-
Έβλεπα λίγο τις πωλήσεις του Q1 2020 στα small crossovers , μου έκαναν τρομερή εντύπωση 2 πράγματα (1 και 3 Τ - Roc Τ- Cross με το Capture στη μέση).
10 Ford Puma 18.7130
11 Ford Ecosport 18.272
και
21 Suzuki Vitara 9.441
22 Citroën C4 Cactus 8.261
Το Puma μπορεί να μην πρόλαβε να κάνει πωλήσεις γιατί άργησε να κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη μάλλον, αλλά παρόμοια επίδοση με το Ecosport δεν την περίμενα, νόμιζα ότι ήταν - σχεδόν - εμπορικά νεκρό αυτό το όχημα.
Επίσης το Vitara κοντά με το Cactus, που είναι εμπορικά νεκρό.
https://carsalesbase.com/european-sales-2020-q1-small-crossovers/
-
Να βάλω εδώ για να θυμάμαι τις οδηγικές εντυπωσεις από τα suv/ crossover που έχω οδηγήσει τον τελευταίο χρόνο.
Focus>xceed>cx30>puma>Sportage>Tucson>c5>scala>3008>Tiguan. Είχα και την Χ1 αλλά παει καιρός και δεν θυμάμαι εντυπώσεις.
-
Ενδιαφέρον κείμενο Γρηγόρη.
Μια διόρθωση, το Puma Titanium (που πλέον δεν εισάγεται) έχει στάνταρ Full LED φώτα και όχι αλογόνου όπως γράφεις. Ήταν κομμάτι του έξτρα εξοπλισμού μαζί με το ψηφιακό πίνακα οργάνων, όμως όλα τα Puma που ήρθαν Ελλάδα έχουν το εν λόγω πακέτο.
-
Διαδρομή Θεσσαλονίκη Βοιωτία μέσω Μπράλου εθνική από 130 ως 150 και στην ανάβαση από 90 ως 120 , 3 άτομα με φουλ αποσκευές και εννοείται κλίμα 5.3 μέση κατανάλωση scross diesel.
-
Ενδιαφέρον κείμενο Γρηγόρη.
Μια διόρθωση, το Puma Titanium (που πλέον δεν εισάγεται) έχει στάνταρ Full LED φώτα και όχι αλογόνου όπως γράφεις. Ήταν κομμάτι του έξτρα εξοπλισμού μαζί με το ψηφιακό πίνακα οργάνων, όμως όλα τα Puma που ήρθαν Ελλάδα έχουν το εν λόγω πακέτο.
Παροτι μου το ανεφερε και ο πωλητης, οτι 'οι βασικες εκδοσεις εχουν Led στην μεσαια σκαλα, αλλα οχι στην μεγαλη' δεν ειχε κανενα γραπτο κειμενο, καμμια γραπτη επισημανση, εστω κατι που να μπορει να το πιστοποιησει.
Ειδα στην πραξη τους δυο διαφορετικους προβολεις, δηλαδη και αυτους που εχουν περιφερειακα σχηματισμενα τα Led ημερας, αλλα και αυτους που εχουν ενα σχηματισμο τυπου 'S' στα Led ημερας.
Τα πρωτα που ειναι στανταρ σε titanium / st line, δεν με επεισαν ως προς την ισχυ αλλα και την αποχρωση του λευκου, οτι ειναι Led, αλλα αλογονου, παροτι υπαρχει προτζεκτορας στο φωτιστικο συνολο.
Τα τελευταια -με σχηματισμο 'S' των led ημερας- ειναι φυσικα full led και διατιθενται στανταρ στις εκδοσεις ST-Line X, ή μπορουν να μπουν ως εξτρα εργοστασιακος εξοπλισμος με κοστος 905 ευρω.
Ακομα και εαν υποθεσουμε οτι η επισημη Ελληνικη ιστοσελιδα της Ford εχει κανει λαθος, ως προς το περιεχομενο/φωτο, το Αγγλικο site παντως, δειχνει ξεκαθαρα την σχεδιαση προβολεων στο Τitanium / ST-Line με προτζεκτορα, αναφεροντας τα Led ΜΟΝΟ ως φωτα ημερας (DRL) και οχι ως μεσαια ή και υψηλη σκαλα Led...
-
Για όποιον ενδιαφέρεται να δεί, παραθέτω το link άρθρου μου σε συγκριτικό τέστ μεταξύ των:
Ford Puma 125 Titanium vs Nissan Juke 117 N-Connecta vs Peugeot 2008 1.2 100 Active...
Edit [Admin] Μπορείτε αν θέλετε να παραθέσετε το κείμενο εδώ, αντί να παραπέμπετε σε άλλες σελίδες.
