-
παντως με τετοιο προμο των δυο μηδεν μηδεν οχτω θα ζητησω ενα για σου κου τεστ ντράιβ. με 5 βιτια τα ψιλοβαρεθηκα. αλλα θα το καμνω τεστ ντράιβ οπως ξευρω εμουά και εκει που πιστευω οτι πρεπει να πηγαινουν τα κροσοβερατα. για να προειδοποιησω παντως το τριο μηδεν μηδεν οχτω το θεωρω αψηλη ανικανη μπουρουχα με οθονες και γουσταρω το 508 ινστέντ με χιλια που ειναι αυτο που πρεπει να ειναι ενα αμαξι για ασφαλτος και γουστα πλειστέισον ον δη ρόαντ
Κάνε βρε ενα τεστ ντραιβ να μας πεις ειλικρινά τη γνώμη σου. Οχι κάνα GT με 18αρες, Active 16 k Allure 17' είναι ποιό νορμάλ για Ελληνική πραγματικότητα.
Μην περιμένεις πολλές off road ικανότητες. Από όλα αυτά το C3 Aircross με Grip Control είναι με διαφορά το καλύτερο.
-
Και είναι και μικρό και χώνεται εύκολα . Τώρα στα όρη στα άγρια βουνά , έχω ακούσει να το λένε στο ξεμάτιασμα...
-
Η αυτοκίνηση αλλάζει συνεχώς (όπως όλα τα πράγματα στη ζωή) και εξελίσσεται.
Ανακαλύπτονται τεχνολογίες που μπορούν να καλύψουν μέχρι κάποιου σημείου κλασικές τεχνολογίες.
Στο off road πλέον, δεν υπάρχουν μόνο οι κατηγορίες: 'καβαλάω το Niva, φορτώνω το κυνηγόσκυλο και την επαναληπτική και ανεβαίνω το βουνό μέσα από τις κοτρόνες για να στήσω καρτέρι στις μπεκάτσες και τα αγριογούρουνα' ή 'εξοπλίζω το Land Rover για το Camel Trophy' και κάνα δυο ακόμη που μπορεί να υπήρχε πραγματικά η ανάγκη για αυτοκίνητο κατσίκι που να μπορούσε να περάσει από παντού.
Πλέον το πράγμα έχει εξελιχθεί και προσφέρει μία πιο διευρυμένη γκάμα χρήσεων των αυτοκινήτων.
Η κατηγορία των SUV / Crossovers είναι μία από αυτές και προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει απόλυτα με το παλιό off road που μπορεί να θυμόμαστε ή να έχουμε κάποιοι στο μυαλό μας.
Τα αυτοκίνητα αυτά φτιάχνονται για να προσφέρουν ένα συνδυασμό πραγμάτων (κυρίως σε οικογένειες αλλά όχι μόνο) όπου μέσα σε αυτά βρίσκεται και η μέχρι ενός ορίου χρήση σε εκτός δρόμου καταστάσεις.
Καλύπτουν δηλαδή ένα κενό όπου τα οχήματα δρόμου δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να πάνε καθόλου και παλιά δεν είχες ενδιάμεση επιλογή να το καλύψεις.
Οι δικίνητες εκδόσεις τους λοιπόν, μαζί με τα βοηθήματα που προσφέρει η κάθε εταιρεία, μια χαρά τα καταφέρνουν.
Το ότι αρκετά προσφέρονται και τετρακίνητα, προσωπικά το θεωρώ σίγουρα έξτρα που θα σου δώσει το κάτι παραπάνω για την συγκεκριμένη κατηγορία αλλά όχι απαραίτητο.
Αν υπάρχει πραγματική ανάγκη για τετρακίνηση και 'βαρυ' off road, δεν είναι αυτή η κατηγορία που θα το καλύψει.
Μην ξεχνάμε ότι η Peugeot πήρε το Dakar με το 3008, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τα επικριτικά σχόλια για έλλειψη τετρακίνησης βρίσκονται στο κενό.
-
Βρε συ όσο ο Ανευλαβης είναι άνθρωπος με γλυκό λόγο και πράος αλλο τόσο το 3008 του παρί Ντακάρ ειναι το 3008 στις γειτονιες. Ένα τεράστιο αγωνιστικό buggy είναι.
-
Κανένα όχημα που κατεβαίνει σε αγώνες δε έχει σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής που κυκλοφορεί στις γειτονιές.
Ούτε τα τετρακίνητα.
-
προφανως και εχουμε αλλη αποψη περι κροσοβερ και σουβιων και γενικα χρησης αυτοκινητων. η δικη μου λογικη ειναι ενα σουβι ή κροσοβερ να μπορει να λειτουργησει ως αυτο που σχεδιαστηκε, δηλαδη και σε διαδρομες εκει που τελειωνει η ασφαλτος. προφανως τα τμηματα αυτα, ειδικα στην ευρωπη, ειναι πλεον ελαχιστα, οχι ομως και στη χωρα μας. δεν μιλαω για τρελες καταστασεις που ειναι αντικειμενο 'σκληρου' χομπυ, μιλαω για τη προσβαση στο απομακρυσμενο χωριο, στον καλοστρωμενο δασικο, εντελει εκει που δεν παει ο οποισδηποτε και μπορεις να ερθεις σε επαφη με τη φυση. βασικα αν ειχατε τετρακινητο με καποιες δυνατοτητες θα απορουσατε ακομη και διπλα στην αθηνα ποσα καταπληκτικα μερη υπαρχουν. εκει λοιπον η προσβαση με τη πρωτη βροχουλα ή στο πρωτο διαγωνιο σηκωματακι καθε δικουνητου ειναι το λιγοτερο προβληματικη οτι γκριπ και να εχει. οπως και ενος τετρακινητου με λαθος ελαστικα βεβαια. αν αποκτας ομως το σουβοκροσοβερ για αστικη χρηση ή για χρηση σε ταξιδια δεν καταλαβαινω γιατι να το κανεις. υπαρχουν χαμηλα που προφανως παιζουν αυτο το ρολο καλυτερα, οπως και υπηρχαν πολυμορφικα για το θεμα χωρων και ανεσης, τα φαγανε οι μσρκετανεοι. βασικα τα δικουνητα αψηλα τα αντιλαμβανομαι σαν δωσε στο λαο κατι αλλο να αλλαξει οτι ειχε μεχρι τωρα, η αγορα να κουνιεται, τζιρος να γινεται. σε λιγο καιρο θα το γυρισουνε σε κατι αλλο και μετα σε κατι διαφορετικο ακομη. οσο περι τριο μηδεν οχτω και αποδειξη δικουνητων ντακαρ κετς, ποιος εχει ενα τετοιο εδω μεσα να το φερει να παμε βουτημα? απο αυλωνα κιολας που ειναι διπλα? αλλα προφανως το πουγκ δεν ξερει που βρισκεται το βουτημα, ειναι άουτ οφ ρέιντζ, μεχρι το πλατανο με το χοντρο - εξαιρετικο, να πατε- φτανει στην πολια εθνικη. με 3 εκατοστα ομως σηκωμα και 2 πισω ροδες να σπρωχνουν θα ηταν το ιδανικο για ελλαδα. και τελος περι οθονων. εχω μπροστα μου μπολικη τεχνολογια. απο τη 4κ τιβι, το κερβντ μονιτορ, το σουπερ ντουπερ φορητο και τα μπολικα ταμπλετ. κανενα, μα κανενα μπλιμπλικι δεν ακουμπαει τη ψυχη οσο ενα εστω μετριο αυτοκινητο στο ανεβασμα απο φραγμα αγιου δημητριου προς ψηλο σταυρο, ψαχνωντας ορια. και ξερετε ε? σε 3-4 χρονακια θα ειναι αχρηστα, ξεπερασμενα, γραφικα παλιακα - θα πρεπει να αγορασεις το καινουργιο με τη θρη ντι οβερφλοου αντερβιου οθοναρα, ενω ο αγιος δημητριος και ο ψηλος σταυρος θα ειναι εκει,
-
Κανένα όχημα που κατεβαίνει σε αγώνες δε έχει σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής που κυκλοφορεί στις γειτονιές.
