-
Για επιπλέον πλάτος το πολύ να πήγαινα σε 235 , τώρα έχει λογικά 225.
Ως προς το βάρος-μαζα πόσο βαρύτερες είναι συνολικά και οι τέσσερις;
Για την στροφορμή που λέτε δεν το γνώριζα .
Ο 1.6 160 άλογα δεν βγάζει;
Μια χαρά θα ανταπεξέλθει .
Επίσης υπάρχει η 19 άρα για το ίδιο αυτοκίνητο στην έκδοση Tekna , δεν είναι μια μετατροπή εκτός προδιαγραφών , και η πιο δυνατή έκδοση είναι δίλιτρο πετρέλαιο με 177 άλογα αν θυμάμαι καλά.Αν εξαιρέσω το θέμα της στροφορμής που δεν το γνωρίζω , τότε το μοναδικό θέμα μου θα ήταν η επίδοση κατά το φρενάρισμα.
Τι φρένα φοράει η Tekna , διαφορετικά;
1λιτρο / 100 υπό πίεση παραπάνω και 1δευτερολεπτο μείον στο 0-100 είναι ασήμαντα. Το ίδιο και η χειρότερη άνεση αν με χαμηλότερο προφίλ και μια επιλογή όπως τα PS4 ή τα SC6 πετύχαινα να βελτιώσω κατακόρυφα το πάτημα την αίσθηση και την ασφάλεια.Επίσης παιδιά τα αυτοκίνητά αυτά σε αυτές τις εκδόσεις είναι για τον δρόμο, αν δεν βάλεις 19 σε αυτά με το μέγεθος και τους θόλους που έχουν που θα βάλεις ;
Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
1λιτρο / 100 υπό πίεση παραπάνω και 1δευτερολεπτο μείον στο 0-100 είναι ασήμαντα.215 πέλμα έχω σε αυτοκίνητο 200 ίππων.
-
Εγώ Δια 225 / 45 /17 στο GT και μου φαίνεται νορμάλ πλέον όπως παλαιότερα οι 15 αρες ζάντες.
Δίπλα μου παρκάρει GLA 180 με τον 1.5 πετρελαίου 110 αλόγων με 235 / 55 / 18 όπως αγοράστηκε.
-
1.5 πετρελαίου 110 αλόγων με 235 / 55 / 18Για γέλια και για κλάματα!!!
-
1λιτρο / 100 υπό πίεση παραπάνω και 1δευτερολεπτο μείον στο 0-100 είναι ασήμαντα.Οσον αφορά τις επιδόσεις, η διαφορά αυτή μπορεί να αντιστοιχεί με μια βελτίωση 20-30 ίππων, την οποία αρκετοί θα πλήρωναν ένα σεβαστό ποσό για να την έχουν! Ή να είναι η διαφορά από τον 1.5dci στον 1.6dci, η οποία δεν τιμολογείται και λίγο στα μοντέλα που έρχονται και με τους δύο κινητήρες...
Όσον αφορά την καταναλωση, αυτό το ένα λίτρο μπορεί να είναι 200-300 Ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο! Αν συνυπολογίσεις και το πολύ μεγαλύτερο κόστος αντικατάστασης των ελαστικών, αρχίζει και γίνεται πολύ ακριβό το πουλ-μουρ!
Όσο δε την βελτίωση στην οδική συμπεριφορά που αναφέρθηκε, αυτή μπορεί και να μην είναι όπως φαντάζεται κάποιος. Σε δρόμο χαλί (δεν έχουμε και πολλούς στην Ελλάδα) σίγουρα θα υπάρχει. Σε όλους τους άλλους δρόμους μπορεί να είναι και υποβάθμιση...
-
Εγώ Δια 225 / 45 /17 στο GT και μου φαίνεται νορμάλ πλέον όπως παλαιότερα οι 15 αρες ζάντες.Μια χαρά είναι οι 17αρες, άντε και οι 18αρες οκ σε κανένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο η σε κανένα σουβ για να γεμίζει τους θόλους ωραία αλλά 19αρες σε οτιδήποτε πέρα από σουπερκαρ και ειδικά στους ελληνικούς δρόμους είναι υπερβολή, κατά την γνώμη μου.
-
Η F40 με τα 478 άλογα είχε 17άρες... Έχω 18άρες σε αυτοκίνητο 272 ίππων και το θεωρώ μέχρι και υπερβολή.
-
Εχω 18άρες στην 5άρα μου με τα 143 ατίθασα...
Είχα 19άρες στην ΜΛ με τα 272 διψασμένα ατίθασα...
Επί της ουσίας πρόκειται περί γούστου και τα γούστα κοστίζουν όπως όλοι ξέρουμε....
-
Δεν βρήκα ακριβώς πόσο έχει η accenta αλλά λογικά έχει 24.000 .Στην Ελλάδα βενζίνα έρχεται μόνο σε energy..
για τις 19αρες της Nissan , αλλά 500-600 για καλά ελαστικά
Εδώ σε θέλω large, ανέβα άλλα τόσα!..
ακόμη περισσότερο από ότι ήταν το Kodiaq 1.4tsi
Τα παραλες, στην ίδια τιμή είχε περισσότερο εξοπλισμό..
Συνολικά περίπου 25.000 , και πάλι VFM θα είναι για αυτά που προσφέρει.
Αν είναι να βάλεις χέρι και να φτάσεις σε αυτό το ποσό, αγόρασε καλύτερα μια έτοιμη λύση
***Στα 22 μια χαρά επιλογή είναι, με κάποιες παραχωρήσεις βέβαια..
-
Αν η αντιπροσωπεία έφερνε το Xtrail Accenta (βενζίνη) και είχε κόστος γύρω στα 24.000€ θα ήταν μια πολύ δυνατή λύση.
Τώρα το energy με aftermarket android οθόνη (και κάμερα οπισθοπορείας) και μεταλλικό χρ'ωμα πρέπει να πάει στα 23.000€ και κάτι. Για κάποιον που έχει ανάγκη μεγάλους χώρους και δεν τον πειράζει ο όγκος του αυτοκινήτου, είναι μια τίμια επιλογή.
-
Μάλλον στην energy αναφέρεσαι..
Ναι έχεις δίκιο , το κοίταξα το πρωί στο car.gr 22.000 έχει το energy που είναι η κατώτερη εξοπλιστικά έκδοση. Νόμιζα πως η accenta ήταν η κατώτερη.
Κατέβασα και το φυλλάδιο από το site της Nissan , η διαφορά energy και accenta είναι ο κλιματισμός , σκιάδια με φως , δερμάτινο τιμόνι και λεβιές, αισθητήρες φώτων και βροχής, φιμε πίσω , 6 ηχεία (λογικά η energy έχει 4) προβολείς ομίχλης , ηλεκτρικά αναδιπλουμενους καθρέφτες.
Δεν βρήκα ακριβώς πόσο έχει η accenta αλλά λογικά έχει 24.000 .
Εκτός από τους αναδιπλουμενους καθρέφτες προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να δώσεις τα 2000 παραπάνω.
Οι περισσότεροι θα μείνουν στον κλιματισμό αλλά εγώ δεν έχω βρει ποτέ σε κανένα αυτοκίνητο κλίμα που να μην χρειαστεί να παίξεις εσύ με ταχύτητα και θερμοκρασία για βρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες . Όσο για το ... διζωνικο είναι απλά αστείο σε τοσο μικρό χώρο.
Το ίδιο αχρειαστα είναι για εμένα οι αισθητήρες βροχής και φώτων. Όσο για τα σκιάδια νομίζω πως μπορείς να φτιάξεις το make up σου και με τον κεντρικό φωτισμό.
Προβολάκια μπαίνουν μετά , εννοείται φιμε παντού και καλύτερά από τα εργοστασιακά, ηχεία το ίδιο, δερμάτινο τιμόνι θα ήταν ωραία προσθήκη και νομίζω πως υπάρχουν καλές aftermarket λύσεις ,Επίσης να προσθέσω πως το Xtrail είναι καλύτερη επιλογή από το QQ όχι μόνο λόγω χώρων αλλά και κυρίως λόγω του δυνατού 1.6 turbo ο οποίος φαίνεται να είναι και οικονομικος ( μάλλον βοηθά και η καλή αεροδυναμική ; ) όπως δείχνουν και κάποιες μετρήσεις κατόχων στο σχετικό τοπικό όσο αισιόδοξες και να είναι μερικές όπως του accent wizard αν δεν κάνω λάθος ( δεν το λέω ειρωνικά , λογικά ο άνθρωπος ξέρει πως να οδηγεί οικονομικά και γρήγορα με έξυπνο τρόπο , εκμεταλλεύεται τις κατηφορες με φορά για ανηφόρες , προβλέπει την κίνηση , δεν κόβει σε στροφές κλπ)
Αν χωράει στην τελική τιμή και ένα ωραίο χρώμα τότε μιλάμε για την πιο VFM αυτοκινήτου αυτή την στιγμή , ακόμη περισσότερο από ότι ήταν το Kodiaq 1.4tsi όταν κυκλοφόρησε σε εκείνη την καταπληκτική τιμή , λόγω του 1.6 turbo.
Εγώ προσωπικά μετά από λίγο καιρό θα ξόδευα περίπου 1150 για τις 19αρες της Nissan , αλλά 500-600 για καλά ελαστικά , 500-600 για ένα καλό Android multimedia και δύο απλά ηχειακια , και κάποια ακόμη για προβολάκια , ράγες , διακοσμητικά από eBay κλπ , και με περίπου 2500 θα ηταν όπως θα το ήθελα εμφανισιακά.
Συνολικά περίπου 25.000 , και πάλι VFM θα είναι για αυτά που προσφέρει.
+3300 εχει η αμεσως επομενη εκδοση απο την energy.Για εμενα δεν αξιζει,η energy ειναι το απολυτο vfm,και εννοειται οτι μενεις εκει,και προσθετεις 'πινελιες' απλα και οικονομικα...
Για την καταναλωση δεν θα επεκταθω,γιατι θα γινω γραφικος.Ειναι γνωστο εξαλλου,οτι οταν ενα αμαξι καιει 6 λιτρα-'κλεβει το τριπ',ενω αμα καποιο αλλο καιει 13 οι ιδιοκτητες ειναι large και δεν ασχολουνται με καταναλωσεις και τετοια ασημαντα -
+3300€ για κλιματισμό, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες φώτων και βροχής, δερμάτινο τιμόνι και 6 ηχεία.
Αρκετά είναι. Το ποιο σημαντικό είναι ο κλιματισμός, αλλά και πάλι όχι τόσο για να δώσεις 3300€.
Energy στα 22,000€ plus 1000€ (ή 1500€ με μεταλλικό) για διάφορα extra και τέλος.ACCENTWIZARD φαντάσου πραγματική κατανάλωση σε μοντέλα που το trip βαράει 11 και 12.
-
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
+3300€ για κλιματισμό, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες φώτων και βροχής, δερμάτινο τιμόνι και 6 ηχεία.
Αρκετά είναι. Το ποιο σημαντικό είναι ο κλιματισμός, αλλά και πάλι όχι τόσο για να δώσεις 3300€.
Energy στα 22,000€ plus 1000€ (ή 1500€ με μεταλλικό) για διάφορα extra και τέλος.ACCENTWIZARD φαντάσου πραγματική κατανάλωση σε μοντέλα που το trip βαράει 11 και 12.
Σε αυτα ειναι καλιμπραρισμενο το συστημα με ακριβεια ml...
Στο Xtrail(μονο σε αυτο ομως) ειναι επιτηδες αισιοδοξο,για να μη κλαιμε τα πολλα λεφτα που δωσαμε -
Ηρθε και το Κόνα . Νομίζω ότι οι της αντιπροσωπείας έχουν πλανηθεί λίγο από κάποια τέστ και οι τιμές τους είναι από ψηλές μέχρι πολύ ψηλές και δεν είδαν ότι το Στόνικ με σχετικά καλές τιμές δεν τράβηξε...
-
Πολύ μ'αρέσει αυτό το Κονα, ειδικά το ηλεκτρικό
-
Εξαιρετικό το Kona αφού στα 1600 κυβικά έχει 4Χ4 αυτόματο βενζίνη και diesel και σε πολύ καλές τιμές
-
Συμφωνώ. Δεν ξέρω πόσο καλό είναι στον δρόμο (οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης), αλλά έχει ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω (πολλαπλών συνδέσμων) στις 4κίνητες εκδόσεις και είναι και σε πολύ καλές τιμές, τόσο το 2κίνητο όσο και το 4κίνητο το οποίο είναι και αυτόματο!
-
Απίθανη επιλογή στα 22.000 το 1.6 με 177 άλογα , τετρακίνηση και 7αρι DSG !!!!!
Ασυναγώνιστο !!! Μοναδικό μειονέκτημα ίσως το κατώτερο infotainment αλλά θέλω να πιστεύω πως θα λύνεται με aftermarket επιλογές. ( Η έλλειψη κλίμα προσωπικά δεν με πειράζει)Κορυφαίο VFM το 1.6D 136 DCT στα 22.200 στην έκδοση premium που δεν του λείπει τίποτα.
Είναι μεγαλύτερο μέσα από το Stonic ;
Πορτ μπαγκαζ;
Αν είναι κοντά στο t- roc σε χώρους το διέλυσε εμπορικά.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
-
Πολύ ωραίο το κονα αλλά 22000 για bsegment suv δεν το λες και vfm. Πολύ καλή επιλογή για ζευγάρι που δεν έχει κάνει παιδί ή για οικογένεια που πλέον τα παιδιά της δεν ακολουθούν μαμά μπαμπά.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
SUV/Crossovers Forum