-
Φυσικά το clio. Αν θες πες μας την διαφορά στην τιμή του leasing με το polo.
-
Επειδή οι επιλογές σου είναι ανάμεσα σε δυο κατηγορίες, αν θες ένα μικρότερο αμάξωμα το i10, αλλιώς μεταξύ των υπολοίπων χωρίς δεύτερη σκέψη το Clio. Είναι το πιο ολοκληρωμένο και το ομορφότερο!!
-
Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα με το 'Skoda Citigo 1.0 60 PS ASG' τόσο στην Αθήνα όσο και μικροταξιδάκια μέχρι Εύβοια και Πάτρα και μπορώ να πω οτί είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα πόλης που έχω οδηγήσει. Πολύ άνετο με καλή ποιότητα κατασκευής αλλά και κύλισης (κλάσεις ανώτερο από την τριπλέτα 107-Aygo-c1 σε όλους τους τομείς). Σου δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου και είναι οικονομικό σε κατανάλωση περί τα 5 με 5.5 λίτρα max βενζίνης/100km σε αστικό περιβάλλον. Η μόνη παραφωνία είναι το αυτόματο κιβώτιο που είναι λίγο αργό και τα λάστιχα που φοράει από το εργοστάσιο.
-
Φίλε μου σε φαντάζομαι με το skoda citigo 1.0 σε αυτή τη κορινθου πατρων, λίγο φορτωμένο και νταλίκα με βροχή μπροστά σου και κάνω κομποσκοίνι.
-
Καλησπερα σε ολους τους συμφοριτες..
Λογω αφιξης απογονου, ειμαστε αναγκασμενοι να αλλαξουμε αυτοκινητο στην οικογενεια. Βασικα, εγω ηθελα κατι σπορ, αλλα οψομεθα...
Ακομα δεν εχω καταληξει σε ποιο αυτοκινητο ή τι κατηγορια... Ουτε εχω επισκεφτει αντιπροσωπειες για τιμες κτλ (Μαλιστα, μου κανει εντυπωση που μιλατε για εκπτωσεις 20% απο καποιους ντιλερς, οταν την τελευταια φορα που αγορασα αυτοκινητο κανουργιο, προ 2ετιας, δεν τους ειδα και πολυ ζεστους για παζαρια.. Αντε να μου εκοψαν ενα 8%. Τελος παντων). Ισως το νεο tiguan, η νεα X1, το mazda CX3, αυτοκινητα που δεν ειναι του γουστου μου, αλλα, ειπαμε.... Οψομεθα...
Δε θελω να το αγορασω μετρητοις, λογω της καταστασης (Οχι οτι τα εχω, αλλα λεμε.....). Και θυμηθηκα τη περιπτωση leasing..
Αν δε κανω λαθος, πλεον μπορουν και ιδιωτες να επωφεληθουν. Εχω ομως καποιες αποριες.1: ισχυει για οποιοδηποτε αυτοκινητο επιλεξεις, καινουργιο ή μεταχειρισμενο, απο οποιαδηποτε εταιρεια ή οι εταιρεις leasing εχουν δικα τους προς ενοικιαση κα αναγκαστικα επιλεγεις ενα απο αυτα?
2: Οταν τελειωνει το leasing, τι γινεται? το επιστρεφεις ή το αγοραζεις? και ποσο? ή η δοση ειναι τετοια, ωστε να το εχεις ξεχρεωσει στο τελος? (Ισως και παραπανω. Σε αυτη τη περιπτωση, το κεφαλαιο που θα εχεις δωσει, ειναι σαν να ειχες παρει δανειο απο τραπεζα με τοκους κτλ, λιγοτερο ή περισσοτερο).
3: Εχεις καποιο θετικο αντικτυπο απο την εφορια ή αυτο εχει αντικρυσμα σε εταιρειες μονο?Αυτα προς το παρον... Ελπιζω να μη σας ζαλισα..
Καλο σκ να εχετε...
-
Φορολογικά ως ιδιώτης δεν έχεις καποιο όφελος.
Αν θα αγοράσεις το αμάξι μετα το leasing η όχι εξαρτάται απο την αρχική συμφωνία σου.
Το κοστος διαμορφώνεται μεταξύ άλλων και με τα χιλιόμετρα που κανεις ετησίως.
Μιλάμε πάντα για καινούργιο αμάξι. Δεν εχω ακούσει ποτε για leasing μεταχειρισμένου.
Αν δεν έχεις τα λεφτα και δεν σε ενθουσιάζουν τα αμάξια που αναγκαστικα λόγω οικογένειας πρέπει να κοιτάς δες και κανα μεταχειρισμένο απευθείας.
Και στο leasing και σε χρηματοδότηση περνάς απο πιστοληπτική ελεγχο.
Χωρις φορολογικά πλεονεκτήματα θα δεις οτι αθροιστικά συμφέρον περισσότερο να το αγοράσεις το αμάξι..... -
ευχαριστω πολυ
-
Λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας κι επειδή θεωρώ κρίμα να χρησιμοποιώ το δικό μου αυτοκίνητο για χλμ που αφορούν πελάτες έχω αρχίσει να ερευνώ το ενδεχόμενο του leasing. Όχι κάτι φανταχτερό προφανώς, κάποιο Astra diesel κλασικά, ή αντίστοιχο θα ήταν υπεραρκετό.
Έχει κανείς εδώ εμπειρία από leasing;
Σε ποιες περιπτώσεις χρήσης συμφέρει οικονομικά;Θα με ενδιέφερε να μάθω γνώμες για εταιρείες που έχουν καλούς όρους και αξιόλογες προσφορές.
Επίσης γενικά το φορολογικό καθεστώς πως το χειρίζεται, φορολογείται το κόστος του leasing κάθε χρόνο ή περνάει σαν έξοδα; Κάπου διάβασα ότι μόνο το 60% του εκπίπτει απ το φόρο (ενώ είναι τελείως επαγγελματικό έξοδο, άλλο και τούτο )
-
Πρακτικά μιλάμε για μακροχρόνια μίσθωση και οχι χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)
Περνάει πλέον όλο το κόστος στα έξοδα μαζί με το ΦΠΑ και σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να αποδείξεις οτι πράγματι η δαπάνη εξυπηρετεί επαγγελματικό σκοπό.
Πολυ καλή εταιρεία που λειτουργεί με πρότυπα, χρόνους και εξυπηρέτηση εξωτερικού ειναι η lease plan που καθε μήνα εχει και προσφορές σε διαφορά μοντέλα με τιμές μακράς καλύτερες οποίου ανταγωνισμού.
Εγω απο εκει πήρα πρόσφατα το 108 για την καθημερινή επαγγελματική μου χρήση -
Συμπτωματικά και εγώ άρχισα να κοιτάζω αυτή τη λογική της χρονομίσθωσης αλλά βάση του παραδείγματος (διάρκειας 4ετίας) που δίνει η λιμιτλες εδώ :
http://www.limitless.gr/pages.asp?pid=4&subid=15αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι κάτι τέτοιο έχει όφελος αν για οποιδήποτε λόγο δε θες αυτοκίνητο πια μετά απο 4 χρονια μιας και στα 4 χρόνια ενώ θα έχεις συνολικά δαπανήσει ενα λίγο χαμηλότερο ποσό για το όχημα (σε σχέση με αγορά του) αλλά από εκει και μετά θα πρέπει να ξανακάνεις συμβόλαιο οπότε πάμε φτου και απο την αρχή, εκτός εαν εξαγοράσεις το αυτοκίνητο (οπου πια δε θα έχεις τα οφέλη για τα οποία επέλεξες χρονομίσθωση). Κάνω κάπου λάθος;
-
Το ποσό στην τετραετία είναι λιγότερο της αγοράς σήμερα. Από το ποσό αυτό αφαιρείς πόσα για service λάστιχα, μικτή ασφάλεια κοκ. Επίσης αφαιρείς και το φόρο που γλυτώνεις αν είσαι επαγγελματίας και θα δεις ότι σου βγαίνει ένα ποσό της τάξης του 60 με 70 % της σημερινής αξίας του αυτοκινήτου. Στην τετραετία το δίνεις πίσω και είτε παίρνεις άλλο ειτε τίποτα. Στην τετραετία αυτή χρησιμοποιεις το αμάξι όπως γουστάρεις χωρίς να σε νοιάζει να είναι τζετ για λόγους μετάπώλησης και δεν το παντρευεσαι.
Εγώ που αλλάζω στα 5-6 χρόνια αμάξι δεν με χαλάει και ούτε με νοιάζει να το αγοράσω μετά τη λήξη της μίσθωσης. Του πινω το αίμα όπως οι περισσότεροι χώρια να με νοιάζει αν λερωθει, κάνει αράχνες από τα πλυντηρια, αν αλλάξω ταχύτητα σωστά, αν το στρώσω ευλαβικα κλπ. Κανείς τη δουλειά σου και αντε γειά. -
Με πολύ μεγαλυτερο κοστος από το να το αγορασεις. Για ιδιωτη δεν συμφερει, για επιχείρηση συμφερει γιατι δεν δεσμευτετε κεφαλαιο. Για δικηγόρους δεν συμφερει!
-
iceman7, βάση του παραδέιγματος στο λινκ που έδωσα (απο εταιρία λιζινγκ), η διαφορά μεταξυ αγοράς / χρονομίσθωσης, στο τέλος ειναι λιγότερο από χιλιάρικο : 17.151 (αγορά) / 16.369 (χρονομίσθωση) άρα δε κερδιζεις και κανα σοβαρό ποσό.
Τωρα, προσωπικά, δεν έχω προβλημα με γρατζουνιες, λερώματα κλπ.. ούτε είμα κανίβαλος στο αυτοκίνητο και μάλιστα όταν ξέρω οτι δε μου ανήκει (πχ ενοικιαζόμενο που είχα πριν κάποιους μήνες) νοιώθω περισσότερο υπεύθυνος να το παραδώσω πίσω σε όσο καλύτερη κατάσταση.
Το ζήτημα που θέτεις και εσυ που θα δω κατα πόσο αξίζει είναι σε σχέση με φοροαπαλλαγή ως ελέυθερος επαγγελματίας οπότε θα ρωτήσω λογιστή. -
Για ένα μικρό αυτοκινητακι νομίζω είναι ψιλό οκ. Εγώ προσωπικά δεν ήθελα και τρίτο αυτοκίνητο ιδιοκτησία στην οικογένεια και πήρα ενα μικρούλι με leasing για καθημερινή χρήση να δοκιμάσω και το concept κιόλας. Για το κύριο αυτοκίνητο που είχα κάνει την άσκηση πριν στο χρόνια δεν με συνέφερε.... Τώρα δίνω 175 ευρώ το μήνα για το 108 και πριν χαλαγα τα διπλάσια για ταξί/uber/ΜΜΜ.. Βάζοντας το κόστος παρκινγκ (σε τιμή έκπτωσης λόγω εταιρικού πακέτου) στο κέντρο και ενάμιση φουλαρισμα το μήνα βγαίνω στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα και έχω ένα όχημα ακόμα για κάτι έκτακτο ή για πιο ευελιξία στη μετακίνηση μου. Για το αν κάνει σε δικηγόρο ή όχι δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό σε σχέση με κάποιον άλλο επαγγελματία ειδικά από τη στιγμή τόσο εγώ έχω ένα μεγάλο αυτοκίνητο στην κατοχή μου για προσωπικές μετακινήσεις του ΣΚ και αντίστοιχα άλλο η σύζυγος για τις δικές της.
-
iceman εκτός από τα 175 το μήνα μάλλον έχεις δώσει κι ένα 2.500άρι στην αρχή σαν προκαταβολη, σωστά;
Πρέπει να υπολογίσουμε ότι στα χρήματα που βγαίνει το leasing στην 4ετία περιλαμβάνει: τέλη κυκλοφορίας μικτή ασφάλεια, ετήσιο σέρβις, 1 αλλαγή ελαστικών στα 40.00χλμ, οδική βοήθεια και όχημα αντικατάστασης εντός 24 ωρών. Αυτά στην 4ετία θα κοστίζουν ένα 3χίλιαρο, χοντρικά για ένα μέσο αμάξι.
Επίσης το πραγματικό όφελος προκύπτει από την έκπτωση φόρου για επαγγελματίες/επιχειρήσεις γιατί είναι χρήματα που αν δεν χρησιμοποιηθούν φορολογούνται και ένα μέρος τους χάνεται έτσι κι αλλώς.Αφαιρώντας ένα πόσο 15.600 ευρώ από τα κέρδη σου στα 4 χρόνια θα γλιτώσεις γύρω στο 30% φόρο απ αυτά, άρα το leasing του κοστίζει πραγματικά 11.000 για μια τετραετία all inclusive, ήτοι 230 ευρώ το μήνα.
Σε ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο τα τέλη, η ασφάλεια και το ετήσιο σέρβις είναι 2-3 τέτοια μηνιάτικα και στο τέλος της 4ετίας έχεις φάει και μια απαξίωση του οχήματος στο μισό της αξίας του!
Είναι αρκετά πολύπλοκη διαδικασία να καταλάβεις αν συμφέρει τελικά ή όχι, αλλά απ όσο το έχω ψάξει καταλήγω πως η χρονομίσθωση για επαγγελματική χρήση βγαίνει οικονομικότερη από αγορά οχήματος για 4ετία.
-
Ναι έχω δώσει και το πρώτο μισθώμα όπως λες γι αυτό βγαίνει τόσο χαμηλά το μηνιαίο μισθωμα. Θα μπορούσα να μην δώσω και να πληρώνω γύρω στα 230 αλλά τα είχα αυτά τα λεφτά.
Κοίτα για ένα μικρουλι νομίζω είσαι καλά.
Δοκιμή κάνω και εγώ στο όλο concept. Θα μπορούσα να το αγοράσω ένα αντίστοιχο αλλα δεν ήθελα και τρίτο δικό μου να τρώω εγώ όλη την απαξίωση και τυχόν εκτακτες βλάβες.
Επιπλέον προσωπικά έχω διαφορά κολλήματα. Λ.χ δικό μου αμάξι ποτέ δεν θα τι έδινα σε παρκαδορο, αυτό δεν με νοιάζει κα -
Έγινε συγχώνευση με το thred Χρονομίσθωση [mod]
-
Εχεις φορολογικο πλεονεκτημα; Αν οχι δυσκολο να συμφερει. Βεβαια θα το δεις στην πορεια...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχεις φορολογικο πλεονεκτημα; Αν οχι δυσκολο να συμφερει. Βεβαια θα το δεις στην πορεια...Δεν το καταλαβαίνω γιατι εχεις κολλήσει με αυτο;
Δηλαδή δεν πρέπει να βάζω το μίσθωμα στα έξοδα; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εχεις φορολογικο πλεονεκτημα; Αν οχι δυσκολο να συμφερει. Βεβαια θα το δεις στην πορεια...
Δεν το καταλαβαίνω γιατι εχεις κολλήσει με αυτο;
Δηλαδή δεν πρέπει να βάζω το μίσθωμα στα έξοδα;Πρεπει, αλλοιως δεν συμφερει. Αυτό λεμε. Αν σε αφηνει η εφορια.
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing