-
Αγρίμι είναι κ το προηγούμενο Kuga κ όντως πολύ σουλουπωμένο. Προσωπικά βρίσκω κ το νέο Kuga πολύ όμορφο κ διαφορετικό από τα άλλα με τη macho αισθητική του, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των SUV είναι στο ίδιο σουλούπι. Προφανώς το γούστο είναι υποκειμενικό και δεν έχει νόημα να πεισεις κάποιον για κάτι άλλο από αυτό που του αρέσει. Εγώ θα αου πρότεινα να κάνεις καλά test drive γιατί νομίζω ότι θα δεις διαφορές ανάμεσα σε αυτά που κοιτάς και σε αυτό που έχεις κ ακόμη περισσότερο με το νεο Kuga το οποίο προτείνω επίσης να οδηγησεις γιατί είναι καλύτερο κ από αυτό που έχεις! Το γράφω γιατί έχω εμπειρία κ από το προηγούμενο Kuga...
-
Ο χρήστης islander έγραψε:
...Να ξεκαθαρίσω οτι η αντικατάσταση γίνεται για τους μεγαλύτερους χώρους που με ενδιαφέρουν και οχι για λόγους αξιοπιστίας του υπάρχοντος αυτοκινήτου μου....και το Nissan X-TRAIL 1.6 diesel 4x2 N-CONNECTA..Θα πας για χώρους στο X-Trail ? Καθώς το είδα από κοντά στην έκθεση, στη θέση του οδηγού δεν μπόρεσα ΚΑΝ να χωρέσω, ενώ ούτε πίσω είναι και τόσο άνετο. Και δεν μου φάνηκε καν για 550lt το πορτμπαγκάζ.
Το δίλημμα που έχεις δεν είναι καν ερώτημα, είναι μονόδρομος....
-
Νομίζω ότι το kodiaq έχει σαφώς τους καλύτερους χώρους, καλύτερη ποιότητα κύλισης και το θεωρώ καλύτερο από το x trail ειδικά για μεγάλα ταξίδια σε Ευρώπη. Το μόνο επίφοβο είναι η αξιοπιστία του group
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το κόντιακ έχει τους μεγαλύτερους χώρους και μόνο ίσως το νέο 5008 έχει ανάλογους . Αλλά τέτοιο αμάξι σε βενζίνα ενώ έχεις ντίζελ τόσα χρόνια ? Θα τρελλαθείς από την διαφορά κόστους καυσίμων .
Το παλιότερο Κούγκα μου αρέσει και μένα περισσότερο από το νέο , αλλά το νέο έχει καλή τιμή σε βενζίνη όμως και καίει αρκετά . Για ταξίδια στην Ευρώπη , μάλλον το ντίζελ είναι μονόδρομος . Αφού όμως έχεις πάει σε λογική να μην θέλεις 4Χ4 μπορείς να βρείς αρκετές λύσεις .
Δοκιμάζεις χώρους , ανέσεις και βρίσκεις τι σου ταιριάζει . Προφανώς αφού κάνεις ταξίδια έξω η άνεση είναι σημαντική .
-
Σε χώρους και τιμή το Kodiaq παίζει χωρίς αντίπαλο.
Τα μόνα μειονεκτήματα που έχει είναι α)VW Group (πηγαίνε στο σχετικό forum με τα αδέρφια με το tiguan για να πάρεις μια εικόνα β) έαν εχεις συνηθίσει τα κόστη του πετρελαίου θα σου κακοφανεί απίστευτα η υψηλότερη κατανάλωση στην βενζίνη .
Eγω θα έβαζα στην λίστα και τα δυο παρακάτω
3008 (ταξιδιάρικο , όμορφο μέσα έξω , πολύ καλοί χώροι ειδικά στις αποσκευές, οικονομικός diesel , ) γύρω στα 30.000 στην έκδοση allure με 1.6 diesel με τα 120 άλογα
CRV (ταξιδιάρικο,οι καλύτεροι χώροι μετά το Kodiaq, μεγάλη πρακτικότητα με τα πίσω καθίσματα, ο καλύτερος diesel στα 1.6) ξεκινάει η απλη έκδοση στα 27500 , 2WD 120PS, γύρω στα 30.000 η πλούσια , 33500 μετα 160ps 4X4. Eνω λόγω αλλαγής μοντέλου κυκλοφορούν αρκετά μοντέλα του 2015 (160ps 4X4) στα 26.000-27000 με 40.000-50000 και τρια ακόμη χρόνια εγγύση.Για χώρους υπάρχει η σχετική κατάταξη (δεν βάζω άλλα από το group καθώς εαν δεν σε χαλάει το kodiaq είναι μονοδρομός)
α)Kodiaq b) CRV c) Xtrail d)3008Από άνεση σε αυτοκινητόδρομο
α)CRV b)3008 c) kodiaq d) XtrailΕνω σε επαρχιακό
α)3008 β) CRV c)kodiaq d) XtrailΕνω από απόψη κόστους μετακίνησης
α)CRV b) 3008 c)Xtrail d) Kodiaq
Σε ομορφία ειδικά μέσα το 3008 παίζει χωρίς αντίπαλο.
-
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
Αν θέλεις χώρους κι ως 1600κ.εκ., πρέπει να πας σε Kodiaq (κι αφού όπως φαίνεται δεν σου είναι απαραίτητη η 4κίνηση,γιατί να μην πας στο 1.4 4χ2,γλιτώνοντας χρήματα -που μπορείς να τα δώσεις αν θες σε εξοπλισμό- και χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με το 4χ4) ή σε CRV diesel. -
Το βασικό είναι αν θες τετρακίνηση και τι πιστεύεις ότι θα κανείς με την τετρακίνηση
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Οι προβληματισμοί μου είναι στο θέμα του Kodiaq η αξιοπιστία που αναφέρατε αλλά και τα διάφορα μικροπροβλήματα που διαβάζω σε ξένα forum όμως η τετρακίνηση είναι κάτι που θέλω να υπάρχει και γι' αυτό κατέληξα στο 1.4 βενζίνη έστω και με τη διαφορά κόστους καυσίμων. Από την άλλη το x-trail μου αρέσει σε εμφάνιση είναι καλύτερα εξοπλισμένο στη έκδοση n-connecta από το Kodiaq είναι diesel και από χώρους επιβατών δεν είναι κακό ούτε πίσω και όσο για την θέση του οδηγού δεν είχα κανένα πρόβλημα(1.80cm 85 κιλά), είναι πιο ψηλό απο το Kodiaq για εκτός δρόμου αλλά δεν βρίσκω αρκετά σχόλια κατόχων και βέβαια δεν είναι 4χ4.
Για τα υπόλοιπα που αναφέρατε(CRV & 3008) έχουν αποκλειστεί το καθένα για τους δικούς του λόγους.Έχω οδηγήσει το Kodiaq 1.4 4χ4 και μπορώ να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Για το x-trail τις γιορτές που θα είμαι Αθήνα θα πάω από το Θεοχαράκη να κάνω ένα τεστ και θα ξαναπάω και σε Skoda για να είναι πιο φρέσκες οι συγκρίσεις.
Για την τετρακίνηση που που αναφέρθηκε αν την χρειάζομαι, θέλω να υπάρχει γιατί πηγαίνω εκτός σε ορεινές διαδρομές είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι αλλά και σε ταξίδια με φορτωμένο το αυτοκίνητο προτιμώ να υπάρχει τετρακίνηση με 22 πόντους απο την άσφαλτο νοιώθω πιο σιγουριά.
-
Προφανώς και χρειάζεται η τετρακίνηση σε ένα SUV!!!
Έχουν κολλήσει πολλά 2χ4...
-
Δεν είναι απαραίτητο να χρειάζεσαι τετρακίνηση αρκεί να ξέρεις τα όρια του αυτοκινήτου σου. Δε νομίζω ότι κάποιος θα πάρει το γυαλιστερό του SUV με το περλέ χρωματάκι του και θα το πάει για χοντρό off roading στα κατσάβραχα και μέσα σε κλαδιά και θάμνους. Έχοντας τα τελευταία 15 χρόνια διάφορα suv με τετρακίνηση δε μπορώ να πω ότι ένοιωσα την ανάγκη αυτής. Το να πας σε ένα χιονοδρομικό και για λίγο χωματόδρομο (ας μη γελιόμαστε για αυτές τις περιπτώσεις είναι τη τετρακίνηση τους) ή σε φαινόμενα έντονης βροχής όπως 3 εβδομάδες πριν και με ένα καλό χιονολάστιχο βγαίνεις ασπροπρόσωπος
-
Εαν χρειαζόμουνα αυτοκίνητο για πατημένο χώμα και ελαφρό πετραδάκι δεν θα είχα προβληματισμό αν θα μεταπηδήσω σε 4χ2 και επειδή δεν είμαι από αυτούς που θα λυπηθώ το αυτοκίνητο για να περάσω από θάμνους και κλαδιά ή πολύ δύσκολο χωματόδρομο(νεροφαγώματα κλπ.) δεν το σκέπτομαι όπως το περιγράφεις.Το πιο πιθανό είναι να μην χρειάστηκες την τετρακίνηση γιατί εκεί που πηγαίνεις είναι πολύ light καταστάσεις και είσαι καλυμμένος με το ύψος από το δρόμο και το 4χ2, όσο για χιονολάστιχο στην Κρήτη τα θεωρώ κάτι παραπάνω από πλεονασμό να το έχω για δεύτερο, μου αρκεί ενα 70/30 ή στην έσχατη 80/20 και είμαι καλυμμένος.
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο να χρειάζεσαι τετρακίνηση αρκεί να ξέρεις τα όρια του αυτοκινήτου σου. Δε νομίζω ότι κάποιος θα πάρει το γυαλιστερό του SUV με το περλέ χρωματάκι του και θα το πάει για χοντρό off roading στα κατσάβραχα και μέσα σε κλαδιά και θάμνους. Έχοντας τα τελευταία 15 χρόνια διάφορα suv με τετρακίνηση δε μπορώ να πω ότι ένοιωσα την ανάγκη αυτής. Το να πας σε ένα χιονοδρομικό και για λίγο χωματόδρομο (ας μη γελιόμαστε για αυτές τις περιπτώσεις είναι τη τετρακίνηση τους) ή σε φαινόμενα έντονης βροχής όπως 3 εβδομάδες πριν και με ένα καλό χιονολάστιχο βγαίνεις ασπροπρόσωποςΊσως σου φανεί περίεργο, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν τα SUV τους για τον σκοπό που φτιάχθηκαν... Πόσα κολλημένα δικίνητα έχω δει σε παραλίες...
-
REALZEUS +1000
-
Τα SUV για το μόνο που ΔΕΝ φτιάχτηκαν είναι το off-roading [emoji1] Για οποιαδήποτε άλλη χρήση ναι. Ας είμαστε ρεαλιστές. Το να πατήσεις λίγο χιόνι στο χιονοδρομικό, ή λίγη άμμο στην παραλία ή έστω και σε έναν δύσβατο χωματόδρομο δεν είναι off roading, ειδικά δε από τη στιγμή που δεν έχουμε κοντές σχέσεις. Εξάλλου το λένε και τα ακρωνύμια Sport Utility Vehicle.
-
Η περιγραφή σου ταιριάζει στα crossovers και οχι στα SUV και πράγματι είναι όπως το περιγράφεις αλλά με τα 4χ4 suv και τα κατάλληλα ελαστικά μπορείς να κάνεις απο light εως medium off roading και να πας πολύ πιο μακριά απο όσο μπορείς να φανταστείς.Όσο αφορά τις κοντές εκτός απο το Vitara και το Jimny δεν νομίζω να είχε άλλο κοντές σχέσεις, πιθανά και το RAV αλλά δεν είμαι σίγουρος.Αυτά τα μοντέλα καταργήθηκαν μετά την μαζική παραγωγή πιο 'πολιτισμένων' εκδόσεων.
-
Εγώ πάντως με το Tiguan δοκίμασα και ανέβηκα με επιτυχία μια πέτρινη σκάλα ...
-
Η περιγραφή σου ταιριάζει στα crossovers και οχι στα SUV και πράγματι είναι όπως το περιγράφεις αλλά με τα 4χ4 suv και τα κατάλληλα ελαστικά μπορείς να κάνεις απο light εως medium off roading και να πας πολύ πιο μακριά απο όσο μπορείς να φανταστείς.Όσο αφορά τις κοντές εκτός απο το Vitara και το Jimny δεν νομίζω να είχε άλλο κοντές σχέσεις, πιθανά και το RAV αλλά δεν είμαι σίγουρος.Αυτά τα μοντέλα καταργήθηκαν μετά την μαζική παραγωγή πιο 'πολιτισμένων' εκδόσεων.Η «περιγραφή μου» που δεν είναι και δίκη μου δεν ταιριάζει στα crossover. Crossover από την άλλη μπορούμε να πούμε ένα Octavia scout, ένα 2008, ένα allroad. Αυτή είναι η έννοια του όρου. Ένας συνδυασμός των διάφορων πλατφόρμων που κυκλοφορούν στην αγορά.
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Τα SUV για το μόνο που ΔΕΝ φτιάχτηκαν είναι το off-roading [emoji1] Για οποιαδήποτε άλλη χρήση ναι. Ας είμαστε ρεαλιστές. Το να πατήσεις λίγο χιόνι στο χιονοδρομικό, ή λίγη άμμο στην παραλία ή έστω και σε έναν δύσβατο χωματόδρομο δεν είναι off roading, ειδικά δε από τη στιγμή που δεν έχουμε κοντές σχέσεις. Εξάλλου το λένε και τα ακρωνύμια Sport Utility Vehicle.Μπορεί τα περισσότερα SUV να μην έχουν τις δυνατότητες των Land Rover και των Jeep αλλά μια χαρά μπορούν να βγούνε εκτός δρόμου.
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Οι προβληματισμοί μου είναι στο θέμα του Kodiaq η αξιοπιστία που αναφέρατε αλλά και τα διάφορα μικροπροβλήματα που διαβάζω σε ξένα forum όμως η τετρακίνηση είναι κάτι που θέλω να υπάρχει και γι' αυτό κατέληξα στο 1.4 βενζίνη έστω και με τη διαφορά κόστους καυσίμων. Από την άλλη το x-trail μου αρέσει σε εμφάνιση είναι καλύτερα εξοπλισμένο στη έκδοση n-connecta από το Kodiaq είναι diesel και από χώρους επιβατών δεν είναι κακό ούτε πίσω και όσο για την θέση του οδηγού δεν είχα κανένα πρόβλημα(1.80cm 85 κιλά), είναι πιο ψηλό απο το Kodiaq για εκτός δρόμου αλλά δεν βρίσκω αρκετά σχόλια κατόχων και βέβαια δεν είναι 4χ4.
Για τα υπόλοιπα που αναφέρατε(CRV & 3008) έχουν αποκλειστεί το καθένα για τους δικούς του λόγους.Έχω οδηγήσει το Kodiaq 1.4 4χ4 και μπορώ να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Για το x-trail τις γιορτές που θα είμαι Αθήνα θα πάω από το Θεοχαράκη να κάνω ένα τεστ και θα ξαναπάω και σε Skoda για να είναι πιο φρέσκες οι συγκρίσεις.
Για την τετρακίνηση που που αναφέρθηκε αν την χρειάζομαι, θέλω να υπάρχει γιατί πηγαίνω εκτός σε ορεινές διαδρομές είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι αλλά και σε ταξίδια με φορτωμένο το αυτοκίνητο προτιμώ να υπάρχει τετρακίνηση με 22 πόντους απο την άσφαλτο νοιώθω πιο σιγουριά.
Νησιώτη δες σοβαρά και το xtrail ειδικά τωρα με τις νέες τιμές.
Αν δεν ήμουν καμμενος απο τη νισσαν και αγοραζα τωρα θα το έβλεπα οπωσδήποτε.
Ειδικά αν κανεις πολλα χιλιόμετρα και μακρινές διαδρομές καλύτερα diesel και δη ένα ικανό και δοκιμασμένο σύνολο...
Ποιοτικά αν κατασκευάζεται ακομα στην Ιαπωνία θα ειναι προφανώς καλύτερο απο το λαχείο QQ ενω εχει και χώρους και όνομα.
Δες μονο τι παίζει στο μέρος σου με εξουσιοδοτημένα γιατι εχει παθογένειες το δίκτυο ενω στη θέση σου δεν θα αγόραζα έκδοση με το connect γιατι ειναι πεταμενα λεφτα. Με τα μισά λεφτα βαζεις aftermarket android με πολλές περισσότερες δυνατότητες. -
Αν φτιάχνεται Ιαπωνία προφανώς δεν θα έχει τα χάλια του QQ. Εδώ το Pulsar που το φτιάχνουν στην Ισπανία και είναι απροβλημάτιστο. Παρολά αυτά, προσωπικά θα κοιτούσα περισσότερο προς Kodiaq ή CRV.
SUV/Crossovers Forum