(To κείμενο προέρχεται από blog, oπερ και παραθέτω το link του, εκ παραδρομής έβαλα το Link μέσω fb πριν...
Αν υπάρχει για τον οποιοδήποτε λόγο, πρόβλημα με τους κανονισμούς του forum, το αφαιρώ και αυτό...Απλώς απ΄όσο θυμάμαι δεν είναι μεμπτό να παρατίθενται Link με πηγές κτλ, σε αντίθεση ενδεχομένως από το να γίνεται copy-paste ένα τεράστιο κείμενο από μια πηγή σε forum...) -
Παιδιά χίλια συγνώμη για το offtopic , πριν λίγο καιρο εδώ Φάνη εσύ και ο Dublin κάνατε μια γρήγορη συζήτηση για παιδικά καθισματακια , θυμάμαι πρότεινες τα Cybex και είχες βάλει ένα πολύ ωραίο λινκ με ένα πίνακα απο τεστ που τα έβγαζε πολύ ψηλά μαζί με μια άλλη μάρκα οικονομική που δεν την θυμάμαι, και πάνω από τα britax στα οποία έλεγα να καταλήξω . Νόμιζα πως το είχα αποθηκεύσει αλλά δεν το βρίσκω. Έχω δύο δίδυμα αγοράκια που έκλεισαν χρόνο πριν λίγες μέρες και πρέπει να προχωρήσω άμεσα σε αγορά . Ο...ένας πέρασε τα 13 κιλά! ριχνει 2.5 στον δεύτερο και μερικούς πόντους και το αυγό δεν είναι ασφαλές. Φοβάμαι λίγο που τα Cybex δεν έχουν ζώνη αλλά αυτό το μαξιλαράκι που μήπως το βγάζουν γιατί είναι ζιζάνια! Μπορείς να ξανά ποσταρεις το λινκ για να αρχίζω να ψάχνω από τον πίνακα που περιείχε;
Ευχαριστώ και συγνώμη πάλι!
-
Μήπως αυτό:
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kindersitztest/
Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις πρώτα και για να δεις αν χωράει, αλλά και γιατί σε ορισμένα παιδιά δεν αρέσει η φάση με το μαξιλαράκι.
-
Cybex και GB (τα έχουν τα Λητώ, και αλλού φυσικά) είναι ολόιδια, έχουν κάνει συμφωνία μεταξύ τους.
Shirona και Vaya νομίζω είναι τα αντίστοιχα μοντέλα.
Δεν έχουν μαξιλαράκια αυτά.
-
Παροτι μου το ανεφερε και ο πωλητης, οτι 'οι βασικες εκδοσεις εχουν Led στην μεσαια σκαλα, αλλα οχι στην μεγαλη' δεν ειχε κανενα γραπτο κειμενο, καμμια γραπτη επισημανση, εστω κατι που να μπορει να το πιστοποιησει.
Για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο, γιατί κάθε πωλητής λέει τα δικά του!
Το Titanium κανονικά έχει αλογόνου, αλλά στην Ελλάδα όσα ήρθαν (γιατί πλέον σταμάτησε) ήταν με το Technology Pack #1, δηλαδή με τα Full LED και τον ψηφιακό πίνακα, τα οποία κοστίζουν €868 αλλά τα χρέωναν €434 (50% έκπτωση) ώς λανσάρισμα.
Το ST Line έχει απλά LED μόνο στην μεσαία σκάλα.
Το ST Line X έχει τα Full LED που έχει και το Tech Pack του Titanium
Τα παραπάνω τα γράφει η επιστολή που έχουν λάβει όλοι οι έμποροι, υπάρχουν φυσικά γραπτά και όποιος πωλητής ξέρει την δουλειά του τα δείχνει σε όποιον ζητήσει πληροφορίες, άλλα εαν οι πλειοψηφία των πωλητών δεν έχουν ιδέα ή μας θεωρούν χάπατα.
Φοβάμαι λίγο που τα Cybex δεν έχουν ζώνη αλλά αυτό το μαξιλαράκι που μήπως το βγάζουν γιατί είναι ζιζάνια! Μπορείς να ξανά ποσταρεις το λινκ για να αρχίζω να ψάχνω από τον πίνακα που περιείχε;
Ευχαριστώ και συγνώμη πάλι!
Θα ψάξω να το βρώ και θα το ανεβάσω. Πάντως μην φοβάσαι το μαξιλαράκι, γιατί εκτός από την ανώτερη προστασία που προσφέρει, δεν μπορεί να βγει αφού ασφαλίζει με την ζώνη.
-
Για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο, γιατί κάθε πωλητής λέει τα δικά του!
