-
@scandinavian said in Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.:
Δ. Ι. Φειδάς: Θετικά μηνύματα το 2022 ενώ περιμένει επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης
Κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις τη φετινή χρονιά. Τα στηρίγματα και οι προσδοκίες για την απόφαση του Πρωτοδικείου.
μακαρι να σωθει.
δυσκολο βεβαια.
εχουν πεσει οι ισπανοι και τρωνε την 'καλη' αγορα δια αντιπροσωπων. καπου στου ρεντη....
και οι τουρκοι αντιστοιχα τα φτωχοπαπουτσα με πρωην ελληνικοβιοτεχνικα σηματα
κλεισανε τοσες βιομηχανιες. με εξαιρετικα ποιοτικα προϊοντα
και ατυχως θα κλεισουν και σχεδον ολες.
οσο η σκατοαγορα τους δουλευει με το χι τριο επειδη ο εμπορας δεν καταλαβε πως οι καιροι αλλαξανε. και τραβαει πισω τις επιταγες. και προσπαθει να εξαπατησει με φτηνα κολπα με ομπρελες κινητων στα μαγαζα. -
Έβλέπα στο τικ τοκ κάτι Ινδούς που συναρμολογούσαν τρίκυκλα για μέσα στην πόλη και σκεφτόμουν μα καλά ούτε κάτι αντίστοιχο δεν φτιάχνουμε ρε γμτ εδώ που είναι απλή διαδικασία.
Μιλάμε οι τύποι με τις σαγιονάρες και πάλι κάτι παραπάνω κάνουν. -
@xenos said in Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.:
Έβλέπα στο τικ τοκ κάτι Ινδούς που συναρμολογούσαν τρίκυκλα για μέσα στην πόλη και σκεφτόμουν μα καλά ούτε κάτι αντίστοιχο δεν φτιάχνουμε ρε γμτ εδώ που είναι απλή διαδικασία.
Μιλάμε οι τύποι με τις σαγιονάρες και πάλι κάτι παραπάνω κάνουν.https://motonomikos.gr/shop/motosikletes/mixanakia/τρίκυκλα/τρίκυκλο-με-καρότσα-200cc
-
@gatoz said in Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.:
@scandinavian said in Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.:
Δ. Ι. Φειδάς: Θετικά μηνύματα το 2022 ενώ περιμένει επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης
Κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις τη φετινή χρονιά. Τα στηρίγματα και οι προσδοκίες για την απόφαση του Πρωτοδικείου.
μακαρι να σωθει.
δυσκολο βεβαια.
εχουν πεσει οι ισπανοι και τρωνε την 'καλη' αγορα δια αντιπροσωπων. καπου στου ρεντη....
οσο η σκατοαγορα τους δουλευει με το χι τριο επειδη ο εμπορας δεν καταλαβε πως οι καιροι αλλαξανε. και τραβαει πισω τις επιταγες. και προσπαθει να εξαπατησει με φτηνα κολπα με ομπρελες κινητων στα μαγαζα.Μετά από αύξηση τζίρου της Boxer 50% το 2022 και εφόσον έχει ρευστότητα τόσο καιρό χωρίς τράπεζες, μπορεί να τα καταφέρει. Αρκεί οι έμποροι να βάλουν στα καταστήματα και τα μοντέρνα προϊόντα της εταιρείας. Μου κάνει εντύπωση που φέρνουν πολλοί έμποροι τα πιο συντηρητικά σχέδια και αγνοούν πχ τα ορειβατικά μποτάκια στη μισή τιμή και καλύτερη ποιότητα από τον ανταγωνισμό
ή τα sneakers που επιτέλους έβγαλε η εταιρεία. -
@gatoz said in Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.:
μακαρι να σωθει.
δυσκολο βεβαια.
