οταν εψαχνα για αμαξι, πηγαινε για το Qashqai σουμπιτος, διοτι μου το εκθείασαν 2 συνάδελφοι μου. Σε ενα απο τα διαλείμματα μας για τσιγαρο, μας ακουει ενα τριτος ο οποιος το ειχε και αυτος και ειχε το χειροτερη γνώμη. Όλα ίδια μοντέλα,άντε να είχαν διαφορά 5-6 μηνες. Το εκανα test drive σε 2 διαφορετικες αντιπροσωπειες, Σταυρο και Υγεια, στο ενα κουδουνιζε ολη η κονσολα, στο αλλο κιχ
@xenos συμφωνω απολυτως
-
Κασκαι αμάξι λαχείο !!
-
Ένεκα του κορονοιου που μας διώχνουν από τα γραφεία για να μην συνοστιζομαστε είναι και Αύγουστος τα μπάνια του λαού είναι και που ποην Θεσσαλονίκη σε μια ευθεία 500μ είναι 5-6 αντιπροσωπείες είδα σήμερα διαδοχικά ξανά καροκ , xceed cx30 και έκανα επιτέλους και βόλτα το καροκ!
Εντάξει το μέγεθός μου κακά τα ψέματα είναι το καροκ! Μπροστά άρχοντας και πίσω μου κάθομαι σαν άνθρωπος, φοβεροι χώροι. Οι αποσκευές δεν μου πολυγεμιζουν το μάτι για 520 αλλά τέλος πάντων.
Ως ποιότητα μέσα εντάξει το Μάζντα είναι αλλού , ήθελα να ξανατσεκαρω το xceed γιατί δεν το θυμόμουν καλά , εντάξει καλό το xceed σε ποιότητα αλλά τα χειριστήρια που έχει το Μάζντα κάνουν του κια να φαίνονται ψευτικα. Το Μάζντα είναι τέρμα πριμιουμ το εσωτερικό του.
Πίσω βέβαια οι χώροι είναι για κλάματα σε φάρδος κυρίως , αντίθετα ο καναπές είναι ψηλά τοποθετημένος και αυτό είναι καλό μπαίνεις βγαίνεις εύκολα όπως και μπροστά και βοηθά η όρθια στάση τους πίσω σε μακρινά ταξίδια (αυτό ισχύει φυσικά και στο καροκ σε υπερθετικός βαθμό.
Αντίθετα στο κια είναι κουπέ η φάση πίσω βυθιζεσαι και λυγίζεις πολύ τα πόδια και κουράζεσαι σε μακρύ ταξίδι.
Έπαιξα αλλαγές ταχυτήτων στο καροκ και στο σκάλα που ήταν στατικά χειροκίνητα. Παιδιά απίστευτη φασαρία ακουγόταν από κάτω λες και θα πάρεις το σασμάν στο χέρι! Και στα δύο.
Έκανα το ίδιο τεστ στο κια. Καμία σχέση βούτυρο! Το Μάζντα ήταν αυτόματο αλλά είμαι σίγουρος ότι και εκείνο θα ήταν δύο φορές αθόρυβο. Τη φασαρία που είχαν με μηδενική χρήση τα Σκόντα; Απογοήτευση....
Οδηγικά είχαν το 1.5 χειροκίνητο. Εντάξει πολύ σβέλτο παντού μόλις άφηνες το γκάζι ή πατούσες ελαφρά το γκάζι κατευθείαν απανεργοποιηση των δύο κυλίνδρων.
Αλλά χωρίς να το πιέσω ιδιαίτερα όπως πάω στην δουλειά άντε ένα κλικ πιο νευρικά έγραψα στρογγυλό 10 Άρι.....ντίζελ και πάλι ντίζελ....
Έχει ωραία ψηλή θέση οδήγησης αλλά στην Μουδανιών το χοροπηδητο του αμαξιού πήγαινε και ερχόταν θα έλεγα στο όριο του ενοχλητικου.
Κιβώτιο πέρα από τον στατικό θόρυβο καλό μου φάνηκε.
Η Σκόντα πέρα από κάτι ψιλοαυξησεις στον επιμέρους εξοπλισμό εφαρμόζει κανόνικα τα νέα ττ δεν κλεβει για την ώρα.
-
Η Σκόντα πέρα από κάτι ψιλοαυξησεις στον επιμέρους εξοπλισμό εφαρμόζει κανόνικα τα νέα ττ δεν κλεβει για την ώρα.
Οχι ακριβως
https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/nea-teli-taxinomisis?page=10
τελευταιο ποστ
-
Το τελευταίο ποστ από το λινκ σου μιλά για την Φορντ. Εγώ μιλάω για την Σκόντα. Στην τιμή που μου έδωσαν ήταν με το μειωμένα τέλη. Δεν καταλαβαίνω που αναφερεσαι
-
Τελευταιο ποστ της σελιδας 11 . Αυτο που γραφει ο Lakisof , το εχω κανει quote και του απανταω
-
Ναι δεν κλέβει καθόλου η Skoda γι'αυτό έκοψε το M/T στον 1,5 και σε άφησε με μόνη επιλογή το DSG για να πιάνεις το 30αρι πριν προλάβεις να προσθέσεις μεταλλικό χρώμα στον διαμορφωτή ...
-
Άλλο αυτό εγώ μιλάω για τα ττ
-
Τα ΤΤ δεν μπορει να τα υπολογισει αλλιως, πως να κλεψει εκει? 'Εκλεψε' στο οτι ανεβασε τις ΛΤΠΦ. Αρα η μειωση των ΤΤ πηγε περιπατο . Και σε πολλες περιπτωσεις πλεον ειναι πιο ακριβα απο οτι ηταν με το παλιο συστημα, απο οτι λενε άλλοι συμφορουμιτες
-
Τα ΤΤ δεν μπορει να τα υπολογισει αλλιως, πως να κλεψει εκει? 'Εκλεψε' στο οτι ανεβασε τις ΛΤΠΦ. Αρα η μειωση των ΤΤ πηγε περιπατο . Και σε πολλες περιπτωσεις πλεον ειναι πιο ακριβα απο οτι ηταν με το παλιο συστημα, απο οτι λενε άλλοι συμφορουμιτες
Σου έγραψα ότι σε 3500 έξτρα εξοπλισμό αύξησαν 150 ευρώ. Δεν είναι καμιά σοβαρή αύξηση. Και στην κυρίως τιμή καμιά αλλαγή.
Τώρα το αν θα κινηθούν σε λογική σούπερ μάρκετ κάθε βδομάδα θα τσιμπάμε 20-30 ευρώ τις τιμές ώστε σε 2-3 μήνες να τις ξαναφέρουμε εκεί που ήταν θα δούμε. Πολύ πιθανό.
-
Το εγραψες σε αλλο νημα. Και σε ρωτησα εκει, γιατι δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις
SUV/Crossovers Forum