-
Με μόλις 5000 χλμ το χρόνο μπορείς άνετα να πας στα 2 χρόνια και με τα aral που φοράς και με οποιοδήποτε dexos2 .
-
Αν μιλάμε για τόσο λίγα χιλιόμετρα τότε σίγουρα δε θα υπάρχει θέμα και με το φίλτρο.
-
Ο χρήστης Ikar έγραψε:
Με μόλις 5000 χλμ το χρόνο μπορείς άνετα να πας στα 2 χρόνια και με τα aral που φοράς και με οποιοδήποτε dexos2 .Τόσα κάνω ikar με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια
Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε λέει Dexos 2 στην στάμπα και να μηδενίσεις την ένδειξη αλλαγής λαδιών (που φρόντισε το συνεργείο να στην έχει στην έξυπνη λειτουργία που βλέπει κύκλους κινητήρα θερμοκρασίες φορτία ρελαντί κλπ.) για να σου πει πότε είναι η επόμενη αλλαγή. Σε τυπική Ελληνική χρήση συμβαίνει στη διετία.
Να ξέρεις όμως ότι κάποια λένε Dexos 2 χωρίς να έχουν πάρει την προδιαγραφή... υπήρχε λίστα της GM στο Internet αλλά δεν την βρίσκω στο google
Κάτι σίγουρο και φτηνό πάντως είναι της ίδιας της GM το λιπαντικό σε 5W-30 που έχει την προδιαγραφή. Το βρίσκεις ~25 ευρώ τα 5 λίτρα. Φρόντισε όμως και το φίλτρο λαδιού σου να είναι κατάλληλο για long life. Προσωπικά θα έφτανα στο να το πάρω από την αντιπροσωπεία για να είμαι σίγουρος.
Τα έχω βάλει nickola και της GM όμως σαν να ήταν ποιο θορυβώδεις ο κινητήρας στα δικά μου αυτιά. Για αυτό πήγα στα Aral από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος στο δούλεμα του κινητήρα. Θα προσπαθήσω να βρω τη λίστα της GM στο Google.
Τελικά μπορεί να μείνω στα Aral και να αλλάξω λάδια σε λίγο καιρό που συμπληρώνουν χρόνο. Δεν γνώριζα ότι για long life λάδια, απαιτείται και το κατάλληλο φίλτρο λαδιού. Το πότε θα κάνω ξανά service, την ένδειξη την είχε ρυθμίσει πότε θα ανάψει ο μηχανικός. Ευχαριστώ nickolaΚανένα e-shop που να πουλάει λάδια και να έχουν ακουσθεί καλά λόγια ξέρει κανείς;
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Έβαλα τα Aral 5-40 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Έβαλα τα Ηigh Tronic και ο μηχανικός που έκανα αλλαγή μου είπε να πάω σε έναν χρόνο ή σε 7μιση με 10.000 χιλιόμετρα.Αν είσαι ευχαριστημένος απο την Aral υπάρχουν και τα Supertronic longlife III, για αλλαγές ανα 2ετία.
Προσωπικά, αλλά και απο διάφορες συζητήσεις, την θεωρώ καλύτερη απο την Castrol. -
Το λιπαντικο ειναι το νουμερο 1 'ανταλλακτικο' για την υγεια του μοτερ
Μην κανετε οικονομια εκει.
Ειτε σε διαστηματα αλλαγης, ειτε σε ποιοτητα λιπαντικου ....Εκτος αν δεν σας νοιαζει η αυξημενη φθορα στο μοτερ σαςυγ: Ξερω πολλοι θα πειτε, αφου ο κατασκευαστης λεει ετσι κτλ κτλ
Μάρκετινγκ -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Το λιπαντικο ειναι το νουμερο 1 'ανταλλακτικο' για την υγεια του μοτερ
Μην κανετε οικονομια εκει.
Ειτε σε διαστηματα αλλαγης, ειτε σε ποιοτητα λιπαντικου ....Εκτος αν δεν σας νοιαζει η αυξημενη φθορα στο μοτερ σαςυγ: Ξερω πολλοι θα πειτε, αφου ο κατασκευαστης λεει ετσι κτλ κτλ
Μάρκετινγκ- άπειρο. Σωστό λαδακι να μπαίνει παιδιά.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι κάνοντας πρόωρες αλλαγές λαδιών κάνει κάτι καλό στο μοτέρ του. Δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντίθετα αυξάνει (ελάχιστα) τις φθορές, εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο να γίνει κάτι λάθος (πχ. να μην σφύξει καλά η τάπα αποστράγγισης) και βέβαια ξοδεύει τσάμπα χρόνο και χρήμα.
Όσον αφορά το φίλτρο, κάποια φίλτρα δεν αντέχουν πολλά χιλιόμετρα. Αναφέρομαι σε 25.000χλμ. ή περισσότερα και όχι 10.000χλμ. βέβαια. Γενικά θα έλεγα πως μέχρι 15000χλμ όλα τα φίλτρα θα πρέπει να αντέξουν χωρίς πρόβλημα, ακόμα και τα πιο φτηνά.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι κάνοντας πρόωρες αλλαγές λαδιών κάνει κάτι καλό στο μοτέρ του. Δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντίθετα αυξάνει (ελάχιστα) τις φθορές,Πρέπει να είχε γίνει και έρευνα γι αυτό. Και όντως η πρόωρη αλλαγή δεν είχε κάποιο κέρδος.
-
Με μόλις 5000 χλμ το χρόνο μπορείς άνετα να πας στα 2 χρόνια και με τα aral που φοράς και με οποιοδήποτε dexos2 .
Τόσα κάνω ikar με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια
Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε λέει Dexos 2 στην στάμπα και να μηδενίσεις την ένδειξη αλλαγής λαδιών (που φρόντισε το συνεργείο να στην έχει στην έξυπνη λειτουργία που βλέπει κύκλους κινητήρα θερμοκρασίες φορτία ρελαντί κλπ.) για να σου πει πότε είναι η επόμενη αλλαγή. Σε τυπική Ελληνική χρήση συμβαίνει στη διετία.
Να ξέρεις όμως ότι κάποια λένε Dexos 2 χωρίς να έχουν πάρει την προδιαγραφή... υπήρχε λίστα της GM στο Internet αλλά δεν την βρίσκω στο google
Κάτι σίγουρο και φτηνό πάντως είναι της ίδιας της GM το λιπαντικό σε 5W-30 που έχει την προδιαγραφή. Το βρίσκεις ~25 ευρώ τα 5 λίτρα. Φρόντισε όμως και το φίλτρο λαδιού σου να είναι κατάλληλο για long life. Προσωπικά θα έφτανα στο να το πάρω από την αντιπροσωπεία για να είμαι σίγουρος.
Τα έχω βάλει nickola και της GM όμως σαν να ήταν ποιο θορυβώδεις ο κινητήρας στα δικά μου αυτιά. Για αυτό πήγα στα Aral από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος στο δούλεμα του κινητήρα. Θα προσπαθήσω να βρω τη λίστα της GM στο Google.
Τελικά μπορεί να μείνω στα Aral και να αλλάξω λάδια σε λίγο καιρό που συμπληρώνουν χρόνο. Δεν γνώριζα ότι για long life λάδια, απαιτείται και το κατάλληλο φίλτρο λαδιού. Το πότε θα κάνω ξανά service, την ένδειξη την είχε ρυθμίσει πότε θα ανάψει ο μηχανικός. Ευχαριστώ nickolaΚανένα e-shop που να πουλάει λάδια και να έχουν ακουσθεί καλά λόγια ξέρει κανείς;
Onparts.gr
Tradewind.gr
Powerparts.gr
Mrenergy.grΣτο χαλαρό για γνήσια λάδια αυτά τα μαγαζιά σήμερα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για καποιο απο αυτα τα καταστηματα δεν ακουγοταν καλα λογια παλιοτερα παντως
Οσο για τις αλλαγες λαδιων ,δεν ειπαμε για πρόωρες αλλαγες , αλλά για έγκαιρες/κανονικες
Περισσοτερη φθορα παθαινει το μοτερ απο τις καθυστερημενες αλλαγες, οπως επισης με την αλλαγη συχνα μαρκας και τυπο λαδιου
Καλο ειναι να μην αλλαζουμε συνεχεια τυπο ή μαρκα
Αν καταλήξεις σε ενα λιπαντικο, μεινε σ αυτο αν δεν υπαρχει λογος να πας σε καποιο αλλο -
Ο χρήστης cson έγραψε:
[spoiler=:ip30gu9h]Τόσα κάνω ikar με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια
Τελικά μπορεί να μείνω στα Aral και να αλλάξω λάδια σε λίγο καιρό που συμπληρώνουν χρόνο. Δεν γνώριζα ότι για long life λάδια, απαιτείται και το κατάλληλο φίλτρο λαδιού. Το πότε θα κάνω ξανά service, την ένδειξη την είχε ρυθμίσει πότε θα ανάψει ο μηχανικός. Ευχαριστώ nickola [/spoiler:ip30gu9h]Κανένα e-shop που να πουλάει λάδια και να έχουν ακουσθεί καλά λόγια ξέρει κανείς;
Onparts.gr
Tradewind.gr
Powerparts.gr
Mrenergy.grΣτο χαλαρό για γνήσια λάδια αυτά τα μαγαζιά σήμερα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε ευχαριστώ Cson για την βοήθεια!! Με εξαίρεση το Tradewind τα άλλα θα τα κοιτάξω για αν είναι να κάνω από εκεί την προμήθειά μου
Από τα Aral είμαι πολύ ευχαριστημένος, σε longlife όμως βγαίνουν σε 5/30. Εγώ χρησιμοποιώ 5/40 και δεν θέλω να αλλάξω ιξώδες.Για καποιο απο αυτα τα καταστηματα δεν ακουγοταν καλα λογια παλιοτερα παντως
Οσο για τις αλλαγες λαδιων ,δεν ειπαμε για πρόωρες αλλαγες , αλλά για έγκαιρες/κανονικες
Περισσοτερη φθορα παθαινει το μοτερ απο τις καθυστερημενες αλλαγες, οπως επισης με την αλλαγη συχνα μαρκας και τυπο λαδιου
Καλο ειναι να μην αλλαζουμε συνεχεια τυπο ή μαρκα
Αν καταλήξεις σε ενα λιπαντικο, μεινε σ αυτο αν δεν υπαρχει λογος να πας σε καποιο αλλοΈχεις δίκιο alexandros.K το γνωρίζω από τις μοτοσυκλέτες. Το αποφεύγω να αλλάζω μάρκα και ιξώδες.
