-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@παι μει
και αυτο πρεπει να στο χρεωσουν παραπανω?Μα δεν χρεώνουν κάτι παραπάνω, αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Αυτά που πληρώνεις είναι πλαίσιο (μακράν σε σχέση με όλα τα roadster)- μοτέρ-μετάδοση. Δεν είναι slk να το τιγκάρουν στις μονώσεις και τα γκατζετάκια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εδώ θα τα τσουγκρίσουμε κολλητέ. Η Scuderia είναι ελαφρωμένη γενικά, με πολύ αναθρακόνημα που είναι πανάκριβο, υπερεξελιγμένο κινητήρα-ανάρτηση-ηλεκτρονικά και καθαρά αγωνιστικό στήσιμο. Δεν είναι μια 430 που απλώς βγάλανε το ράδιο και τα δέρματα!
ενταξει αυτη πες παει στο διαολο, αλλωστε η ferrari πουλαει τρελα
αλλα και παλι μια απλη 430 θα μου ηταν αρκετη, δε θα εδινα τα παραπανω λεφτα για μια σκουντερια και μεγιστανας να ημουν
το θεωρω πεταμενα λεφτα -
Εδώ θα τα τσουγκρίσουμε κολλητέ. Η Scuderia είναι ελαφρωμένη γενικά, με πολύ αναθρακόνημα που είναι πανάκριβο, υπερεξελιγμένο κινητήρα-ανάρτηση-ηλεκτρονικά και καθαρά αγωνιστικό στήσιμο. Δεν είναι μια 430 που απλώς βγάλανε το ράδιο και τα δέρματα!
ενταξει αυτη πες παει στο διαολο, αλλωστε η ferrari πουλαει τρελα
αλλα και παλι μια απλη 430 θα μου ηταν αρκετη, δε θα εδινα τα παραπανω λεφτα για μια σκουντερια και μεγιστανας να ημουν
το θεωρω πεταμενα λεφταΤην 458 να πάρεις!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
@παι μει
και αυτο πρεπει να στο χρεωσουν παραπανω?Μα δεν χρεώνουν κάτι παραπάνω, αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Αυτά που πληρώνεις είναι πλαίσιο (μακράν σε σχέση με όλα τα roadster)- μοτέρ-μετάδοση. Δεν είναι slk να το τιγκάρουν στις μονώσεις και τα γκατζετάκια.
ειπα και ξαναλεω, η honda δε χρεωνει κατι παραπανω, ο Σ χρεωσε
και για το εξηγησω αλλη μια φορα: υπερτιμολογημενο στην Ελλαδα, οχι γενικα
θα μου πεις οτι ολα ειναι τσιμπημενα στην ελλαδα (ειδικα αν μιλαμε για 2 λιτρα+)
οχι ομως τοσο πολυΤην 458 να πάρεις!
τωρα παω να σηκωσω τα λεφτα
-
Αυτά τα λένε στους Άραβες και τους πιστεύουν! Τα πιστεύεις και εσύ ?!?!
Ανθρακόνημα πλέον έχω στο σκελετό στα γυαλιά μου, στο μπρελόκ μου και στο φορητό μου. Δεν είναι και ο Κρυπτονίτης που έγραφα πριν και τον ξέρει μόνο ο Σουπερμαν. Μην τρελλαινόμαστε κιόλας. Και τα περι στησίματος. Για να καταλάβω κάτι: τη GT3 που κοστίζει το 1/3 οι Γερμανοί ΔΕΝ τη στήνουν ? Έτσι πετάνε 4 αμορτισέρ χαμηλότερα και άντε γεια? Όπως είχαμε συζητήσει και στο Φεράρι φόρουμ η ΜΟΝΗ αιτία της γελοιώδους τιμής κάποιων Φεράρι είναι η σπανιότητα και η μικρή παραγωγή. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Και ειδικά τίποτα παραπάνω στο τομέα της τεχνολογίας/τεχνογνωσίας. Προσωπικά ΔΕΝ μου λέει κάτι αυτό και για αυτό προτιμώ ως icon cars τα Πορσικά παρά τα (εδώ πράγματι ταιριάζει η λέξη και όχι στο S2000) υπερτιμολογημένα Φεραρικά.
