-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
πολύ όμορφο εξωτερικά σύγχρονο εσωτερικό με πολλοί καλούς χώρους και λυμένα τα θέματα αξιοπιστίας.Ετσι ακριβως.Εξαιρετικη επιλογή!
-
Από τον Σεπτέμβριο τα περισσότερα θα έχουν καινούργιους κινητήρες και έρχονται καινούργια μοντέλα . Καλό θα ήταν είτε να περιμένεις , είτε να κοιτάξεις τις προσφορές που έχουν τώρα που αλλάζουν οι κινητήρες , όπως στο Γκράντλαντ .
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Μόλις παρουσιάστηκε το ανανεωμένο sportage https://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysi ... a-sportage με βελτιώσεις παντού. Νομίζω ότι αξίζει να περιμένεις μέχρι το Σεπτέμβριο που θα είναι διαθέσιμο. Ο ατμοσφαιρικός 1600αρης σίγουρα δεν έχει την ροπή των τουρμπάτων και είναι οριακός για το βάρος του αυτοκινήτου. Αν πιεστεί καίει δυσανάλογα της απόδοσής του. Βέβαια είναι αλεξίσφαιρος, δεν σπάει δεν χαλάει. Κατά τη γνώμη μου στο sportage ταιριάζει καλύτερα ο diesel λόγω ροπής ή ο τουρμπάτος 1600αρης βενζίνης που ξεφεύγει τιμολογιακά.
Το kuga είναι επίσης εξαιρετική επιλογή αλλά αν ισχύει αυτό με τους ρύπους που σημαίνει τέλη κυκλοφορίας στο θεό αποκτά ένα σημαντικότατο μειονέκτημα...Ψήνομαι τρελά για το νέο Sportage η Tucson σε βενζίνη. Αν οι τιμές στα νέα μοντέλα μείνουν στα ίδια επίπεδα νομίζω είναι μια πολύ καλη επιλογή δεδομένης της αναβαθμισμένης ποιότητας στο εσωτερικό,τον εξοπλισμό αλλα και την αξιοπιστία. Δυστυχώς το QQ αν και πολύ όμορφο το έχουν όλοι και έχει αρχίσει να κουράζει. Αν προσθέσεις και το θέμα των τριγμών τότε το αφήνουμε. Στην αρχη μου άρεσε επίσης και το Kuga ST Line το οποίο ανεβαίνει σε τιμή, ομως καιει αρκετα και μετα απο κατι crash tests που ειδα στο you tube το εβγαλα απο τη λιστα.
Ευχομαι μονο να μην ανεβουν στον Θεο τα τελη κυκλοφοριας γιατι αν ισχυουν αυτα που διαβασα παραπανω για το Kuga με βλεπω να μενω με το Polo..
Παντως δεν ειναι κουφο αυτοκινητα με τον ιδιο κινητηρα να πληρωνουν διαφορετικα τελη μόνο επειδη ταξινομήθηκαν με λιγες μερες διαφορά?? -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Από τον Σεπτέμβριο τα περισσότερα θα έχουν καινούργιους κινητήρες και έρχονται καινούργια μοντέλα . Καλό θα ήταν είτε να περιμένεις , είτε να κοιτάξεις τις προσφορές που έχουν τώρα που αλλάζουν οι κινητήρες , όπως στο Γκράντλαντ .Εγώ από την άλλη, έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη. Πάρε οπωσδήποτε αυτοκίνητο ταξινομημένο ως 31 Αυγούστου. Από 1 Σεπτεμβρίου με το νέο κύκλο κατανάλωσης WLPT τα τέλη ειδικά σε βαριά βενζινοκίνητα SUV θα γίνουν απαγορετικά!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Από τον Σεπτέμβριο τα περισσότερα θα έχουν καινούργιους κινητήρες και έρχονται καινούργια μοντέλα . Καλό θα ήταν είτε να περιμένεις , είτε να κοιτάξεις τις προσφορές που έχουν τώρα που αλλάζουν οι κινητήρες , όπως στο Γκράντλαντ .
Εγώ από την άλλη, έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη. Πάρε οπωσδήποτε αυτοκίνητο ταξινομημένο ως 31 Αυγούστου. Από 1 Σεπτεμβρίου με το νέο κύκλο κατανάλωσης WLPT τα τέλη ειδικά σε βαριά βενζινοκίνητα SUV θα γίνουν απαγορετικά!
Συμφωνώ 100% μαζί σου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δεν μιλάω για βαριά βενζινοκίνητα που έτσι και αλλιώς είναι ξεπερασμένα και πουλάνε μόνο όταν κατεβάζουν τις τιμές .