Ούτε τα τετρακίνητα.
Σωστότατο αυτό, αλλά το παράδειγμα του 3008 του Dakar ήταν ατυχές, όπως είπανε ο Λαπ και ο Γάτος. Το συγκεκριμένο είναι πισωκίνητο και κεντρομήχανο buggy. Μόνο το όνομα είναι το ίδιο, ούτε μια βίδα δεν έχει κοινή με το δρομίσιο 3008.
-
προφανως και εχουμε αλλη αποψη περι κροσοβερ και σουβιων και γενικα χρησης αυτοκινητων. η δικη μου λογικη ειναι ενα σουβι ή κροσοβερ να μπορει να λειτουργησει ως αυτο που σχεδιαστηκε, δηλαδη και σε διαδρομες εκει που τελειωνει η ασφαλτος. προφανως τα τμηματα αυτα, ειδικα στην ευρωπη, ειναι πλεον ελαχιστα, οχι ομως και στη χωρα μας. δεν μιλαω για τρελες καταστασεις που ειναι αντικειμενο 'σκληρου' χομπυ, μιλαω για τη προσβαση στο απομακρυσμενο χωριο, στον καλοστρωμενο δασικο, εντελει εκει που δεν παει ο οποισδηποτε και μπορεις να ερθεις σε επαφη με τη φυση. βασικα αν ειχατε τετρακινητο με καποιες δυνατοτητες θα απορουσατε ακομη και διπλα στην αθηνα ποσα καταπληκτικα μερη υπαρχουν. εκει λοιπον η προσβαση με τη πρωτη βροχουλα ή στο πρωτο διαγωνιο σηκωματακι καθε δικουνητου ειναι το λιγοτερο προβληματικη οτι γκριπ και να εχει. οπως και ενος τετρακινητου με λαθος ελαστικα βεβαια. αν αποκτας ομως το σουβοκροσοβερ για αστικη χρηση ή για χρηση σε ταξιδια δεν καταλαβαινω γιατι να το κανεις. υπαρχουν χαμηλα που προφανως παιζουν αυτο το ρολο καλυτερα, οπως και υπηρχαν πολυμορφικα για το θεμα χωρων και ανεσης, τα φαγανε οι μσρκετανεοι. βασικα τα δικουνητα αψηλα τα αντιλαμβανομαι σαν δωσε στο λαο κατι αλλο να αλλαξει οτι ειχε μεχρι τωρα, η αγορα να κουνιεται, τζιρος να γινεται. σε λιγο καιρο θα το γυρισουνε σε κατι αλλο και μετα σε κατι διαφορετικο ακομη. οσο περι τριο μηδεν οχτω και αποδειξη δικουνητων ντακαρ κετς, ποιος εχει ενα τετοιο εδω μεσα να το φερει να παμε βουτημα? απο αυλωνα κιολας που ειναι διπλα? αλλα προφανως το πουγκ δεν ξερει που βρισκεται το βουτημα, ειναι άουτ οφ ρέιντζ, μεχρι το πλατανο με το χοντρο - εξαιρετικο, να πατε- φτανει στην πολια εθνικη. με 3 εκατοστα ομως σηκωμα και 2 πισω ροδες να σπρωχνουν θα ηταν το ιδανικο για ελλαδα. και τελος περι οθονων. εχω μπροστα μου μπολικη τεχνολογια. απο τη 4κ τιβι, το κερβντ μονιτορ, το σουπερ ντουπερ φορητο και τα μπολικα ταμπλετ. κανενα, μα κανενα μπλιμπλικι δεν ακουμπαει τη ψυχη οσο ενα εστω μετριο αυτοκινητο στο ανεβασμα απο φραγμα αγιου δημητριου προς ψηλο σταυρο, ψαχνωντας ορια. και ξερετε ε? σε 3-4 χρονακια θα ειναι αχρηστα, ξεπερασμενα, γραφικα παλιακα - θα πρεπει να αγορασεις το καινουργιο με τη θρη ντι οβερφλοου αντερβιου οθοναρα, ενω ο αγιος δημητριος και ο ψηλος σταυρος θα ειναι εκει,
Μα ακριβώς αυτές τις διαδρομές περιγράφω κι εγώ στο post μου και είπα ότι ακόμη και τα δικίνητα SUV μαζί με τα βοηθήματα που προσφέρει η κάθε εταιρεία, μια χαρά θα τον πάνε το δρόμο ακόμη και αν είναι ψιλό λασπωμένος και θα περάσουν και τις γράνες που θα βρούνε μπροστά τους.
