-
Προφανώς είμαστε οφ τόπικ , αλλά το θέμα έχει μεγάλη ανταπόκριση όπως φαίνεται από τον αριθμό των σχολίων .
Πράγματι η αλήθεια ΣΥΧΝΑ βρίσκεται κάπου στην μέση . Αλλά υπάρχουν και αντικειμενικές αλήθειες οι οποίοι βασίζονται σε απλούς αριθμούς .
Ετσι μέχρι την αλλαγή του συστήματος , είχαμε αφορολόγητα έσοδα σε υψηλόμισθους που είναι κοινωνική αδικία σε σχέση με άλλους που έχουν μηδενικό αφορολόγητο και μείωση φόρου λόγω των εξόδων της μίσθωσης σε μεγάλες εταιρείες που επίσης γλύτωναν πολλά , ενώ άλλες δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε αναγκαία και πραγματικά έξοδα .
Για παράδειγμα ένα στέλεχος τράπεζας και μάλιστα όχι ψηλό , δικαιούτο ένα αμάξι για να πηγαίνει από το σπίτι του στο γραφείο και επιστροφή . Και βέβαια τις βόλτες του .
Θα ξαναθυμίσω την περίπτωση μιας κυρίας μικρομεσαίο στέλεχος σε τράπεζα που έχει πλέον συγχωνευθεί , που δικαιούταν αμάξι 1600 κ.εκ και πήρε την Β160 με όλο τον κατάλογο του εξοπλισμού και το αμάξι πέρασε τις 50000 αξία.
Αυτές έστω και σε λίγο χαμηλότερο βαθμό ήταν συνήθεις πρακτικές τότε και μέχρι πριν λίγα χρόνια .
Αντίθετα ένας μηχανικός εκείνη την εποχή , αλλά και σήμερα , που πρέπει να πάει στην εργάσιμη μέρα του σε 2 γιαπιά και 2 πολεοδομίες και σε άλλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις δεν μπορεί να περάσει έξοδα αυτοκινήτου παρά μόνο μέχρι το 3 % του τζίρου του .Δηλαδή αν πάρει ένα μικρομεσαίο με λήζινγκ που σημαίνει 4000 προκαταβολή και 280 τον μήνα και τα καύσιμα του , θα βγάλω την προκαταβολή και θα την περάσω στο μίσθωμα που θα πάει στα 380 τον μήνα , τότε για το ετήσιο μίσθωμα των 4560 θα πρέπει να έχει τζίρο 152000 €
Και δεν μιλάμε για εμπορική εταιρεία , αλλά για ελεύθερο επαγγελματία που το αυτοκίνητο είναι κύριο συστατικό της δουλειάς του . Και επειδή ο μηχανικός έχει περιορισμένα έξοδα , άντε να έχει για τέτοιο τζίρο και 1 υπάλληλο και να φτάσει στα 20000 έξοδα , θα του μείνουν καθαρά κέρδη προ εισφορών 127000 και μετά τις εισφορές , φόρους κλπ κάτι ψίχουλα για να ζήσει ...
Για τις εταιρείες και τους υπαλλήλους των , τέτοια ποσοστά δεν είχαν εφαρμογή βέβαια .
-
Ουτε φορο πολυτελείας για δίλιτρα και πανω οι εταιρείες. Μονο για ένα πληρώνουν αυτο με το μεγαλύτερο κυβισμό..
-
Γι΄αυτό κολλητός μου φίλος και Διευθυντής σε μεγάλη ελληνική εταιρεία με εργοστάσιο στα Βαλκάνια έβγαλε το leasing με ξένες πινακίδες. Και άσε την κυβέρνηση να τσαλαβουτάει απο τον έναν νόμο στον άλλο για να του τα πάρει. Δευτέρα ανεβαίνει πάνω Παρασκευή κατεβαίνει με δίλιτρο Passat. Να πάρει δηλαδή κανένα 108 για να μην πληρώνει φόρο. Όσο λοιπόν ψάχνουν τρόπο να τα πάρουν άλλο τόσο και εμείς θα βρίσκουμε νόμιμους τρόπους να μην τα δίνουμε. Στο τέλος τέλος ούτε στο δημόσιο δουλεύουμε.
-
Παντού στον κόσμο φορολογείται η παροχή εταιρικού αυτοκινήτου. Το θέμα είναι οι συντελεστές, είτε των ίδιων των παροχών, είτε πολύ περισσότερο του εισοδήματος.
-
Διεγράφησαν οι προσωπικές αντεγκλήσεις. Παρακαλώ να είστε κόσμιοι. Την επόμενη φορά θα υπάρξουν κυρώσεις.
-
Σε ερευνα που εκανα στο διαδικτυο βρηκα κυριοτερα τις 'γνωστες' σε ολους, Avis,Hertz,Sfakianakis,leaseplan αλλα και μια πληθωρα μικροτερων ή λιγοτερο γνωστων στην Ελλαδα οπως Ansa,EasyRental κτλ
Εχει κανεις εικονα της αγορας; Ποιες εταιρειες ειναι solid;
-
Σημείωσε και την ALD. Δίνει αυτοκίνητα σε πάρα πολλές εταιρείες και μετά τα σπρώχνει σε μεγάλες εμπορίες.
Η Auto Marin έχει πολλά αυτοκίνητά της και τα ανανεώνει συνέχεια.Το Panda μου ήταν της ALD.
-
Θα είσαι ο χρηματοδότης του αυτοκινήτου ή μόνο ο χρήστης;
Τι εννοώ... Στην ίδια φάση ήμουν το Νοέμβριο, που έψαχνα και αμάξι και εταιρεία. Γύρισα τις όσες εταιρείες βρήκα στη Θεσσαλονίκη, και κατέληξα στη leaseplan. Κυρίως οτι service γίνεται στην αντιπροσωπεία, και όχι σε δικό τους συνεργείο(όπως κάνουν οι περισσσότερες). Όπως και από αντιπροσωπεία παραλαμβάνεις το νέο σου αυτοκίνητο. Άριστη επικοινωνία ως τώρα(και από όσα έχω ακούσει από παιδικό μου φίλο, που έχει αμάξια τους αρκετά χρόνια). Συζητήσιμοι ακόμα και με την υπέρβαση των χλμ, με αναπροσαρμογή του τιμήματος, αν δεις ότι τα ξεπερνάς σε 1-2 χρόνια, για να μην πληρώσεις κερατιάτικα. Συζητήσιμοι επίσης στην παράδοση, με το πέρας του συμβολαίου. Φίλος παρέδωσε αμάξι μπουρδέλο, και του χρέωσαν ψίχουλα. Το προηγούμενο ήταν στην avis, και του έβγαλαν κοστούμι 2.800€ . Δεν μιλάμε για την απαλλαγή στο ατύχημα.Τώρα αν είσαι και ο χρηματοδότης, θα κοιτάξεις πρώτα το ύψος του μισθώματος. Βρες την κατηγορία που σε ενδιαφέρει, και ψάξε πρώτα τις προσφορές τους. Όλες οι εταιρείες έχουν.
-
κυρ'ογδοηκοντα εχουμε παραλογα παρομοιες αποψεις. διαφωνουμε βεβαιως στο καζαντζακειο λάικ αποφδεγμα σου.
ληζινγκ λοιπον, ναι ληζπλαν ή εξεκιουτιβ-σφακιανακης απο οσες εχω συνεργαστει. τα οχι δεν τα λεω, ειναι γραμμενα παραπανω καποια
απο την αποψη και του χρηστη και του πλερωνω.
ληζπλαν πολυ επαγγελματιες, αψογη συμπεριφορα - να σε εχουμε πελατη και στο επομενο. σχετικα ξυλινοι ομως αν προκυψει προβλημα αποπληρωμων.
εξεκιουτιβ. οικογενειακο κλιμα, συμπεριφορα συμβιβαστικη στο προβλημα. περιθωρια διαπραγματευσης σε αιτηματα - προσθετες χρεωσεις.
περιπου στο ιδιο επιπεδο δηλαδη, πιο γκρικ στάιλ οι σφακιαναίοι, πιο επαγγελματιαι οι ληζπλαναιοι.
οι υπολοιπες και μονο που κανουν σερβιτσια μονοι, αστο... οι 2 απο πανω κανουν σε αντιπροσωπιαι.
τιμαι, περιπου ολοι εχουν τις ιδιες τιμες. 5 πανω, 5 κατω για την ιδια υπηρεσια.
προσφοραι προτιμουνται και μαλιστα δημιουργουν αιτια προτιμησης, αν η προσφορα της μιας ειναι πιο κοντα σε οτι ψαχνεις απο της αλλης. βεβαιως αν πας με το νουμερο της προσφορας της μιας, στην αλλη, θα σου κανει την ιδια. -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ληζπλαν πολυ επαγγελματιες, αψογη συμπεριφορα - να σε εχουμε πελατη και στο επομενο. σχετικα ξυλινοι ομως αν προκυψει προβλημα αποπληρωμων........
Ειλικρινά είχα άλλη αντιμετώπιση. Έληξε η νομιμοποίηση της εταιρείας αρχές του έτους με ενημέρωση παραμονές Χριστουγέννων, και στην Πειραιώς είναι γνωστό ότι . Μου έδωσαν παράταση για 1 μήνα, μέχρι να μαζέψω πάλι όοοολα τα χαρτιά περί μη πτώχευσης κλπ κλπ. Αλλά τις πάγιες εντολές τις είχαν παγώσει. Έκανα κανονικά πληρωμές και μεταφορές, αλλά οι πάγιες απλήρωτες. Το κατάλαβα στο λογαριασμό του ρεύματος, που ήρθε με υπόλοιπο. Επικοινωνώ με leasaplan, και τους ζητάω συγνώμη γιατί δεν είχαν πληρωθεί ούτε και αυτοί. Και τους προτείνω να πληρώσω απευθείας με μεταφορά, μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά η πάγια εντολή. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται όσο το ποσό δεν υπερβαίνει την εγγύηση(3 μήνες μισθώματος). Μετά από 3 εβδομάδες που έκανε ο δικηγόρος της Πειραιώς( ξανά ), μου τράβηξαν τα 2 τιμολόγια που εκκρεμούσαν και δεν είχα καμία ενόχληση.
υ.γ. βάζε ρε συ κανένα τόνο και κεφαλαία γράμματα... 2 φορές τα διαβάζω για να καταλάβω.
-
Leasplan ειναι ισως η ακριβοτερη,τουλαχιστον σε αυτο το αυτοκινητο που ψαχνω (C3),η avis ειναι ισως η πιο ανταγωνιστικη στις τιμες αλλα οπως περιγραφηκε απο αλλους,θα το βρεις μπροστα σου αυτο το κοστος,και συνεργεια συνηθως ειναι εκτος αντιπροσωπειας,κατι που αλλοτε μπορει να ειναι αδιαφορο,αλλοτε σημαντικο.Αν δεν σε ενδιαφερει εξαγορα μετα,ισως δεν εχει σημασια.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ειλικρινά είχα άλλη αντιμετώπιση.
ουχι, δεν ομιλω για καθυστερηση πληρωμης.
για την περιπτωση που πηγε σκατα η δουλεια και πρεπει να γυρισεις προωρα το αυτοκινητο λεω. εκει απο οσο γνωριζω ελαχιστα θα κανουν, οι αλλοι θα κανουν περισσοτερα δινοντας το σε αλλη εταιρεια για ληζ και αφαιρωντας εντελως ή σχεδον εντελως το πεναλτι -
Ααα. ΟΚ.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθω... Αν και έχω λύση για αυτό, που την έχω συζητήσει ήδη.
Δηλαδή σε περίπτωση που αλλάξει το νομικό καθεστώς της εταιρείας ή κλείσει. Τη δυνατότητα να μεταφέρω το αυτοκίνητο σε επιχείριση της οικογένειας. Απάντησαν θετικά.
Για αυτό το φυσικά και σου κάνουν οικονομικό έλεγχο. Δε φαντάζομαι να μοιράζουν αυτοκίνητα 'αέρα'. -
Επειδή λόγω δουλειάς έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλες, οι εντυπώσεις μου έχουν κάπως έτσι:
- Hertz
Ευέλικτοι, σχετικά φθηνοί, εξυπηρετικοί, αργοί στις διαδικασίες τους, πολύ καλό online σύστημα συντήρηση στα μαγαζιά τους με ότι αυτό συνεπάγεται
- Leaseplan
Solid και γρήγοροι στις διαδικασίες τους, ψιλομπλαζέ ύφος αλλά γενικά εξυπηρετικοί, ίσως οι ακριβότεροι στην αγορά αλλά συντηρούν αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένους, κακό online σύστημα διαχείρισης, αυστηροί σε πληρωμές σε σημείο παρεξηγήσεως (βάζουν εισπρακτικές να ενοχλούν ακόμα και πελάτες που τους σκάνε 20Κ το μήνα)
- Avis
Μέτριοι σε όλα. Δεν θα προβληματίσουν αλλά ούτε θα ενθουσιάσουν με την παρεχόμενη υπηρεσία. Προσοχή στις επισκευές γιατί είναι προχειράτζες στα όρια του επικίνδυνου.
- Executive Lease
Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αν είχε λίγο καλύτερες τιμές θα την έβαζα στις τοπ.
- ΑLD
Σοβαροί γενικά, ακριβοί, αυστηροί σε πληρωμές κτλ, πολύ καλό online
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Επειδή λόγω δουλειάς έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλες, οι εντυπώσεις μου έχουν κάπως έτσι:- Hertz
Ευέλικτοι, σχετικά φθηνοί, εξυπηρετικοί, αργοί στις διαδικασίες τους, πολύ καλό online σύστημα συντήρηση στα μαγαζιά τους με ότι αυτό συνεπάγεται
- Leaseplan
Solid και γρήγοροι στις διαδικασίες τους, ψιλομπλαζέ ύφος αλλά γενικά εξυπηρετικοί, ίσως οι ακριβότεροι στην αγορά αλλά συντηρούν αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένους, κακό online σύστημα διαχείρισης, αυστηροί σε πληρωμές σε σημείο παρεξηγήσεως (βάζουν εισπρακτικές να ενοχλούν ακόμα και πελάτες που τους σκάνε 20Κ το μήνα)
- Avis
Μέτριοι σε όλα. Δεν θα προβληματίσουν αλλά ούτε θα ενθουσιάσουν με την παρεχόμενη υπηρεσία. Προσοχή στις επισκευές γιατί είναι προχειράτζες στα όρια του επικίνδυνου.
- Executive Lease
Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αν είχε λίγο καλύτερες τιμές θα την έβαζα στις τοπ.
- ΑLD
Σοβαροί γενικά, ακριβοί, αυστηροί σε πληρωμές κτλ, πολύ καλό online
Εχοντας προσωπική εμπειρία από Leaseplan να δευτερώσω και εγώ!
Πολύ τυπικοί, μπλαζε και ακαμπτο στυλ και ύφος! Ολα by the book και καμία παρέκκλιση. Απορώ πως φτουράνε στην Ελλάδα!
Επίσης μπορεί τις συντηρήσεις να τις κάνουν σε εξουσιοδοτημένα (τυπική ξεπέτα) αλλά τις επισκευές τις κάνουν στη Μαγούλα στο Κέντρο τους και είναι αργοί και κακοί!
Σε απλό τρακάρισμα μπροστά, ποτέ δεν μου έδωσαν αναλυση τι επισκευές έκαναν, η δουλεια φαίνεται πρόχειρη με γυμνό μάτι ασε που το κράτησαν ένα μηνα όπου μου είχαν δώσει ένα άθλιο micra manual (ενώ είχα αυτόματο) και όταν πήγα να το πάρω μου το έδωσαν με τραβό τιμόνι και επαθα πλάκα στην ευθεία που το έβγαλα καθώς πήγαινα ευθεία και το τιμόνι ήταν 45 μοίρες αριστερά!!!
Τους το γύρισα επιτόπου και το ίσιαξαν αλλά η αίσθηση δεν ήταν ποτε ξανά η ίδια!
Θα τους δω και στην επιστροφή του χρόνου και εκεί θα κρίνω οριστικά!
Προσωπικά τους διάλεξα γιατί είχαν τον τυπο αμαξιού που ήθελα (Aygo/C1/108) φθηνότερο αν και μεσα στην 3τια μου έχουν κάνει 2 αυξήσεις για διάφορους λόγους! Επισης έχουν την ακριβότερη απαλλαγή (300 ευρώ ενώ για τέτοια αμάξια η avis έχει 150) που επιβαρύνεται και με ΦΠΑ (άρα πάει €370).
Εννοείται δε ότι στην επιλογή ανέφεραν για μεταλλικό χρώμα ενώ αυτό που μου έδωσαν δεν ήταν και αρνηθηκαν να μου κόψουν κάτι από την τιμή!
Επίσης με έστειλαν αναγκαστικά σε δικό τους για φιμέ και μου έβαλαν μια αγνωστη μάρκα και πανακριβα ! -
Υπάρχει εταιρία που μπορείς να πας εσύ το αυτοκίνητο σου για σέρβις στην επίσημη αντιπροσωπεία και να τους πάς το χαρτί ή οπωσδήποτε το παίρνουν αυτοί για σέρβις και επισκευές;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Υπάρχει εταιρία που μπορείς να πας εσύ το αυτοκίνητο σου για σέρβις στην επίσημη αντιπροσωπεία και να τους πάς το χαρτί ή οπωσδήποτε το παίρνουν αυτοί για σέρβις και επισκευές;Στη leaseplan σου κλείνουν ραντεβού στο πλησιέστερο εξουσιοδότημενο. Πας κανονικά και το λογαρισμό τον κανονίζουν αυτοί με την εταιρεία.
-
Πας παντα σε συνεργεια της επιλογης τους,επισημα ή οχι και πληρωνουν αυτοι απευθειας.
Αν πας σε καποιο της επιλογης σου, μπορει να σε καλυψουν εκ των υστερων,με λιγο πρηξιμο και αν δεν εχεις κανει κατι εκτος προδιαγραφων. -
Τελικα κατεληξα στην ALD που γνωρισα κατοπιν παροτρυνσης απο εδω
Καλες τιμες και κυριως γρηγορη ανταποκριση σε ερωτηματα,διαδικασιες κτλ -
Εντυπώσεις από εταιρία leasing.
Δε θα αναφέρω το όνομα της εταιρίας, ούτε το συνεργείο που επισκέφθηκα στην Αττική σήμερα, προκειμένου να κάνω το service των 125000 km στο εταιρικό citroen c3.
Οι παρατηρήσεις μου ήταν τα αμορτισέρ, τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων και οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές που άνοιγαν όποτε ήθελαν.
Παρέδωσα το αυτοκίνητο στις 9 το πρωί και κατά τις τέσσερις με ειδοποίησαν να το πάρω γιατί είναι έτοιμο.
Όταν πήγα να το παραλάβω με ενημέρωσαν ότι δε βρήκαν θέμα με τις κλειδαριές, ενώ τα αμορτισέρ, δεν αλλάχτηκαν αφού ούτε λάδια χάνουν ούτε έχουν κάτσει ακόμα.Παρόλα αυτά να πάω το αυτοκίνητο στο ενδιάμεσο του επόμενου service, για να πάρουν έγκριση για αλλαγή αμορτισέρ.
Επίσης σημειώνουν ότι στο επόμενο service, δηλαδή στα 149000 km θα πρέπει να αλλαχτούν τα μπροστινά ψαλίδια.
Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτό?
Προσωπικά θεωρώ τη συντήρηση του αυτοκινήτου το λιγότερο ελλιπή. Είναι δυνατόν με 124000 km αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης να είναι σε καλή κατάσταση ή απλά πλησιάζει ο χρόνος λήξης της μίσθωσης του αυτοκινήτου?
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing