-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Σημείο βελτίωσης βέβαια (επουσιώδες ίσως...) είναι η αύξηση του ύψους εισαγωγής αέρα κατά 3 εκ σε σχέση με το δικό μου. Λες και προορίζεται να κάνει μακροβούτια στα ποτάμια...
Γι αυτό προορίζεται Σπύρο, άσχετα με το για που το προορίζουν οι κάτοχοι
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Νομίζω ότι το ποστ του Σπύρου -γνωρίζοντάς τον λίγο- ήταν επίτηδες ειρωνικό...
Γεια σου Σπύρο! -
Όπως τα λες είναι φίλε μου! Το προηγούμενο ντουστ είχε μια σπαρτιατική φιλοσοφία μα ήταν δυνατό σε συγκεκριμένα σημεία. Το νέο είναι πολύ καλύτερο στα σημεία αυτά ενώ επιφυλάσσει περισσότερα καλουδια για εκείνους που θα το αποκτήσουν. Συνολικά ένα σκαλί πιο πάνω και σε τιμές που ακόμη είναι στο κάτω άκρο της κατηγορίας του!
-
Η Dacia εκτός των άλλων έχει ακόμη ένα θετικό στοιχείο. Ειδικά για το Duster προσφέρει ένα πάρα πολύ καλό κατάλογο διαθέσιμων αξεσουάρ που πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω τις τιμές των αξεσουάρ αλλά εγώ ήδη έχω σταμπάρει αρκετά από αυτά τα αξεσουάρ που θα τα ήθελα στο επόμενο αυτοκίνητό μου.
Επιπλέον η Dacia ως Renault έχει πολύ καλό δίκτυο εξυπηρέτησης.
Καμιά σχέση με άλλα δίκτυα όπως π.χ. το ανύπαρκτο δίκτυο της VW/Skoda.Και τέλος ως ευρωπαϊκό αυτοκίνητο υπάρχουν πολλά εξτρά αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών σε μεγάλη ποικιλία.
Η εμπορικότητα του Duster έχει προκαλέσει πολλές εταιρείες να βγάλουν πολλά προϊόντα που αφορούν το μοντέλο. -
Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους,
Μιας και μιλάμε για Dacia, να γράψω και εγώ τον προβληματισμό μου. Γενικά ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο, για αυτά που προσφέρει. Όμως επειδή πλεόν οδηγώ πολύ στην Εγνατία (δεν το έκανα αυτό όταν το πήρα, δηλαδή το ξέρω ότι δεν είναι ιδανικό αυτοκίνητο για αυτοκινητόδρομο), σκέφτομαι πως το αυτοκίνητο θα μπορούσε να επωφεληθεί σε επιδόσεις και σε κατανάλωση από την ύπαρξη περισσότερων αλόγων από τα μανίσια 90. Οπότε σκέφτομαι πολύ σοβαρά, με την λήξη της εγγύησης να προβώ σε κάποια αναβάθμιση.
Γενικά δεν έχω ξαναμπλέξει με κάτι παρόμοιο. Αξίζει; Τι πρέπει να προσέξω αν προχωρήσω; Θα χρειαστεί αναβαθμίσεις σε μηχανολογικά μέρη ή μόνο μία αναβάθμιση εγκεφάλου θα κάνει την δουλειά; -
Εσύ πετρέλαιο έχεις, οπότε με έναν παράλληλο θα είσαι μαι χαρά, χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τίποτα άλλο μηχανολογικά (πχ dpf) Δες εδώ:
https://www.racechip.com/shop/dacia/san ... 180nm.html -
Τις περισσπτερες φορες το chipαρισμα απλα περαει περισσοτερο καυσιμο στο θαλαμο καυσης με αποτελεσμα αν δεν το οδηγεις πολυ εξω να γεμιζει το dpf
-
Τι διαφορές έχει ο 1.5 με τα 90 άλογα από αυτόν με τα 110; Αν χρειάζεται μόνο επαναπρογραμματισμό, δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα με το DPF.
-
Στο προηγούμενο Duster είχα κάνει επαναπρογραμματισμό και πέρασε κανονικά ΚΤΕΟ χωρίς μπανάνα δώρο.
-
To chipαρισμα εννοείς το racechip ή πείραγμα κανονικό; Στην ουσία στα 110 άλογα θα πάει φαντάζομαι και νομίζω θα είναι και μια χαρά, απλά δεν ξέρω αν όλο το αυτοκίνητο είναι οκ με αυτό, από άποψη φρένων κτλ. Επίσης, ξηλώματα dpf και τέτοια δεν με ψήνουν. Πάντως αυτή τη στιγμή κάνω 10% πόλη 90% Εγνατία.
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
To chipαρισμα εννοείς το racechip ή πείραγμα κανονικό; Στην ουσία στα 110 άλογα θα πάει φαντάζομαι και νομίζω θα είναι και μια χαρά, απλά δεν ξέρω αν όλο το αυτοκίνητο είναι οκ με αυτό, από άποψη φρένων κτλ. Επίσης, ξηλώματα dpf και τέτοια δεν με ψήνουν. Πάντως αυτή τη στιγμή κάνω 10% πόλη 90% Εγνατία.Με το οδηγικό προφιλ που έχεις, δε νομίζω ότι θα έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα εάν προχωρήσεις σε τσιπάρισμα. Υπήρχε κι έκδοση με 110 άλογα από το εργοστάσιο για το δικό σου; Είναι μικρή η διαφορά για να είχε αλλαγές στα φρένα.
-
To stepway δεν έχει βγει 110.
Το πρόσφατα ανανεωμένο πήγε από τα 90 στα 95.
-
καλημέρα,
επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι συνάδελφος σε diesel euro4 χωρίς δπφ, έβαλε τσιπάκι και του κάνει κάτι χαζά με λαμπάκια check engine κτλ.Οπότε με προβληματίζει η φάση egr, dpf βουλώματα κτλ. Και αυτός περίπου ίδιο προφίλ έχει. Πάντως σε κάποιον βελτιωτή θα υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα σε σχέση με ένα πχ racechip? -
Νέα λογότυπα DACIA.
Πηγή: https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/dacia-neo-logotypo-kai-aisthitiki-taytotita/
Dacia: Νέο λογότυπο και αισθητική ταυτότητα
Η Dacia αποκτά μια πιο μοντέρνα σχεδιαστική ταυτότητα και νέο λογότυπο, το οποίο έρχεται να υπερθεματίσει στις off-road ικανότητες των μοντέλων της.
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν η Dacia ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της, ήταν σαφές ότι η εταιρεία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της που πλέον αντανακλάται σήμερα στο νέο λογότυπο, το νέο σήμα, τα νέα χρώματα και τα νέα πεδία δράσης της μάρκας.
Μολαταύτα, παρά τις αλλαγές αυτές, η Dacia παραμένει πιστή στις αξίες που την καθιέρωσαν με τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης της συνταγής να παραμένουν τα ίδια. Πλέον, όμως, τα τελευταία παρουσιάζονται μέσω μίας νέας αισθητικής που αντανακλά πλήρως αξίες όπως η απλότητα, η αυθεντικότητα, η αξιοπιστία και, φυσικά, το ασυναγώνιστο value for money.
Το νέο λογότυπο βρίσκεται στο κέντρο της νέας αισθητικής ταυτότητας της Dacia, αντανακλώντας μια αίσθηση στιβαρότητας και σταθερότητας. Τα γράμματα ‘D’ και ‘C’ αποτελούν μια αντανάκλαση του ενός με το άλλο, ενώ την ίδια στιγμή, τα γεωμετρικά σχήματα του λογότυπου δίνουν την αίσθηση της μηχανικής κίνησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του.
Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός όλων των γραφικών αποτελεί υπενθύμιση ότι η Dacia είναι μια μάρκα που εστιάζει στα απαραίτητα. με κάθε μεμονωμένο στοιχείο τους να ενώνεται με τα υπόλοιπα, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο και συντελώντας στη δημιουργία μιας «ψηφιακής» εικόνας.
