-
Μέχρι στιγμής βάζω το ESP Formula, ωστόσο στο site της Mobil μου βγάζουν για προτεινόμενο το 3000 Χ1 που είναι και πιο φθηνό. Υπάρχει κάποιος παραπάνω λόγος να συνεχίσω να βάζω το ESP Formula; Παρακάτω είναι τα specs που δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν και ποια είναι τα συν/κατά.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μέχρι στιγμής βάζω το ESP Formula, ωστόσο στο site της Mobil μου βγάζουν για προτεινόμενο το 3000 Χ1 που είναι και πιο φθηνό. Υπάρχει κάποιος παραπάνω λόγος να συνεχίσω να βάζω το ESP Formula; Παρακάτω είναι τα specs που δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν και ποια είναι τα συν/κατά.Καμία σχέση τα δύο λαδια μεταξυ τους απο οπου και να τα πιασεις. (το 3000x1 αν ισχυουν αυτα τα spec είναι για τα σκουπίδια)
-
Τα specs είναι από το site τους. Γιατί τόσο χάλια;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Οχι δεν εχω ελεγξει θερμοστατη. Περσι τον χειμωνα παρατηρησα και υγρασια σαν μαγιονεζα στο καπακι του λαδιου. Σκεφτομαι να παω σε 5w30 η 5w40
Αυτό είναι φυσιολογικό για αμάξι που κάνει μικρές διαδρομές το χειμώνα. Τώρα το καλοκαίρι λογικά δε θα έχει μαγιονέζα.
Δεν έχεις θέμα με τα λάδια σου εφόσον καλύπτουν τις προδιαγραφές, αλλά είναι προτιμότερο να βάλεις το λεπτότερο δυνατό ιξώδες (εντός προδιαγραφών πάντα). Με ένα 5W30 εύκολα θα δεις 2% μικρότερη κατανάλωση που για 15000χλμ. με 8λ/100χλμ. και 1,6 τιμή βενζίνης είναι 40 ευρώ κέρδος, δηλαδή όσο περίπου κοστίζουν τα λάδια. Επίσης θα έχεις 2-3 άλογα μεγαλύτερη ιπποδύναμη και συνολικά λιγότερες φθορές στο μοτέρ (που βέβαια είναι μικρές ούτως ή άλλως)
Νίκο είσαι σίγουρος για αυτό;
-
Για αμάξι που κάνει μικρές διαδρομές και δουλεύει μεγάλο κομμάτι του χρόνου κρύο, 100% σίγουρος.
Για κάτι που οδηγείται νορμάλ, ό,τι διαδρομές και να κάνει επίσης σίγουρος.Αν κάποιος το έχει για πίστα ή ζει Γερμανία και κάνει 100χλμ. κάθε ημέρα τελικιασμένος θα μπορούσε να μην ισχύει αυτό που έγραψα.
Στη νορμάλ χρήση οι πολλές φθορές γίνονται στη φάση που το μοτέρ είναι κρύο. Σε αυτήν την φάση όλα τα λάδια είναι πολύ χοντρά.
Τονίζω όμως ότι συνολικά οι φθορές είναι μικρές και ό,τι διαφορά υπάρχει μάλλον δε θα φανεί ποτέ στη διάρκεια ζωής του οχήματος.
-
καλησπέρα στην παρέα. Ψάχνοντας για ποιοτικά λιπαντικά έπεσα στην νέα και φθηνή μάρκα MANNOL. Τι το ιδιαίτερο έχει; Έχει το MANNOL 0w40 PAO+ESTER από τα τελευταία που διατηρούν σύνθεση group IV-V. Έχει κανείς εμπειρία από τα συγκεκριμένα; Επίσης έχει και άριστες τιμές για PAO + ESTER
-
καλημερα.
Εχω το Subaru Outback με κινητήρα 2λιτρο πετρέλαιο και ειναι η ωρα για αλλαγη λαδιών.Στις τελευταίες αρκετες αλλαγες εβαζα τα Castrol EDGE 5W-30 C3
σκεφτομαι να δοκιμάσω τα Liqui Moli top tec 4200 (longlife III)
Οι απαιτήσεις του κατασκευαστή είναι: 5-30, το 'C3' και να είναι κατάλληλο για DPF
Σκέφτομαι μεταξύ του Castrol EDGE 5W-30 LL και του Liqui Moli top tec 4200 (longlife III)
Η Castrol δίνει για τον κινητηρα μου σαν δεύτερη επιλογη το 'LL' (πρώτη δινει το 0-30 αλλα δε θελω να αλλάξω ιξώδες), ενώ η LM το 4200 που ανεφερα.
Εχει καποιος εμπειρία απο τα Liqui Moli, ειδικά για Ιαπωνικό κινητήρα;
'Παίζει' βέβαια και το Motul 8100 X-clean 5-30 τα οποία (Μοτουλ) βλέπω οτι 'συμπαθούν' πολύ τα Subaru
Ευχαριστώ
-
Έχω ένα TOYOTA Auris 1.33 2011 όπου ο κατασκευαστής προτείνει μόνο 0W-20 λάδι στο βιβλιαράκι οδηγιών. Αναφέρει πως αν κάποιος δεν βρει τέτοιο λάδι, μπορεί να χρησιμοποιήσει 5W-30, αλλά στην επόμενη αλλαγή να γυρίσει σε 0W-20.
Η ερώτηση μου είναι , εφόσον έχω 100.000χμ με 5w-30 ή 10w-40, αν αρχίσω και βάζω 0w-20 (για καλύτερο καθαρισμό του κινητήρα), τι μπορεί να πάει στραβά?
Δεν θα γίνεται καλύτερη λίπανση λόγω αυξημένων φθορών που έχω, λόγω των 100.000χμ? Θα έχω περισσότερες φθορές? Ή δεν θα έχω κανένα πρόβλημα?
Γενικά ένα καινούργιο αυτοκίνητο που πρέπει να χρησιμοποιεί 0w-20, πρέπει σε κάποια χιλιόμετρα να γυρνάει σε πιο χοντρό λάδι?
-
Εφόσον έχεις το συγκεκριμένο κινητήρα και δεν σου καίει λάδια, μπορείς να πας στο 0/20. Το 5/30 από την άλλη είναι προτιμότερο για το θερμά Ελληνικά καλοκαίρια. Εγώ πάντως θα συνέχιζα με το 5/30.
-
με το 0w/20 θα εχει λιγοτερες τριβες, χαμηλοτερη καταναλωση καυσιμου, χαμηλοτερες εκπομπες CO2
τι να παθει, θα τραβαει καλυτερα κιολας, εδω το δικο μου εχει γραψει 320.000χλμ απροβληματιστα με ''ψιλα'' λαδια, χωρις να καιει λαδια! -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
καλημερα.
Εχω το Subaru Outback με κινητήρα 2λιτρο πετρέλαιο και ειναι η ωρα για αλλαγη λαδιών.Στις τελευταίες αρκετες αλλαγες εβαζα τα Castrol EDGE 5W-30 C3
σκεφτομαι να δοκιμάσω τα Liqui Moli top tec 4200 (longlife III)
Οι απαιτήσεις του κατασκευαστή είναι: 5-30, το 'C3' και να είναι κατάλληλο για DPF
Σκέφτομαι μεταξύ του Castrol EDGE 5W-30 LL και του Liqui Moli top tec 4200 (longlife III)
Η Castrol δίνει για τον κινητηρα μου σαν δεύτερη επιλογη το 'LL' (πρώτη δινει το 0-30 αλλα δε θελω να αλλάξω ιξώδες), ενώ η LM το 4200 που ανεφερα.
Εχει καποιος εμπειρία απο τα Liqui Moli, ειδικά για Ιαπωνικό κινητήρα;
'Παίζει' βέβαια και το Motul 8100 X-clean 5-30 τα οποία (Μοτουλ) βλέπω οτι 'συμπαθούν' πολύ τα Subaru
Ευχαριστώ
eneos, total, liqui moli ειναι εξισου πολυ καλα
-
Bebe,βαλε eneos η Μotul.
Τα υπολοιπα ειναι εξισου καλα αλλα πεθαινουν γρηγορα....γυρω στις 7,000χλμ
Τα motul βγαζουν 10000 χλμ ΑΝΕΤΑΑΑ,αλλα ειναι και τα πιο ακριβα. -
Αυτό πως προκύπτει;
-
Ο χρήστης sphinxgr έγραψε:
Έχω ένα TOYOTA Auris 1.33 2011 όπου ο κατασκευαστής προτείνει μόνο 0W-20 λάδι στο βιβλιαράκι οδηγιών. Αναφέρει πως αν κάποιος δεν βρει τέτοιο λάδι, μπορεί να χρησιμοποιήσει 5W-30, αλλά στην επόμενη αλλαγή να γυρίσει σε 0W-20.Η ερώτηση μου είναι , εφόσον έχω 100.000χμ με 5w-30 ή 10w-40, αν αρχίσω και βάζω 0w-20 (για καλύτερο καθαρισμό του κινητήρα), τι μπορεί να πάει στραβά?