-
Καλά ούτε το R32 νομίζω ότι χαρακτηρίζεται σκληροπυρηνικό. Οπότε dimgster κρατάς το golf κόβεις τα επίσημα συνεργεία της karenta, αγοράζεις ενα καλοσυντηρημένο sporty κι επιλέγεις αυτοκίνητο ανάλογα τη διάθεση και τη διαδρομή. Ε; Ή ένα εξατάχυτο καρτ, μιας που καβαλάς μηχανές, για μια φορά το μήνα...
-
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Καλά ούτε το R32 νομίζω ότι χαρακτηρίζεται σκληροπυρηνικό....Μια τεκμηρίωση αυτού ίσως θα ήταν ευπρόσδεκτη ...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αυτά τα λένε στους Άραβες και τους πιστεύουν! Τα πιστεύεις και εσύ ?!?!Ανθρακόνημα πλέον έχω στο σκελετό στα γυαλιά μου, στο μπρελόκ μου και στο φορητό μου. Δεν είναι και ο Κρυπτονίτης που έγραφα πριν και τον ξέρει μόνο ο Σουπερμαν. Μην τρελλαινόμαστε κιόλας. Και τα περι στησίματος. Για να καταλάβω κάτι: τη GT3 που κοστίζει το 1/3 οι Γερμανοί ΔΕΝ τη στήνουν ? Έτσι πετάνε 4 αμορτισέρ χαμηλότερα και άντε γεια? Όπως είχαμε συζητήσει και στο Φεράρι φόρουμ η ΜΟΝΗ αιτία της γελοιώδους τιμής κάποιων Φεράρι είναι η σπανιότητα και η μικρή παραγωγή. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Και ειδικά τίποτα παραπάνω στο τομέα της τεχνολογίας/τεχνογνωσίας. Προσωπικά ΔΕΝ μου λέει κάτι αυτό και για αυτό προτιμώ ως icon cars τα Πορσικά παρά τα (εδώ πράγματι ταιριάζει η λέξη και όχι στο S2000) υπερτιμολογημένα Φεραρικά.
μα η περιορισμένη παραγωγή είναι από μόνη της αιτία...
μην τα ισοπεδώνουμε όλα -
Άλλο αυτό, είναι γνωστό ότι ο Σ γενικώς πιάνει κώλους, από το Jazz μέχρι το S2K.
Εγώ απάντησα σε αυτό που είπες για τις μονώσεις ότι δεν είναι δυνατόν να χρεώνουν παραπάνω την έλλειψή τους, το οποίο δεν υφίσταται. Έτσι βγήκε εξ' αρχής το S2K, και το αρχικό κόστος του υπολογίστηκε βάσει τεχνολογίας, R&D, όγκου παραγωγής, κέρδους ανά μονάδα κ.λπ.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αυτά τα λένε στους Άραβες και τους πιστεύουν! Τα πιστεύεις και εσύ ?!?!Ανθρακόνημα πλέον έχω στο σκελετό στα γυαλιά μου, στο μπρελόκ μου και στο φορητό μου. Δεν είναι και ο Κρυπτονίτης που έγραφα πριν και τον ξέρει μόνο ο Σουπερμαν. Μην τρελλαινόμαστε κιόλας. Και τα περι στησίματος. Για να καταλάβω κάτι: τη GT3 που κοστίζει το 1/3 οι Γερμανοί ΔΕΝ τη στήνουν ? Έτσι πετάνε 4 αμορτισέρ χαμηλότερα και άντε γεια? Όπως είχαμε συζητήσει και στο Φεράρι φόρουμ η ΜΟΝΗ αιτία της γελοιώδους τιμής κάποιων Φεράρι είναι η σπανιότητα και η μικρή παραγωγή. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Και ειδικά τίποτα παραπάνω στο τομέα της τεχνολογίας/τεχνογνωσίας. Προσωπικά ΔΕΝ μου λέει κάτι αυτό και για αυτό προτιμώ ως icon cars τα Πορσικά παρά τα (εδώ πράγματι ταιριάζει η λέξη και όχι στο S2000) υπερτιμολογημένα Φεραρικά.
Το ανθρακόνημα παραμένει πανάκριβο (η ελαχιστότατη ποσότητα στα γυαλιά σου δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές φυσικά), οι Ferrari είναι χειροποίητες, σε αντίθεση με τις Porsche που είναι φασόν, πληρώνεις επιπλέον την καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο που αναπτυσσεται στην F1 και στην τελική αν δεν μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές δεν φταίμε εμείς.
-
Καλά ούτε το R32 νομίζω ότι χαρακτηρίζεται σκληροπυρηνικό. Οπότε dimgster κρατάς το golf κόβεις τα επίσημα συνεργεία της karenta, αγοράζεις ενα καλοσυντηρημένο sporty κι επιλέγεις αυτοκίνητο ανάλογα τη διάθεση και τη διαδρομή. Ε; Ή ένα εξατάχυτο καρτ, μιας που καβαλάς μηχανές, για μια φορά το μήνα...το R32 πανω κατω τα ιδια ειναι με το αρνητικο οτι ειναι πιο βαρυ και βενζινοβορο
βεβαια εξω ειναι πολυ πιο φθηνο , εδω λογω κυβικων εφτανε τη τιμη του s3 αλλιως εννοειται R32
με το R20 η διαφορα των 2 αδερφων μοντελων θα φτασει εκει που πρεπει και θα μπορεις να πεις οτι συμφερει το φαου βι
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Άλλο αυτό, είναι γνωστό ότι ο Σ γενικώς πιάνει κώλους, από το Jazz μέχρι το S2K.
Εγώ απάντησα σε αυτό που είπες για τις μονώσεις ότι δεν είναι δυνατόν να χρεώνουν παραπάνω την έλλειψή τους, το οποίο δεν υφίσταται. Έτσι βγήκε εξ' αρχής το S2K, και το αρχικό κόστος του υπολογίστηκε βάσει τεχνολογίας, R&D, όγκου παραγωγής, κέρδους ανά μονάδα κ.λπ.
αφου συμφωνουμε (εστω και περιπου ) σε αυτο που λεμε γιατι διαφωνουμε?
αν εκανε το πολυ 40 Κ (γιατι δεν ειπα να κανει και 20) , εννοειται οτι θα ταν πολυ καλη αγορα , αλλα οταν με λιγοτερα ή ιδια λεφτα μπορεις να παρεις κατι συνολικα καλυτερο δε βρισκω νοημα να το αγορασει καποιος
(και δε μιλαω για το s3 , σε αυτη τη κατηγορια προηγουμενη Ζ4 ftw)
-
Από α3 3,2 κρίνοντας, μεγάλο βάρος, τιμόνι (για σκληροπυρηνικό), υποστροφή αδράνειας... Ξέρω ότι το ρ32 έχει διαφορετικό στήσιμο αλλά πόσο διαφορετικό είναι τελικά;
-
Tώρα μου θυμίζεις τη Λαμπργκίνι που έβγαλε μια σα στελθ (στο χρώμα) και ζήταγε 1.2 -1.5 εκατομύρια ευρώ. Με κάτι χαζοαλλαγές από το βασικό και για να διακιολογήσουν στους άραβες την τιμή, απλά βγάλανε μόνο 500-1000 κομμάτια (δε θυμάμαι καν γιατί το θεώρησα εντελώς ανόητο να ασχοληθώ με κόλπα του μαρκετινγκ και όχι με μηχανολογικά επιτεύγματα).
Νομίζω ότι στην εποχη μας με την ευελιξία μηχανών και ρομποτ είναι λίγο άτοπο να μιλάμε για περιορισμένη παραγωγή. Για μάγους του μάρκετινγ ίσως. Όταν γινόντουσαν στα χέρια κάποια πράγματα ίσως αλλά τώρα? Και μη μου πεις ότι όλες οι Φεραρι είναι χειροποίητες από την πρώτη μέχρι τη τελευταία βίδα.
@realzeus, αν εννοείς την τεχνολογία που σάρωσε πέρσι τη Brown και όλους τους υπόλοιπους, πράγματι είναι κάτι ανεπαναληπτο! Μου φαίνεται θα περιμενω όταν θα βγάλει Ι.Χ. η brown. Σίγουρα θα είναι γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο και μάλλον φθηνότερο !!!
-
Από α3 3,2 κρίνοντας, μεγάλο βάρος, τιμόνι (για σκληροπυρηνικό), υποστροφή αδράνειας... Ξέρω ότι το ρ32 έχει διαφορετικό στήσιμο αλλά πόσο διαφορετικό είναι τελικά;το Α3 3.2 ειναι γενικα μουροχαυλο , το R32 ειναι σιγουρα πιο σπορτιφ οπως και τα περισσοτερα golf σε σχεση με τα αντιστοιχα Α3
(βεβαια το golf 6 εγινε και αυτο μουροχαυλο για χαρη του scirocco)μονο στο s αλλαζει το πραγμα , το οποιο δεν το λες βεβαια σκληροπυρηνικο αλλα σε σχεση με τα αντιστοιχα golf μπορεις να πεις οτι ειναι αρκετα σπορ
-
Το αστειάκι με την Brawn το παραβλέπω. Δεν απορρίπτεις με μία άσχημη χρονιά την ΜΑΚΡΑΝ πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του σπορ! Όλοι έχουν άσχημες χρονιές. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι συνολικά οι καλύτεροι, και τα 16 Κατασκευαστών το αποδεικνύουν!