Επειδή όμως όπως προείπα, τα SUV μέσα σε όλα εξυπηρετούν και αποδράσεις προς τη φύση μέχρι κάποιων ορίων ( και επί το πλείστον οικογενειακές), αν κάποιος θέλει να τα βάλει να περάσουν μέσα από πιο extreme διαδρομές και συνθήκες, τότε σίγουρα θα δυσκολευτούν περισσότερο από το πάντα φιλότιμο Niva για παράδειγμα.
Τότε όμως έχουμε περάσει σε άλλο σπορ.Έχω κάνει διαδρομές σε χωματόδρομους όχι και τόσο καλούς σε μέρη κοντά στο χωρίο των πεθερικών μου με Golf IV.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα SUV δεν θα τους έβγαζε. -
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένα δικίνητο όχημα και όχι τετρακίνητο.
Άλλωστε δεν είπα ότι το 3008 ως όχημα παραγωγής θα μπορούσε να κάνει το Dakar. -
Έχω κάνει διαδρομές σε χωματόδρομους όχι και τόσο καλούς σε μέρη κοντά στο χωρίο των πεθερικών μου με Golf IV.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα SUV δεν θα τους έβγαζε.Mάλλον αυτό θέλει να πει ο γάτος και κάποιοι συμφορουμίτες.(δεν συμφωνώ 100%,απλά υποθέτω το σκεπτικό τους). Αφού μπορείς με ένα σουπερμίνι,sedan ή hatch να κάνεις τις ίδιες διαδρομές,γιατί να πληρώσεις extra χρήματα για crossover 2κίνητο; Για 3-4 εκ. παραπάνω απόσταση από το έδαφος; Αν θες αυτό,μπορείς να πάρεις τις υπερυψωμένες εκδόσεις των 'νορμάλ' αυτοκινήτων π.χ. Active,Scout,Cross κ.τ.λ.
-
Καλησπέρα σας,
Εγώ είμαι 1.83 84 κιλά
Ειχα για χρόνια Suzuki maruti, Suzuki wagon r, Opel corsa , Opel Astra H,J , Seat Leon 5f FR
Και αγόρασα πριν 10 ημέρες το 2008.
Θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε ότι η σωστή θέση οδήγησης είναι μία.
Στο 2008 εγώ δεν κατάφερα να την βρω, και ακόμη χειρότερα επειδή έχω 2 κήλες σε μέση και 2 σε αυχένα , πήγα ταξίδι 2 ωρών και πρώτη φορά με κούρασε τόσο αμάξι σε μέση και ειδικά σε αυχένα γιατί ένιωθα τους ώμους μου να κρέμονται σε αυτό το μικρό τιμόνι.
Αποτέλεσμα μετά από 10 ημέρες το αμάξι έχει μπει αγγελία.
Καταλαβαίνω ότι κάποιους σας βολεύει και πολύ το χαίρομαι, εγώ προσωπικά πρώτη φορά μπήκα στη ζωή μου σε τόσο άβολη θέση οδήγησης και ο μόνος τρόπος για να την παλεύω λίγο είναι να μην βλέπω τον μισό πίνακα οργάνων.
Όπως καταλαβαίνετε δεν κερδίζω κάτι με το να παραδέχομαι την λάθος αγορά που έκανα, αλλά συμφωνώ με όσους το σχολιάζουν γιατί όντως δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπήρχε αυτοκίνητο που δεν θα μπορούσα να βολευτω με τίποτα
Οπότε δεν υπάρχει λόγος να την λέει ο ένας στον άλλο, είναι γεγονός ότι έχει διαφορετική θέση οδήγησης από ότι άλλο κυκλοφορεί και είναι αρκετά πιθανό να μην βολεψει αρκετούς.
Καλό είναι να γίνεται αυτή η αναφορά για να είναι υποψιασμένοι οι μελλοντικοί αγοραστές
-
και οι Active/Scout/Cross crossover ποιο ακριβά είναι από τα πλήρως ασφάλτινα μοντέλα, και η κατηγορία έχει γίνει τελείως αχταρμάς, και πιάνει από καθόλου off, crossover και πάει παραπάνω, σε SUV, μετά λίγο περισσότερο off, και πιάνει και πολύ off με κάτι Duster/Vitara/Εcosport ίσως, και ότι μπορείς να πάρεις με 4Χ4 όπου με ένα ποιο βουνίσιο λάστιχο πας σε αρκετά πράγματα.
Tα suv έχουν και άλλα πλεονεκτήματα, σε ψηλότερη θέση οδήγησης, περισσότερο χώρο αποσκευών και για κεφάλια επιβατών, και κάποια είναι και πραγματικά SUV με 4Χ4 κ.λ.π
Τα 3-4-5 εκατοστά από το έδαφος είναι πολύ μεγάλη διαφορά, και όπως είδαμε σε διάφορα θέματα, τα SUV/Crossovers δεν υστερούν σε τίποτα από τα άλλα αυτοκίνητα.
Ας πούμε σε ένα μετρήσιμο θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια όπως το Elk test, το παλιό Golf είχε 71,5χλμ, το καινούργιο 73 και το παλιό 2008 (καθαρό crossover) είχε 76, το καινούργιο (περισσότερο SUV από το παλιό) και το Puma 75χλμ και περνάνε σχεδόν τα πάντα, εκτός από το Fiesta που πιάνει το εξωπραγματικό 77χλμ. Focus/Civic στα 74 περίπου.
Καταναλώσεις και ρύπους στα συγκεκριμένα Puma και 2008 είναι εξαιρετικές, και ειδικά οι diesel εκδόσεις (του 2008) αλλά και του Puma όπως έχουν δηλώσει από την εταιρία (μικρότερους ρύπους και κατανάλωση στο Puma θα είναι diesel έχει δηλωθεί πριν την κυκλοφορία ακόμη).
Αν θες να πιάνεις τρομερές επιδόσεις, κοιτάς τα 0-100 μέχρι 3 δεκαδικά ψηφία, και θέλεις να κάνεις τουλάχιστον stage 2 πείραγμα και τα λοιπά, τότε όχι, δεν είναι το σωστό όχημα.
Αν πατάς απάτητες κορυφές που μόνο κατσίκια πάνε, και ρυάκια άγνωστα και περίεργα, τότε πάλι δεν είναι.
Για οικογένεια, άνεση, ταξιδάκια, πόλη, να πας λίγο παραπέρα από όσο σε πάει το hatchback που είχες μικρότερος, σε καμιά πατημένη χωμάτινη διαδρομή, μία χαρά είναι.
Το Focus με το Puma ας πούμε θα κονταροχτυπηθούν, και θα κόψει πωλήσεις το ένα από το άλλο. Το πολύ μικρότερο Puma έχει πολύ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, με τα μειονεκτήματά του βέβαια, και τιμολογιακά είναι μέσα στο μπάτζετ κάποιου που θα πάει για Focus/Active. Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με το τι φέρνει η Ford, και τι διαφορές έχουν, και κινητήρες και τα πάντα, δεν θα επεκταθώ, αλλά είναι πασιφανέστατο ότι προσφέρουν πολλά στους καταναλωτές, και γι'αυτό τα SUV/Crossover κυριαρχούν στις πωλήσεις πλέον. Φέτος 44,8% με 31,6% το 2019.
-
**Katafractos17 wrote:**Έχω κάνει διαδρομές σε χωματόδρομους όχι και τόσο καλούς σε μέρη κοντά στο χωρίο των πεθερικών μου με Golf IV.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα SUV δεν θα τους έβγαζε.Mάλλον αυτό θέλει να πει ο γάτος και κάποιοι συμφορουμίτες.(δεν συμφωνώ 100%,απλά υποθέτω το σκεπτικό τους). Αφού μπορείς με ένα σουπερμίνι,sedan ή hatch να κάνεις τις ίδιες διαδρομές,γιατί να πληρώσεις extra χρήματα για crossover 2κίνητο; Για 3-4 εκ. παραπάνω απόσταση από το έδαφος; Αν θες αυτό,μπορείς να πάρεις τις υπερυψωμένες εκδόσεις των 'νορμάλ' αυτοκινήτων π.χ. Active,Scout,Cross κ.τ.λ.
Δεν αντιλέγω τόσο στο σκεπτικό.
Προσωπικά όμως (καθώς και σε αρκετούς φαντάζομαι), μου αρέσουν τα SUV και ως στυλ αμαξώματος, μου αρέσει (μιας και αρχίζω και μεγαλώνω) να μπαινοβγαίνω άνετα στο αυτοκίνητο, μου αρέσουν οι αυξημένοι χώροι που προσφέρουν καθώς η ψηλότερη θέση οδήγησης. -
Ερχεται και c4 aircross.
Παντού SUV
Ε ρε grandland x κάθε φορά που το βλέπω το παραδέχομαι. Είναι η Κούλα των μεγάλων suv.
Κάθε φορά που το οδηγώ το θαυμάζω.
-
+1
-
Καλησπέρα σας,
Εγώ είμαι 1.83 84 κιλά
Ειχα για χρόνια Suzuki maruti, Suzuki wagon r, Opel corsa , Opel Astra H,J , Seat Leon 5f FR
Και αγόρασα πριν 10 ημέρες το 2008.
Θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε ότι η σωστή θέση οδήγησης είναι μία.
Στο 2008 εγώ δεν κατάφερα να την βρω, και ακόμη χειρότερα επειδή έχω 2 κήλες σε μέση και 2 σε αυχένα , πήγα ταξίδι 2 ωρών και πρώτη φορά με κούρασε τόσο αμάξι σε μέση και ειδικά σε αυχένα γιατί ένιωθα τους ώμους μου να κρέμονται σε αυτό το μικρό τιμόνι.
Αποτέλεσμα μετά από 10 ημέρες το αμάξι έχει μπει αγγελία.
Καταλαβαίνω ότι κάποιους σας βολεύει και πολύ το χαίρομαι, εγώ προσωπικά πρώτη φορά μπήκα στη ζωή μου σε τόσο άβολη θέση οδήγησης και ο μόνος τρόπος για να την παλεύω λίγο είναι να μην βλέπω τον μισό πίνακα οργάνων.
Όπως καταλαβαίνετε δεν κερδίζω κάτι με το να παραδέχομαι την λάθος αγορά που έκανα, αλλά συμφωνώ με όσους το σχολιάζουν γιατί όντως δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπήρχε αυτοκίνητο που δεν θα μπορούσα να βολευτω με τίποτα
Οπότε δεν υπάρχει λόγος να την λέει ο ένας στον άλλο, είναι γεγονός ότι έχει διαφορετική θέση οδήγησης από ότι άλλο κυκλοφορεί και είναι αρκετά πιθανό να μην βολεψει αρκετούς.
Καλό είναι να γίνεται αυτή η αναφορά για να είναι υποψιασμένοι οι μελλοντικοί αγοραστές
Εντυπωσιακό post.
Μου θύμισε αυτό που πιστεύω και εγώ, ότι μετά την αγορά μπορεί γρήγορα ο αγοραστής να διαπιστώσει ότι τελικά δεν τον καλύπτει το αυτοκίνητο. Το test drive πριν την αγορά είναι τίποτα μπροστά σε μία πολύωρη χρήση μέσα στη πόλη ή σε ταξίδι ή σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες ή και διαφορετικά οδοστρώματα.
Και μεταξύ μας καλά κάνεις και προχωράς άμεσα σε πώληση. Τώρα που πιάνει και καλά χρήματα.
Καλοπούλητο.
-
Οι σοβαροί τεχνικοοικονομικοί αλλά και κοινωνικοί λόγοι για τους οποίους οι κοζμάκης αγοράζει του σκοτωμού σούβια/ψευτοσούβια/κροσσοβέρια και γενικώς αψηλωμένα γιωταχί, και που οι τετρακούνες δεν μπορούν να αντιληφθούν/αποδεχθούν :
- Για την ψηλή θέση οδήγησης. Σου δίνει λίγο καλύτερη ορατότητα (ίσαμε με 1,738%), άρα και αντίστοιχα καλύτερη ενημέρωση/ασφάλεια για τα δρώμενα μπροστά σου στο δρόμο από ένα κοινό ιχ. Επίσης, σε κάνει να νιώθεις ανώτερος, σαν να έχεις πάρει προαγωγή στο δημόσιο και να έγινες τμηματάρχης α' από β'. Εξόχως το τελευταίο στις ιδιωτικές εταιρείες συμβάλλει τα μάλα στην εσωτερική εταιρική διαστρωμάτωση, π.χ τα πωλητάκια έχουν Γιάρις, ο αρχιπωλήταρος έχει Τιγκουάν/Ραβ/Q2 κ.α., σου λέει ο άλλος που τα βλέπει αυτά : έχει μεγαλύτερο και ψηλότερο -> είναι ο προιστάμενος.
2.Ευκολότερο μπες/βγες, ο περισσότερος κόζμος έχει μπάκες, λουμπάγκα και αυχενικά και δεν γουστάρει να διπλώνεται στα δύο σα σουγιάς για να μπει ή να βγει.
-
Είναι μόδα, 'πήρε και ο ξάδερφος, τον είδαμε στο χωριό πέρισυ, εμείς με το παλιό θα μείνουμε?' .+_
-
Για την μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια που 'σε πείθουν με το μάτι' ότι προσφέρουν.
5.Γιατί λόγω της βελτίωσης των κινητήρων και των ηλεκτρονικών, η διαφορά στην κατανάλωση και στα κρατήματα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τα απλά γιωταχί.
-
Γιατί τα πολυμορφικά ή τα στέησο δεν είναι γκλαμ.
-
Γιατί τα 2-3 εκ. πρόσθετου ωφέλιμου ύψους μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια μια φορά το χρόνο όταν πάμε από το νεροφαγωμένο καλντερίμι στο χωραφάκι με τις ελιές στο χωριό, ή στα τελευταία 100μ. στην παραλία που είναι χωματόδρομος με φυτευτές πέτρες και λακούβες και είμαστε φορτωμένοι με όλη την οικογένεια, και ένα σκασμό τζάτζαλα και το αμάξι 'έχει κάτσει'. Άσε που καβαλάει πεζοδρόμια για πλάκα με δαύτο.
Και γιατί δεν παίρνει μια τετρακούνα με όλα τα κομφόρ τότενες?, θα ρωτήσουν απορημένοι κάποιοι. Γιατί μια φορά το χρόνο πάει στα δύσκολα, να την κάνει τι λοιπόν τις υπόλοιπες 364? Και να την έχει πληρώσει και παπόρι κι από πάνω?
Αυτά. Παρεμπιμπτό, στο 40% τα σούβια/κροσσοβέρια/κ.α. στην ελληνική αγορά.
Να κάνω μια πρόβλεψη? Το 2030 θα είναι ακόμη περισσότερα.
-
Ερχεται και c4 aircross.