Το Titanium κανονικά έχει αλογόνου, αλλά στην Ελλάδα όσα ήρθαν (γιατί πλέον σταμάτησε) ήταν με το Technology Pack #1, δηλαδή με τα Full LED και τον ψηφιακό πίνακα, τα οποία κοστίζουν €868 αλλά τα χρέωναν €434 (50% έκπτωση) ώς λανσάρισμα.
Το ST Line έχει απλά LED μόνο στην μεσαία σκάλα.
Το ST Line X έχει τα Full LED που έχει και το Tech Pack του Titanium
Τα παραπάνω τα γράφει η επιστολή που έχουν λάβει όλοι οι έμποροι, υπάρχουν φυσικά γραπτά και όποιος πωλητής ξέρει την δουλειά του τα δείχνει σε όποιον ζητήσει πληροφορίες, άλλα εαν οι πλειοψηφία των πωλητών δεν έχουν ιδέα ή μας θεωρούν χάπατα.
Συμφωνω οτι ειναι και σε τι πωλητη θα πεσεις...Εχω ομως και τις εξης αποριες και επειδη φαινεται οτι εχεις ασχοληθει με το θεμα, θελω και εγω να μαθω τι πραγματικα ισχυει...
Το technology pack οπως πολυ σωστα λες, υπαρχει και σαν εξτρα πακετο σε διαμορφωση στην επισημη ιστοσελιδα.
Συμφωνα και με τις επισημες φωτο της Ford, οταν φερει αυτο τον κωδικο, οι προβολεις μπροστα ειναι αυτοι:
...oι συγκεκριμενοι ειναι οι στανταρ στην εκδοση ST-LineX την οποια και εχω δει απο κοντα με αναμμενα φωτα, ειναι φυσικα full Led...
Σε οτι αφορα τωρα το test drive. Πραγματι ειχε ψηφιακο πινακα οργανων, οπως φαινεται αλλωστε και στην φωτο εσωτερικου που εβγαλα. Ομως -παροτι δεν εβγαλα μπροστινη φωτο- επειδη δοκιμασαμε τα φωτα θυμαμαι ξεκαθαρα οτι η σχεδιαση των led ημερας ηταν διαφορετικη απο των προβολεων Full led και συγκεκριμένα ειχε σαν και αυτους:
Oι συγκεκριμενοι εχουν μεν προτζεκτορα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ειναι Led στην μεσαια/μεγαλη σκαλα, εχουν απλως led ημερας (DRL Led)
...κατι το οποιο πιστοποιει και η επισημη σελιδα της ford:
-
Vagkirk,
Μετά από καλή έρευνα αγοράς που είχα κάνει προ 6 ετών περίπου είχα καταλήξει και εγώ να αγοράσω για τη μικρή μου τότε κόρη το cybex pallas 2fix.
Το κάθισμα είχε εξαιρετικές κρητικές ασφαλείας από τους ξένους οίκους πιστοποίησης καθώς και από crash tests.
Δυστυχώς τώρα δεν έχω τα links για να σου τα στείλω.
Ειναι πολύ άνετο κάθισμα και το παιδί κάθεται μέσα σε αυτό χωρίς να νιώθει την πίεση από τη ζώνη που έχουν τα άλλα καθίσματα ενσωματωμένη.
Το μαξιλαράκι που έχει εκτός από ασφάλεια επιτρέπει στο παιδί να το χρησιμοποιεί και για να ακουμπάει τα χεράκια του ή μικρά παιχνιδάκια για να απασχολείται.
Εγώ θεωρώ ότι το να δένει με τη ζώνη του αυτοκινήτου είναι πιο ασφαλές από ότι με τις ζώνες που έχουν τα άλλα ενσωματωμένη.
Μετά που γεννήθηκε το δεύτερο παιδί μου κράτησα το παραπάνω κάθισμα για εκείνο και πήρα για την πρώτη μου κόρη ξανά το ίδιο κάθισμα χωρίς όμως αυτή τη φορά το μαξιλαράκι. Ακόμη και τώρα κάθεται πολύ άνετα που είναι 9 χρόνων και δεν αισθάνεται πιεσμένη εκεί μέσα καθώς έχει το απαιτούμενο φάρδος.
Αργότερα εννοείται θα βγάλω την πλάτη και θα είναι σαν booster.
Το έχουν αρκετά μαγαζιά αλλά το πιο οικονομικό είναι ένα μαγαζί στη Δράμα...
Ότι και αν διαλέξεις εύχομαι να μην χρειαστεί να διαπιστώσεις ποτέ τις κρητικές από τα crush tests!!
-
Να ρωτήσω κάτι; Αν και δεν υπάρχει παιδί αυτής της ηλικίας στην οικογένειά μας αυτή τη στιγμή.
Η ζώνη του αυτοκινήτου με τους προεντατήρες, περνάει μπροστά απ το σώμα του παιδιού;
-
Στο cybex pallas το παιδί δένεται με την ζώνη του αυτοκινήτου.
Έχει ψηλά στον ώμο εσοχή που περνάει από εκεί η ζώνη καθώς και χαμηλά στο κάθισμα που περνάει επάνω από τα πόδια του παιδιού.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας , θα παραγγείλω το cybex pallas , βλέπω πως υπάρχουν τα s fix και το m fix και δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές τους. Κάποιο είναι πιο καινούριο μοντέλο; Θα πάρω προς το παρόν ένα για τον χοντρούλη και ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με το μαξιλαράκι , ο άλλος έχει ακόμη περιθώριο για 2-3 μήνες στο αυγό. Δεν έχω χρόνο να το δοκιμάσω πρώτα , λογικά θα μπορώ να το επιστρέψω άμεσα αν δεν με καλύπτει, θα μιλήσω με το μαγαζί που θα το παραγγείλω.
-
Το S Fix ειναι στην Gold edition το M Fix και B Fix στην silver , να δες και εδώ https://cybex-online.com/el-gr επειδή και εγώ έχω δυο δίδυμα αγοράκια που χρόνισαν πριν λίγες ημέρες και θα πάρω μάλλον το S Fix αφού πρώτα τα δοκιμάσω να δω αν τους βολεύει το μαξιλαράκι αλλιώς θα πάω για το Sirona M2 γιατί έχω ήδη ένα M i Size με την βάση,, πάντως ο ένας ο δικος σου συγγνώμη κιόλας 13+ κιλά είναι θηρίο ε , να σου ζήσουν? οι διάκοι μου ο ένας είναι 10,5 και ο άλλως 10 και κάτι ....
Να σου ζήσουν και εσενα trogg! Δυστυχώς είναι θηριάκι ο ένας , μας έχουν φύγει μέση, χέρια , πόδια να τον κρατάμε , ειδικά η γυναίκα μου έχει διαλυθεί που είναι πιο petite . Έχει φτάσει και 86 σχεδόν πόντους ύψος και πλέον θέλει προσοχή ξεκινήσαμε κάποιου είδους δίαιτα. Ο άλλος μου φαίνεται σαν πούπουλο όταν τον παίρνω στα χέρια 10.5 κιλά και 79 πόντους . Αύριο θα παραγγείλω και εγώ το S fix και βλέπουμε.
-
Το Sirona κοίτα! Στο είχα προτείνει από πάνω.
Είναι ποιο καινούργια μοντέλα και έχουν δική τους ζώνη και όχι μαξιλαράκι, καθώς είναι και ποιό ελαφρύα/βολικά για μετακίνηση αν χρειαστεί.
Και το Vaya της GB, είναι ολοιδια καθίσματα (επίσημα ολόιδια, η Cybex σχεδιάζει στη Γερμανία και η GB κατασκευάζει στη Κινα).
-
Υπάρχει σχετικό θέμα με παιδικά καθίσματα.
-
Το S Fix ειναι στην Gold edition το M Fix και B Fix στην silver , να δες και εδώ https://cybex-online.com/el-gr επειδή και εγώ έχω δυο δίδυμα αγοράκια που χρόνισαν πριν λίγες ημέρες και θα πάρω μάλλον το S Fix αφού πρώτα τα δοκιμάσω να δω αν τους βολεύει το μαξιλαράκι αλλιώς θα πάω για το Sirona M2 γιατί έχω ήδη ένα M i Size με την βάση,, πάντως ο ένας ο δικος σου συγγνώμη κιόλας 13+ κιλά είναι θηρίο ε ; , να σου ζήσουν οι δικοι μου ο ένας είναι 10,5 και ο άλλος 10 και κάτι ....
-
Συγκριτικό από το χώρο που μας φιλοξενεί:
Υ.Γ. Με βρίσκει σε πολλά σύμφωνο. Το Juke όπως το έχω δει κι εγώ είναι ποιοτικό και καλοσχεδιασμένο εσωτερικά (φαίνεται πιθανά κι ως συναρμογή) κι αν είχε λίγη παραπάνω ιπποδύναμη ο 1000άρης θα ήταν πολύ μπροστά στο συγκριτικό σε σχέση με το T-roc. Απ'ότι φαίνεται στη δοκιμή και στην κύλιση στο δρόμο είναι πιο ολοκληρωμένο.
SUV/Crossovers Forum