Όσο για τα ρομπότ, αν έχεις δει το ντομυμαντέρ του Discovery θα καταλάβαινες. Εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν με το χέρι (π.χ. τα δαχτυλίδια των βαλβίδων τοποθετούνται από ρομπότ γιατί το ανθρώπινο χέρι δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια) γίνονται μηχανικά. Όμως από την αρχή ως το τέλος ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο κυρίαρχος. Από την χύτευση των μετάλλων του κινητήρα, την δημιουργία του καλουπιού (ξεχωριστό καλούπι για κάθε έναν κινητήρα ) μέχρι την συναρμολόγηση του μοτέρ από ένα και μόνο άτομο και την δοκιμή στην πίστα και στους δρόμους του κάθε αυτοκινήτου πριν παραδοθεί.
ΥΓ: Για την ασχήμια της Lambo δεν θέλω να μιλήσω γιατί μόλις έφαγα...
-
λιγο ασχετο αυτο που θα ρωτησω,αλλα δεν ηξερα που να το ρωτησω..τα camaro ss κ dodge challenger rt,εισαγωνται στην ελλαδα?κ αν οχι,σε μια ενδεχομενη εισαγωγη,που μπορεις να κανεις τα καθιερωμενα service?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
λιγο ασχετο αυτο που θα ρωτησω,αλλα δεν ηξερα που να το ρωτησω..τα camaro ss κ dodge challenger rt,εισαγωνται στην ελλαδα?κ αν οχι,σε μια ενδεχομενη εισαγωγη,που μπορεις να κανεις τα καθιερωμενα service?Μόνος σου??
Μα τι αμάξια είναι αυτά.... -
αφου συμφωνουμε (εστω και περιπου ) σε αυτο που λεμε γιατι διαφωνουμε?
αν εκανε το πολυ 40 Κ (γιατι δεν ειπα να κανει και 20) , εννοειται οτι θα ταν πολυ καλη αγορα , αλλα οταν με λιγοτερα ή ιδια λεφτα μπορεις να παρεις κατι συνολικα καλυτερο δε βρισκω νοημα να το αγορασει καποιος
(και δε μιλαω για το s3 , σε αυτη τη κατηγορια προηγουμενη Ζ4 ftw)
Θα με τρελάνεις... Με 40κ€ παίρνεις(όταν πήρα το κοίταξα και αυτό), το 2.0 Ζ4. Τον ΤΑΦΟ των 150 ίππων χωρίς μπλοκέ, χωρίς xenon(τα πολυτελή γερμναικά ντε), χωρίς δερμάντινο κλπ. Ξέρεις που υπερέχει στην ηλεκτρική οροφή μόνο. Δεν ξέρω ούτε έναν που να αγόρασε διθέσιο roadster(με ανήσυχο πνεύμα), που να προτιμούσε την ηλεκτρική οροφή, από το καλύτερο τιμόνι, το πιο γρήγορο, καλύτερα στημένο, πιο ελαφρύ αμάξι.
-
το 2λιτρο Ζ4 ειναι πατατα, αλλα με τους premium οσο ανεβαινεις σε λεφτα τοσο περισσοτερο αξιζει η αγορα σου
με 55 Κ μπορουσες ή οχι να παρεις Ζ4 3λιτρη?
σε σχεση με αυτο συγκρινω το s2000 και μη μου πεις οτι ειναι συνολικα καλυτερο το χοντα , εκτος απο τα τελη κυκλοφοριας
και χωρις μπλοκε μια χαρα το περναει απο πανω
αλλα παλι γινεται αυτο που λεω, αρχιζει η κουβεντα απο τα audi που εχουν κακα τιμονια και μετα οταν παω στο γερμανο που ειναι πιο ζμπορ και εχει κλασεις ανωτερο τιμονι (εξ'ορισμου φυσικα ) παλι φλωρος ειναι και αυτος γιατι δεν ειναι 'σκληροπυρηνικος' σαν το s2k
Επιλογή σκληροπυρηνικού αυτοκινήτου