-
Ψυγεία αθάνατα μόνο αμερικάνικα. General electric wirpool πιο φθηνά από amana.
-
Ψυγεία αθάνατα μόνο αμερικάνικα. General electric wirpool πιο φθηνά από amana.
Σε περίπτωση που δε το ξέρεις, ο κλάδος ψυγείων της GE που πήγαινε κατα διαόλου αγοράστηκε από τη Κινέζικη Haier και την ανέστησαν.
Ενδιαφέρον βίντεο (φουλ)και συντομη έκδοση
Γενικά η Haier έχει πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ενω το Harvard έχει κάνει και business cases γι'αυτην. Ο δε πρόεδρός της έχει πολύ ενδιαφέρουσα φιλοσοφια περι management
-
Την GE την είχε στην χώρα μας ο Φουρλής επί σειρά δεκαετιών, τότε που πέταγε και μοίραζε φάπες ένθεν κακείθεν. Έχουμε ένα που αγοράστηκε όταν γεννήθηκα και επέζησε για 38 χρόνια με μία μόνο βλάβη στο θερμοστάτη. Και ένα δεύτερο, αγορά 1992, που λειτουργεί μέχρι στιγμής χωρίς βλάβη. Αλλά είναι ενεργειακής κλάσης ...G!
Tα τελευταία χρόνια το εξοβελίσαμε στο εξοχικό, όπου λειτουργεί 2 μήνες το χρόνο. Αιωνία τους η μνήμη...
-
. Έχουμε ένα που αγοράστηκε όταν γεννήθηκα και επέζησε για 38 χρόνια με μία μόνο βλάβη στο θερμοστάτη. Και ένα δεύτερο, αγορά 1992, που λειτουργεί μέχρι στιγμής χωρίς βλάβη.
Westinghouse ψυγειο δούλευε από από το 1967 μέχρι το 2000... Δεν υπάρχει πια εταιρεία που να έχει προϊόντα τέτοιας διάρκειας μιας και τα επιχειρηματικά μοντέλα έχουν αλλάξει όπως και οι καταναλωτικές συνήθειες.
Κρίμα πάντως που Ελλάδα δεν έρχονται τα ASKO (Σουηδικά) -
Τα GE ψυγεία μετά το 2005 περίπου είχαν αρκετά συχνά βλάβες, καμία σχέση με αυτά των περασμένων δεκαετιών που δούλευαν αγόγγυστα για 30-40 χρόνια.
Στην Ασία πάντως που ζούσα με πολύ ζέστη και υγρασία όλοι είχαν Κορεάτικα (LG & Samsung) και Ιαπωνέζικα (Sharp & Panasonic) και ήταν τρομερά αποδοτικά και αξιόπιστα. Στο παλιό μου σπίτι έχω ένα LG που το αγόρασα το 2006 και δεν έχει κάνει κιχ, απίστευτα ποιοτικό και αποδοτικό και με πολύ καλή ψύξη.
-
Στην Ασία πάντως που ζούσα με πολύ ζέστη και υγρασία όλοι είχαν Κορεάτικα (LG & Samsung) και Ιαπωνέζικα (Sharp &** Panasonic**)
Panasonic είναι σχεδόν ολες οι συσκευές μας στη Ταϊβαν. Κορυφαία. Οι Ιαπωνες δυστυχως έχουν εξαφανιστεί απο Ευρώπη στο κλάδο των λευκων συσκευων.
-
Υπαρχουν τα hitachi..
Ειχα δει ενα ψυγειο. το οποιο ηταν το καλυτερο σε χωρους αλλα καονσε ποιοτητα, υψηλοτατη
Εγω εχω lg ενα καινουργιο μοντελο με smart inverter.....μια χαρα ειναι απλα τα λαστιχα απο γκρι σε ενα σημιονεγιναν καφε
Το επομενο σκεφτομαι να ειναι hitachi
-
Εχω ένα Ιζόλα που το είχαν αγοράσει οι γονείς μου όταν παντρεύτηκαν . Μέχρι πέρσι ήταν σε πλήρη λειτουργία στο γραφείο .
Και τώρα θα μπορούσε να είναι , αλλά δεν κλείνει καλά η κατάψυξη και πιάνει πάγο .
Θα το βάλω προς πώληση ως αντίκα ... 62 ετών είναι ...
Στο εξοχικό διατηρείται σε λειτουργία ένα Κελβινέιτορ του τέλους του 60 .
Στο σπίτι έχω ένα Ντουλάπι Αμάνα του 2003 . Εχει βγάλει κάποιες βλάβες , αλλά γενικά καλά τα πάμε .
-
Αλλαξε λαστιχα....
Ο παγος δημιουργειται επειδη μπαινει αερας (ζεστος) απο τα κενα των λαστιχων.
-
Hitachi, 2 μικροσυσκευές, δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Ισως να έτυχε, αλλά γι'αυτο και μόνο δε τη σκέφτομαι την εταιρεία για ψυγείο και αντλιες θερμότητας που κοιτάμε.
Οσο για γερμανικα και ηπαμερικανικά μπραντς, περασμένα μεγαλεία διηγώντας στα να κλαις ή όπως λέγαμε στα στρατά 'παλιά στο Τέξας...' -
Και εγώ κλιματιστικό Hitachi 24.000btu αγορασμενο πριν 10 χρόνια 1000€ με χρήση δύο μήνες το χρόνο μόνο μεσημέρι για ψύξη το καλοκαίρι μέ τη συντήρηση του...με άφησε προχθές από κολλημένο συμπιεστή....
Θα αντικατασταθεί με Κινέζο TCL με 10ετη εγγύηση....
-
Ψυγείο και κλιματιστικό LG. Τα πήρα πακέτο το 2001 και είναι παντελώς απροβλημάτιστα και έχουν κορυφαία ψύξη.
Αντίθετα πλυντήριο General electric έφυγε στη δεκαετία μετά απο τρεις επισκευές!
Φούρνος Neff έχει εδώ και μια πενταετία που σαπίζει σιγά σιγά και κάποια μάτια παραδίδουν πνεύμα! Ήρθε η ώρα.
-
νεφ εδιαβασα και μου ηρθε το στορυ...οπως τε και παντα ρηαλ.
ειχα δυο θειες, θεος σχωρεστες, ανυπαντρες που αγαπαγανε τα ανηψια τους. ειχα και τη γατα 6 χρονια αστεφανωτη ως #afragos μιλαμε υπηρχαν εποχες που εβλεπα τον πιτογυρο στο λοντο στη πετρουπολη γκουρμε, με ειχαν φαει οι μπαμιες αγορασμενες αργα το μεσημερι που εκλεινε η λαικη και ειχαν εκπτωση. ετσι γυρε χτιζονταν λοιπον οι εταιρειες και τις καλες τις εποχες.
πηρε ενα εφαπαξ ο πεθερος και ψιλοτσονταρε, τσονταρε και η μαμουα, δανειστηκα απο οποιον μπορουσα, κανονισαμε να βρεθουμε στα σκαλια της Αγιας Παρασκευης στη ναύπακτο, 6/7 του 96. ενοικιασαμε και χομ σουητ χομ, ενα ισογειο δυοτριαρο εν πετρουπολη, παλιο, αλλα αρκετο για οτι σκεφτομασταν. επιπλα και ηλεκτρικα, εκτος του σαρπ του ψυγειου που μου ειχε παρει δωρο η μαμουα το 92 που εδωκα λογο γατος προς γατα ενας προς εναν ζωντανα (...απο 090 διαφημιση του τοτε...), με ελπιδα οτι θα βρουμε. που δεν ερχονταν στην αρχη, σγα-σγα ομως αρχισε να μαζευεται. οι θειες με πηγαιναν πολυ, ειχαν και μια ανεση, οτι θελει ο ανηψιος, οκ δεν εζηταγα καθως ζηταγανε τα αλλα τα ανηψια που λεγανε οτι εχουν αναγκες, αλλα με την ευκαιρια του γαμου, 'τη κουζινα εμεις'. 450 χιλιαρικα παρακαλω, οχι εντοιχιζομενη, κεραμικη νεφ. 450 χιλιαρικα για τον γατο ηταν τοτες διακοπες και αμαξι. στη αρχη, καλα, αλλωστε μονο ενα ματι ηταν σε χρηση για να βραζουν οι μπαμιες. οικονομικα δεν αλλαξαν και πολλα: ταξιδι μελιτος, 4 ημερες με παπι στη πάρο τιγκα φορτωμενο ζαρζαβατικα να μας βγαλουν την πεινα, σε ενοικιαζομενα κλειστα ομως απο χρονια, τα ειχε ενας φιλος και εδωκε κλειδι. αλλα μετα ηρθε και ο γατογιος. και χρειαστηκε να χρησιμοποιηθει παραπανου. ειχε ενα χαρακτηριστικο, οι διακοπτες ηταν χωνευτοι και επρεπε να τους ζουληξεις μεσα, να βγουν οξω και να γυρισουν. επισης ειχε μπροστα ενα τζαμι κουρμπαριστο για ομορφια. οι διακοπτες ομως ειχαν πολυ, παρα πολυ δυνατο ελατηριο. και αρχισαν μετα απο λιγες μερες να πεταγονται σε οποιον ηταν μπροστα. την πατησα καποτε και μου εσπασε το αριστερο αρχιδι, μερες εκανα πολλες να ξανακατσω στη μηχανη, με φαγανε τα τρολει. και καποιοα μερα ειδα το τζαμι σπασμενο και τη γατα με ενα κατσαβιδι να τη ξεσυνδεει. ειχε εκραγει η τζαμομαλακια και γεμισε το φαγητο του πιτσιρικα με γυαλια. επεταχθει αμεσα και πηρα απο την αποθηκη της μαμας μια εσκιμο του 60 κατι... μετα ηρθε η κορη, ηρθαν και καποια ευρωπουλα και μετα λιγο περισσοτερα ευροπουλα και σπιτι αλλαξαμε. και πολλες ηλεκτρικες συσκευες μπορουσαμε να παρουμε και το πιτογυρο εγινε κονβινιεντ φουντ. γερμανοσυσκευη ομως ποτες ξανα.
-
Ρε γάτε, είμαι στη δουλειά!!!!
Προσπαθώ να εγκαταστήσω sql server σε αρχαίο μηχάνημα πελάτη που έφαγε ransomγιο και μπορώ να διαβάσω στα πεταχτά κανένα ποστ.
Κρατιέμαι να μη λιώσω στα γέλια. Αν δεν τα καταφέρω και με απολύσουν, ξέρεις που θα έρθω για κατασκήνωση!!!
-
Να ζήσεις γάτε με τη γάτα και τα γατάκια σου, μου αρέσεις γιατί νιώθεις μέσα σου ασφαλής και δεν είσαι δήθεν, εξ ου και πέτυχες, φαίνεται αυτό και στον γραπτό σου λόγο, το παρόν πόνημα αποπνέει μια φρεσκάδα, να υγιένετε πάντα.
-
Ψυγείο LG ή Samsung. Αν και οι τελευταίες φουρνιές είναι Πολωνέζικες, οπότε κρατάω πισινή για μερικά χρονια...
Αν είναι να πάρω Γερμανό made in Turkey, καλύτερα να πάρω αυθεντικό Τούρκο με γερμανικό όνομα (Blomberg). Ναι η τιμή ήταν σχεδόν ίδια με το Bosch (και στο στεγνωτήριο και στο πλυντήριο πιάτων) μα βλέποντας τον κάδο και τα εξαρτήματα, ο Τούρκος έμοιαζε πιο καλοφτιαγμένος.
Βασικό όμως είναι να μάθετε πόσο καλό είναι το σέρβις της εταιρίας στην περιοχή σας. Κι αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον μάστορα.
-
Εγώ ένα samsung ψυγείο έχω εδώ και ~7-8 χρόνια, μια χαρά, αν εξαιρέσω ότι το καλοκαίρι με τα πολλά άνοιξε/κλείσε δεν μπορεί να παγώσει πολύ (νερά κλπ). Αλλά είχε πολύ καλύτερη εσωτερική διαμόρφωση σε σχέση με άλλα που είδα.
Κουζίνα neff, GTP κανονικά όμως. Χαλάρωσε το περιμετρικό λάστιχο και δεν είναι δυνατή ρε γμτ. Γενικά δεν θα την πρότεινα πουθενά. Με λιγότερα χρήματα πήρα η αδερφή μου blomberg που λέτε και πιο εφετζίδικη (με τατς κλπ).
Α/C: όσο παλιότερα, τόσο καλύτερα; Κάτι τετοιο, αν και η κατανάλωση μειώθηκε με τα νέα μηχανήματα. Έχουμε (σε >1 σπίτια):
-1 αρχαίο, νομίζω panasonic: με ενσύρματο κοντρόλ: όποιος τεχνικός το έχει συντηρήσει έχει πει μην κάνετε καμία ...κία και το αλλάξετε, δεν υπάρχουν πια τέτοια μηχανήματα
-1 fujitsu 15τίας, δουλεύει τέλεια
-1 midea 12άρι που πηρα πριν 2 χρόνια για το δωμάτιο, δουλεύει πολύ καλά.
-
Τώρα το δα.
1.μπράβο για ότι κατάφερες και καλά κανεις να τα λες. Η εγκρατια σου αποτελει σπανιο παραδειγμα για πολλους νέους επιχειρηματίες. Νομίζω το έχω ξαναπεί, δεν θυμάμαι.
- Η ιστορια σου αποτελεί την επιβεβαίωση σε λεκτική διαμάχη με φίλο μου ο οποιος αγορασε τέτοια κουζίνα και του είπα αυτό ακριβώς.... Πως αν τα 'παιξει' το ελατήριο να κλαίει το α...... δι του.
Με κοροϊδευε.....
Όποτε το ποστ σου τα.......σπάει γενικώς
-
Θεωρώ ότι τα κλιματιστικά θεωρούνται αναλώσιμα πλέον. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα ποιοτικό κλιματιστικό.
Και όταν αναφέρομαι σε ποιοτικό εννοώ στην ποιότητα πλαστικών και ηλεκτρονικών μερών, απουσία τριγμών, χαμηλού θορύβου, απόδοσης, αντοχής.
Φίλος αγόρασε Daikin πανάκριβο 24άρι (πάνω από 1700euro) και δεν άντεξε ούτε 3 χρόνια. Δύο φορές χάλασε. Την 1η έκαψε πλακέτα, την 2η κομπρεσέρ. Φυσικά φτιάχτηκε στην εγγύηση, αλλά από ότι μου λέει από την ώρα που μπήκε πάνω στο κλιματιστικό χέρι τεχνικών, έχει χάσει σε απόδοση και δεν μπορεί να πείσει την εταιρεία ότι έχει πρόβλημα απόδοσης.
-
Μικρό πλυντήριο 40*60 λόγω στενότητας χώρου, άνω φόρτωσης, για περιστασιακή χρήση τί προτείνετε;
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....