-
φιλος μου αθτη την περιοδο ψαχνει να βρει rx8 και.....φυσικα αλλαξε γνωμη και θα παρει κατι αλλο. και το ιδιο συστηνω και σε σενα.ΠΟλλα εχουν θεμα και πολυ πεσμενη πιεση θελει παρα πολυ ψαξιμο προτου αποφασισεις υπαρχουν παρα πολλα με πεσμενη πιεση σε πολυ δελεαστικη τιμη αλλα.....εχουν θεμα. Αν θες κατι καλο θα κοστισει κατι παραπανω και θελει πολυ καλο ψαξιμο και ελεγχο σε συνεργειο.
-
Πάντως πρόκειται για αμάξι ποίημα. Όποιος συνειδητά το αγοράσει τότε απλά θα έχει πάρει ότι καλύτερο από θέμα ευχαρίστησης. Ήχος εξωπραγματικός, ασταμάτητο γέμισμα μέχρι και τις 9.500, στήσιμο όσο βαστάνε τα χέρια σου...και γενικά το αμάξι έχει δυνατότητες που δεν συναντάς σε αυτά τα ποσά αλλά ούτε και στα 4πλάσια...
Μου τη δίνει αφάνταστα αυτή η ζέστη από το τούνελ μετάδοσης, και η πλαστικουριά μέσα. Βέβαια το βράδυ τα όργανα είναι τρομερά....Κατεβασμένα παράθυρα και ασταμάτητες γκαζιές....και μετά γέμισμα 100στάραΤο κατατάσω στα COOL
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πάντως πρόκειται για αμάξι ποίημα. Όποιος συνειδητά το αγοράσει τότε απλά θα έχει πάρει ότι καλύτερο από θέμα ευχαρίστησης. Ήχος εξωπραγματικός, ασταμάτητο γέμισμα μέχρι και τις 9.500, στήσιμο όσο βαστάνε τα χέρια σου...και γενικά το αμάξι έχει δυνατότητες που δεν συναντάς σε αυτά τα ποσά αλλά ούτε και στα 4πλάσια...
Μου τη δίνει αφάνταστα αυτή η ζέστη από το τούνελ μετάδοσης, και η πλαστικουριά μέσα. Βέβαια το βράδυ τα όργανα είναι τρομερά....Κατεβασμένα παράθυρα και ασταμάτητες γκαζιές....και μετά γέμισμα 100στάραΤο κατατάσω στα COOL
Συμφωνω σε ολα, απλα οι 9,500σαλ παιζουν μονο στα cosmo των 231ιππων.
Τα 'μικρα' των 192 παιζουν μεχρι τις 7,500περιπου αν θυμαμαι καλα, αλλα ειναι λιγο πιο φιλικα στην καθημερινη χρηση με λιγο υψηλοτερη ροπη...
Οπως και να εχει, ο φιλος που εχει τα δυο παλαιοτερα mazda μιλησε ξεκαθαρα.
Η το αγαπας, ή το μισεις. Δεν υπαρχει ενδιαμεσο. Πολυ προσοχη σε συνεργειο σωστο, και
αν το εχει η καρδια του ενδιαφερομενου για 'συγκινησεις', τοτε δεν προκειται να απογοητευτει.
Η αυξημενη καταναλωση βεβαια ειναι ενας αρνητικος παραγοντας παραυτα, ειδικα στην μοδα-αναγκες της εποχης, αλλα για να βρεις εναλλακτικα, τετοιου αντιστοιχου επιπεδου εκκρισης αδρεναλινης πισωκινητο, θελεις τουλαχιστον τα διπλα-τριπλα χρηματα ... -
Ειχα μπει συνεπιβατης το καλοκαιρι και πραγματικα το αμαξι ειναι Το συγκεκριμενο ηταν 1ος ετους και ειχε πεσει σε πολυ κακα χερια κυριολεκτικα και μεταφορικα.. Ενος ετους με τελειως φθαρμενο το δερματινο τιμονι, ξηλωμενη κονσολα με τα χειριστηρια των παραθυρων στη πορτα του συνοδηγου και απιστευτη καταναλωση λαδιου.. Ειχε και 40000km σε ενα χρονο..Αλλα ηχος,στησιμο και απιστευτη θεση οδηγησης..
Η mazda εχει τον τροπο της στις σπορ κατασκευες.. -
Το μεγαλύτερο ελάττωμα του RX-8 είναι το αγοραστικό κοινό που δημιούργησε λόγω της
εξευτελιστικής τιμής που προσφερόταν αναλογικά με τα χαρακτηριστικά του.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα άνθρωποι άσχετοι με το είδος (effeτζιδες,καγκουροι,κτλ) να
δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα για το αμάξι αυτό,στους οποίους λόγω τιμής τους δώθηκε η δυνατότητα να το αποκτήσουν και νόμιζαν ότι θα τη βγάλουν στο τσάμπα.Δεν είναι δυνατόν μοτέρ που στροφάρει στις 9000 με 190 ή 230 άλογα να έχει χαμηλή κατανάλωση ή βρείτε μου ένα turbato που το λιώνουν όλοι μέρα,χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και να μην έχει πρόβλημα με τα λάδια.
Κατά τη γνώμη μου αν μπορείς να αντέξεις το κόστος της βενζίνης και είσαι απλά προσεκτικός με τη συντήρησή του, βρες ένα καθαρό και πάρτο, καθώς σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ένα ωραίο δώρο στον εαυτό σου, που σε κάποια χρόνια μπορεί να μην την έχεις
-
πιστεψτε με οσο καλο αγοραστικο κοινο ειχε το ρχ7..τοσο αχρηστο και ανικανο με την αυτοκινηση απεκτησε το ρχ8..μονο και μονο για μουρη τιποτα αλλο..και γι αυτο σκαγανε μοτερ και αλλα παρατραγουδα
τα ροταρυ ειναι σπεσιαλαιζ κατηγορια..ειναι αμαξι που θελει ειδικη μεταχειρηση..και ειναι σκυλι..
αν δεν ειχε θεμα με την βενζινη..η μεναμε καμια αμερικα ειμαι σιγουρος δεν θα το πουλαγα
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
πιστεψτε με οσο καλο αγοραστικο κοινο ειχε το ρχ7..τοσο αχρηστο και ανικανο με την αυτοκινηση απεκτησε το ρχ8To RX7 ήταν πανάκριβο (όχι πως δεν άξιζε με το παραπάνω την τιμή του) και το RX8 είναι πάμφθηνο, πουλιέται σε αστεία τιμή για το είδος του. Η χρήση τους ήταν ανάλογη της τιμής τους και όχι της αξίας τους.
Τα RX7 κρατάνε ιδιαίτερα υψηλές τιμές μεταπώλησης ακόμα και αν είναι σε αμφίβολη κατάσταση.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Συμφωνω σε ολα, απλα οι 9,500σαλ παιζουν μονο στα cosmo των 231ιππων.
Τα 'μικρα' των 192 παιζουν μεχρι τις 7,500περιπου αν θυμαμαι καλα, αλλα ειναι λιγο πιο φιλικα στην καθημερινη χρηση με λιγο υψηλοτερη ροπη...
Οπως και να εχει, ο φιλος που εχει τα δυο παλαιοτερα mazda μιλησε ξεκαθαρα.
Η το αγαπας, ή το μισεις. Δεν υπαρχει ενδιαμεσο. Πολυ προσοχη σε συνεργειο σωστο, και
αν το εχει η καρδια του ενδιαφερομενου για 'συγκινησεις', τοτε δεν προκειται να απογοητευτει.
Η αυξημενη καταναλωση βεβαια ειναι ενας αρνητικος παραγοντας παραυτα, ειδικα στην μοδα-αναγκες της εποχης, αλλα για να βρεις εναλλακτικα, τετοιου αντιστοιχου επιπεδου εκκρισης αδρεναλινης πισωκινητο, θελεις τουλαχιστον τα διπλα-τριπλα χρηματα ...8000 παρα κάτι... μην μας τρώς στροφάρισμα...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
πιστεψτε με οσο καλο αγοραστικο κοινο ειχε το ρχ7..τοσο αχρηστο και ανικανο με την αυτοκινηση απεκτησε το ρχ8
To RX7 ήταν πανάκριβο (όχι πως δεν άξιζε με το παραπάνω την τιμή του) και το RX8 είναι πάμφθηνο, πουλιέται σε αστεία τιμή για το είδος του. Η χρήση τους ήταν ανάλογη της τιμής τους και όχι της αξίας τους.
Τα RX7 κρατάνε ιδιαίτερα υψηλές τιμές μεταπώλησης ακόμα και αν είναι σε αμφίβολη κατάσταση.
το 2004 παιζει να χα απο τα πρωτα τσαλενζ που κυκλοφορησαν και αν θυμαμαι καλα μου πηγε 28.900 και το κοσμο 32+
δεν θεωρειται φθηνο...μετα ομως λογω παρα εισαγωγης τα ριξανε τρομερα..βασικα μεγα μλκια της μαζδα ελλαδας...γι αυτο χαραμιστηκε αυτο το αμαξι...εκει και το πουλησα..
σε αλλες χωρες παντως κραταγε τιμη και κυρος αναλογικα με αλλα κουπε της κατηγοριας..
εδω οπως παντα οτι αρπαξουμε...με αποτελεσμα η μαζδα ελλας να χασει αρκετο κοινο απο αυτο που εξελιχθει..
αυτα
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
δεν θεωρειται φθηνο...για το είδος του όχι φθηνό, τσάμπα είναι. Και το πολύ ακριβότερο cosmo ήταν (είναι?) σε πολύ καλή τιμή.
-
Το pricing και ο τεράστιος όγκος παραγωγής ήταν τα δύο εγκληματικά λάθη της προϊοντικής διεύθυνσης-marketing στην περίπτωση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Στην Ελλάδα, οι τιμές δεν ήταν όμως από την αρχή τόσο χαμηλές. Στο λανσάρισμά του, το cosmo πήγαινε λίγο πάνω από τα 40Κ, αν θυμάμαι καλά, μετά από κανά χρόνο άρχισε να πέφτει.
-
To βασικό Renesis 192 είχε φτάσει να πωλείται 23.000€, κάτι που έριξε ακόμα περισσότερο τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου. Πλέον οι μαντράδες δεν τα αγοράζουν καν ή τα παίρνουν σε τιμές εξευτελιστικές για την πραγματική αξία του (έχω μάθει περίπτωση που αγοράστηκε απ τον μαντρά 9.000 ευρώ με 80.000χλμ).
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Καλα απο ηχο δεν με τρελαινει..ουτε τα τρελα χερια θελει!
Οσο για την αξιοπιστια, αν το σκιζεις δε νομιζω οτι κραταει και παρα πολλα χλμ. εχω 2 φιλους που στα 63κ ο ενας και καμια 40-50κ ο αλλος βαλανε καινουριο μοτερ...ευτυχως στην εγγυηση (αυτος με τα 63 την προλαβε οριακα), βεβαια και οι 2 το πηγαινανε ταπα συνεχεια κοντρες, παντηλικια ΣΥΝΕΧΕΙΑ κλπ
Όπως είπα και παραπάνω οι λόγοι που μπορεί να αλλαχτεί ένα μοτερ είναι διάφοροι...απο ευπάθεια περιφερειακού υλικού (πολλαπλασιαστές) που δεν το παίρνουν χαμπάρι οι ιδιοκτήτες μέχρι να πάρουν το μοτέρ στο χέρι και μετά απο την συντήρηση. Το θέμα σκισίματος απλά δεν στέκει γιατί υπάρχουν άλλα τόσα ρχ8 με καθημερινά σκισίματα που πιάνουν και ξεπερνούν τις 100.000χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα.
με συγχωρεις , αλλα πρεπει να εισαι εγκεφαλικα νεκρος ωστε να μην καταλαβεις οτι εκαψες πολλαπλασιαστες
οσο για τη ζημια που κανουν δε ξερω για το wankel συγκεκριμενα , αλλα στους 'νορμαλ' το μονο που μπορει να σου προκαλεσει το να πηγαινεις με καμμενο πολλαπλασιαστη/στες ειναι καταστροφη του καταλυτη και παλι πολυ δυσκολα
ΥΓ οπως μου ειχε πει ο θανιξ και τελικα συμβαινει τουλαχιστον στα vw απο οτι μου παν και οι μηχανικοι , οι καμμενοι πολλαπλασιαστες μπορει να ειναι αποτελεσμα της πτωσης συμπιεσης, για αυτο οποτε καποιος καιει πολλαπλασιαστη του κοιταζουν καλου κακου τη συμπιεση
απλα το αναφερω γιατι απο οτι ξερω το ενα ειναι συνεπεια του αλλου και οχι το αντιθετο, αρα μπορει μεν το προβλημα με τη συμπιεση σου καταστρεφει το μοτερ , αλλα οι πολλαπλασιαστες δεν εχουν σχεση
βεβαια στα wankel μπορει να ειναι αλλιως
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλα απο ηχο δεν με τρελαινει..ουτε τα τρελα χερια θελει!Οσο για την αξιοπιστια, αν το σκιζεις δε νομιζω οτι κραταει και παρα πολλα χλμ. εχω 2 φιλους που στα 63κ ο ενας και καμια 40-50κ ο αλλος βαλανε καινουριο μοτερ...ευτυχως στην εγγυηση (αυτος με τα 63 την προλαβε οριακα), βεβαια και οι 2 το πηγαινανε ταπα συνεχεια κοντρες, παντηλικια ΣΥΝΕΧΕΙΑ κλπ
Kαλα ο ενας ειναι και κουλατζα τρελη
ΥΓ qsis ο θανιξ ειναι και μηχανολογικα μπροστα μην τον συγκρινεις με τον λαουτζικο
-
απλα επεσες κι εσυ θυμα της 'γερμανικης αξιοπιστιας' και φυσικα των στοκων μηχανικων
τουλαχιστον πια ξερουν.. (φανταζομαι ) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καλα απο ηχο δεν με τρελαινει..ουτε τα τρελα χερια θελει!
Οσο για την αξιοπιστια, αν το σκιζεις δε νομιζω οτι κραταει και παρα πολλα χλμ. εχω 2 φιλους που στα 63κ ο ενας και καμια 40-50κ ο αλλος βαλανε καινουριο μοτερ...ευτυχως στην εγγυηση (αυτος με τα 63 την προλαβε οριακα), βεβαια και οι 2 το πηγαινανε ταπα συνεχεια κοντρες, παντηλικια ΣΥΝΕΧΕΙΑ κλπ
Όπως είπα και παραπάνω οι λόγοι που μπορεί να αλλαχτεί ένα μοτερ είναι διάφοροι...απο ευπάθεια περιφερειακού υλικού (πολλαπλασιαστές) που δεν το παίρνουν χαμπάρι οι ιδιοκτήτες μέχρι να πάρουν το μοτέρ στο χέρι και μετά απο την συντήρηση. Το θέμα σκισίματος απλά δεν στέκει γιατί υπάρχουν άλλα τόσα ρχ8 με καθημερινά σκισίματα που πιάνουν και ξεπερνούν τις 100.000χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα.
με συγχωρεις , αλλα πρεπει να εισαι εγκεφαλικα νεκρος ωστε να μην καταλαβεις οτι εκαψες πολλαπλασιαστες
οσο για τη ζημια που κανουν δε ξερω για το wankel συγκεκριμενα , αλλα στους 'νορμαλ' το μονο που μπορει να σου προκαλεσει το να πηγαινεις με καμμενο πολλαπλασιαστη/στες ειναι καταστροφη του καταλυτη και παλι πολυ δυσκολα
ΥΓ οπως μου ειχε πει ο θανιξ και τελικα συμβαινει τουλαχιστον στα vw απο οτι μου παν και οι μηχανικοι , οι καμμενοι πολλαπλασιαστες μπορει να ειναι αποτελεσμα της πτωσης συμπιεσης, για αυτο οποτε καποιος καιει πολλαπλασιαστη του κοιταζουν καλου κακου τη συμπιεση
απλα το αναφερω γιατι απο οτι ξερω το ενα ειναι συνεπεια του αλλου και οχι το αντιθετο, αρα μπορει μεν το προβλημα με τη συμπιεση σου καταστρεφει το μοτερ , αλλα οι πολλαπλασιαστες δεν εχουν σχεση
βεβαια στα wankel μπορει να ειναι αλλιως
Παιδιά οι καμένοι πολλαπλασιαστές ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα πεσμένης συμπίεσης στον RENESIS.
Μια βόλτα από το αμερικάνικο φόρα θα σας πείσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι αν οχι όλοι οι περισσότεροι που έχουν ενημέρωση μέσα από φόρα το ψάχνουν το πράγμα (και δεν βασίζονται στις συμβουλές της αντιπροσωπείας) αλλάζουν προληπτικά πολλαπλασιαστές γιατί είναι η νούμερο 1 αιτία για πτώση συμπίεσης. Δεν ξέρω τι γίνεται στους κινητήρες του γκρουπ VW αλλά στους Wankel αστοχία στους πολλαπλασιαστές σημαίνει κακή καύση το οποίο συνεπάγεται επικαθήσεις σε APEX και SIDE SEALS το οποίο σημαίνει καταστροφή τους το οποίο σημαίνει πτώση της συμπίεσης αφού τρώει τα εντόσθια του. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά... πεσμένη συμπίεση απλά δεν προκαλεί βλάβη στους πολλαπλασιαστές. Πεσμένη συμπίεση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μην παίρνει αμέσως μπροστά ζεστό ή να μην ξαναπάρει μπροστά ποτέ (σιγά το πράγμα δλδ ). Τα σπασίματα που λένε δεν προέρχονται από πεσμένη συμπίεση.
-
Ωραιο αυτοκινητο,με σχετικά ανετη αναρτηση και 4θεσιο,γιαλαντζί οικογενειακο δηλαδη.
αν καποιος δεν κανει πολλα χλμ ειναι ευκαιρια να το παρει μεταχειρισμενο σε πολυ καλη τιμη,απλα μετα πολυ δυσκολα θα το ξαναπουλησει. -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Και Datsun και Renesis...Πως κολλανε αυτα τα δυο;
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Και Datsun και Renesis...δυο κακα σε ενα αμαξι δε χορουν! Too much!Σορρυ μεγαλε αλλα δεν το καταλαβα το αστειο... Και διαθετω μεγαλη αισθηση του χιουμορ. Πιστεψε με...
Που κολανε τα Datsun (που εχουν μεγαλη αγωνιστικη ιστορια στα ραλλυ) με τα Mazda (που εχει παρει και Le Mans και ειναι μια μικρη εταιρεια σε σχεση με τη Nissan) και μαλιστα με τον Renesis (που ειναι ενα μοτερ βανκελ, δηλ η εξελιγμενη εκδοση του 13Β)?
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Παιδιά οι καμένοι πολλαπλασιαστές ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα πεσμένης συμπίεσης στον RENESIS.
Μια βόλτα από το αμερικάνικο φόρα θα σας πείσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι αν οχι όλοι οι περισσότεροι που έχουν ενημέρωση μέσα από φόρα το ψάχνουν το πράγμα (και δεν βασίζονται στις συμβουλές της αντιπροσωπείας) αλλάζουν προληπτικά πολλαπλασιαστές γιατί είναι η νούμερο 1 αιτία για πτώση συμπίεσης. Δεν ξέρω τι γίνεται στους κινητήρες του γκρουπ VW αλλά στους Wankel αστοχία στους πολλαπλασιαστές σημαίνει κακή καύση το οποίο συνεπάγεται επικαθήσεις σε APEX και SIDE SEALS το οποίο σημαίνει καταστροφή τους το οποίο σημαίνει πτώση της συμπίεσης αφού τρώει τα εντόσθια του. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά... πεσμένη συμπίεση απλά δεν προκαλεί βλάβη στους πολλαπλασιαστές. Πεσμένη συμπίεση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μην παίρνει αμέσως μπροστά ζεστό ή να μην ξαναπάρει μπροστά ποτέ (σιγά το πράγμα δλδ ). Τα σπασίματα που λένε δεν προέρχονται από πεσμένη συμπίεση.
σε μας ειναι αλλιως , να καταλαβεις δηλαδη , ο θανιξ ειχε πεσμενη συμπιεση στο polo του και του αλλαζαν συνεχεια πολλαπλασιαστες οι οποιοι καιγονταν πολυ συντομα
μετα απο καιρο αποφασισαν να δουν τη συμπιεση και καταλαβαν οτι καιγονται απο εξ'αιτιας αυτου
στη δικη μου περιπτωση πολλαπλασιαστων ευτυχως το ηξεραν και καλου κακου κοιταξαν αμεσως τη συμπιεση και ευτυχως ημουν οκ
απλα το ανεφερα, μηπως συνεβαινε το ιδιο και στους wankel , προφανως και δεν ξερω τι παιζει με αυτα τα μοτερ
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?