-
επίσης να αναφέρω ότι υπήρξε κ αντιπρόσωπος που ήθελε 100 ευρώ πάνω κι όταν ρώτησα από που προκύπτει αυτή η διαφορά μου απάντησε ότι εδώ θα δωσεις κοντά 18000 τα 100 θα σε χαλάσουν...επίσης να αναφερω ότι ότι ακριβως μου πρόσφερε η τεορεν μεταμορφωσης μου πρόσφερε κ η πλαμαρ
-
Το εβαλα και στο τοπικ του καινουργιου.. Φανταζομαι απασχολει πολλους, οποτε το βαζω και εδω.
High ground clearance (210mm)
Approach and departure angles of 30 and 33 degrees respectively for genuine off-road capabilityhttps://www.renault.co.uk/content/dam/Renault/UK/Press/The-All-New-Duster-More-Duster-than-ever.pdf
Θυμιζω οτι το παλιο ηταν παλι 210mm και με γωνιες προσεγγισης και διαφυγης, 30 και 35~36..
-
Δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος για να περιμένω να γίνει και αλλαγή μπαταρίας.
Μακάρι να είναι αυτό και να μην είναι κάτι περισσότερο...
Φιλε Sotos θα σου πω ότι μου είχαν συμβουλέψει εδώ μέσα πριν μερικές εβδομάδες. Πάρε σβάρνα τις αντιπροσωπείες και παίξε μπάλα προσωπικά. Αφού πάρεις προσφορά από τον πρώτο πηγαίνεις στον δεύτερο και του δείχνεις ότι έχεις καταλήξει ότι θα το αγοράσεις κι ότι δεν πήγες απλά για βόλτα και ρωτάς τι καλύτερο μπορεί να σου κάνει.
Εγώ με 1-2 τηλέφωνα και αντίστοιχες επισκέψεις απέκλεισα κάποιους που κατά τη γνώμη μου πετάνε χαρταετό και παζάρεψα την τιμή. Ενώ στη μια αντιπροσωπεία μου το έδιναν 18.350€ με το κλειδί στο χέρι, εγώ τελικα΄το πήρα 17.900€.
Νομίζω 450€ δεν είναι κι άσχημα. Στην τελική μπορώ να βάλω κάτι έξτρα αύριο μεθαύριο (π.χ κοτσαδόρο ή συναγερμό)
Δες και τι ανάγκες έχεις σε δώρα και πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση.
υποβραχιόνιο, συναγερμός, πλαστικά πατάκια, κοτσαδόρος είναι μερικές κλασικές ιδέες. Σκέψου τι θες και πήγαινε βόλτα από κοντά.
Πάντως οταν πας κάνε και καμια ακαδημαϊκή ερώτηση για την τιμή του νέου. Μπορεί να μην ξέρουν ακόμα ακριβώς τιμή, αλλά χονδρικά αν θα έχει μεγάλη διαφορά από το απερχόμενο μπορεί να το γνωρίζουν πλέον. -
Ρώτησα χθες αντιπρόσωπο στην Αθηνά και μου είπε ότι παραγγελίες για το τωρινό Duster γίνονται μέχρι 31.10.17 ...Μετα λογικά αρχίζουν οι παραγγελίες και η παράγωγη για το νέο μοντέλο. Για τιμή του νέου μου είπε ότι ελπίζει να είναι στα τωρινά επίπεδα και όχι πάνω από 20.000 ε για να συνεχιστούν καλά οι πωλήσεις. Προσωπικά 8α κα κανω υπομονή να δω τιμές καινούριου και να επιλέξω εκδοσή. ( Διάβασα και σε Γαλλικό site σημερα οτι οι τιμες δεν θα ανεβουν ωστε να συνεχιστουν οι πολλες πωλησεις . )
-
Να εμημερωσω για το Lzparts.de ειδικεύεται σε αξεσουάρ για duster, με πολλά βίντεο και εκτενή ανάλυση στα γερμανικά. Εκανα σήμερα παραγγελία! Προστατευτικά θυρών 209€, μεταλλικο προστατευτικό χώρου αποσκευών 63€, πλαστικό κάλυμμα χώρου αποσκευών 43€. Όλα γνήσια dacia.
