-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το πρώτο δίμηνο έχουν πουληθεί 55 Captur και Cactus και 43 H-RVΠολύ κακή η πορεία του hr-v και ειναι κρίμα γιατι ειναι αξιόλογο αλλα χαντακωνεται απο την τιμη του.
Ήθελα να ηξερά δε βλέπουν εκει στον Σ οτι στο τελος θα παει άπατο; -
Είχα σχολιάσει τις σαχλές δοκιμές τύπου 'αποφυγής ταράνδου' του km77
με τα παρακάτω σχόλια
και το είχα κάνει στο τόπικ του Citroen C3 για το C3για να μην τα επαναλαμβάνω εκεί,
εδώ είμαστε πιο σχετικοί στο θέμαΟ χρήστης inertia έγραψε:
Όπου υπεισέρεχται ανθρώπινος παράγοντας,
πρέπει να είμαστε υποχρεωτικά επιφυλακτικοί.Εγώ δικαιούμαι να αμφιβάλλω για τη μεθοδολογία των συγκεκριμένων ανθρώπων.
Πολύ θα ήθελα και μια εξήγηση για τα 'ευρήματα του βίντεο με τεχνική αιτιολόγηση.
Και για την αξιοπιστία της δοκιμής,
πολύ αμφιβάλλω ως προς την επαναληψιμότητα των ευρημάτων.Θεωρώ ότι εκτίθενται ιδιαίτερα όσοι υποστηρίζουν
πως λαμβάνουν το υποδεκάμετρο για να κρίνουν και να συγκρίνουν τα μεγέθη της συγκεκριμένης 'έρευνας'.Για να εξηγήσω λοιπόν
η έρευνα του km77 συνίσταται σε υπέρμετρο βαθμό στον τελεστή άνθρωπο.
Δεν είναι απλώς ένα βίντζι που έλκει ένα γάντζο με απόλυτα μετρημένη ταχύτητα έλξης σε ελεγχόμενη κατεύθυνση
ή ένα εμπόδιο σε μετρημένη μέχρι εκατοστού απόσταση από το σημείο εκκίνησης,
ούτε οι συνθήκες σε περιβάλλον εργαστηρίου,Όλη η διαδικασία εκκινεί και τερματίζει στην προσήλωση του παράγοντα άνθρωπος
να εκτελέσει με επιδεξιότητα και ακρίβεια ένα πρόγραμμα αδρών χειρισμών.
Η επίκληση της ακρίβειας των 75 ή 76 km/h στα ευρήματα είναι απλώς απολαυστική ως προς το αποτέλεσμα.πραγματικά το αστείο τώρα που τα ξαναδιαβάζω, είχα γράψει και το εξής
Προσπερνώ την ειρωνεία
και θεωρώ ότι είναι ξεκάθαροι οι κανόνες της λογικής και της επιστήμης
χωρίς να χρειάζεται να τους υπαινίσσομαι εγώ.Και σε σχέση με αυτό που επιπλέον ζήτησα, επίσης ήμουν σαφής
να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς τα 'ευρήματα' του km77.
Εκτός αν κανείς θεωρεί πως το km77 έχει τυποποιήσει τη μεθοδολογία του με αξιοπιστία euroncap.Λοιπον εντάξει δεν είναι EuroNCAP αλλά LatinNCAP,
η ουσία παραμένει πως διαφορετικά είναι όταν η μεθοδολογία τυποποιείται αντικειμενικά κι επιστημονικά
με τεχνική και μεθοδολογίαvs
χωρίς καμία αντικειμενική μεθοδολογία και τεχνικές διασφάλισηςΜην ξανακούσω για km77 !
Χαίρετε και επικαλούμαι κάθε φορά την απλή λογική όλων. -
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Εγω παντως στον δρομο εχω δει πολλαπλάσιες φορές captur απο 2008. Μήπως τα 2008 που εχουν πουληθεί καθωντε στα πάρκινγκ εταιρειών ενοικίασης;
Το τι βλεπει ο καθενας στο δρομο δεν ειναι καθολου αντιπροσωπευτικο.. Εγω για παραδειγμα καποια μοντελα που εχουν πολυ καλες πωλησεις τα εχω δει ελαχιστες εως καθολου φορες και καποια που εχουν μετριες η λιγες πωλησεις τα βλεπω καθε μερα.. Εδω στη Λαρισα που μενω βλεπω καθε μερα fiat 500x και C4 Cactus.. Τα βλεπω πιο συχνα για παραδειγμα απο το Qashqai.. Το C4 Cactus ειδικα το εχω δει 10 πλασιες φορες απο το Qashqai.. Την gla που εχει πολυ καλες πωλησεις δεν την εχω δει ποτε.. Επισης παρακολουθω καθε χρονο τις πωλησεις και η Volkswagen ειναι δευτερη, τριτη η τεταρτη σε πωλησεις και λεω παντα πως γινεται αυτο αφου στη Λαρισα δεν βλεπω και τοσο συχνα Volkswagen.. Στην Αθηνα ομως οταν ειχα ερθει προσφατα ειχα βαρεθει να βλεπω παντου Vw.. Δε λεω και στη Λαρισα κυκλοφορουν αρκετα αλλα οχι τοσα οσα απο αλλες μαρκες.. Π.χ τα Toyota τα βλεπω 5πλασιες φορες απο Vw.. Τα Opel 4πλασιες φορες απο Vw. Τα Citroen 3 πλασιες απο Vw.. Ενω στην Αθηνα παντου εβλεπα Vw.. Αρα το τι βλεπει ο καθενας δεν εχει και πολυ σχεση με τις πωλησεις.. SEAT ας πουμε βλεπω πολυ συχνα και θα την περιμενα 5η - 6η σε πωλησεις ομως ειναι συνηθως 15η.. μια αγορα οπως η Λαρισα πιστευω ειναι πιο αντιπροσωπευτικο δειγμα για να καταλαβεις τι αγοραζει ο ιδιωτης καθως εδω σχεδον ολα ειναι ιδιωτικα ενω τα leasing - εταιρικα ειναι μικρο ποσοστο .. Σε αντιθεση με Αθηνα που μπορει και το 60-70% να ειναι leasing..
Για να μην αναρωτιέσαι η VW στη Λάρισα σύμφωνα με στοιχεία από το 2014 μέχρι σήμερα είναι 9η μάρκα. Πιο κάτω από BMW, ford, hyundai, opel, renault , toyota, suzuki, nissan. Αμα θες να μαθεις περισσότερα εδώ είμαστε..
Γενικά κάθε τόπος έχει τις ιδιαιτερότητές τους..
Εκεί που δεν μπορείς να βγάλεις κανένα συμπέρασμα είναι η αγορά της Αθήνας που οι πωλήσεις σε ιδιώτες βαριά να αντιπροσωπεύουν το 40%. Μπορεί να λέω και πολλά. Οι εταιρίες leasing και ενοικιάσεων χειραγωγούν τα νούμμερα πωλήσεων σε τεράστιο βαθμό. Στην Αθήνα κυρίως αλλά και σε άλλες περιοχές τα νούμμερα δε λένε τίποτα για την απήχηση στο αγοραστικό κοινό. -
Ενδιαφέρον οι πληροφορίες σου! Βλέποντας την τοποθεσια σου Χανιά-Γαλάτσι νοστάλγησα τα παιδικά μου χρόνια όπου έζησα και μεγάλωσα στο Γαλάτσι στην Αθήνα και βλέποντας τα Χανιά νοστάλγησα την Κρήτη όπου από εκεί είναι η καταγωγή μου
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Πολύ κακή η πορεία του hr-v και ειναι κρίμα γιατι ειναι αξιόλογο αλλα χαντακωνεται απο την τιμη του.
Ήθελα να ηξερά δε βλέπουν εκει στον Σ οτι στο τελος θα παει άπατο;Δεν τον απασχολούν τον Σ οι πωλήσεις των Honda και Mitsubishi (δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά πάντα έτσι ήταν). Το HR-V το σκεφτόμουν και εγώ, αλλά απορρίφθηκε λόγω τιμής (κυρίως και άλλων 2-3 κριτηρίων).
