-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν είναι υπέρογκα τα 15 λτ με 150 χαω ταξίδι?
Είπαμε, καταπληκτικό αμαξάκι, κι εμένα με γοητεύει ο βάνκελ, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας...Με σταθερό γκάζι... Χωρίς ξεσπάσματα... Απλά για να διατηρήσει τα 150...
-
-
8 χρόνια ζωής το ρχ8 και ακόμα διχάζει... το 8αρι έπεσε θύμα του downsizing και τα στραγάλια άλογα που έδωσε τσάμπα στον λαό η VW (και πολύ καλά έκανε και εγώ μαζί της όταν μου δοθεί η ευκαιρία)
Ναι το 8αρι καίει και μάλιστα πλέον δυσανάλογα για τις επιδόσεις του που όμως ακόμα κρατιέται πολύ καλά σε σχέση με τα περισσότερα μικρά τουρμπάκια, ακόμα και το challenge.Καινούργιο πλέον δεν βγαίνει και όποιος έχει στοκ καινούργια 8αρια συλλυπητήρια. 800 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας δεν θα δώσει κανείς για αμάξι 25000 ευρώ. Αυτός που θα δώσει 800 για τέλη το target του είναι άνω των 70.000€ αμάξι.
Ο Kyr έγραψε ότι το πλεονέκτημα του 8αριού ήταν η πρακτικότητά του και αυτήν την έχασε γιατί η βενζίνη έφτασε στα 2€. Πρακτικότητα φίλε μου δεν σημαίνει αμάξι πόλης (μόνο) και όποιος το πήρε για καθημερινό αμάξι και αμάξι πόλης ακόμα και με την βενζίνη στο 0,80 τότε μάλλον λάθος αμάξι διάλεξε. Πρακτικότητα είναι η οικονομία βενζίνης και την έχασε? Πότε την είχε?
Θα το ξαναπώ... με μεταξόνιο 2.700, βαρύ τιμόνι, 18αρια με 45αρι προφιλ, σπορ ανάρτηση και ροπή στις 5.000σαλ ΔΕΝ λέγεται ένα αμάξι πρακτικό και καθημερινό για την πόλη, ας έκαιγε και αέρα, πάλι κουραστικό θα ήταν.Το ότι έχει 4 θέσεις και κοντά 300λίτρα πορτπαγκάζ σημαίνει οτι μπορείς να βάλεις και άλλο ένα ζευγάρι μέσα μαζί με τις αποσκευές και των 4 και να πας μια κοντινή εκδρομή ή στην πλησιέστερη πιστούλα, να τους ξεφορτώσεις και να μπεις μέσα να παίζεις. Πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις με κάποιο διθέσιο σπορ αυτοκίνητο. Εκεί είναι η συγκριτική πρακτικότητά του και για μένα από την αρχή δεν θα έπρεπε να την έχει. Ούτε δύο πόρτες ούτε 4 θέσεις και 200 κιλά κάτω και άσε μετά τα τουρμπάκια να φυσάνε και να ξεφυσάνε, ακόμα και μετά από 8 χρόνια ατμοσφαιρικής ζωής του renesis.
Το δικό μου έχει ανέβει πολλές φορές Θράκη με 4 άτομα και φουλ αποσκευές (το λυπήθηκε η ψυχή μου)με τον αδερφό μου (1,89) να κάθετε αραιά και πού πίσω και να μην διαμαρτύρεται. Η κατανάλωση με 38 βαθμούς έξω που σημαίνει φουλ αρκουδίσιον και το παραπάνω φόρτωμα 11,3 λίτρα με ταχύτητες 140- 150χλμ/ω. Μια χαρά ταχύτητα για να πας σχετικά νόμιμα και με ασφάλεια ένα τόσο μακρινό ταξίδι ατσαλάκωτος.