-
advrider » 12 Σεπ 2017 08:07
Λέτε το racechip να έχει κανένα θέμα με το ECO MODE? Πάντος με 500 να έχεις αύξηση 30%+ είναι τσάμπα. Παλιά για να πάρεις 15-20 άλογα ήθελες τα τριπλάσια. Αυτή την «τρύπα» απόδοσης κάτω από τις 1500 με έχει εκνευρίσει 2-3 φορές, υπάρχει περίπτωση να μειώνεται από το chip? Γιατί για να κοντύνει η πρώτη και να είναι ανέφικτο....Συνήθως οδηγώ τεμπέλικα. Ακόμα περισσότερο εδώ στο νησί που συχνά είμαι μόνος στο δρόμο. Προχθές ανέβαινα μία καλή ανηφόρα με τρίτη και 1500σαλ. Σχεδόν 25 χαω. Ροπή είχα αρκετή ακόμα και να σπινιάρω. Αλλά πήγαινα τεμπέλικα... Πλησιάζω φουρκέτα 180 μοιρών που την ξέρω καλά. Συνήθως κόβω ταχύτητα και με 1200 περίπου σαλ στρίβω σβέλτα και περνάω. Εκείνη την στιγμή όμως ήμουν αφηρημένος. Έκοψα περισσότερο απ ότι συνήθως και οι στροφές έπεσαν σχεδόν στις 1000σαλ. Πατάω γκάζι στη μέση της στροφής αλλά τίποτα! Καμία αντίδραση. Το αμάξι πάει να στολλάρει.. Κατεβάζω βιαστικά δευτέρα...
Αν ήταν ισιάδι ή ήταν μικρότερη η κλίση θα περνούσα χαλαρά και με 1000σαλ. Ποιός φταίει εδώ; Φταίει το αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητο σαφώς έχει πολύ μικρή ροπή στις 1000σαλ λόγω του τουρμπολαγκ. Το ήξερα! Δεν έπρεπε να κατεβάσω δευτέρα πριν την στροφή και να μπω χαλαρά και με άφθονη ροπή; Έπρεπε! Ας είχα τουλάχιστον το νού μου να μπω πιο γρήγορα και να μην χάσω στροφές. Μπορεί το Duster να ανεβαίνει 'πετώντας' ανηφόρες 10% με 6η αλλά δεν μπορούμε παντού να κινούμαστε με 6η.
Το Duster είναι αυτό που είναι! Αν είχε αργό θα έπρεπε να έχει και πιο βαριά μετάδοση και θα κόστιζε 5 χιλιάρικα παραπάνω. Δεν θα ήταν λοιπόν το Duster το οποίο μας κέρδισε με τους χρυσούς συμβιβασμούς του. Ενδεχομένως αν το φορτώσουμε με 500 κιλά να μην επαρκεί η κοντή πρώτη του για μεγάλα σκαρφαλώματα 45-50 μοίρες με ρελαντί. Αλλά δεν φτιάχτηκε γι αυτό....
Σχετικά με το chip, πράγματι υπάρχει μία καλή αυξηση της ροπής γενικά. Αλλά στις 1000σαλ το μοτέρ έχει ροπή κάτω από 10 κιλά. Ας πούμε ότι έχει 8 κιλά ροπή και με το chip να γίνουν 9 τα κιλά. Δεν αλλάζει βασικά ο χαρακτήρας.
Το racechip δεν επεμβένει στο ρελαντί. Άρα τι θέμα να έχει με το ECO MODE?
Ενδεχομένως τα 500 ευρώ να ειναι πολλά λεφτά όταν μπορείς με μόλις τα μισά να έχεις σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Εγώ μόλις πέρασα από το racechip των 250 ευρώ σ αυτό των 500 ευρώ. Το πήρα με έκπτωση 150 ευρώ σαν παλιός πελάτης. Αλλιώς δεν θα το έπαιρνα. Και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι έκανα καλά. Έχει βέβαια κάποιες ευκολίες με wifi και έλεγχο από smartphone αλλά σιγά....
Εδώ στο νησί δεν είναι εύκολο να το δοκιμάσω επαρκώς. Να περιμένετε να βγώ ταξίδι. Ελπίζω μέχρι τέλους Οκτώβρη να έχω ανέβει Θεσ/νίκη και θα το δω καλύτερα στην πράξη....
-
Όσον αφορά το Lzparts.de τους έχω δώσει κανα χιλιάρικο μέχρι τώρα....
-
βλέπω πως τα λάδια της Elf με προδιαγραφές RN720 είναι πολύ φτηνότερα στην Ευρώπη. Ψήνεστε να οργανώσουμε καμιά μαζική αγορά;
Ακόμα και δύο να ενδιαφερθούμε μπορούμε να πάρουμε 4, από 2 πεντόκιλα έκαστος. Συμφέρει. Για δείτε το.... -
Ο χρήστης Dusterman έγραψε:
Λέτε το racechip να έχει κανένα θέμα με το ECO MODE? Πάντος με 500 να έχεις αύξηση 30%+ είναι τσάμπα. Παλιά για να πάρεις 15-20 άλογα ήθελες τα τριπλάσια. Αυτή την «τρύπα» απόδοσης κάτω από τις 1500 με έχει εκνευρίσει 2-3 φορές, υπάρχει περίπτωση να μειώνεται από το chip? Γιατί για να κοντύνει η πρώτη και να είναι ανέφικτο....Συνήθως οδηγώ τεμπέλικα. Ακόμα περισσότερο εδώ στο νησί που συχνά είμαι μόνος στο δρόμο. Προχθές ανέβαινα μία καλή ανηφόρα με τρίτη και 1500σαλ. Σχεδόν 25 χαω. Ροπή είχα αρκετή ακόμα και να σπινιάρω. Αλλά πήγαινα τεμπέλικα... Πλησιάζω φουρκέτα 180 μοιρών που την ξέρω καλά. Συνήθως κόβω ταχύτητα και με 1200 περίπου σαλ στρίβω σβέλτα και περνάω. Εκείνη την στιγμή όμως ήμουν αφηρημένος. Έκοψα περισσότερο απ ότι συνήθως και οι στροφές έπεσαν σχεδόν στις 1000σαλ. Πατάω γκάζι στη μέση της στροφής αλλά τίποτα! Καμία αντίδραση. Το αμάξι πάει να στολλάρει.. Κατεβάζω βιαστικά δευτέρα...
Αν ήταν ισιάδι ή ήταν μικρότερη η κλίση θα περνούσα χαλαρά και με 1000σαλ. Ποιός φταίει εδώ; Φταίει το αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητο σαφώς έχει πολύ μικρή ροπή στις 1000σαλ λόγω του τουρμπολαγκ. Το ήξερα! Δεν έπρεπε να κατεβάσω δευτέρα πριν την στροφή και να μπω χαλαρά και με άφθονη ροπή; Έπρεπε! Ας είχα τουλάχιστον το νού μου να μπω πιο γρήγορα και να μην χάσω στροφές. Μπορεί το Duster να ανεβαίνει 'πετώντας' ανηφόρες 10% με 6η αλλά δεν μπορούμε παντού να κινούμαστε με 6η.
Το Duster είναι αυτό που είναι! Αν είχε αργό θα έπρεπε να έχει και πιο βαριά μετάδοση και θα κόστιζε 5 χιλιάρικα παραπάνω. Δεν θα ήταν λοιπόν το Duster το οποίο μας κέρδισε με τους χρυσούς συμβιβασμούς του. Ενδεχομένως αν το φορτώσουμε με 500 κιλά να μην επαρκεί η κοντή πρώτη του για μεγάλα σκαρφαλώματα 45-50 μοίρες με ρελαντί. Αλλά δεν φτιάχτηκε γι αυτό....
Σχετικά με το chip, πράγματι υπάρχει μία καλή αυξηση της ροπής γενικά. Αλλά στις 1000σαλ το μοτέρ έχει ροπή κάτω από 10 κιλά. Ας πούμε ότι έχει 8 κιλά ροπή και με το chip να γίνουν 9 τα κιλά. Δεν αλλάζει βασικά ο χαρακτήρας.
Ενδεχομένως τα 500 ευρώ να ειναι πολλά λεφτά όταν μπορείς με μόλις τα μισά να έχεις σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Εγώ μόλις πέρασα από το racechip των 250 ευρώ σ αυτό των 500 ευρώ. Το πήρα με έκπτωση 150 ευρώ σαν παλιός πελάτης. Αλλιώς δεν θα το έπαιρνα. Και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι έκανα καλά. Έχει βέβαια κάποιες ευκολίες με wifi και έλεγχο από smartphone αλλά σιγά....
Εδώ στο νησί δεν είναι εύκολο να το δοκιμάσω επαρκώς. Να περιμένετε να βγώ ταξίδι. Ελπίζω μέχρι τέλους Οκτώβρη να έχω ανέβει Θεσ/νίκη και θα το δω καλύτερα στην πράξη....
Συμφωνώ Dusterman για τον τρόπο με τον οποιο πρεπει να οδηγείται ενα turbo diesel με τα γνωστά λαγκαρισματα κτλ, χρειάζεται εξοικείωση. Την εκδοση με το wifi και τα 33+ αλογα την κοιτάζω και εγω, αλλά θα περιμενω το αμαξι να περάσει τισ 10000χλμ. Το eco mode ειναι ενεργο συνέχεια, οχι μονο στο ρελαντι
ECO mode ECO mode is a function which optimises fuel consumption. This acts on certain consumption components, such
as the engine. While driving, it is possible to leave the ECO mode temporarily in order to improve engine performance.
To do this, press the accelerator pedal firmly and fully. ECO mode is reactivated when you take pressure off the accelerator pedal. -
Ευχομαι τα καλυτερα στους νεους κατοχους duster οσο και στους wanna be κατοχους. Το αμαξι ειναι χρυση τομη σε οποιον θελει να παει ανετα στους αυτοκινητοδρομους και απροβληματιστα στο χωμα.. (βλεπε κατω εικονα)
Τελη Ιουνιου στα αλπικα του Παναιτωλικου..
Εγω και κοντινο μου προσωπο αγορασαμε τα duster μας απο την πλαμαρ και ειμαστε ευχριστημενοι για καποιον που ρωταγε για αντιπροσωποιες.. -
Ο χρήστης Dusterman έγραψε:
ρωτάς κ απαντάς μόνος σου και απαντάς σωστά!!! κ σιγά σιγά έρχεσαι στη λογική που προαναφέραμε εγώ κ ο Dusterix...εξοικείωση, εξοικείωση, εξοικείωση (χρειάζεται σε κάθε αυτοκίνητο) κ σαφώς δεν φταίει το εργαλείο!!!(σε 200 στροφές πάνω από το ρελαντί, δεν θα βρείς πουθενά περισσότερα κιλά ροπής στα ίδια κυβικά κ στα ίδια χρήματα) άψογο το εργαλείο!!! (με τους οδηγούς υπάρχει θέμα )
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Ευχομαι τα καλυτερα στους νεους κατοχους duster οσο και στους wanna be κατοχους. Το αμαξι ειναι χρυση τομη σε οποιον θελει να παει ανετα στους αυτοκινητοδρομους και απροβληματιστα στο χωμα.. (βλεπε κατω εικονα)
Τελη Ιουνιου στα αλπικα του Παναιτωλικου..ώπα ώπα Μακ!!! τι απροβλημάτιστα στο χώμα(?)... εσύ οδεύεις (κ ποια οδό δηλ) σε γκρεμό!!!
-
Ένα καλό αυτόματο (με μετατροπέα ροπής) του λείπει - που να μπαίνει και στο τετρακίνητο - να σε κρατάει στο ωφέλιμο φάσμα στροφών και μη σε νοιάζουν ανεβοκατεβάσματα και turbo lag. Κι ας είχε και 2 χιλιάρικα παραπάνω, θα τ' άξιζε. Εννοείται ως επιλογή μαζί με το χειροκίνητο. Ευσεβής πόθος βέβαια, προφανώς δεν είναι τόσο απλό να προσθέσεις ένα καινούριο κιβώτιο ταχυτήτων σ' ένα μοντέλο.
Και τώρα βέβαια υπάρχει αυτόματο αλλά αφενώς συνδυάζεται με δικίνητη έκδοση μόνο, αφετέρου είναι διπλού συμπλέκτη. Άσε που βλέπω ότι βγάζει και ελάχιστα μικρότερη ροπή (25kg vs 26kg το χειροκίνητο). Υποψιάζομαι κάποιο άνω όριο λόγω διπλοσύμπλεκτου (άρα ξεχνάμε και τσιπάρισμα για όσους το θεωρούν απαραίτητο). Thanks but no thanks...
Καλά και τώρα είναι μια χαρά το αυτοκίνητο εννοείται και value for money και πολύ καλό εκτός δρόμου κτλ. (γνωστά αυτά, μην τα επαναλαμβάνουμε) αλλά είπαμε, ευσεβής πόθος.
-
Σας διαβάζω και σας ζηλεύω (με την καλή έννοια). Αν έψαχνα για αμάξι τότε το duster 1.5dci 4x4 θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Πότε δεν είχα κόμπλεξ με μάρκες (στο πολύ παρελθόν στην οικογένεια είχαμε Skoda favorit, hyundai accent 1ης γενιάς, i30 1ης γενιάς).
Πιστεύω πως το duster αποτελεί την χρυσή τομή οικονομίας, άνετου ταξιδιού, τιμής, αξιοπιστίας. Μπράβο στους κατόχους για την αγορά. Εύχομαι να συνεχίσετε να το χαίρεστε για πολλά πολλά χιλιόμετρα...
-
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα πολύ ανώτερα του duster σε εκτός δρόμου δυνατότητες, οδική συμπεριφορά, χώρους, gadgets, άνεση, παθητική ασφάλεια, αισθητική οικονομία και συγνώμη αν ξέχασα κάτι. Το duster όπως το έζησα εγώ στα 100000 χλμ και τρία χρόνια είναι όντως η χρυσή τομή. Με τα λίγα χρήματα που έδωσα για την αγορά του πήρα ένα αξιοπρεπέστατο suv με τεράστιους χώρους, κινητήρα υπεράνω κριτικής σε θέματα αξιοπιστίας και απόδοσης, άνεση στην άσφαλτο και στο μεγάλο ταξίδι, οικονομικότατο σε κατανάλωση (4,8 - 5,3lt/100km) και συντήρηση (μόλις 700 ευρώ εν συγκρίσει με την Αλφα που ζήταγε στον ίδιο χρόνο τα 3πλάσια. To μόνο πραγματικά που έχασα είναι η χαρά της σπορ οδήγησης. Αποδείχθηκε άριστη επιλογή και με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τι όμορφα πράγματα μπορούν να προκύψουν από τον συνδυασμό των θετικών στοιχείων δύο σχολών. Της Ιαπωνικής φιλοσοφίας πως ότι φτιάχνεται δεν πρέπει να σπάει ούτε να χαλά εύκολα και της Γαλλικής πως όπου κι αν πας είτε για βόλτα ή χόμπι ή δουλειά, πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Το τέλειο αγχολυτικό ήταν για μένα το duster.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα πολύ ανώτερα του duster σε εκτός δρόμου δυνατότητες, οδική συμπεριφορά, χώρους, gadgets, άνεση, παθητική ασφάλεια, αισθητική οικονομία....Συμφωνώ Σπύρο, αλλά ΟΧΙ στην τιμή του Duster! Για να πάρεις ανώτερο αυτοκίνητο σε ΟΛΑ τα παραπάνω πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη!
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
ρωτάς κ απαντάς μόνος σου και απαντάς σωστά!!! κ σιγά σιγά έρχεσαι στη λογική που προαναφέραμε εγώ κ ο Dusterix...εξοικείωση, εξοικείωση, εξοικείωση (χρειάζεται σε κάθε αυτοκίνητο) κ σαφώς δεν φταίει το εργαλείο!!!(σε 200 στροφές πάνω από το ρελαντί, δεν θα βρείς πουθενά περισσότερα κιλά ροπής στα ίδια κυβικά κ στα ίδια χρήματα) άψογο το εργαλείο!!! (με τους οδηγούς υπάρχει θέμα )
Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχουμε!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα πολύ ανώτερα του duster σε εκτός δρόμου δυνατότητες, οδική συμπεριφορά, χώρους, gadgets, άνεση, παθητική ασφάλεια, αισθητική οικονομία....
Συμφωνώ Σπύρο, αλλά ΟΧΙ στην τιμή του Duster! Για να πάρεις ανώτερο αυτοκίνητο σε ΟΛΑ τα παραπάνω πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Μάλλον συμφωνείς διαφωνώντας Φάνη. Γιατι γράφω πως τελικά το duster με λίγα χρήματα αποτελεί την χρυσή τομή. Ενώ για παράδειγμα, κοίταγα τους συγγενείς του (captur, juke και qq) διαπίστωσα πως ενώ μπορούσε ξεχωριστά κάποιο από αυτά να υπερτερούσε σε κάποιο τομέα, στην συνολική εικόνα το duster έβγαινε νικητής δίχως να ζητά περισσότερα χρήματα. Γνωρίζοντας επιπλέον πως ήθελα αυτοκίνητο που θα το έλιωνα στα χλμ η σύγκριση και με τους λοιπούς ανταγωνιστές στην ίδια κατηγορία τιμής ή παραπλήσια προς τα επάνω, με οδήγησε στην αγορά του. Πλέον μπορώ να συμβουλέψω όποιον σκέφτεται να το πάρει, να το κάνει με κλειστά τα μάτια.
-
Τελικά αυτά τα continental που φοράει για εργοστασιακή επιλογή είναι αξιοπρεπέστατα και στο στεγνό και στο βρεγμένο, χωρίς όμως να τα έχω δοκιμάσει σε λάσπη-χιόνι. Τα επόμενα βέβαια θα είναι All terrain ( bf, cooper, yoko κτλ).
-
Ο χρήστης advrider έγραψε:
Τελικά αυτά τα continental που φοράει για εργοστασιακή επιλογή είναι αξιοπρεπέστατα και στο στεγνό και στο βρεγμένο, χωρίς όμως να τα έχω δοκιμάσει σε λάσπη-χιόνι. Τα επόμενα βέβαια θα είναι All terrain ( bf, cooper, yoko κτλ).εκτιμώ όμως πως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε κατανάλωση κ θόρυβο...όσο για τα τωρινά συμφωνώ απόλυτα.
Dacia Duster