-
Ετσι οπως τα λες ειναι μαλλον, απορώ αν μια εταιρεία δεν την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις, τι αλλο σημαντικότερο μπορει να την ενδιαφερει ...
Παντως αν είχε 1.5-2κ κάτω θα είχε πολυ καλυτερη πορεία. Το μοτέρ της βενζίνης ολοι λένε οτι ειναι κορυφαίο οπως κ το κιβώτιο κ οι χωροι άπιαστοι για το μέγεθος του!
Μου κανει εντύπωση ποσα παλια hrv κυκλοφορούν ακομα στους δρομους κ σε κατάσταση .Καποια απο αυτα κοντεύουν 20ετια. -
Αν εδώ φταίει ο Σαρακάκης τότε ποιος φταίει και δεν πουλάει τίποτα στην υπόλοιπη Ευρώπη?
Μάλλον δεν είναι αυτή η αιτία.
https://www.autoblog.gr/2015/12/07/ta-1 ... hn-eyrwph/ -
To αρθρο είναι του 2015 , για αυτό και λείπει και η ΒΜW X 1.
Τα honda είναι αρκετά ακριβά στην Ευρώπη εκτός από Κύπρο, στην άλλη όχθη του ατλαντικού δεν ισχύει το ίδιο.
Το CRV πχ πουλάει 4Χ στην Αμερική σε σχέση με Ευρώπη.
-
Γιατί λοιπόν το Honda civic δεν είναι ούτε καν μέσα στα 100 πρώτα?
Υπάρχει πιστεύω πιθανότητα ο Σαρακάκης να είναι ο πιο πετυχημένος αντιπρόσωπος βάσει πωλήσεων στην Ευρώπη.....
Με ΗΠΑ δεν μπορούμε να συγκρίνουμε, εκει σαρώνει δεκαετίες το ford F150 που δεν κυκλοφορεί καθόλου στην Ευρώπη. -
Ενδιαφέρουσα θα ηταν μια λίστα με πωλησεις καθαρά ιδιωτών. Θα ηταν τεράστιες οι διάφορες στην κατάταξη..
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
To αρθρο είναι του 2015 , για αυτό και λείπει και η ΒΜW X 1.Τα honda είναι αρκετά ακριβά στην Ευρώπη εκτός από Κύπρο, στην άλλη όχθη του ατλαντικού δεν ισχύει το ίδιο.
Το CRV πχ πουλάει 4Χ στην Αμερική σε σχέση με Ευρώπη.
Και στις ΗΠΑ πανάκριβα είναι σε σχέση με τον εκεί ανταγωνισμό.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Ενδιαφέρουσα θα ηταν μια λίστα με πωλησεις καθαρά ιδιωτών. Θα ηταν τεράστιες οι διάφορες στην κατάταξη..Όντως θα ήταν.. Και όχι μόνο Ελληνική αλλά και πανευρωπαϊκή..
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Γιατί λοιπόν το Honda civic δεν είναι ούτε καν μέσα στα 100 πρώτα?
Υπάρχει πιστεύω πιθανότητα ο Σαρακάκης να είναι ο πιο πετυχημένος αντιπρόσωπος βάσει πωλήσεων στην Ευρώπη.....
Με ΗΠΑ δεν μπορούμε να συγκρίνουμε, εκει σαρώνει δεκαετίες το ford F150 που δεν κυκλοφορεί καθόλου στην Ευρώπη.Το civic ίναι πολύ ακριβό σε μια ακρως ανταγωνιστική αγορά.
Ο Σ θα μπορούσε να είναι πιο μετρημένος στις τιμές.
Κλασικότερο παράδειγμα το HRV είχε κάποιες εκδόσεις (elegance 1.6 idtec) παράλογα τιμολογημένες και με την διόρθωση έχει έρθει εκει που πρέπει.
Στο CRV h comfort έκδοση θα μπόρουσε εύκολα να είχε λιανική τιμη προ φόρων κάτω από 20.000
-
Δε μπορω να γραψω πολλα καθως προκειται για το τρεχον τευχος των 4τ.
Υπαρχει συγκριτικο στα μικρα ντιζελ tiguan kuga qq 3008.
Για το tiguan αναφερεται ως αρνητικο η αποκριση κατω απο τις 2000 στροφες-κατι που εχει αναφερθει. Το αναφερει ως οικογενειακου χαρακτηρα και πρωτο στις προτιμησεις των συντακτων χαρη στους χωρους την πρακτικοτητα και την ποιοτητα κυλισης.
Για το qq λενε οτι προσφερει καλο πακετο σε χαμηλη τιμη και ειναι πολυ εμπορικο...
Για Το 3008 λεει ολα περιστρεφονται γυρω απο την εικονα, ποιοτικο και ξεχωριστο.Το kuga δεν εχει την οδηγοκεντρικη αυρα του ονοματος ford παρα και την υπαρξη του st line.
Δινει καλους χωρους, εξαορετικη σχεση τιμης-εξοπλισμου και ευχαριστη οδηγικη συμπεριφορα, αλλα στο τελος θα επελεγαν tiguan.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εμένα πάλι το πιο ευχάριστο με ιδανική σχέση κρατηματος άνεσης μου φάνηκε το kuga.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δε μπορω να γραψω πολλα καθως προκειται για το τρεχον τευχος των 4τ.Υπαρχει συγκριτικο στα μικρα ντιζελ tiguan kuga qq 3008.
Για το tiguan αναφερεται ως αρνητικο η αποκριση κατω απο τις 2000 στροφες-κατι που εχει αναφερθει. Το αναφερει ως οικογενειακου χαρακτηρα και πρωτο στις προτιμησεις των συντακτων χαρη στους χωρους την πρακτικοτητα και την ποιοτητα κυλισης.
Για το qq λενε οτι προσφερει καλο πακετο σε χαμηλη τιμη και ειναι πολυ εμπορικο...
Για Το 3008 λεει ολα περιστρεφονται γυρω απο την εικονα, ποιοτικο και ξεχωριστο.Το kuga δεν εχει την οδηγοκεντρικη αυρα του ονοματος ford παρα και την υπαρξη του st line.
Δινει καλους χωρους, εξαορετικη σχεση τιμης-εξοπλισμου και ευχαριστη οδηγικη συμπεριφορα, αλλα στο τελος θα επελεγαν tiguan.Σε τι εξοπλιστικές εκδόσεις και κινητήρες αναφέρονται; Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει σύγκριση στον εξοπλισμό ανάμεσα στο Kuga και το 3008 για παράδειγμα, για την ίδια πάντα τιμή.
-
Kuga 1.5 tdci
Qq 1.5 dci
3008 1.6 blueHdi 120
Tiguan 1.6 tdiΤο 3008 120 ξεκιναει απο 29.400 με advanced grip control, 18' wheels.
Τα βασικα του kuga τα ξερουμε, τιμη 25.840
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Kuga 1.5 tdci
Qq 1.5 dci
3008 1.6 blueHdi 120
Tiguan 1.6 tdiΤο 3008 120 ξεκιναει απο 29.400 με advanced grip control, 18' wheels.
Τα βασικα του kuga τα ξερουμε, τιμη 25.840
Εντελώς άκυρη σύγκριση. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να επέλεγαν το QQ με τον 1.6.
-
Εμένα άκυρη δεν μου φαίνεται καθόλου. Το τρίπτυχο kuga,3008,Tiguan ειναι τα καλύτερα μη premium SUV και το qq ο βασιλιάς των πωλήσεων. Θα μπορούσε η σύγκριση να αφορά το 1.6 αλλα και που βάζουν το 1.5, δεν θα έλεγα οτι κακώς κάνουν καθότι μάλλον ειναι η έκδοση με τις περισσότερες πωλησεις.
-
To kuga δεν το βγαζουν fun ενω μεχει περισυ ήταν;;
ΧμμμμSent from my iPhone using Tapatalk
SUV/Crossovers Forum