Αλλά αυτός που ψάχνει για 8αρι και σκέφτεται όλα τα παραπάνω καλό θα ήταν να στραφεί αλλού... το 8αρι πλέον με την κατανάλωση αυτή είναι εκτός εποχής και κάποιος που έχει 13.000 για μεταχειρισμένο σίγουρα τα 17λ/100 στην πόλη μέσα με 1,53 μέση τιμής τις βενζίνης... θα του κάτσουν βαριά.
ΑΝ όμως έχει και κανένα χρεπάκι για να κυκλοφορεί καθημερινές...στα λεφτά του δεν νομίζω να βρει τίποτα αντάξιο για να χαρεί την σπορ οδήγηση.
-
Συγνώμη αλλά άλλο, άκουσα, με είπαν, είδα σαν συνοδηγός ή το οδήγησα μια μέρα και άλλο το έχω στην κατοχή μου και ξέρω την κατανάλωση ή τις ιδιοτροποίες του που είναι πολλές.
κατανάλωση το 4port έχει 10-11 λίτρα/100κμ με ταχύτητες 120-130 σε αυτοκινητόδρομο όπως της Εγνατίας, 11-12λίτρα/100 όταν έχεις ταχύτητες 130-150 και ως 13,5 όταν πας οριακά νόμιμα στα 170κμ, στην πόλη (θεσσαλονίκη κέντρο) όσο συντηρικά και αν το πάς έχεις πάνω από 16λίτρα στα 100κμ μετρημένα πολλάκις με την προυπόθεση το αυτοκίνητο να δουλεύει σωστα (ρεύματα βενζίνη).
Σε γενικές γραμμές αν το έχεις για δευτερο αυτοκίνητο για την γκ@υλα σου δηλαδή με μέχρι 5.000 κμ τον χρόνο και καθαρίζεις κανένα εναμησάρι-δυάρι τον μήνα με 13-15 χιλιάρικα παίρνεις σπορ αυτοκίνητο και όχι έκδοση σπορ, όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν, οι υπόλοιποι επικριτές συνεχείστε στον ίδιο ρυθμό δεν μας πειράζει πλεονΑπάντησα ταυτόχρονα με τον Χρήστο και πάνω κάτω τα ίδια λέμε
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
........Εγώ δεν είπα ότι έχασε την πρακτικότητά του. Είπα ότι πρακτικά, δεν τη χρησιμοποιείς. Ή δε συμφέρει να τη χρησιμοποιήσεις. Εκδρομή θα κάνεις με οτιδήποτε άλλο, αν έχεις. Πάνε-έλα Θεσσαλονίκη-Αθήνα θες πάνω από 300€. Θα μου πεις μπορεί να κάψει και 200€ αν θα πας με 100. Άμα έχεις rx-8 ΔΕΝ θα πας με 100. Θα δεις να σε περνάνε τα 1.2 tsi που καίνε ούτε το μισό. Προσωπικά δεν μπορώ να κινηθώ σε τέτοιες διαδρομές με χαμηλές ταχύτητες. Και αν κάποιος το αγοράσει, αλλά δεν μπορεί(λόγο €) να το τρέχει, τότε μάλλον δεν έπρεπε να το πάρει. Ακόμα και συνειδητά να το κάνει, τότε δε χαίρεται τίποτα από την τεχνολογική υπεροχή του rx-8, σε σχέση με ένα leon π.χ. Οπότε πάλι δεν έπρεπε να το πάρει.
Αν θα πήγαινα σε πίστα, ποσός θα με απασχολούσε αν θα έπερνα και άλλους μαζί μου. Γενικεύοντας λοιπόν θα πω, ότι η πρακτικότητα είναι άχρηστη σε ένα αμάξι που το χρησιμοποιείς μόνο για σπορ οδήγηση...
Και συμφωνώ μαζί σου, ότι δεν θα έπρεπε να την έχει. Καλύτερα τα χρήματα που ξόδεψε η mazda για να το κάνει πρακτικό, να τα είχε δώσει για να το βλετιώσει και άλλο.
Πρακτικό θέλω να είναι το πολυμορφικό μου. Όχι το σπορ αυτοκίνητό μου.Δεν σας θίγει κανείς το αμαξάκι σας. Μια χαρά είναι , για αυτό που είναι. Καλά κάνετε, και να το χαίρεστε.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
........
Δεν σας θίγει κανείς το αμαξάκι σας. Μια χαρά είναι , για αυτό που είναι. Καλά κάνετε, και να το χαίρεστε.
Αυτό που με πειράζει είναι η υπερβολή και η αδικαιολόγητη ρετσινιά που κολλάμε ή κάποιοι κολλάνε σε μερικά αυτοκίνητα του τύπου, τα saxoralla είναι σκωτόστρες, έντεκα χρόνια είχα δύο rallye και δεν κινδύνεψα ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από το να είχα starlet, η τα rx8 είναι προβληματικά λαδιέρες καίνε υπερβολικά που είναι παπαριές για ενα σπορ αυτοκίνητο των 170 ίππων (τόσους έχει), αν είχαμε όλοι λοιπόν polo,corsa, golf, corolla, scirocco θα είμασταν όλοι ευχαριστιμένοι και δεν συζητούσαμε εδώ, θα μαζεύαμε τα φράγκα για να αλλάξουμε αυτοκίνητο να πάρουμε το σωστό αυτοκίνητο αυτό που η κοινή λογική, τα media και οι εκδότες μας επιβάλλουν και μόλις το αγοράζαμε τότε κάποιο άλλο αυτοκίνητο θα ήταν ο επόμενός μας στόχος, κατανάλωση για την κατανάλωση και πάντα από συγκεκριμένα γκρουπ, αυτά που μας έχουν σήμερα ....ίσως και χθες ...ίσως και αύριο το πιστόλι στον κρόταφο.
-
Για ένα σπορ αμάξι 170 ίππων καίει υπερβολικά. Όχι απλώς πολύ...
Σε συνθήκες που το mx5(2.0 6τάχυτο) έκαψε 12λτ, το rx έκαψε 21λτ. Θες να με πιστέψεις καλώς. Δεν θέλεις, συνέχισε να πιστέυεις ότι κάει απλά λίγο παραπάνω....
Μιλάω για επαρχιακό δρόμο, με διαδοχικές στροφές και ανηφόρες-κατηφόρες(βουνό)...
Όσο για τα media... Το rx-8 δεν λές ότι θάφτηκε κιόλας.... Μαμήθηκε να πουλάει... -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
κατανάλωση το 4port έχει 10-11 λίτρα/100κμ με ταχύτητες 120-130 σε αυτοκινητόδρομο όπως της Εγνατίας, 11-12λίτρα/100 όταν έχεις ταχύτητες 130-150 και ως 13,5 όταν πας οριακά νόμιμα στα 170κμ, στην πόλη (θεσσαλονίκη κέντρο) όσο συντηρικά και αν το πάς έχεις πάνω από 16λίτρα στα 100κμ μετρημένα πολλάκις με την προυπόθεση το αυτοκίνητο να δουλεύει σωστα (ρεύματα βενζίνη).
Θεσσαλονίκη Γιάννενα και τούμπαλιν πέρισυ το πάσχα, με τη βενζίνη κοντά στο 1,5Ε αν θυμάμαι καλά, έκαψε (μετρημένα σε βενζινάδικο) συνολικά 150Ε, για συνολικά 560 χλμ. Που σημαίνει κατανάλωση 17+, σχεδόν 18, με RX8 cosmo, με 2 άτομα και αποσκευές και ταχύτητες κοντά στα 150 χλμ. Το τι έλεγε το trip computer δε ξέρω, αλλά το βενζινάδικο είπε τα παραπάνω.
-
@koubeast καταρχήν το ρχ8 δεν έχει trip computer για να σου δείχνει την κατανάλωση και καλά κάνει γιατί θα είχαν ψυχολογικά προβλήματα οι ιδιοκτήτες τους. Τα 17 - 18 λίτρα και κοντά στα 150 δεν στέκει ακόμα και για το cosmo πόσο μάλλον σε εθνική. Και μάλλον περισσότερο κοντά στα 170+ θα ήσασταν δλδ η τελική ταχύτητα για πολλά μικρομεσαία αυτοκίνητα.
@ Kyr τα ίδια περίπου λέμε αλλά ένας από τους βασικούς λόγους που πούλησε σε άτομα λιγότερο κ@υλόγκαζους όπως πχ αυτοί που αγόραζαν το ρχ7, είναι οι 4 θέσεις και οι χώροι του. Έδινε ένα περισσότερο ολοκληρωμένο πακέτο.
Έσυ μου συγκρίνεις το mx5 με ένα αμάξι που λίγο πολύ ζυγίζει 350 κιλά πάνω, όχι ότι θα είχανε την ίδια κατανάλωση και τα ίδια κιλά να ήταν αλλά δεν θα είχανε αυτές τις τρελές διαφορές. Φυσικά άλλο 160 άλογα και άλλο 230... -
@koubeast καταρχήν το ρχ8 δεν έχει trip computer για να σου δείχνει την κατανάλωση και καλά κάνει γιατί θα είχαν ψυχολογικά προβλήματα οι ιδιοκτήτες τους. Τα 17 - 18 λίτρα και κοντά στα 150 δεν στέκει ακόμα και για το cosmo πόσο μάλλον σε εθνική. Και μάλλον περισσότερο κοντά στα 170+ θα ήσασταν δλδ η τελική ταχύτητα για πολλά μικρομεσαία αυτοκίνητα.Mπα, κοντά στα 150 κοντά έπαιζε (δεν έπεφτε κάτω από αυτό) και σε κανα 2 σημεία να 200άρισε αλλά για ελάχιστη ώρα. Πάντως έχω κάνει και διαδρομές (ως συνοδηγός) με τον οδηγό να το πηγαίνει πραγματικά πολυ γρήγορα αλλά δε μπορώ να έχω εικόνα για κατανάλωση γιατί δεν ήμασταν ποτέ φουλαρισμένοι. Πάντως ο εν λόγω κάτοχος συνήθως το πάει τέζα, αλλά το έχει ως sunday car.
-
@ Kyr τα ίδια περίπου λέμε αλλά ένας από τους βασικούς λόγους που πούλησε σε άτομα λιγότερο κ@υλόγκαζους όπως πχ αυτοί που αγόραζαν το ρχ7, είναι οι 4 θέσεις και οι χώροι του. Έδινε ένα περισσότερο ολοκληρωμένο πακέτο.
Έσυ μου συγκρίνεις το mx5 με ένα αμάξι που λίγο πολύ ζυγίζει 350 κιλά πάνω, όχι ότι θα είχανε την ίδια κατανάλωση και τα ίδια κιλά να ήταν αλλά δεν θα είχανε αυτές τις τρελές διαφορές. Φυσικά άλλο 160 άλογα και άλλο 230...Ποσός με νοιάζουν τα κιλά του... Ας το έκαναν ελαφρύτερο... Και σε πληροφορώ, ότι υπάρχουν κομμάτια στο δρόμο που το challenge δεν με έφτανε....(γύρος 2 ποδιού Χαλκιδικής-πυργαδίκια-ιερισσός-αρναία και γυρισμό από βραστά...). Επειδή δεν το πίστευα, αλλάξαμε και αυτοκίνητα...
Ας το έκαναν 900 κιλά και 150 άλογα.. Καλύτερα θα πήγαινε.
30 άλογα διαφορά και 9 λίτρα στα 100 είναι πάρα πολλά. Και το είπες και εσύ πριν... Ας είχε 2 θέσεις(αλλά 350Ζ) και 200 κιλά λιγότερο...
Δεν ξέρω πως γίνεται στα χέρια σας να καίνε λίγο, και στα δικά μας να καίνε πολλά. Πάντως στο ετήσιο track-day του σωματίου σας που συμμετείχα, αλλά άκουγα για κατανάλλωση.... -
Φίλε μου το ότι το μικρό ρχ8 πάει τα ίδια με το 2λιτρο μχ5 και έχει ΠΟΛΛΑ κιλά παραπάνω (φαντάζομαι αυτό θα το επιβεβαίωσες και στα Μέγαρα) μόνο κολακευτικό δεν είναι για τον κινητήρα του και μόνο και κρίμα δλδ γιατί του αξίζει και σηκώνει πολύ πιο δυνατό μοτέρ το μχ5 (έναν πανάλαφρο και μικροσκοπικό βανκελακο ας πούμε εκεί να δεις πανηγύρια και πλακίτσες με τους μικρούς πυραύλους) Το κόσμο δεν το αναφέρω καν.
Επίσης ποιος σου είπε εσένα ότι οι ιδιοκτήτες του ρχ8 πάνε να το βγάλουν Prius. Διάβαζε καλύτερα τι γράφουμε. Καίει πάρα πολύ και όποιος το γουστάρει το έχει κρατήσει, όσοι δεν...το έδωσαν νύχτα. Τώρα τι ακούς από συνοδηγούς ρχ8 είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Από κει και πέρα και τα 2 αμάξια της μικρής Μάζντα θα τα ζήλευαν πολλοί αυτοκινητιστικοί κολοσσοί... πάντα περιμένω με αγωνία την επόμενη γενιά ρχ και μχ.
-
παιδια εχουν περασει 7 χρονια απο την παραγωγη του ρχ8,και ακομα ασχολειστε με την καταναλωση...τα εχουμε πει χιλιες φορες,καιει 3-4 λιτρα στα 100 χλμ απο ενα αντιστοιχο αμαξι αναλογης ιπποδυναμης...οποιος ξερει τι σημαινει ρχ8,τι προσφερει,και κανει κατω απο 10000χλμ το χρονο το παιρνει,οι υπολοιποι οχι,αλλα μην λετε οτι ακουτε απο τον καθε ασχετο...
-
To '3-4 λίτρα' δε μου λέει τίποτα και η Λαμπο μπορεί να καίει 3-4 λίτρα πάνω από την αντίστοιχη Φερράρι, αλλά στα 26 με 30 σιγά τη διαφορά.
Ποσοστιαία αν το πάρεις (που είναι και σωστότερο) είναι πραγματικά τεράστια διαφορά, που μπορεί να ξεπερνάει και το 50% παραπάνω σε κατανάλωση. -
κοιταξε αν το συγκρινεις με πχ ενα yaris 1.3 με το ταχυτητα πχ 140-150 το πρωτο θα καψει 6-7 λτ ενω το ρχ8 12-14.Οντως τραγικη η διαφορα....
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι με ενα αντιστοιχο αμαξι ιπποδυναμης(πχ golf gti) το ενα θα καψει 9-10λιτρα και το ρχ8 12-14 με τις ιδιες ταχυτητες(140-150).τωρα βεβαια με την τιμη της βενζινης και εδω η διαφορα ειναι μεγαλη...
οπως και να εχει οποιος πηρε η θα παρει ρχ8 πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος τι αμαξι παιρνει,γιατι πολυ ηταν εκεινοι που το αγορασαν για μουρη και μετα βρεθηκαν να το πουλανε οσο οσο... -
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
κοιταξε αν το συγκρινεις με πχ ενα yaris 1.3 με το ταχυτητα πχ 140-150 το πρωτο θα καψει 6-7 λτ ενω το ρχ8 12-14.Οντως τραγικη η διαφορα....
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι με ενα αντιστοιχο αμαξι ιπποδυναμης(πχ golf gti) το ενα θα καψει 9-10λιτρα και το ρχ8 12-14 με τις ιδιες ταχυτητες(140-150).τωρα βεβαια με την τιμη της βενζινης και εδω η διαφορα ειναι μεγαλη...
οπως και να εχει οποιος πηρε η θα παρει ρχ8 πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος τι αμαξι παιρνει,γιατι πολυ ηταν εκεινοι που το αγορασαν για μουρη και μετα βρεθηκαν να το πουλανε οσο οσο...το gti με τι το συγκρίνεις? με το κόσμο να υποθέσω...
γιατί το τσαλεντζερ τρώει ξύλο από τα συμπιεστά 1400αρια , το gti το γλεντάει άσχημα...και το golf θα κάψει άνετα κάτω από 9 , ενω το rx8 άνετα πάνω από 13...
-
ναι με cosmo.οσο αν γραψει πανω απο 13 (για εθνικη μιλαμε)μην εισαι τοσο σιγουρος...
τελοσπαντων αν και η συγκριση ειναι λιγο ακυρη(αλλα προσφερει το ενα ,αλλα το αλλο),αυτος που θα παρει ρχ8 πρεπει να ξερει τα +(πισωκουνα,τρελο στησιμο,τετραθεσιο,9500 στροφες) και τα -(καταναλωση,προσοχη στη συντηρηση),πραγμα βεβαια που ισχυει για ολα τα αμαξια.
οτι θελει παιρνει ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
........
Πρακτικό θέλω να είναι το πολυμορφικό μου. Όχι το σπορ αυτοκίνητό μου.
Μιλας λες κ αναφερεσαι σε παπουτσια...Αλλα για τη δουλεια κ αλλα για τη σαββατιατικη εξοδο.....Καποιοι ομως δεν εχουν την πολυτελεια να εχουν 2ο ή 3ο αμαξι....Εχουν ενα κ πολυ τους ειναι....Γιατι λοιπον το rx8 να μην εχει κ πρακτικοτητα την οποια ισως χρειαστουν καποια στιγμη δεδομενου οτι εχουν ενα κ μονο αυτοκινητο?? Καλοδεχουμενη ειναι
-
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
ναι με cosmo.οσο αν γραψει πανω απο 13 (για εθνικη μιλαμε)μην εισαι τοσο σιγουρος...
τελοσπαντων αν και η συγκριση ειναι λιγο ακυρη(αλλα προσφερει το ενα ,αλλα το αλλο),αυτος που θα παρει ρχ8 πρεπει να ξερει τα +(πισωκουνα,τρελο στησιμο,τετραθεσιο,9500 στροφες) και τα -(καταναλωση,προσοχη στη συντηρηση),πραγμα βεβαια που ισχυει για ολα τα αμαξια.
οτι θελει παιρνει ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του...Αν συνυπολογίσεις ότι το Cosmo πληρώνει 120 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και το Golf GTi τα πενταπλάσια και πεις ότι το 8άρι καίει 4 λίτρα παραπάνω για κάθε 100 χλμ, ήτοι 6 ευρώ παραπάνω για κάθε εκατοντάδα χιλιομέτρων, τότε στα πρώτα 8Κ χλμ ετησίως το κόστος κίνησης των δύο αυτοκινήτων είναι ακριβώς το ίδιο. Αν βάλεις και τη διαφορά στην ασφάλιση, μιλάμε πια ότι μετά τις 10Κ χλμ το χρόνο αρχίζει να κερδίζει κάτι το Golf σε κόστος.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οπως και να εχει οποιος πηρε η θα παρει ρχ8 πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος τι αμαξι παιρνει,γιατι πολυ ηταν εκεινοι που το αγορασαν για μουρη και μετα βρεθηκαν να το πουλανε οσο οσο...το gti με τι το συγκρίνεις? με το κόσμο να υποθέσω...
γιατί το τσαλεντζερ τρώει ξύλο από τα συμπιεστά 1400αρια , το gti το γλεντάει άσχημα...και το golf θα κάψει άνετα κάτω από 9 , ενω το rx8 άνετα πάνω από 13...
red monster μπορείς να αναφέρεις τα συμπιεστά 1400αρια που τρώει ξύλο κιόλας...? Στις φαναροκόντρες φαντάζομαι αναφέρεσαι... και φαντάζομαι θα έχεις και ο ίδιος τέτοια εμπειρία ε?
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?