-
Ποιο είναι αυτό που δεν ακούγονταν καλά λόγια;
-
Αυτο που εξαιρεί και ο φιλος απο πανω
-
Ο χρήστης Ikar έγραψε:
Με μόλις 5000 χλμ το χρόνο μπορείς άνετα να πας στα 2 χρόνια και με τα aral που φοράς και με οποιοδήποτε dexos2 .ikar όταν το διάβασα το σκέφτηκα. Τα aral που έχω γράφουν πως είναι συνθετικά. Με το χρόνο βέβαια επηρρεάζεται το ιξώδες του λαδιού. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωσή μου σε συνδιασμό με την ποιότητα των λαδιών και εγώ νομίζω ότι μπορώ να τα κρατήσω τουλάχιστον για τον χειμώνα....Να κάνω τον χειμώνα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κοντά στα 3000χλμ....
-
Τα aral που έχω γράφουν πως είναι συνθετικά.Aral 5-40 Ηigh Tronic ?
SyntheticTechnology γραφουν . Δεν ειναι συνθετικα -
Πού' ναι οι παλιές καλές εποχές που μόλις κάποιος ζήταγε καμιά πληροφορία για λιπαντικά, έπεφταν πάνω του mods και μέλη να του προτείνουν AMS oil 0-20w από ένα συγκεκριμένο σιτε. Ακόμη και αν το ΙΧ του είχε 300.000 χλμ. στην πλάτη του με 20-50w.
Those were the days. -
Πάντως το tradewind το είχα για πολύ αξιόπιστο
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Πάντως το tradewind το είχα για πολύ αξιόπιστοπάλι τα ιδια ...
προσωπικά γνωρίζω φίλους - γνωστούς με πανάκριβες μοτοσυκλέτες με 100-150-200 αλογα στόν τροχό ,
αλλά κ πολύ φίλο μου πού τρέχει σε πίστες π.χ. σέρρες ,εδώ κ δεκαετία τουλάχιστον αγοράζουν λάδια μόνο απο αυτόν ,
να εχουν ανοίξει τα μοτέρ κ μέσα να ειναι πεντακάθαρα ολα ,
αλλοι τα εχουν στείλει για αναλύσεις στην αμερική κλπ
χωρίς το παραμικρό θέμα - και εγώ απο εκεί αγοράζω κ για το αυτοκίνητο αλλά κ για την moto μου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα,
απλά οι ανταγωνιστές τα λένε αυτά ...για δυσφήμιση κατα την ταπεινή μου αποψη... -
Που πήγαν ΌΛΟΙ αυτοί που κάποτε έπρηζαν τον κοζμάκη με την Ams oil, και συγκεκριμένα 2-3 λαδάκια από τη γκάμα της?
Τι έγινε ρε παιδιά? Που είναι τα AMS oil? Κάποια στιγμή για τρολάρισμα είχα αρχίσει να τα προτείνω και εγώ, ιδιαίτερα όταν οι προηγούμενοι το είχαν γυρίσει σε ΤΟΤΑL. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Που πήγαν ΌΛΟΙ αυτοί που κάποτε έπρηζαν τον κοζμάκη με την Ams oil, και συγκεκριμένα 2-3 λαδάκια από τη γκάμα της?
Τι έγινε ρε παιδιά? Που είναι τα AMS oil? Κάποια στιγμή για τρολάρισμα είχα αρχίσει να τα προτείνω και εγώ, ιδιαίτερα όταν οι προηγούμενοι το είχαν γυρίσει σε ΤΟΤΑL.Υπαρχει και το μαρκετιγκ καποιων στα φορουμ προωθησης και στηριξης για τα καλυτερα λιπαντικα οπως και τα καλυτερα καταστηματα πωλησης αυτων .
Γιατι οπως λενε και οι ιδιοι ακουσαν διαβασαν καπου τα χειροτερα,για καποια αλλα.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]