-
Το ποσό στην τετραετία είναι λιγότερο της αγοράς σήμερα. Από το ποσό αυτό αφαιρείς πόσα για service λάστιχα, μικτή ασφάλεια κοκ. Επίσης αφαιρείς και το φόρο που γλυτώνεις αν είσαι επαγγελματίας και θα δεις ότι σου βγαίνει ένα ποσό της τάξης του 60 με 70 % της σημερινής αξίας του αυτοκινήτου. Στην τετραετία το δίνεις πίσω και είτε παίρνεις άλλο ειτε τίποτα. Στην τετραετία αυτή χρησιμοποιεις το αμάξι όπως γουστάρεις χωρίς να σε νοιάζει να είναι τζετ για λόγους μετάπώλησης και δεν το παντρευεσαι.
Εγώ που αλλάζω στα 5-6 χρόνια αμάξι δεν με χαλάει και ούτε με νοιάζει να το αγοράσω μετά τη λήξη της μίσθωσης. Του πινω το αίμα όπως οι περισσότεροι χώρια να με νοιάζει αν λερωθει, κάνει αράχνες από τα πλυντηρια, αν αλλάξω ταχύτητα σωστά, αν το στρώσω ευλαβικα κλπ. Κανείς τη δουλειά σου και αντε γειά. -
Με πολύ μεγαλυτερο κοστος από το να το αγορασεις. Για ιδιωτη δεν συμφερει, για επιχείρηση συμφερει γιατι δεν δεσμευτετε κεφαλαιο. Για δικηγόρους δεν συμφερει!
-
iceman7, βάση του παραδέιγματος στο λινκ που έδωσα (απο εταιρία λιζινγκ), η διαφορά μεταξυ αγοράς / χρονομίσθωσης, στο τέλος ειναι λιγότερο από χιλιάρικο : 17.151 (αγορά) / 16.369 (χρονομίσθωση) άρα δε κερδιζεις και κανα σοβαρό ποσό.
Τωρα, προσωπικά, δεν έχω προβλημα με γρατζουνιες, λερώματα κλπ.. ούτε είμα κανίβαλος στο αυτοκίνητο και μάλιστα όταν ξέρω οτι δε μου ανήκει (πχ ενοικιαζόμενο που είχα πριν κάποιους μήνες) νοιώθω περισσότερο υπεύθυνος να το παραδώσω πίσω σε όσο καλύτερη κατάσταση.
Το ζήτημα που θέτεις και εσυ που θα δω κατα πόσο αξίζει είναι σε σχέση με φοροαπαλλαγή ως ελέυθερος επαγγελματίας οπότε θα ρωτήσω λογιστή. -
Για ένα μικρό αυτοκινητακι νομίζω είναι ψιλό οκ. Εγώ προσωπικά δεν ήθελα και τρίτο αυτοκίνητο ιδιοκτησία στην οικογένεια και πήρα ενα μικρούλι με leasing για καθημερινή χρήση να δοκιμάσω και το concept κιόλας. Για το κύριο αυτοκίνητο που είχα κάνει την άσκηση πριν στο χρόνια δεν με συνέφερε.... Τώρα δίνω 175 ευρώ το μήνα για το 108 και πριν χαλαγα τα διπλάσια για ταξί/uber/ΜΜΜ.. Βάζοντας το κόστος παρκινγκ (σε τιμή έκπτωσης λόγω εταιρικού πακέτου) στο κέντρο και ενάμιση φουλαρισμα το μήνα βγαίνω στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα και έχω ένα όχημα ακόμα για κάτι έκτακτο ή για πιο ευελιξία στη μετακίνηση μου. Για το αν κάνει σε δικηγόρο ή όχι δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό σε σχέση με κάποιον άλλο επαγγελματία ειδικά από τη στιγμή τόσο εγώ έχω ένα μεγάλο αυτοκίνητο στην κατοχή μου για προσωπικές μετακινήσεις του ΣΚ και αντίστοιχα άλλο η σύζυγος για τις δικές της.
-
iceman εκτός από τα 175 το μήνα μάλλον έχεις δώσει κι ένα 2.500άρι στην αρχή σαν προκαταβολη, σωστά;
Πρέπει να υπολογίσουμε ότι στα χρήματα που βγαίνει το leasing στην 4ετία περιλαμβάνει: τέλη κυκλοφορίας μικτή ασφάλεια, ετήσιο σέρβις, 1 αλλαγή ελαστικών στα 40.00χλμ, οδική βοήθεια και όχημα αντικατάστασης εντός 24 ωρών. Αυτά στην 4ετία θα κοστίζουν ένα 3χίλιαρο, χοντρικά για ένα μέσο αμάξι.
Επίσης το πραγματικό όφελος προκύπτει από την έκπτωση φόρου για επαγγελματίες/επιχειρήσεις γιατί είναι χρήματα που αν δεν χρησιμοποιηθούν φορολογούνται και ένα μέρος τους χάνεται έτσι κι αλλώς.Αφαιρώντας ένα πόσο 15.600 ευρώ από τα κέρδη σου στα 4 χρόνια θα γλιτώσεις γύρω στο 30% φόρο απ αυτά, άρα το leasing του κοστίζει πραγματικά 11.000 για μια τετραετία all inclusive, ήτοι 230 ευρώ το μήνα.
Σε ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο τα τέλη, η ασφάλεια και το ετήσιο σέρβις είναι 2-3 τέτοια μηνιάτικα και στο τέλος της 4ετίας έχεις φάει και μια απαξίωση του οχήματος στο μισό της αξίας του!
Είναι αρκετά πολύπλοκη διαδικασία να καταλάβεις αν συμφέρει τελικά ή όχι, αλλά απ όσο το έχω ψάξει καταλήγω πως η χρονομίσθωση για επαγγελματική χρήση βγαίνει οικονομικότερη από αγορά οχήματος για 4ετία.
-
Ναι έχω δώσει και το πρώτο μισθώμα όπως λες γι αυτό βγαίνει τόσο χαμηλά το μηνιαίο μισθωμα. Θα μπορούσα να μην δώσω και να πληρώνω γύρω στα 230 αλλά τα είχα αυτά τα λεφτά.
Κοίτα για ένα μικρουλι νομίζω είσαι καλά.
Δοκιμή κάνω και εγώ στο όλο concept. Θα μπορούσα να το αγοράσω ένα αντίστοιχο αλλα δεν ήθελα και τρίτο δικό μου να τρώω εγώ όλη την απαξίωση και τυχόν εκτακτες βλάβες.
Επιπλέον προσωπικά έχω διαφορά κολλήματα. Λ.χ δικό μου αμάξι ποτέ δεν θα τι έδινα σε παρκαδορο, αυτό δεν με νοιάζει κα -
Έγινε συγχώνευση με το thred Χρονομίσθωση [mod]
-
Εχεις φορολογικο πλεονεκτημα; Αν οχι δυσκολο να συμφερει. Βεβαια θα το δεις στην πορεια...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχεις φορολογικο πλεονεκτημα; Αν οχι δυσκολο να συμφερει. Βεβαια θα το δεις στην πορεια...Δεν το καταλαβαίνω γιατι εχεις κολλήσει με αυτο;
Δηλαδή δεν πρέπει να βάζω το μίσθωμα στα έξοδα; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εχεις φορολογικο πλεονεκτημα; Αν οχι δυσκολο να συμφερει. Βεβαια θα το δεις στην πορεια...
Δεν το καταλαβαίνω γιατι εχεις κολλήσει με αυτο;
Δηλαδή δεν πρέπει να βάζω το μίσθωμα στα έξοδα;Πρεπει, αλλοιως δεν συμφερει. Αυτό λεμε. Αν σε αφηνει η εφορια.
-
Η φορολογία εισοδήματος σε αφήνει πλέον να βάζεις τα πάντα αρκεί να μπορείς να αποδείξεις την παραγωγικοτητα τους.
-
Καλησπερα.
Εχει καταλαβει καποιος τι αλλαζει στο leasing μετα απο τον νομο που ψηφιστηκε τον δεκεμβρη;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Καλησπερα.
Εχει καταλαβει καποιος τι αλλαζει στο leasing μετα απο τον νομο που ψηφιστηκε τον δεκεμβρη;Sent from my iPhone using Tapatalk
Ναι τρωνε ολοι εναν εξτρα ετησιο φορο με βαση την τιμη του οχηματος οπως αυτη οριζεται με καποιον (*) τροπο.
- η λιανικη τιμη προ φορων
Πολυ χοντρικα μεχρι τα 17.000 ειναι ενα 500αρικο, μεχρι τα 20.000 ευρω αξια οχηματος ειναι ενα 1000ρικο.
-
Οταν ομως ειναι ατομικη η επιχειριση δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο αν καταλαβα καλα.
Εμενα εχει 24000 λιανικη προ φορωνSent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Οταν ομως ειναι ατομικη η επιχειριση δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο αν καταλαβα καλα.
Πιστευω και για τις ατομικες ισχυει, ατομικη εχω και η μισθωτρια εταιρεια μου εστειλε ειδοποιηση με μια εκτιμηση του τι θα πληρωσω.
Για 24.000 ΛΤΠΦ ειναι 18%24.000φορολογικη κλιμακα, αν εισαι στη κλιμακα του 37% πχ βγαινει 1598
Ειναι βαρυ το χαρατσι το ξερω.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πιστευω και για τις ατομικες ισχυει, ατομικη εχω και η μισθωτρια εταιρεια μου εστειλε ειδοποιηση με μια εκτιμηση του τι θα πληρωσω.
Για 24.000 ΛΤΠΦ ειναι 18%24.000φορολογικη κλιμακα, αν εισαι στη κλιμακα του 37% πχ βγαινει 1598
Ειναι βαρυ το χαρατσι το ξερω.
Άστα. Εγώ θα το επιστρέψω πίσω, όπως και πάρα πολλοί άλλοι.
Υπάρχουν άνθρωποι που πήραν καλό αμάξι από τον εργοδότη τους, αντί αύξησης, μπόνους κλπ και τώρα θα πρέπει να πληρώσουν....
Ακούω βέβαια ότι σκέφτονται και πάλι, να κάνουν εξαιρέσεις αλλά και πάλι..... Όσοι πληρώσουν θα πληρώσουν περισσότερο από παλιά... -
Για ιδιώτες αξίζει γενικά; Φορολογικά έχει την επιβάρυνση με τις εταιρείες;
-
Για ιδιωτες σε γενικες γραμμες οχι δεν αξιζει γιατι για μια τετραετια στοιχιζει σχεδον οσο το να αγορασεις το αμαξι και στο τελος της δε σου μενει και τιποτα. Για εε και εταιρειες αξιζει μονο γιατι εκπιπτει απο το φορο αν και με τη φορολογια που επεσε τελευταια εκαναν ασυμφορο και οτιδηποτε οχημα κοστιζει πανω απο 20 χιλιαδες ευρω. Ειναι μονο για εταιρειες και μικρα αμαξια λιγα κυβικα και χαμηλης τιμης.
-
Δηλαδή αν πάρω με χρονομισθωση ένα πάνω από 2000cc θα πληρώσω ή όχι φόρο πολυτελείας; Επίσης θα μετράει ή όχι στο τεκμήριο διαβίωσης και πώς;
-
καλησπερα παιδια,
θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει ποιο πολυ να αγορασεις καινουργιο αμαξι η να κανεις ενα leasing... ειμαι fun της peugeot και δεν νομιζω να οδιγουσα διαφορετικο αμαξι λογο συνιθιας στο μικρο τιμονι που εχουν. εχουν τωρα ενα προγραμμα leasing fuel only . λογο συχνων και μακρινων ταξιδιων θελω να εχω παντα καινουργιο καινασφαλες οχημα.. εχει κανενας εμπειρια με leasing αξιζει; γνωμες ;
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing