-
θα μπορουσε να χαρακτηριστει απογονος του RX7 ας ειχε και το RX8 2 τουρμπο!!και θα ηταν η τελειοτητα παντου!!!γιατι ετσι και αλλιως πρακτικο ξεπρακτικο δεν παυει να ειναι ενα πραγματικα αληθινο σπορ αυτοκινητο που εχει ως στοχο την ευχαριστηση του οδηγου,ασε που θα ειχε πουλησει διαπλασια απο τωρα,οχι οτι δεν πουλησε,αλλα καποιος θα σκεφτοταν:γιατι να παρω το golf το GTI και να μην παρω το RX8 που εχει και την ροπη και την δυναμη και δεν βασιζεται και σε καποιο ταπεινο μοντελο που το εχει και μια θεια,ειναι και 1300.και ας εκαιγε και περισσοτερο!οσο για την καταναλωση δεν νομιζω να υπαρχει αυτοκινητο που να μην εχει μειονεκτηματα,ο καθενας μας διαλεγει με βαση τις προτεραιοτητες του!
-
Το τουρμπο ενδεχομενως δεν μπηκε για λογους αξιοπιστιας και καταναλωσης
Ενα κοσμο αλλωστε δεν υστερει καθολου σε γκαζι σε σχεση με ενα gti
-
qsis εσυ με το s3 σου πως πας με τα cosmo? σιγουρα εισαι μπροστα αλλα με τι διαφορες (σταση,ρεπριζ)? Σε στροφιλικι εχεις πετυχει κανενα?
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
qsis εσυ με το s3 σου πως πας με τα cosmo? σιγουρα εισαι μπροστα αλλα με τι διαφορες (σταση,ρεπριζ)? Σε στροφιλικι εχεις πετυχει κανενα?[spoiler=:1cxpmzh2]επειδη ειναι offtopic το βαζω σε σποιλερ
ειμαι αρκετα μπροστα σε επιταχυνσεις στα πολλα χλμ ειδικα , δυστυχως καποιον πολυ καλο οδηγο που να με φερει σε δυσκολη θεση σε στροφιλικια δεν εχω πετυχει (χωρις αυτο να σημαινει οτι εγω ειμαι οδηγαρα)2 s2000 μονο με εχουν κανει ξεφτιλα σε στροφιλικια ηταν θεικοι οι οδηγοι τους ομως , εκει παραδεχτηκα τα πισωκινητα
το οποιο s2000 επισης σε ευθειες το εχω χαλαρα (το χει φιλος μου και το χουμε εξαντλησει το θεμα), αυτο επειδη θυμαμαι ακριβως σκεψου οτι του ριχνω γυρω στα 4-5 αυτοκινητα κοντα στα 170-180
(ξεκινουσαμε με 2ες γιατι απο σταση δε τον συμφερει)και με εναν ψυχακια μου τρεχαμε μια μερα μεχρι 220 (στην autobahn φυσικα ) του ειχα ριξει πολυ πραμα και οσο ανεβαιναν τα χιλιομετρα ανοιγα κι αλλο
μετα εκοψα γιατι θα σκοτωνομουν με τον βλακα που δεν ηθελε να παραδεχτει την ηττα τουσκεψου οτι εγω παω περιπου σαν boxter s με τα 296 και ρεπριζ τρωω 2 και ισως 3 τουλαχιστον καροτσες απο evo 9 αν φτασουμε κοντα στα 200
(απο εκκινηση μπορει να κερδισω και evo , αν κανω τα μαγικα μου )ΥΓ παντως το τελευταιο καιρο τα rx8 εχουν εξαφανιστει , τα βλεπω πολυ σπανια και αν τα δω πανε πολυ αργα
ΥΓ2 σε στροφες παντως δε μπορω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα για ενα αυτοκινητο αν δε ξερω τον οδηγο.. εχω δει δηλαδη πολυ καλους οδηγους με gti, εχω δει καλους καλους οδηγους ακομα και με vectra (κικιζα ) , και ο πιο γρηγορος που εχω πετυχει σε δρομο που σχετικα ξερω καλα (λιμανακια) οδηγουσε slk μετα ηταν ενας 50αρης που ειχε μια 330 , ενω για παραδειγμα δεν εχω δει καμια Μ3 να πηγαινει πιο γρηγορα απο τους προηγουμενουςοποτε το ρεζουμε ειναι ενα.. οσο και να σε βοηθαει ενα αυτοκινητο ή οσο κι αν 'πηγαινει μονο του' ο οδηγος παραμενει ακομα το Α και το Ω [/spoiler:1cxpmzh2]
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το τουρμπο ενδεχομενως δεν μπηκε για λογους αξιοπιστιας και καταναλωσηςΕνα κοσμο αλλωστε δεν υστερει καθολου σε γκαζι σε σχεση με ενα gti
καλα η καταναλωση ισως να ηταν και χαμηλοτερη γιατι λογο περισσοτερης ροπης(ελεο τουρμπο)σε μικροτερο αριθμο στροφων ισως να μην χρειαζοταν να ξεζουμιζε καποιος τον κινητηρα στις 8 με 9000για να παει γρηγορα,
κοιταζα πριν καιρο τυποποιημενες ρεπριζ opel corsa opc με το μικρο και ηταν αλλου το opc,και το cosmo περναγε σε μερικες,τωρα για το διλιτρο δεν εχω κοιταξει αλλα λογικα δεν θα ειναι γρηγοροτερο,28 κιλα ροπης εχει. -
μα το τουρμπο δε μειωνει την καταναλωση σε κανενα μοτερ
το τουρμπο αυξανει παντα την καταναλωση οπου και αν μπει
η λογικη του downsizing και της οικονομιας οπως ελεγα και σε αλλο τοπικο εχει να κανει με το οτι εχεις λιγοτερα κυβικα απο αυτα που ΘΑ ειχες ωστε να εχεις τα ιδια αλογα ή γενικα τις ιδιες επιδοσεις
δεν καιει ενα 1.4Τ ή ενα 2.0Τ τα ιδια με ενα ατμοσφαιρικο αντιστοιχης τεχνολογιας και φυσικα χαμηλοτερης ιπποδυναμης (γιατι αν ειναι πολυστροφο ωστε να εχει τα ιδια αλογα ισως καψει τελικα το ιδιο και το τουρμπο να κερδισει μονο στη ροπη χαμηλα)
αν ο wankel οπως τον ξερουμε ειχε τουρμπο, θα ηταν σαφως πιο δυνατος και πιο ροπατος αλλα σιγουρα θα εκαιγε περισοοτερο
θα μπορουσες να πεις οτι θα εκαιγε λιγοτερο το τουρμπο απο το να εβαζες 3ο ροτορα , αλλα οχι σε σχεση με αυτο που εχουμε αυτη τη στιγμη
-
Η επιτυχια του Renessis στην εκδοση Cosmo ηταν οταν πρωτοεμφανιστηκε οτι εβγαζε σχεδον τα ιδια αλογα με το Rx7 FD3s χωρις ομως να ειναι υπερσυμπιεσμενο. Αρα μικροτερη καταναλωση και μεγαλυτερη αξιοπιστια.
Αυτο επιτευχθηκε α) βαζοντας ενα ακροφυσιο που δεν ειχαν οι προηγουμενοι 13Β που στελνει συμπιεσμενο αερα στο θαλαμο καυσης, αρα επιτυγχανεται καλυτερη καυση, οικονομια στο καυσιμο και μεγαλυτερη ιπποδυβανη και β) μεταφεροντας τις εξαγωγες καυσαεριου απο τα housing στα plates (αρα στο πλαϊ). Στον κλασσικο 10Α, 12Α & 13Β η μεγαλυτερη καταπονηση των ελατηριων (apex seals) γινοταν καθε φορα που περναγε η ακρη του ροτορα πανω απο την εξαγωγη, δηλαδη στιγμιαια πανω απο κενο. Με την μεταφορα των εξαγωγων αυτο λυθηκε. Τελος σας θυμιζω οτι ο μακρινο 1983 ο Renessis ανακυρηχτηκε κινητηρας της χρονιας. Δυστυχως λογω της τρελλης πορειας της βενζινης και λογω του χρονιου προβληματος της ημιμαθειας των περισσοτερων οδηγων βανκελ, ο Renessis εβγαλε κακο ονομα.Για να μην αρχισουμε συζητηση σχετικα με την ημιμαθεια, ξεκαθαριζω οτι δεν πρεπει ο καθε οδηγος βανκελ να εχει διδακτορικο μηχανολογιας. Πρεπει ομως να ξερει να ζεσταινει ομαλα το μοτερ του, να βαζει σωστα λαδια, να συμπληρωνει λαδι γιατι ο βανκελ πρεπει να καιει λαδι, να βαζει τα σωστα μπουζι κλπ κλπ κλπ.
Τελος ενας ασταθμητος παραγοντας. Ισως ο Renessis απογοητευσε τους φανατικους γιατι δεν παιρνει τοσο ευκολα τουμπανιασμα οσο ο 13Β και για να το κανεις πρεπει να δωσεις αρκετα λεφτα. Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το ποσο καλο ειναι ενα μοτερ...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μα το τουρμπο δε μειωνει την καταναλωση σε κανενα μοτερτο τουρμπο αυξανει παντα την καταναλωση οπου και αν μπει
Μη γενικεύεις
-
[quote='COSMO MIKE']Η επιτυχια του Renessis στην εκδοση Cosmo ηταν οταν πρωτοεμφανιστηκε οτι εβγαζε σχεδον τα ιδια αλογα με το Rx7 FD3s χωρις ομως να ειναι υπερσυμπιεσμενο. Αρα μικροτερη καταναλωση και μεγαλυτερη αξιοπιστια.
ναι αλλα σε απολυτα νουμερα επιδοσεων το RX7 πρεπει να ειναι πολυ μπροστα λογο ροπης 30,2 χλγμ. στις 5.500 σ.α.λ.
Rx8 21,1 χλγμ / 5.500σ.α.λ(και τις αποδιδουν και στον ιδιο αριθμο στροφων) αρα σε συνδυασμο με το μικροτερο βαρος του 1.310 κιλά(1380 Rx8)ειναι μπροστα και ρολ και απο σταση -
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!
Σορρυ που φωναζω αλλα ενα οποιδηποτε RX7 FC του 89 παταει ολα τα Challenge και Cosmo. Το πιο απλο RX7 FD3S ειναι ανεμος μπροστα στα rx8. Αλλη ομως τεχνολογια, αλλη αξιοπιστια και αλλη καταναλωση. Αυτα προσπαθησε να φτιαξει η Mazda με τον Renessis με κοστος ομως στην δυναμη και βελτιωτικη δυνατοτητα.
-
ΤΟ RX-7 έβγαζε στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα άλογα από το 8άρι. Οι 4Τ το είχαν μετρήσει στα 6 δευτερα για τα 100, ενώ πολλά ξένα περιοδικά στα 5+. Σε μεγαλύτερες δε, ταχύτητες η υπεροχή του είναι συντριπτική.
-
τα rx7 στο δρομο ακομα και σημερα προκαλουν δεος
κριμα που κυκλοφορουν σπανια
(και αλεξανδρε μη με ρωτησεις αν εχω πιει τσαι και απο αυτα τα 2 τελευταια που πετυχα στο δρομο παρεουλα πηγαιναν απλα τη βολτουλα τους και αδιαφορουσαν για τις καγκουριες εντυπωση μου εκαναν οι φλογες που ξερνουσαν )
-
Λοιπονν εγω λογω των 2 παλιων βανκελ μου κανω αρκετη παρεα με παιδια με Fc & Fd.
Μια στο τοσο παμε και μια βολτα για καφε ή για σουβλακια.
Οι περισσοτεροι ή στρωνουν ή ειναι ξερυθμιστοι ή γενικα φυλανε το μοτερ.
Επισης επειδη οι περισσοτεροι ιδιοκτητες δεν ειναι και κροισοι, μπορει καποια δεδομενη στιγμη να μην εχουν καν την ανεση να βαλουν βενζινη να το βγαλουν βολτα. (παιδια δεν ειναι ντροπη, η κατασταση εχει ξεφυγει... )
Οποτε επιβεβαιωνω αυτο που λες περι χαλαρης βολτας. Εκτος αν εμφανιστει τιποτε ενδιαφερον στο φαναρι διπλα τους... -
Αν η Mazda ήθελε να βγάλει αντικαταστάτη του RX7 θα το ονόμαζε RX7 και όχι RX8 όπως έχει κάνει τόσα χρόνια, το ίδιο και με το MX5, MX5 ξεκίνησε MX5 θα συνεχίσει να λέγεται μέχρι να βγάλει κάτι διαφορετικό από το ΜΧ5 που θα το ονομάσει ΜΧ(χ).
Μακάρι να ξαναβγάλει κάτι αντίστοιχο του RX7 αλλά όπως είπαμε η οικολογική πορεία που έχει χαράξει η MAZDA δεν συμβαδίζει με την οικολογική αδιαφορία που δείχνει ο Wankel τόσο σε ρύπους όσο και σε κατανάλωση. Τα περί αξιοπιστίας περισσότερη πληροφόρηση θέλει και περισσότερο καταρτισμένα συνεργεία πάνω στις ιδιαιτερότητες συντήρησης του wankel η οποία όμως στοιχίζει πολλά για έναν τόσο μικρής παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο, κινητήρα. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα.
Το ρχ7 ήταν και θα παραμείνει ο τιμωρός πολλών δυνατότερων αυτοκινήτων...
αυτό δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί αλλά αξίζει... 4 ροτόρια
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
-
Γεια σας και από μένα..
Συμφώνω απόλυτα με τον RXristo....
Το πρόβλημα με το αμάξι είναι η κατανάλωση..... Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σαν δέυτερο αμάξι αφού με 10.000-12.000 κάτι καλύτερο από αυτό δεν υπάρχει.Στο αμάξι που έχω τώρα ένα opel tigra έχω υγραέριο και είμαι ευχαριστιμένος (έχω ίδη κάνει και απόσβεση).
Κοιτάξτε αυτήν την σελίδαhttp://www.paul-weiss.com/go.to/1236761954340QPOXFB/2,426408/w_zubehoer.html
Στην Γερμανία περνάν υγραέριο στο RX8 τύπου ICOM (τελευταία γενιά) και δουλεύουν μια χαρά.
Στην Ελλάδα αν και υπάρχει η τεχνολογία ICOM δεν αναλαμβάνουν να το περάσουν σε RX8..
Είναι αρκετά πολύπλοκο.
Θα μηλήσω με γερμανία και άμα δω ότι δεν θα έχω προβλήματα με βλέπω να κάνω την κήνιση και μετά θα ανεβένουν φορτηγά από Ελλαδα με RX8 για να κάνουν GROUP LPG.... -
1ον. Ο βαγελ έχει ιδιαιτερότητα στην λίπανση γιαυτό ψεκάζει με τα ειδικά μπέκ λάδι, εδώ προσθέτουμε και λάδι στην βενζίνα (premix 120 ml/60 lit) φαντάσου τι θα γίνει όταν θα δουλέψει στεγνά λόγο lpg σε σχέση με τις λιπαντικές ιδιότητες της βενζίνας.
2ον. Εστω και ότι λύνεις το πρόβλημα της λίπανσης με λαδιέρα ή και με premix, αν τα μείγματα δεν είναι σωστά (φτωχά) ο βαγκελ δεν συνχωρεί δευτερόλεπτο λάθους κάτι που δεν ισχύει για τους εμβολοφόρους, το ίδιο ισχύει και για τα ρεύματα.
3ον.Το lpg αυξάνει τις θερμοκρασίες σε σχέση με την βενζίνη άρα επιδεινώνεις ένα από τους σημαντικούς παράγοντες αστοχίας στους βάνγελ τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσουν σε σχέση με την μέτρια ψυκτική δυνατότητά τους.
4ον.Δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μεγάλης δεξαμενης τύπου μποιλερ γιατί η πρόσβαση του πορτ μπαγκαζ είναι λίγο στενόκωλη άρα με 40άρα δεξαμενή 35άρα στην ουσία κάθε 150 άντε 200ΚΜ θα θες lpg.
5ον Κόστος στην Γερμανία icom 3400 ευρώ δηλαδή 2200 λιτρα αμόλυβης που σημαίνει 15000 ΚΜ τσάμπα βενζίνη και εφόσον θα το έχεις για δεύτερο είναι κανα δυο τρία χρονάκια.
Αν είναι να πάρεις RX8 και να το κάνεις πειραματόζωο με μηδαμινά οφέλη και πολλους κινδύνους καλύτερα ξανασκέψου το. -
εγω λεω να βαλουμε και σε καμια φερραρι
αληθεια με στροβιλοσυμπιεστη θα δουλευε αυτο το πραγμα?
(οχι οτι το σκεφτομαι, απο καθαρη περιεργεια) -
Κολοκύθια εις το πάτερον! Lpg my ass! Αυτά είναι για κάνα αστικό λεωφορείο, για κάνα τρένο, κάνα πλοίο κτλ λοιπά μέσαμεταφοράς που ρυπαίνουν και καταναλώνουν άπειρα. Ένας άλλος στο αλφίστι ρώταγε αν μπορεί να το κάνει σε Giulietta 170. Θα μας τρελάνουν αυτοί! Πήρε ο άλλος ντεμέκ σπορ αμάξι, 170 άλογα, με super τεχνολογία multiair κτλ κτλ και μετά ψάχνει τρόπο να το κάνει να καίει λιγοτερο!
Το αλβανός τουρίστας το ξέρετε??
-
Καλό είναι να χρησιμοποιούμε στον κινητήρα του αυτοκινήτου μας μόνο το καύσιμο για το οποιοο έχει κατασκευστεί, το lpg σίγουρα μπορεί να δουλέψει και σε κινητήρες turbo το θέμα είναι για πόσο;
Πάντως να πούμε και ότι ο βάνγκελ με τις κατάλληλες μετατροπές της MAZDA θεωρείται ιδανικός για υδρογόνο.
Ρε παιδιά ένας πυρηνικός επιστήμονας ειδικός για αυτά τα θέματα, πατριώτης μου Σαλλονικιός να δεις πως τον λέγανε υδρογοΝικ, γκαζοΝικ που πήγε;;
Αυτός με το αεκίνητο, θα μας έλυνε τα προβληματά μας (μαζί με τον Χαρδαβέλα)
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?