-
Φυσικό είναι να υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και αύξηση θορύβου, αυξάνει όμως σημαντικά τις off road δυνατότητες.
Ένας φίλος μου έλεγε τις προάλλες για τη Σουηδική υπεροχή στην τετρακίνηση….. -
Σε παχιά αμμο, λάσπη και παχύ μαλακό χιόνι τα continental έχουν τη συμπεριφορά ενός street ελαστικού. Μόνο το ύψος η ροπή και η 4κίνηση θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση. Πολύ καλά, ανθεκτικά συνεργάζονται άψογα με το όχημα στο χώμα τις πέτρες και φυσικά στην άσφαλτο. Για πραγματικό offroading όμως δεν κάνουν...
-
Ο χρήστης advrider έγραψε:
Φυσικό είναι να υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και αύξηση θορύβου, αυξάνει όμως σημαντικά τις off road δυνατότητες.
Ένας φίλος μου έλεγε τις προάλλες για τη Σουηδική υπεροχή στην τετρακίνηση…..αν έχεις φίλους με duster...
-
Ένας φίλος μου έλεγε τις προάλλες για τη Σουηδική υπεροχή στην τετρακίνηση…..Στο συγκεκριμένο βίντεο το πρόβλημα του Volvo δεν είναι η τετρακίνησή του αλλά τα εντελώς ακατάλληλα λάστιχα για τη συγκεκριμένη χρήση σε αντίθεση με το Duster που φοράει mud ελαστικά.
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προφανώς και είναι χιουμοριστική η διάθεση του μηνύματος. Το duster του video φοράει τα Cordiant Off Road και υπερέχει σε σχέση με οποιοδήποτε φοράει ασφαλτινο ελαστικό.
Άλλο ένα με BF All Terrain. Εδώ δεν υπάρχει δικαιολογία από τα Suzuki
Youtube Video -
SPI_duster » 15 Σεπ 2017 06:40
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα πολύ ανώτερα του duster σε εκτός δρόμου δυνατότητες, οδική συμπεριφορά, χώρους, gadgets, άνεση, παθητική ασφάλεια, αισθητική οικονομία και συγνώμη αν ξέχασα κάτι. Το duster όπως το έζησα εγώ στα 100000 χλμ και τρία χρόνια είναι όντως η χρυσή τομή. Με τα λίγα χρήματα που έδωσα για την αγορά του πήρα ένα αξιοπρεπέστατο suv με τεράστιους χώρους, κινητήρα υπεράνω κριτικής σε θέματα αξιοπιστίας και απόδοσης, άνεση στην άσφαλτο και στο μεγάλο ταξίδι, οικονομικότατο σε κατανάλωση (4,8 - 5,3lt/100km) και συντήρηση (μόλις 700 ευρώ εν συγκρίσει με την Αλφα που ζήταγε στον ίδιο χρόνο τα 3πλάσια. To μόνο πραγματικά που έχασα είναι η χαρά της σπορ οδήγησης. Αποδείχθηκε άριστη επιλογή και με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τι όμορφα πράγματα μπορούν να προκύψουν από τον συνδυασμό των θετικών στοιχείων δύο σχολών. Της Ιαπωνικής φιλοσοφίας πως ότι φτιάχνεται δεν πρέπει να σπάει ούτε να χαλά εύκολα και της Γαλλικής πως όπου κι αν πας είτε για βόλτα ή χόμπι ή δουλειά, πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Το τέλειο αγχολυτικό ήταν για μένα το duster.'η χαρά της σπορ οδήγησης....'
Και το 'off roading' είναι ένα είδος σπορ οδήγησης. Πάντως για να μην είμαστε άδικοι με το duster, μια χαρά τα καταφέρνει και στην άσφαλτο. Κυρίως το τετρακίνητο και με την επιπλέον δύναμη που του δίνει το racechip, στην περίπτωσή μου τουλάχιστο, κινείται με αρκετές σπορ διαθέσεις. Κάτι αναβάσεις Κιθαιρώνα, Μπράλου, Δομοκού, Ελασσόνας, πίσω μεριά Ολύμπου προς Κατερίνη ή Βέρμιο Καστανιά, τουλάχιστον αυτές, που κάποιες τις έχω κάνει εκατοντάδες φορές στην ζωή μου και δεκάδες με το duster, το dusterάκι τις πηγαίνει 'αέρα'. Σε ρυθμούς που οποιοδήποτε σπορ αυτοκίνητο πρέπει να έχει αποφασισμένο και ικανό οδηγό για να ακολουθήσει. Αφού κατάφερνει να ζαλίσει εμένα τον οδηγό του στις στροφές θα πει πως έχει αρκετά όρια. Βέβαια δεν είναι η απόλυτη αίσθηση ενός χαμηλού, σκληρού, άκαμπτου κλπ οχήματος. Αλλά όλα είναι σχετικά. Όποιος τυχερός έχει ένα τέτοιο 'σπορ' αυτοκίνητο διαθέσιμο, να θυμάται πως κάποιοι άλλοι έχουν Φεράρι στα γκαράζ τους και γελάνε με συγκατάβαση όταν μιλάει για τα κατορθώματα του 'σπορ' αυτοκινήτου του.
Κάθε αυτοκίνητο λοιπόν έχει και μία σπορ όψη. Κυρίως σήμερα τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο γρήγορα και ασφαλή από τις δυνατότητες και τις ανάγκες του μέσου οδηγού.
Και όσον αφορά το Duster είναι τραίνο! Μπορεί να γέρνει λίγο παραπάνω στις στροφές ή να κολυμπάει κάπως στα πολλά χιλιόμετρα αλλά στις αναβάσεις είναι μανούλα. Ποτέ μα ποτέ δεν μου έκανε κιχ όσο κι αν το πίεσα, όσο κι αν προσπάθησα να ξεζαντάρω τα λάστιχα του. Ακόμα και το esp πολύ σπάνια χρειάστηκε. Όλα αυτά σε καλή στεγνή άσφαλτο και χωρίς κίνηση τριγύρω γιατί ο κόσμος τρομάζει και οφείλουμε να το υπολογίζουμε.
Πάντως γενικά οδηγάω αργά και οικονομικά.
Αν είχα λεφτά θα ήθελα πολύ αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=c9tMUx1jeDQ
τελικά όμως νοιώθω ευγνώμων που μπορώ να έχω το duster. -
advrider » 18 Σεπ 2017 13:57
Προφανώς και είναι χιουμοριστική η διάθεση του μηνύματος. Το duster του video φοράει τα Cordiant Off Road και υπερέχει σε σχέση με οποιοδήποτε φοράει ασφαλτινο ελαστικό.
Άλλο ένα με BF All Terrain. Εδώ δεν υπάρχει δικαιολογία από τα Suzuki
Youtube VideoΗ κλίση δεν είναι μεγάλη. Είναι όμως πολύ σαθρό το έδαφος. Εδώ φαίνεται η υπεροχή της ανεξάρτητης ανάρτησης του Duster. Οι άκαμπτοι άξονες είναι καλοί για σκαρφαλώματα σε βράχια και κακοτοπιές αλλά όπου ο δρόμος είναι 'στρωτός', τα ψαλίδια πετυχαίνουν καλύτερη πρόσφυση των τροχών με το έδαφος.
Παντως τα Σουζούκια δεν έχουν πράγματι δικαιολογία εκτός ίσως από κακά φτιαξίματα. Κάτι που είναι προφανές στο Βιτάρα. Ίσως βέβαια και οι οδηγοί τους να μη τα καταφέρνουν...
Στο χώμα παίζει καθοριστικό ρόλο η εμπειρία του οδηγού. Όσον αφορά το όχημα το βασικότερο είναι τα λάστιχα. Εγώ φοράω τα Michelin Latitude Cross. 65% άσφαλτινα 35% χωμάτινα. Είναι εξαιρετικά όπου και αν τα πήγα. Εντυπωσιακά καλά σε χιόνι, (σε πάγο τι να σχολιάσω...) σε λάσπη, απροβλημάτιστα σε άμμο. Και κυρίως άριστα σε άσφαλτο στεγνή και βρεγμένη! Για ακραίες καταστάσεις βέβαια ένα off road ελαστικό ανεβάζει τις δυνατότητες. Να πω την αλήθεια εγώ μέχρι στιγμής δεν τα χρειάστηκα. Ή έστω τα κατάφερα και με τα Michelin. Στο 99% των περιπτώσεων επαρκούν! -
petros3110 » 15 Σεπ 2017 00:34
ρωτάς κ απαντάς μόνος σου και απαντάς σωστά!!! κ σιγά σιγά έρχεσαι στη λογική που προαναφέραμε εγώ κ ο Dusterix...εξοικείωση, εξοικείωση, εξοικείωση (χρειάζεται σε κάθε αυτοκίνητο) κ σαφώς δεν φταίει το εργαλείο!!!(σε 200 στροφές πάνω από το ρελαντί, δεν θα βρείς πουθενά περισσότερα κιλά ροπής στα ίδια κυβικά κ στα ίδια χρήματα) άψογο το εργαλείο!!! (με τους οδηγούς υπάρχει θέμαΑυτή είναι η δουλειά μου Πέτρο: να ρωτάω και σχεδόν πάντα να απαντάω μόνος μου. Είμαι δάσκαλος με ειδικότητα ηλεκτρολόγου μηχανικού σε τεχνικό λύκειο. Και μη νομίζεις ότι είμαι αδιάβαστος επειδή καμιά φορά παριστάνω τον αδιάβαστο. 'Εκπαιδευτικό εργαλείο' .
Όσον αφορά την ροπή τα είπαμε: 'Υπέραρκετή!' Αλλά από την άλλη εμένα προσωπικά η ροπή ποτέ δε μου φτάνει.. Ίσως ήρθε η ώρα τώρα που γερνάω να στραφώ σε κανένα αυτόματο σασμάν...
-
Έγραψα αυτό πριν μέρες αλλά δεν βλέπω ενδιαφέρον.
'βλέπω πως τα λάδια της Elf με προδιαγραφές RN720 είναι πολύ φτηνότερα στην Ευρώπη. Ψήνεστε να οργανώσουμε καμιά μαζική αγορά;
Ακόμα και δύο να ενδιαφερθούμε μπορούμε να πάρουμε 4, από 2 πεντόκιλα έκαστος. Συμφέρει. Για δείτε το....'Τελικά σκέφτομαι να παραγγείλω καμιά 20 αριά λίτρα και να τα 'πιώ' όλα μόνος μου. Μη με πείτε φαταούλα έτσι;
-
Ποσο τα βρίσκεις; γιατί εγώ όταν το είχα ψάξει, στην αντιπροσωπεία μου έβγαινε το ίδιο. 80€ λάδια φίλτρα και εργασία. Θα δω αύριο τιμή μονο των λαδιών.
-
Ο χρήστης Dusterman έγραψε:
SPI_duster » 15 Σεπ 2017 06:40
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα πολύ ανώτερα του duster σε εκτός δρόμου δυνατότητες, οδική συμπεριφορά, χώρους, gadgets, άνεση, παθητική ασφάλεια, αισθητική οικονομία και συγνώμη αν ξέχασα κάτι. Το duster όπως το έζησα εγώ στα 100000 χλμ και τρία χρόνια είναι όντως η χρυσή τομή. Με τα λίγα χρήματα που έδωσα για την αγορά του πήρα ένα αξιοπρεπέστατο suv με τεράστιους χώρους, κινητήρα υπεράνω κριτικής σε θέματα αξιοπιστίας και απόδοσης, άνεση στην άσφαλτο και στο μεγάλο ταξίδι, οικονομικότατο σε κατανάλωση (4,8 - 5,3lt/100km) και συντήρηση (μόλις 700 ευρώ εν συγκρίσει με την Αλφα που ζήταγε στον ίδιο χρόνο τα 3πλάσια. To μόνο πραγματικά που έχασα είναι η χαρά της σπορ οδήγησης. Αποδείχθηκε άριστη επιλογή και με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τι όμορφα πράγματα μπορούν να προκύψουν από τον συνδυασμό των θετικών στοιχείων δύο σχολών. Της Ιαπωνικής φιλοσοφίας πως ότι φτιάχνεται δεν πρέπει να σπάει ούτε να χαλά εύκολα και της Γαλλικής πως όπου κι αν πας είτε για βόλτα ή χόμπι ή δουλειά, πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Το τέλειο αγχολυτικό ήταν για μένα το duster.'η χαρά της σπορ οδήγησης....'
Και το 'off roading' είναι ένα είδος σπορ οδήγησης. Πάντως για να μην είμαστε άδικοι με το duster, μια χαρά τα καταφέρνει και στην άσφαλτο. Κυρίως το τετρακίνητο και με την επιπλέον δύναμη που του δίνει το racechip, στην περίπτωσή μου τουλάχιστο, κινείται με αρκετές σπορ διαθέσεις. Κάτι αναβάσεις Κιθαιρώνα, Μπράλου, Δομοκού, Ελασσόνας, πίσω μεριά Ολύμπου προς Κατερίνη ή Βέρμιο Καστανιά, τουλάχιστον αυτές, που κάποιες τις έχω κάνει εκατοντάδες φορές στην ζωή μου και δεκάδες με το duster, το dusterάκι τις πηγαίνει 'αέρα'. Σε ρυθμούς που οποιοδήποτε σπορ αυτοκίνητο πρέπει να έχει αποφασισμένο και ικανό οδηγό για να ακολουθήσει. Αφού κατάφερνει να ζαλίσει εμένα τον οδηγό του στις στροφές θα πει πως έχει αρκετά όρια. Βέβαια δεν είναι η απόλυτη αίσθηση ενός χαμηλού, σκληρού, άκαμπτου κλπ οχήματος. Αλλά όλα είναι σχετικά. Όποιος τυχερός έχει ένα τέτοιο 'σπορ' αυτοκίνητο διαθέσιμο, να θυμάται πως κάποιοι άλλοι έχουν Φεράρι στα γκαράζ τους και γελάνε με συγκατάβαση όταν μιλάει για τα κατορθώματα του 'σπορ' αυτοκινήτου του.
Κάθε αυτοκίνητο λοιπόν έχει και μία σπορ όψη. Κυρίως σήμερα τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο γρήγορα και ασφαλή από τις δυνατότητες και τις ανάγκες του μέσου οδηγού.
Και όσον αφορά το Duster είναι τραίνο! Μπορεί να γέρνει λίγο παραπάνω στις στροφές ή να κολυμπάει κάπως στα πολλά χιλιόμετρα αλλά στις αναβάσεις είναι μανούλα. Ποτέ μα ποτέ δεν μου έκανε κιχ όσο κι αν το πίεσα, όσο κι αν προσπάθησα να ξεζαντάρω τα λάστιχα του. Ακόμα και το esp πολύ σπάνια χρειάστηκε. Όλα αυτά σε καλή στεγνή άσφαλτο και χωρίς κίνηση τριγύρω γιατί ο κόσμος τρομάζει και οφείλουμε να το υπολογίζουμε.
Πάντως γενικά οδηγάω αργά και οικονομικά.
Αν είχα λεφτά θα ήθελα πολύ αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=c9tMUx1jeDQ
τελικά όμως νοιώθω ευγνώμων που μπορώ να έχω το duster.αν δεν υπηρχε περιορισμος στα χρηματα ανετα θα διαλεγα αυτο https://www.youtube.com/watch?v=fc7V7YPSwyg
-
Παρόλο που με το 4χ2 δεν έχει χρειαστεί να το κάνω εντούτοις δεν με χαλά να ξέρω πως μπορώ!
-
Και ένα βίντεο ακόμη για το ταπεινό 4χ2
Youtube Video -
Πέρα από την πλακά που κάνουμε δείχνοντας βιντεακια με ακραίες off-road καταστασεις που κάποιοι πηγαίνουν το duster, δεν νομίζω ότι αυτοσκοπός κάποιου είναι να σπάσει το αυτοκίνητο που με στερήσεις έχει αποκτήσει.
Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι το οχημα μου να εχει δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε μεγάλο ποσοστό στις ανάγκες της εκδρομικής χρήσης που κάνουμε σαν οικογένεια ( όπως κάναμε και με το σουζουκακι μας).
Για παράδειγμα αν μια ημερήσια εκδρομή προς Ζαρουχλα χειμώνα περιλαμβάνει και ένα πέρασμα από το δασικό δρόμο προς λίμνη Δόξας, να μην εχω θέμα κολλήματος στην πρώτη λάσπη ή στους 5 πόντους χιόνι. Ομοίως και αν θέλω να κάνω την πανέμορφη διαδρομή προς πυρά Ηρακλέους- Καστριώτισσα κτλ.Οι ορεινοί όγκοι της Ελλάδας κρύβουν απίστευτα μέρη και αξίζει να έχεις ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να σε πάει εκεί.
-
Ο χρήστης Dusterman έγραψε:
Έγραψα αυτό πριν μέρες αλλά δεν βλέπω ενδιαφέρον.'βλέπω πως τα λάδια της Elf με προδιαγραφές RN720 είναι πολύ φτηνότερα στην Ευρώπη. Ψήνεστε να οργανώσουμε καμιά μαζική αγορά;
Ακόμα και δύο να ενδιαφερθούμε μπορούμε να πάρουμε 4, από 2 πεντόκιλα έκαστος. Συμφέρει. Για δείτε το....'Τελικά σκέφτομαι να παραγγείλω καμιά 20 αριά λίτρα και να τα 'πιώ' όλα μόνος μου. Μη με πείτε φαταούλα έτσι;
Δυστυχως τα λαδακια μας ειναι λιγο ακριβα.Το motoroel-direkt.de τα εχει 30 ευρω τα 5 λιτρα.Δεν στελνει ελλαδα και μονο αν εχεις καποιον εκει τα φερνεις εδω.Και εγω εχω ενα τελευταιο απο μια παρτιδα 5 που μου ειχαν φερει.Εδω ελλαδα στην πολη που μενω τα βρηκα εδω http://www.autotec.gr/elf-evolution-ful ... 30-5l.html. Η αντ/πεια ζηταει 80 ευρω για το πεντολιτρο.
-
Στο qashqai σε εξουσιοδοτημένο, λάδια 6λιτρα και φίλτρο 68€. Τα ίδια λάδια βάζουμε
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εισαι σιγουρος???Οταν ειχα μολις αγορασει το αυτοκινητο μου και εκανα τις πρωτες αλλαγες στην αντ/πεια τους εφερνε λαδια η αντ/πεια της nissan.Παντως λαδι 5-30 rn720 δεν εφερε ποτε, μονο απλο 5-30 dpf για αυτο και υποχρεωθηκαν 2 φορες να μου βαλουν τα σωστα λαδια!!!Για ζητα το κουτι να δουμε αν αλλαξε κατι.
-
Πέρα από την πλακά που κάνουμε δείχνοντας βιντεακια με ακραίες off-road καταστασεις που κάποιοι πηγαίνουν το duster, δεν νομίζω ότι αυτοσκοπός κάποιου είναι να σπάσει το αυτοκίνητο που με στερήσεις έχει αποκτήσει.
Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι το οχημα μου να εχει δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε μεγάλο ποσοστό στις ανάγκες της εκδρομικής χρήσης που κάνουμε σαν οικογένεια ( όπως κάναμε και με το σουζουκακι μας).
Για παράδειγμα αν μια ημερήσια εκδρομή προς Ζαρουχλα χειμώνα περιλαμβάνει και ένα πέρασμα από το δασικό δρόμο προς λίμνη Δόξας, να μην εχω θέμα κολλήματος στην πρώτη λάσπη ή στους 5 πόντους χιόνι. Ομοίως και αν θέλω να κάνω την πανέμορφη διαδρομή προς πυρά Ηρακλέους- Καστριώτισσα κτλ.Οι ορεινοί όγκοι της Ελλάδας κρύβουν απίστευτα μέρη και αξίζει να έχεις ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να σε πάει εκεί.
Σωστος!!!
-
μπράβο ρε φίλε, έτσι είναι!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Εισαι σιγουρος???Οταν ειχα μολις αγορασει το αυτοκινητο μου και εκανα τις πρωτες αλλαγες στην αντ/πεια τους εφερνε λαδια η αντ/πεια της nissan.Παντως λαδι 5-30 rn720 δεν εφερε ποτε, μονο απλο 5-30 dpf για αυτο και υποχρεωθηκαν 2 φορες να μου βαλουν τα σωστα λαδια!!!Για ζητα το κουτι να δουμε αν αλλαξε κατι.Θοδωρή,φαντάζομαι οτι ξέρεις οτι οι diesel κινητήρες στο qq είναι της Renault,ίδιοι με τους δικούς μας.Ακόμα και ο 1.6 του qq κι αυτός τα ίδια λάδια θέλει.
Dacia Duster