Αμα το ξανακάνουν θα πουλήσουν και με τους νέους ρύπους .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν μιλάω για βαριά βενζινοκίνητα που έτσι και αλλιώς είναι ξεπερασμένα και πουλάνε μόνο όταν κατεβάζουν τις τιμές .Αμα το ξανακάνουν θα πουλήσουν και με τους νέους ρύπους .
Κι εγώ δεν μιλάω για εξεζητημένα πανάκριβα SUV, αλλά για αυτοκίνητα στα 25 χιλιάρικα, όπως το Kuga 1.5 βενζίνης που από 1ης Σεπτεμβρίου θα πάψει να πουλάει με τα νέα τέλη.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Κι εγώ δεν μιλάω για εξεζητημένα πανάκριβα SUV, αλλά για αυτοκίνητα στα 25 χιλιάρικα, όπως το Kuga 1.5 βενζίνης που από 1ης Σεπτεμβρίου θα πάψει να πουλάει με τα νέα τέλη.Αυτό ακριβώς εννοεί ο criuser...αυτό φωτογράφιζε το ποστ του.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κι εγώ δεν μιλάω για εξεζητημένα πανάκριβα SUV, αλλά για αυτοκίνητα στα 25 χιλιάρικα, όπως το Kuga 1.5 βενζίνης που από 1ης Σεπτεμβρίου θα πάψει να πουλάει με τα νέα τέλη.
Αυτό ακριβώς εννοεί ο criuser...αυτό φωτογράφιζε το ποστ του.
Ε, ο καθείς με τις απόψεις του...
Εγώ από την πλευρά μου θεωρώ ότι το Kuga σε καμιά περίπτωση δεν είναι ξεπερασμένο και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Με τα μειονεκτήματα του (λέγε με βάρος) όπως όλα εξάλλου. Όσο γα το αν πουλάει λόγω τιμής, προφανώς και ισχύει! Η τιμή δεν είναι για τους περισσότερους αγοραστές ένα από τα πλέον βασικά κριτήρια; Πόσοι μπορούν να πουν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν μικρομεσαίο SUV ανεξαρτήτως τιμής. Να μην τους απασχολεί δηλαδή αν θα δώσουν λίγοτερο από 20 χλιάρικα για Duster ή πάνω από 40 για X1;
Και για να μην πιάσουμε τα άκρα, αλλά να μείνουμε στους γενικούς κατασκευαστές, ακόμα και αυτός που αγοράζει Kuga 1.5 ST-Line με 25-26 χιλιάρικα, μάλλον δεν είναι ο ίδιος που αγοράζει αντίστοιχα εξοπλισμένο 3008 στα 35 χιλιάρικα... Και ναι, συνολικά το 3008 υπερέχει του Kuga, αλλά οι περισσότεροι που παίρνουν το δεύτερο δεν θα μπορούσαν/ήθελαν να δώσουν 10 χιλιάρικα παραπάνω για το πρώτο. Η όποια υπεροχή του 3008 μάλλον δεν αντιστοιχεί σε 10 χιλιάρικα υπέρβασης του προϋπολογισμού για τους περισσότερους...
-
@harisma23: Συμφωνούμε απόλυτα!! Εξάλλου για τους λόγους που περιγράφει επέλεξα το Kuga. Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και για τα €22.000 που το πήρα είναι εξαιρετικό! Εάν είχε €30.000 (η συγκεκριμένη έκδοση που πήρα 22Κ), προφανώς και δεν θα το αγόραζα. Εξάλλου η τιμή (P - Price) είναι ένα από τα 4 βασικά χαρακτηριστικά του marketing mix και άρα και του προϊόντος προς πώληση.
-
Προφανώς Φάνη! Γι' αυτό θεωρώ λαθος να γράφει κάποιος ότι ένα καλό αυτοκίνητο πουλάει μόνο λόγω τιμής.
-
To Kuga ΠΡΙΝ κατεβάσουν τις τιμές ΔΕΝ πούλαγε και αυτό το έχουν πει πολλοί εδώ μέσα . Αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις την βενζίνη του υπέρβαρου και με θέματα αισθητικής με το αυτόματο πετρέλαιο και πολύ καλύτερης αισθητικής και πολύ ελαφρύτερο 3008 . Γιατί στα 35 χιλιάρικα για αυτό μιλάς .
1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 ALLURE GRIP Πετρέλαιο 1.560 114 23.986,49 € 35.500 €
1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 GT LINE GRIP Πετρέλαιο 1.560 114 24.391,89 € 36.100 €Και μάλιστα για τις πιο πλούσιες εκδόσεις που έχουν και εκπτώσεις 2-3000 .