Δεν θα γίνεται καλύτερη λίπανση λόγω αυξημένων φθορών που έχω, λόγω των 100.000χμ? Θα έχω περισσότερες φθορές? Ή δεν θα έχω κανένα πρόβλημα?
Γενικά ένα καινούργιο αυτοκίνητο που πρέπει να χρησιμοποιεί 0w-20, πρέπει σε κάποια χιλιόμετρα να γυρνάει σε πιο χοντρό λάδι?
Να πας σε 0w-20 που λέει η Τουοτα, με τις προδιαγραφές της πάντα. Πιο απλό δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης sphinxgr έγραψε:
Έχω ένα TOYOTA Auris 1.33 2011 όπου ο κατασκευαστής προτείνει μόνο 0W-20 λάδι στο βιβλιαράκι οδηγιών. Αναφέρει πως αν κάποιος δεν βρει τέτοιο λάδι, μπορεί να χρησιμοποιήσει 5W-30, αλλά στην επόμενη αλλαγή να γυρίσει σε 0W-20.Η ερώτηση μου είναι , εφόσον έχω 100.000χμ με 5w-30 ή 10w-40, αν αρχίσω και βάζω 0w-20 (για καλύτερο καθαρισμό του κινητήρα), τι μπορεί να πάει στραβά?
Να βάλεις 0w-20 τώρα και μετά να βάλεις 15w-50...μετά,να βάλεις 5w-40 ή να ξαναβάλεις 5w-30 και μετά να βάλεις 0w-40....αφού πρώτα δοκιμάσεις τα 10w-60!!
-
Υπαρχει καποιο αξιοπιστο online καταστημα για αγορα λιπαντικων αυτοκινητου που να στελνει επαρχια ?
Συγκεκριμενα θελω να αγορασω λιπαντικα Shell Helix Ultra.
Ειχα αγορασει στο παρελθον τα Shell Helix Ultra απο ενα τοπικο καταστημα λιπαντικων κ υστερα απο καποια ερευνα που εκανα στο Ιντερνετ καταλαβα οτι το λαδι ειναι φολα δλδ δεν εχει τις προβλεπωμενες ετικετες/σφραγιδες/σημαδια γνησιοτητας που να πιστοποιουν οτι ειναι αυθεντικο.Ειμαι για αλλαγη λαδιων! HELP
-
Απο πρατηριο shell μηπως? Αλλά θα τα εχουν ακριβα
Επισης Ebay -
Ο χρήστης shiftup έγραψε:
Υπαρχει καποιο αξιοπιστο online καταστημα για αγορα λιπαντικων αυτοκινητου που να στελνει επαρχια ?
Συγκεκριμενα θελω να αγορασω λιπαντικα Shell Helix Ultra.
Ειχα αγορασει στο παρελθον τα Shell Helix Ultra απο ενα τοπικο καταστημα λιπαντικων κ υστερα απο καποια ερευνα που εκανα στο Ιντερνετ καταλαβα οτι το λαδι ειναι φολα δλδ δεν εχει τις προβλεπωμενες ετικετες/σφραγιδες/σημαδια γνησιοτητας που να πιστοποιουν οτι ειναι αυθεντικο.Ειμαι για αλλαγη λαδιων! HELP
έχεις p.m.
-
Απο πρατηριο shell μηπως? Αλλά θα τα εχουν ακριβα
Επισης EbayΝαι βασικα κ εγω το σκεφτηκα απο πρατηριο shell, θα ειναι τσιμπημενη η τιμη τους κ θα χανει το price/value που θελω αλλα απο το να την ξαναπατησω...Πρεπει να τσεκαρω τιμες.
Μαλλον με βλεπω για κανενα amazon, ebay Η μεγαλο γερμανικο site να εχω το κεφαλι μου ησυχο απο τους Ελληνες λαδαδες
-
Ο χρήστης shiftup έγραψε:
Συγκεκριμενα θελω να αγορασω λιπαντικα Shell Helix Ultra.Δες εδώ: http://www.kioiloglou.gr/
Είναι αξιόπιστο και με αρκετά καλές τιμές.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]