Η Dacia γίνεται «πράσινη»
Η παλέτα των χρωμάτων που εξελίχθηκε με βάση το χακί-πράσινο αντικατοπτρίζει τη σχέση της μάρκας με τη φύση. Παράλληλα, αποτελεί ένα φόρο τιμής στους πελάτες Dacia, αλλά και μία σαφή αναφορά στις εκτός δρόμου ικανότητες των μοντέλων της μάρκας – όπως αυτές Duster.
Τα δευτερεύοντα χρώματα εμπνέονται από τρείς πιο γήινες επιλογές: σκούρο χακί, terracotta, καθώς και το χρώμα της άμμου. Παράλληλα, υπάρχουν και δύο ακόμα επιλογές, το έντονο πορτοκαλί και το πράσινο, που συμπληρώνουν την παλέτα μέσω μιας πιο τεχνολογικά προσανατολισμένης προσέγγισης.
-
Ένα πρώτο σύντομο σχόλιο για το νέο λογότυπο. Όμορφο, σύγχρονο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό που μάλλον δείχνει και το λόγο αλλαγής.
Ελπίζω να μην είναι και λόγος για νέα αύξηση τιμών.
-
Εντυπωσιακό, τώρα μπορούνε να πάρουν άλλο ένα χιλιάρικο πάνω οι τιμές!
-
Εμένα μου θυμίζει το logo της DMC (Delorian, back to the future)
https://logodix.com/delorean-dmc-12
-
Όσο μου αρέσει το νέο λογότυπο της Dacia, άλλο τόσο θεωρώ άστοχο το νέο λογότυπο της Peugeot. Δεν είναι ότι είναι άσχημο. Τουναντίον το θεωρώ πολύ όμορφο. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως, είναι άστοχο γιατί είναι πολύ συντηρητικό και δεν συνάδει με την υπάρχουσα πολύ προχωρημένη σχεδιαστική γλώσσα της Peugeot. Δηλαδή αν π.χ. είχε η Chesterfield (με την επίπλωση σαλονιού) σήμα το λιοντάρι, ένα τέτοιο λογότυπο θα είχε: 'βαρύ', κλασάτο, premium και συντηρητικό. Ενώ η νέα Peugeot θα περίμενα να έχει κάτι avantgarde, πρωτοποριακό και ρηξικέλευθο. Απορώ μάλιστα που κάνεις δεν το σχολίασε...
-
Όσο μου αρέσει το νέο λογότυπο της Dacia, άλλο τόσο θεωρώ άστοχο το νέο λογότυπο της Peugeot. Δεν είναι ότι είναι άσχημο. Τουναντίον το θεωρώ πολύ όμορφο. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως, είναι άστοχο γιατί είναι πολύ συντηρητικό και δεν συνάδει με την υπάρχουσα πολύ προχωρημένη σχεδιαστική γλώσσα της Peugeot. Δηλαδή αν π.χ. είχε η Chesterfield (με την επίπλωση σαλονιού) σήμα το λιοντάρι, ένα τέτοιο λογότυπο θα είχε: 'βαρύ', κλασάτο, premium και συντηρητικό. Ενώ η νέα Peugeot θα περίμενα να έχει κάτι avantgarde, πρωτοποριακό και ρηξικέλευθο. Απορώ μάλιστα που κάνεις δεν το σχολίασε...
To σχολιασαμε, και εμένα δεν μου λέει τίποτα. Συμφωνώ σε όσα λες, μην τα ξαναγράψω. Ήθελε κάτι μεταμοντέρνο, με το καινούργιο, το μεταμοντέρνο φαίνεται το παλιό τώρα!
Ρεαλιστικό κεφάλι λιονταριού;! Ποιός το σκέφτηκε;!
Και το KIA σχολιασαμε, το βρήκα που πετυχημένο, μινιμαλ (βοηθάει και το όνομα με 3 μόλις γράμματα) και φουτουριστικο, ενδεικτικό των πραγμάτων που θα έρθουν. Οι Κορεάτες πάνε καλά!
Ωραίο και το Dacia, απλά θυμίζει τελείως De Lorian φάση, τόσο πολύ που θα μπορούσε να μηνυθεί πιστεύω!
-
Χαίρομαι που συμφωνούμε απόλυτα Δουβλινέζε! Δεν συμβαίνει συχνά....
-
Ειδικα σε θεματα ουσιας...
Dacia Forum