Αρα παντελώς άτοπη η σύγκριση σου .
Η βενζίνη στην πλούσια έκδοση με τα 130 άλογα είναι στα 28-29000 .
-
Έχουμε πλήρη διάσταση απόψεων και με κουράζει ο διάλογος με ανθρώπους που είναι δηλωμένα προκατειλημένοι (αυτοκινητιστικά - μην παρεξηγηθώ) , οπότε δεν θα συνεχίσω την κουβέντα.
Υ. Γ. : Κοίταξε λίγο τις τιμές του 1.6 βενζίνη, που είναι πιο κοντά στον 1.5 της Ford. Σε τελική ανάλυση και τα δύο με ένα πρόγραμμα πάνε στα 200 άλογα. Ο 1.2 ούτε με κυαλι δεν τα βλέπει...
-
Με την τιμή της βενζίνης που έχουμε στην χώρα , όσοι μπορούν παίρνουν ντίζελ και η πεζώ εδώ έχει σχεδόν ίδιες τιμές της βενζίνης με το ντίζελ . Άλλες εταιρείες έχουν πολύ ακριβότερα τα ντίζελ , οπότε ο κόσμος πηγαίνει αναγκαστικά στις βενζίνες και βέβαια ελάχιστοι μπαίνουν σε λογικές να πάρουν βαρύ όχημα βενζίνης και να βάλουν και πρόγραμμα , εκτός αν κάνουν ελάχιστα χλμ τον χρόνο και δεν τους νοιάζει το κόστος .
Για όλους τους άλλους που κάνουν 15-20000 τον χρόνο , η λύση του ντίζελ και του μισού κόστους καυσίμου σε σχέση με την βενζίνη είναι μονόδρομος .
Εγώ είμαι δηλωμένος στις συμπάθειες μου , αλλά δεν γράφω ανακρίβειες , απλά για να στηρίξω τις επιλογές μου .
-
Εκατέρωθεν έχω την αίσθηση ότι έχετε εκ δράμει... Μάλλον οι κάτοχοι κούγκα είναι περισσότερο ειλικρινείς ως προς τις καταναλώσεις των οχημάτων τους και τίποτε άλλο. Εκτός και αν μια bmw x1 1.5 136hp ή ένα qq με 1,2 125 hp ένα τιγκ 1.4 125 hp καταναλώνουν πολύ λιγότερο (1,5-2 lt/100Χλμ) από το κουγκ για τις ίδιες διαδρομές και συνθήκες οδήγησης...
Δηλαδή τα jeep βγήκαν από το κάδρο και μπήκε το κουγκ με ένα δείκτη αεροδυναμικής από τους καλύτερους στην κατηγορία? Υπερβολές. -
Εγώ έγραψα από την αρχή ότι είναι καλύτερα είτε να περιμένει κάποιος τον Σεπτέμβρη και μετά που θα έρθουν τα νέα μοντέλα , είτε να πάρει ΣΗΜΕΡΑ κάτι που είναι σε καλή προσφορά .
Το ότι κάποια αμάξια που είναι έτσι και αλλιώς προς το τέλος της καριέρας τους και είναι και βαριά , θα έχουν θέμα με τους ρύπους , είναι ένα πρόβλημα που άμα η εταιρεία βοηθήσει τιμολογικά πάλι θα πουλήσει .
Μετά κάποιος άρχισε πάλι τις συγκρίσεις και έβαζε 10 χιλιάρικα διαφορά , ενώ πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά , ακριβώς γιατί η πεζό δίνει τα ντίζελ σε χαμηλές τιμές συγκριτικά με τις βενζίνες , οπότε οι επιλογές είναι συγκεκριμένες . Είτε μεσαίο έως πλούσιο βενζίνη 1,2 με τιμή κάτω από 28000 , είτε ντίζελ που πάνε σε πλούσιες εκδόσεις στα 32-33000 τα αυτόματα και γύρω στα 30000 τα χειροκίνητα , πάντα με τις εκπτώσεις .
Αρα τα 10 χιλιάρικα ήταν προβοκατόρικα και εκεί ετέθη η διαφωνία .
Για μένα η επιλογή βενζίνης σε αμάξι σουβ αυτής της κατηγορίας και μάλιστα πιο βαρύ από τον ανταγωνισμό , είναι λύση ανάγκης και επιλέγεται μόνο αν είναι σε προσφορά , όπως είπε και ο Φάνης που το αγόρασε στα 22000 .
Μετά μπαίνει και το ντίζελ στο παιχνίδι και εκεί τα πράγματα αλλάζουν δραματικά .
Αντίθετα στα μικρότερα σουβ , λόγω μεγέθους , βάρους και μικρών κινητήρων βενζίνης , η επιλογή της βενζίνης είναι μία επιλογή σε ορισμένες συνθήκες .
Αν η διαφορά τιμής και κατανάλωσης δεν ήταν 1 : 2 σε βενζίνη - ντίζελ , προφανώς τα πράγματα θα ήταν αλλιώς .
-
Απλά να συμπληρώσω ότι υπάρχουν και κάποιο αγοραστές (όπως εγώ, ο Δίας, ο Αντώνης κλπ.) που δεν συμπαθούμε το Diesel και προτιμάμε την βενζίνη όχι μόνο λόγω χαμηλότερης τιμής αλλά και λόγω λειτουργίας και απόδοσης του κινητήρα.
Πάντως, σήμερα οι πωλήσεις (ακόμα και των SUV) είναι περισσότερες αυτές με βενζινοκινητήρες από Diesel. Ακόμα και στο 3008, ο γνωστός μου στην Automotivo (δεν μπορώ φυσικά να ελέγξω την ορθότητα των λεγομένων του) μου είπε ότι πουλάει περισσότερο το βενζίνης από το diesel και ίσως αυτό να αλλάξει με το νέο 1.5 diesel που θα έχει 8αρι αυτόματο.
ΥΓ: Για την ιστορία, όταν είχα πάρει προσφορά για το Kuga, το αντίστοιχο 3008 (το 1.2 έτσι, όχι το 1.6 που είναι πιο κοντά σε επιδόσεις) βενζίνης με αντίστοιχο εξοπλισμό μου έβγαινε € 31.600 χειροκίνητο και €33.500 αυτόματο, δηλαδή €10.000 πιο ακριβό από το Kuga. Οι εκδόσεις με τα €28.000 είχαν φτωχό εξοπλισμό για τα ζητούμενά μου.
-
Που 'ναι κείνο το βενζινοκίνητο SUV/CrossOver βρε παιδάκι μου που ζυγίζει 1300 κιλά, χωράει οικογένεια με τις αποσκευές της και καίει 5,5 λίτρα τα 100; Δω το 'χα, κει το 'χα, δεν το βρίσκω... Δεν μπορεί, αφού επιτέλους θα εξαφανιστούν τα πετρέλαια κάπου θα εχει βγει, που μας το' χουνε κρυμμένο;
-
Ναι βρε παιδιά πλέον πουλάει περισσότερο η βενζίνη από το ντίζελ ακόμα και σε αμάξια βαριά 1.5 τόνου γιατί έχει πέσει προπαγάνδα από τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας. Ο άλλος φοβάται ότι θα πάρει ντίζελ και θα βρεθεί εγκλωβισμένος σε πιθανές απαγορεύσεις και πρόστιμα και φοβάται να αγοράσει ακόμα και euro 6d! Δεν βλέπει την οικονομία που όσο οδηγεί κάνει από την διαφορά τιμής καυσίμου αλλά και από την σημαντική διαφορά κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και την πατάει ακούγοντας για καταναλώσεις 5.5 λτ σε 1.0 και 1.2 βενζίνη του 1.5 τόνου και μετά βλέπει τα 9αρια φορτωμένος και την βενζινα στο 1.65 στην πράξη και προσγειώνεται...
Τώρα αν κάποιος παίρνει αμάξι το 2018 και σκέφτεται ότι μπορεί να φάει απαγόρευση ακόμα και ο euro 6d το ...2030 ε ας μην πάρει για να γλιτώσει το πρόστιμο το ...2030 και ας πληρώνει κάνα 2 χιλιαδες παραπάνω απο το σήμερα το χρόνο σε επιπλέον έξοδα μεταξύ βενζινας και ντίζελ!!!
Φυσικά όλα αυτά δεν αφορούν ανθρώπους που έχουν μπάτζετ απεριόριστο και αλλάζουν αμάξια κάθε 2-3 χρόνια. Αυτοί ασχολούνται με άλλα πράγματα με την ελαστικότητα του κινητήρα το εύρος των στροφών το κροτάλισμα με τις αναρτήσεις πολλαπλών με το ντε και καλά suv = 4x4 δικινητα σουβ παίρνουν τα κορόιδα κλπ...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Είπαμε....υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η λειτουργία του Diesel κινητήρα. Τόσο απλό είναι.
SUV/Crossovers Forum