Παντού SUV
Ε ρε grandland x κάθε φορά που το βλέπω το παραδέχομαι. Είναι η Κούλα των μεγάλων suv.
Κάθε φορά που το οδηγώ το θαυμάζω.
Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βρει καλύτερο vfm αυτοκίνητο στα 20,5κ που παίζει το συγκεκριμένο.
-
Απ' το πετυχημένο πόστ του dstou παραπάνω, να κρατήσω τη τελευταία παράγραφο:
'Και γιατί δεν παίρνει μια τετρακούνα με όλα τα κομφόρ τότενες?, θα ρωτήσουν απορημένοι κάποιοι. Γιατί μια φορά το χρόνο πάει στα δύσκολα, να την κάνει τι λοιπόν τις υπόλοιπες 364? Και να την έχει πληρώσει και παπόρι κι από πάνω?'
Και να ρωτήσω: Ποιές είναι πλέον οι 'τετρακούνες' που διατίθενται στην Ελληνική αγορά και μπορεί να αγοράσει το ανώτερο-μέσο βαλάντιο; Τα αυτοκίνητα είναι λίγα, συνήθως ασχημούτσικα έως μέτριας εμφάνισης, και κοστίζουν πάντα όσο ένα αμάξι επόμενης κατηγορίας διαστάσεων/κινητήρα. Επίσης, μόνο η τετρακίνηση λίγων μοντέλων είναι αποτελεσματική και ουσιαστική, καθώς και τα περισσότερα διαθέσιμα για μέσο Έλληνα αγοραστή 4κίνητα, είτε δεν διαθέτουν την σωστή απόσταση από το έδαφος, είτε δεν διαθέτουν επαρκή κινητήρα (με το ζόρι βγαίνουν στα κακοτράχαλα ανηφορικά), ενώ ούτε ένα πλέον δεν διαθέτει αργό. Τα ελάχιστα που καλύπτουν αρκετά αυτές τις απαιτήσεις, είναι hobby cars όπως το Jimny ακατάλληλα ή πολύ υποδεέστερα για οποιαδήποτε άλλη συνήθη χρήση.
Δηλαδή, εφόσον πλέον δεν υπάρχουν προσιτά πραγματικά 4κίνητα (με κύρια αιτία στην Ελλάδα την φορολογία των 2λιτρων και πάνω) και πανευρωπαϊκά πλέον υπάρχει κρίση (και έτσι δεν εισάγονται καν τέτοια μοντέλα στην Ευρώπη, ενώ οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν ξεχάσει το 4χ4 προ ετών), ο κόσμος βολεύεται με ένα 'μπασταρδεμένο' όχημα που δεν θα κάνει τίποτα 'τέλεια' θα είναι όμως πολλαπλών ρόλων και μάλιστα αρκετά καλό σε όλους τους ρόλους και με λογικό κόστος και που η Ευρωπαϊκή νομοθεσία του επιτρέπει να υπάρχει στην αγορά.
-
Νομίζω όποιος χρειάζεται αληθινό κ σκληροτράχηλο off road παίρνει ένα, για όλους τους υπόλοιπους γιατι να το κουβαλάμε κ πληρώνουμε κάθε μέρα για τη μία ή καμία φορά που θα το χρειαστούμε;
Τώρα αν είναι κοινωνικό σύμβολο που λέει ο άλλος παραπάνω, αφου οι μισοί παίρνουν SUV κ τα SUV ξεκινάνε κάποια ποιό κάτω από τα hatchback τι κοινωνικό status προσδίδει;
Απλά, εξυπηρετούν.
Εγώ από το παλιό Ignis έλεγα ότι τα suv έπρεπε να είναι μεγάλη κατηγορία, δεν περίμενα οτι θα γινόταν κ η μεγαλύτερη.
Τόσα χρόνια Ελλάδα οι μηχανές που πούλαγαν κ πουλάνε περισσότερο είναι τα on/off. Θυμάστε τα XT ακια; τα CB500X τωρα; τα Transalp;
Ίδια φάση κ στα αυτοκίνητα..
SUV/Crossovers Forum