οσο η σκατοαγορα τους δουλευει με το χι τριο επειδη ο εμπορας δεν καταλαβε πως οι καιροι αλλαξανε. και τραβαει πισω τις επιταγες. και προσπαθει να εξαπατησει με φτηνα κολπα με ομπρελες κινητων στα μαγαζα.Μετά από αύξηση τζίρου της Boxer 50% το 2022 και εφόσον έχει ρευστότητα τόσο καιρό χωρίς τράπεζες, μπορεί να τα καταφέρει. Αρκεί οι έμποροι να βάλουν στα καταστήματα και τα μοντέρνα προϊόντα της εταιρείας. Μου κάνει εντύπωση που φέρνουν πολλοί έμποροι τα πιο συντηρητικά σχέδια και αγνοούν πχ τα ορειβατικά μποτάκια στη μισή τιμή και καλύτερη ποιότητα από τον ανταγωνισμό
ή τα sneakers που επιτέλους έβγαλε η εταιρεία.εχω στενες σχεσεις με αρκετους του κλαδου. απο παραγωγη μεχρι εμπορια. και εισαγωγες και αντιπροσωπους ξενων οικων. το βασικο προβλημα ειναι οι εμποριες. εχουν ξεμεινει σε παλιες νοοτροπιες. τι παει να πει αποθηκη, προβλεψεις, παρακολουθηση κλιματος κλπ ειναι ανυπαρκτο. σκεφτονται τι αρεσει στους ιδιους και κολλανε με το ΄κλασσικο΄ γιατι τους βγαζει απο την αγγαρια να γυρισουν γρηγορα το εμπορευμα. πετανε και μια 8μηνη στη καλυτερη επιταγη και νοιωθουν καλα. αμ δε.... ηδη πολλοι εχουν προβλημα και οι οχταμηνες πανε ακλαυτες και γινονται 130 δοσεις στο δημοσιο. φυσικα δεν μπορει να γυρισει το χρημα αλλωστε οταν ο νομος της αγορας τους ειναι αγοραζω 10 πουλαω 30. ετσι, αυθαιρετα....
-
Και ξαφνικά εν μέσω θυέλλης μια Αμερικανική εταιρεία η Tupperwear κλείνει χωρίς κάποιο προφανή λόγο το εργοστάσιό της στη Θήβα απολύοντας 150 εργαζόμενους.... https://www.liberal.gr/epiheiriseis/tupperware-feygei-apo-tin-ellada
-
Κρίμα για τους εργαζόμενους....
Υ.Γ : Να πείτε στις συζύγους, να σταματήσουν πλέον να αγοράζουν ταπερ
-
Γιατί δεν είναι τεράστιο το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα ?
Οπως και η φορολογία ?
Αλλά και η ασυδοσία στους φορολογικούς ελέγχους που όλοι πάνε με απλωμένο χέρι, ενώ η εκδίκαση των φορολογικών διαφορών πάει πολλά χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει.Πως νομίζετε ότι το φαύλο και σπάταλο κράτος μας μαζεύει 55 δις τον χρόνο από φόρους, για να συντηρεί τον κομματικό στρατό ?
Αλλά όσο περνάνε τα χρόνια, οι βλάκες τελειώνουν...
-
...2019, η εταιρεία είχε γράψει κύκλο εργασιών 39,05 εκατ.ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,6 εκατ.ευρώ.
του 2021, .... τα κέρδη της, τα οποία ανήλθαν σε 1,36 εκατ.ευρώ, .... κύκλος εργασιών ανήλθε σε 45.278.715,40 ευρώΜειώθηκαν επι Μητσοτάκη τα κέρδη της στο μισό , με αυξημένες πωλήσεις!!!!
Το story όλων των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων την τελευταία 4ετία!
Συνεχής αύξηση κόστους.Βζιιιιιιιιιιιιιν , καληνύχτα και ο τελευταίος να κλείσει τα φώτα.
-
Μου κάνει πραγματικά εντύπωση ο τόσο τοπικιστικός τρόπος που περιγράφει την είδηση το άρθρο.
Μιλάμε για μια εταιρεία που πάει κατα διαόλου σε μια πολύ ώριμη και με τεράστιο ανταγωνισμό αγορά. Μια εταιρεία δεινόσαυρο που δε καινοτομέι και η ΙΚΕΑ και οι Ασιάτες την έχουν ξεποπουλιάσει, ενώ είναι έτοιμη για χρεοκοπία.
Και ο αρθρογράφος δε μπορεί να καταλάβει οτι ειναι λογικότατη η κίνησή της να κλείσει ενα μικρό εργοστάσιο, σε μια ανύπαρκτη αγορά στην άκρη της Ευρώπης (βλέπε διακίνηση προϊόντων).
Προσωπικά απορώ που ακόμα βρίσκονταν εδώ και δεν έχουν στείλει όλη τη παραγωγή Ασία. Βασικά, απορώ που υπάρχουν ακόμα.
Δε πειράζει. Θα έχουμε ντατα-σεντερς.Ενδεικτικά τι θα μπορούσε να διαβάσει το λιμπεραλ ... αλλά μάλλον τα αγγλικά τους είτε ειναι κατω από λοουερ, ή απλά τρολάρουν.
https://www.directsellingnews.com/tupperware-reports-q3-net-sales-of-302-8-million/
-
@alejandro said in Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.:
...Μια εταιρεία δεινόσαυρο που δε καινοτομέι και η ΙΚΕΑ και οι Ασιάτες την έχουν ξεποπουλιάσει, ενώ είναι έτοιμη για χρεοκοπία.Βέβαια ακόμα και σήμερα καινοτομεί και τα προιόντα της είναι 10 κλάσεις πάνω. Το ικεα κλπ σκουπίδια δεν το σχολιάζω καν.
-
Βέβαια ακόμα και σήμερα καινοτομεί και τα προιόντα της είναι 10 κλάσεις πάνω. Το ικεα κλπ σκουπίδια δεν το σχολιάζω καν.
Πόσα χρόνια ΙΚΕΑ γυαλινα κοντεινερ, κανένα πρόβλημα. Γιατί τα θεωρείς σκουπίδια, δε ξέρω. Τα αγοράζεις εύκολα, παντού και διαρκούν.
Τα οινομικά της Ταπεργουεαρ και της ΙΚΕΑ/Ασιατών, άλλα δείχνουν το τι θέλει, μπορεί να αγοράσει ο κόσμος. Η ποιότητα της ΙΚΕΑ ειναι εξαιρετική στα περισσότερα προϊοντα. -
Απλά διαφωνώ. Στο κομμάτι αυτό η tupperware έχει εξαιρετικά προιόντα.
επίσης ότι έχω πάρει ποτέ από ικεα το θεωρώ στάνταρ κάτω του μετρίου ή μέτριο στην καλύτερη. Είναι ένα μαγαζί vfm καθαρά, στα πάντα του. -
Ταπεργουεαρ μου έχουν ξεμείνει μερικά από τη μάνα μου. Εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ. Βασικά δεν ήξερα καν ότι έχει εργοστάσιο εδώ.
-
Απλά διαφωνώ. Στο κομμάτι αυτό η tupperware έχει εξαιρετικά προιόντα.
επίσης ότι έχω πάρει ποτέ από ικεα το θεωρώ στάνταρ κάτω του μετρίου ή μέτριο στην καλύτερη. Είναι ένα μαγαζί vfm καθαρά, στα πάντα του.Tupperware προϊον έχω να δώ από το '80 που είχαμε στο σπίτι. Δε ξέρω καν αν ειναι στη λιανική ακόμα και ονλαϊν.
Τα Joseph & Joseph για παράδειγμα, έχουν βγάλει καινοτόμα προϊοντα. Πολύ πιο καινούργια μάρκα, πολύ πιο επιθετική στη θέση της στη λιανική. Ωστόσο ΚΑΙ αυτά, όπως και τα Tupperware, ειναι ασύγκριτα πιο ακριβά από ΙΚΕΑ χωρίς να δίνουν την ανάλογη παραπάνω ποιότητα.
Τα ΙΚΕΑ προϊοντα, τα πιο πολλά, δίνουν πολύ πολύ περισσότερο "προϊον" σε σχέση με τη τιμή. Επίσης, σε ένα κατάστημα αγοράζεις ότι μπορεί να χρειάζεσαι.
Το να κατασκευάζεις τόσα προϊόντα ΜΑΖΙΚΑ σε απολύτως αποδεκτές ποιότητες, ειναι τεράστιος άθλος. Πριν μπω στο χώρο της παραγωγής, πριν δω εργοστάσια, πριν κατασκευάσω μαζικα προϊόντα που πρέπει να περάσουν προδιαγραφές, κατασκευαστούν, πακεταριστουν, αποσταλούν σε πολύ μεγάλους αριθμούς, είχα παρόμοια αντίληψη για τα ΙΚΕΑ συγκεκριμένα. Με τη παραπάνω εμπειρία (+ της ανακαίνισης που είδα καστομ ξυλουργούς πόσο κόπανοι ειναι να βαλουν σωστή μελαμίνη και 2 πορτάκια στη σειρά παράλληλα, ενω το ΙΚΕΑ παράγει 5.000 πορτάκια/ημέρα σωστά), εκτίμησα πολλά πράγματα.
υγ. Η γυναίκα μου, είχε κάνει κοστολόγηση σε προϊον του ΙΚΕΑ για την επιχείρησή που εργαζόταν, για να πάρει τη παραγωγή για το συγκεκριμένο προϊον. Η ολη διαδικασία, πήρε 1 χρόνο. Η λεπτομέρεια σε προδιαγραφές, εξοπλισμό, αλλά και στη τιμολόγηση, ήταν σε άλλη διάσταση και ας είχε κάνει κοστολόγηση για εταιρείες Ιαπωνικές/ΗΠΑ. Τελικά, δε τη πήραν γιατι η τιμή στόχος του ΙΚΕΑ δε πιανόταν με τίποτα (και όχι, η παραγωγή δε γινοταν στη Κίνα του συγκεκριμένου προϊόντος), ενώ το εργοστάσιο θα έπρεπε κατα 70% να δουλεύει για την ΙΚΕΑ, πράγμα αδιανόητου επιχειρηματικού ρίσκου. -
Μπερδεύεις 2 πράγματα.
Το ένα είναι αν έχει καλή ποιότητα το ικεα στα πάντα, που εγώ διαφωνώ και πιστεύω ότι είναι στο μέσο επίπεδο στην καλύτερη.
Το άλλο είναι πως τα καταφέρνει σαν επιχείρηση κλπ κλπ, που είναι λίγο άσχετο με τα παραπάνω. -
Μπερδεύεις 2 πράγματα.
Το ένα είναι αν έχει καλή ποιότητα το ικεα στα πάντα, που εγώ διαφωνώ και πιστεύω ότι είναι στο μέσο επίπεδο στην καλύτερη.
Το άλλο είναι πως τα καταφέρνει σαν επιχείρηση κλπ κλπ, που είναι λίγο άσχετο με τα παραπάνω.Ανέφερα οτι η ποιότητα ΙΚΕΑ ειναι αξιοπρεπέστατη για τη χαμηλότερη τιμή και οτι θεωρώ οτι έχουν πολύ καλύτερο vfm από Tupperware. Δε προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη.
Και σε σχέση με τη Tupperware και τη Joseph Joseph και περι, καινοτομίας που ανέφερα, μπορείς να δείς εδω - https://www.peaksalesrecruiting.com/blog/joseph-joseph-success-story/ πως στην ίδια κατηγορία, μια εταιρεία που ξεκινησε επι της ουσίας το 2003, είναι συνεχώς στα κέρδη.
Το βασικό ειναι οτι η Tupperware σαν εταιρεία παραπαίει και από το 2022 έχει αναφέρει οτι θα κάνει μεγάλες αλλαγές. Μια από αυτές να κλείσει το εργοστάσιο στην Ελλάδα. Απλά το άρθρο δεν αναφέρει τίποτα. Μόνο έκλπηξη πώς κλέινουν εταιρείες στο παραγωγικό, επιχειρηματικό θαύμα που λέγεται Ελλάδα. -
Reckitt Benckiser: Λουκέτο και πωλητήριο στο εργοστάσιο στην Εύβοια παρά τα κέρδη
Σε κάθε περίπτωση τα πολυδιαφημισμένα «παραγόμενα στην Ελλάδα» προϊόντα της πολυεθνικής, όπως το Quanto, το Finish κα έχουν σταματήσει να παράγονται απ’ τον περασμένο Μάιο στη χώρα μας και πλέον η Reckitt Benckiser περιορίστηκε στις εμπορικές δραστηριότητες επί ελληνικού εδάφους.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.