-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Κανείς επιχειρηματίας που διατηρεί μια στοιχειώδη ταμειακή ρευστότητα για την επιχείρησή του δεν πάει να τα σκάσει τοις μετρητοίς σε ο,τιδήποτε κινητό και αναλώσιμο (όπως το αυτοκίνητο) μπορεί να του 'περαστεί' στα βιβλία ως τμηματικό μακροχρόνιο έξοδο...Πόσο μάλλον έναν εταιρικό στόλο με τα Ν 1400αρια ή ένα πολυτελές αμάξι για την πάρτη του...Όπως φαίνεται υπάρχουν επιχειρήσεις που ακολουθούν διαφορετική λογική πληρώνοντας μετρητοίς τα αυτοκίνητα και παρόλα αυτά έχουν λεφτά και για επενδύσεις, ανάπτυξη, κτλ
Όπως είπα καμια 30αριά αυτοκίνητα 1000, 1300 και 1400 κ.ε. είναι αγορασμένα μετρητοίς και μόνο τα 3 αυτοκίνητα του αφεντικού (4400, 4000 και 1600 κ.ε.) είναι με leasing.
-
Ερώτηση δύσκολη:Σε μια αγροπτηνοτροφική επιχείρηση με φορολογία 6.5% (αν θυμάμαι καλά), με τζίρο στο μύριο ευρώ, συμφέρει το operating leasing?
-
Από τη στιγμή που αναφέρεις τέτοιο τζίρο, δεν χρειάζεται καν να (μας) ρωτάς τίποτε άλλο παρά μόνο συστάσεις για το πού μπορείς ν'απευθυνθείς...
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Από τη στιγμή που αναφέρεις τέτοιο τζίρο, δεν χρειάζεται καν να (μας) ρωτάς τίποτε άλλο παρά μόνο συστάσεις για το πού μπορείς ν'απευθυνθείς...΄
Ε, τότε λοιπόν ποια εταιρία έχει καλά συμβόλαια?
-
αρκετές, και νομίζω πως διαφήμιση από δω μέσα καλό είναι να μην κάνουμε...
Όποιος ενδιαφέρεται, pm και τηλέφωνο...
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Συνφωνουμε ...αρα δεν βλεπω ουσιαστικο κερδος , παρα μονο αποσπασματικα σε συγκεκριμενες περιπτωσεις για συγκεκριμενες χρησεις ....
ληζινγκ σε σχεση με αγορα απλα η διαφορα ειναι οτι στην αγορα εχεις δεσμευσει το κεφαλαιο σε ενα depreciating asset ενω θα μπορουσες να το επενδυσεις στην αναπτυξη της εταιρειας και να εχεις rate of return. Εφόσων η αποδοση ειναι μεγαλυτερη απο το επιτοκιο που πληρωνεις για να δανειστεις τα χρηματα (ληζινγκ ουσιαστικα ειναι δανεισμος) εισαι κερδισμενος.
πολλες εταιρειες πουλανε τα γραφεια τους και τα κανουν ληζινγκ ωστε να απελευθερωσουν κεφαλαια. Το μειον στον δανεισμο ειναι αν τα επιτοκια ανεβουν η δεν εχεις αρκετα εσοδα δεν θα υπαρχει αρκετο ρευστο για να πληρωθουν οι δοσεις και θα χρεωκοπησει η εταιρεια. Γιαυτο τα ακινητα ειναι σχετικα καλο να τα εχεις, στην δυσκολη στιγμη μπορεις να τα πουλησεις και να απελευθερωσεις κεφαλαιο. Αλλα για αυτοκινητο που χανει την αξια του δεν εχει μεγαλο νοημα.
Ληζινγκ ειναι δανεισμος με εγγυημενη την residual value. Αναλογα με τους επιτοκιο, την μελλοντικη αξια και τα λοιπα εξοδα μπορει να συμφερει μπορει και οχι. Επισης πληρωνεις το δικαιωμα να αφησεις η να κρατησεις το αυτοκινητο μετα την ληξη του συμβολαιου. Πιστευω οτι η ελληνικη αγορα ειναι αρκετα ανταγωνιστικη ωστε να παρεις καλους ορους.
-
+1...
-
Aυτο που πρεπει να κανει καποιος ειναι να παρει προσφορες απο πολλες εταιρειες και παιρνεις την καλυτερη.
Στο εξωτερικο ακολουθουν την εξης στρατηγικη σε σχεση με το σερβις αυτων των αυτοκινητων:
-
Ληζιγκ με σερβις και λαστιχα δικα σου. Πληρωνεις μονο αυτοκινητο.
-
Τα κρατας οσο ειναι στην εγγυηση (πχ αν εχει 3 χρονια εγγυηση το συμβολαιο θα ειναι τοσο). Για να μην εχεις unexprected expenses.
-
Κανεις μονο τα απολυτως απαραιτητα σερβις. Πχ αν μπορεις να πας 30000 χμ με το ιδιο λαδι το κανεις (σε Πορσε το εχω ακουσει αυτο). Αυτο γιατι δεν σε ενδιαφερει τι θα γινει στο αυτοκινητο μετα που θα το δωσεις πισω.
-
δεν αλλαζεις λαστιχα μεσα στο συμβολαιο. Δηλ. προσεχεις το αυτοκινητο να εχει λαστιχα που θα αντεξουν 2-3 χρονια.
-
. Μικροζημειες τις διορθωνεις προχειρα και μεγαλυτερες ζημειες οσο ποιο φτηνα γινεται.
YΓ μετα απο ολα αυτα ειναι φυσικο να αποφευγονται τα ληζατα αυτοκινητα για αγορα σαν μεταχειρισμενα!!
-
-
Εδώ έχω ένα παράδειγμα (τουλάχιστον από την εταιρεία μας)
Κοιτάξτε στο τέλος του post, τα νούμερα είναι αρκετά ακριβή, η προκαταβολή που λείπει από το post ήταν 16000 με ΦΠΑ!
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... ht=#775968
Εδώ η χρήση της χρονομίσθωσης (με εξαγορά αλλά και μεταβίβαση σε 3ο πρόσωπο - είναι tip για να μην θεωρηθεί leasing) έγινε όπως περιγράφεται στην αρχή, αλλά μετά άλλαξε και έγινε πρόσφατα αλλαγή της σε νέο auto.
Απλά σε έντονα κερδοφόρες επιχειρήσεις, λειτουργεί 'αντιφορολογικά' με απόλυτα νόμιμο τρόπο. -
Τελικά σε αντίθεση με ό,τι είχα γράψει στο παρελθόν εκεί που εργάζεται ο πατέρας μου έχουν και πολλά αυτοκίνητα με leasing και δεν τα έχουν όλα αγορασμένα.
Αυτές τις μέρες έληγε η σύμβαση σε πολλά από τα αυτοκίνητα, οπότε και αντικαταστάθηκαν με νέα, ενώ μισθώθηκαν και επιπλέον αυτοκίνητα. Αυτό που δεν ήξεραν όμως και θα τους στοιχίσει ~20000
-
Θα ήθελα την γνώμη σας σε κάποιες πιο 'εξειδικευμένες' ερωτήσεις:
1)Μπορεί μία επιχείρηση Φαρμακείου να κάνει μακροχρόνια μίσθωση ενός αυτοκινήτου; (ΒΜW 116)
Υπάρχει ειδικός νόμος που απαγορεύει την μ. μίσθωση σε φαρμακεία εντός Αττικής και Θεσσαλονίκης;- Στην περίπτωση της μίσθωση με εξαγοράς σε προσυμφωνημένη τιμή: Πόσο έυκολο είναι η εταιρεία μίσθωσης να αθετήσει την συμφωνία; Γιατί 'δέχεται' να το αγοράσω εγώ σε χαμηλή τιμή ενώ αυτή μπορεί να το πουλήσει πολύ περισσότερο; Πως διασφαλίζει η εταιρεία ότι εγώ δεν θα αθετήσω την συμφωνία;
-
Ο χρήστης leonidas20 έγραψε:
- Στην περίπτωση της μίσθωση με εξαγοράς σε προσυμφωνημένη τιμή: Πόσο έυκολο είναι η εταιρεία μίσθωσης να αθετήσει την συμφωνία; Γιατί 'δέχεται' να το αγοράσω εγώ σε χαμηλή τιμή ενώ αυτή μπορεί να το πουλήσει πολύ περισσότερο; Πως διασφαλίζει η εταιρεία ότι εγώ δεν θα αθετήσω την συμφωνία;
Εσυ και η εταιρεία έχετε υπογεγραμμένη συμβαση για αυτο το θεμα.
Η εταιρεια εχει κανει τα κουμαντα της για να βγαλει το κερδος της και δεν ενδιαφερεται να σε ριξει και να χαλασει το ονομα της στην πιάτσα. -
Καμία ιδέα για ποιό λόγο δεν μπορείς να εκπέσεις το ΦΠΑ στα τιμολόγια λειτουργικής μίσθωσης ? Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών είναι και αυτό, γιατί να μην εκπίπτει ο ΦΠΑ ?
(ΟΚ, περιλαμβάνεις το ΦΠΑ στα έξοδα αλλά σε μερικές περιπτώσεις συμφέρει να μειωθεί ο ΦΠΑ που πληρώνεις αντί να αυξηθούν τα έξοδα)
-
Χαιρετώ την κοινότητα! Είπα να εκφράσω μια απορία μου, μια και τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολύ το ακούμε.. έκανα κι ένα search αλλά δε βρήκα τπτ συγκεκριμένο.
Η απορία μου έχει να κάνει με το ποιες εταιρίες προσφέρουν κάτι τέτοιο, αλλά και με τις τιμές που παίζουν και τους όρους της συμφωνίας. Σίγουρα όλα αυτά είναι ξεχωριστά με κάθε πελάτη, αλλά νομίζω υπάρχουν και γενικές γραμμές που γίνεται ένα τέτοιο συμβόλαιο μίσθωσης.. έχει κανείς ιδιαίτερη πείρα? Η κίνηση που κάνω είναι για πρώτο αυτοκίνητο αλλά θα το χρειάζομαι και για συχνά ταξίδια.. Παίζουν ρόλο τα χλμ που θα κάνω ανά χρόνο? Κι αν ναι, πως τα θα υπολογίσω? Μιλάμε για αυτοκίνητο ~15.000 ευρώ περίπου.. Το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο, αν στο τέλος των 4 ή 5 ετών έχω την option να το κρατήσω ή να το αλλάξω πάλι? -
Kαλο θα ηταν να απευθυνθεις απευθειας σε εταιρεια που μισθωνει οχηματα,να τους αναλυσεις τις αναγκες σου και να σου δωσουν τις προσφορες τους.
Εχω ενα προχειρο παραδειγμα εδω για να δεις στο περιπου τις παροχες -
Σαν ελεύθερος επαγγελματίας τα έξοδα του αυτοκινήτου δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 3 % του τζίρου σου. Αν φορολογείσαι με μοναδικό συντελεστή και δεν σου λείπουν έξοδα το λίζινγκ δεν σε συμφέρει . Επίσης τον τελευταίο καιρό , λόγω της απαξίωσης των μεταχειρισμένων και αυξημένων κερδών των εταιριών λίζινγκ η ενοικίαση έχει γίνει ασύμφορη . Εσύ κοίταξε το αυτοκίνητο που θέλεις , πρόσθεσε στην αξία αγοράς τους τόκους των 4 ετών , τα τέλη κυκλοφορίας , τα σέρβις , την μικτή ασφάλεια αφαίρεσε την τιμή ανταλλαγής που θα πετύχεις μετά από 4 χρόνια γιά το συγκεκριμμένο αμάξι , διαίρεσε το υπόλοιπο διά 48 και αυτό θα σου βγάλει το μηνιαίο κόστος . Αν η τιμή ενοικίασης είναι χαμηλότερη , ίση η και μέχρι 10 % αυξημένη , σε συμφέρει η ενικοίαση , αλλιώς σε συμφέρει η αγορά . Αν έχεις βιβλία 3ης κατηγορίας και περνάς το ενοίκιο στα έξοδα , τότε από το συνολικό κόστος αφαιρείς το φορολογικό όφελος και υπολογίζεις το νέο μίσθωμα και κάνεις ξανά τους πιό πάνω υπολογισμούς .
-
criuser κατάλαβα πάνω κάτω τι μου λες.. τα έχω διαβάσει κι αλλού αυτά! Για να μη μετατρέψουμε το θέμα όμως σε φορολογικολογιστικό, ας πούμε πιο πολύ για προσφορές ή εμπειρίες.. το link δε μου δούλευε το πρωί αλλά το ψαχουλεύω τώρα.. στις προσφορές είδα περίπου τι παίζει, αλλά στις κρατήσεις εσωτερικού μου βγάζει υπέρογκα ποσα! (47.000 για 5 χρόνια ένα 207)
-
εριχνα μια ματια στο http://www.limitless.gr/ κε σκεπτομουν αμα αξιζι να παρεις αμαξι με χρονομισθωση σαν ιδιωτης(υπαλληλος)
οποιος γνωριζει σχετικα ας με βοηθησει
-
Οχι δεν αξίζει σε καμμιά περίπτωση , ειδικά αυτά με τα παρατημένα νοίκια που ζητάνε μίσθωμα καινούργιου , ενώ το αμάξι είναι μεταχειρισμένο
-
Δε γνωριζω πολλα για το τι γινεται με το leasing στην ελλαδα, στην αμερικη παντως ειναι παρα πολυ διαδεδομενο.
Με λιγα λογια εν γνωσει σου πληρωνεις παραπανω (in the long term) με ανταλλαγμα να κυκλοφορεις συνεχως με καινουριο αμαξι αφου καθε 2-3 χρονια παιρνεις αλλο.
Ιn the long term, γιατι συνηθως οι δοσεις του leasing ειναι αρκετα μικροτερες απο τις αντιστοιχες αν αγοραζες το συγκεκριμενο αμαξι. Απο την αλλη ομως, ποτε δεν εισαι απολυτος ιδιοκτητης του αυτοκινητου.Επισης υπαρχει και το lease swap, υπαρχει κοσμος που θελει να τερματισει νωριτερα ενα lease (χωρις να πληρωσει ολα τα penalties κλπ) και αντιστοιχα κοσμος που θελει να παρει ενα πιο οικονομικο lease μικροτερης διαρκειας (αποφευγοντας και καποια αρχικα fees κλπ), οποτε συμφωνουν και σου μεταβιβαζει καποιος το lease του για τον εναπομειναντα χρονο μεχρι τη ληξη του.
Οποτε γενικα ειναι θεμα επιλογης, προτιμας να αγορασεις ενα αμαξι που να ειναι 100% δικο σου, να το κανεις οτι θες και να περασεις ομως καποια χρονια αποκλειστικα μαζι του ή προτιμας να μην εχεις μεν ποτέ την απολυτη κυριότητα αλλα να εχεις παντα στα χερια σου ένα καινούριο αυτοκίνητο, με το αντιστοιχο μακροχρονιο κοστος;
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing