-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αγαπητέ Νονέ μου, δεν βάζω στην ίδια μοίρα τα Conti με τσιπιές όπως τα Kormoran. Αλλά από την προσωπική μου εμπειρία δεν συγκρίνονται με σοβαρά λάστιχα, όπως τα Pirelli. Μιλάω για μικρές κατηγορίες, στις μεγάλες υπάρχει η Pirelli, η Bridgestone και η Michelin, χωρίς φυσικά να απορρίπτω τους άλλους κατασκευαστές. Άλλωστε έβαλα πριν από ένα μήνα σε αυτοκίνητο σχεδόν 300 ίππων Kumho...Ισως δεν επιασες το νοημα του ποστ Δια. Εννοω οτι ειναι τι ταιριαζει σ ενα αμαξι πολλες φορες. Εκει επικεντρωθηκα. Δε συνεκρινα Kormoran με Conti. Απλα ειπα οτι επειδη στα χαρτια τα πρωτα δεν ειναι και λαστιχα κακα ή επικινδυνα ή ''κινεζια'' αλλα απλα φτηνοτερα, μπηκαν αλλα χαλασαν το αμαξι στο θεμα αναρτηση, απαραδεκτα σκληρα τα συγκεκριμενα. Γνωριζω πολυ καλα ποσο εξαιρετικα ειναι τα pirelli σε μεγαλες διαστασεις αλλα θεωρω οτι δε προσφερουν κατι παραπαρανω σε μικροτερες απο αλλα γνωστα ονοματα. Φυσικα ειναι ανταγωνιστικα και βαλε των conti. Και φυσικα αλλα conti eco αλλο premium και αλλο sport...
-
Αγαπητέ Νονέ μου, δεν βάζω στην ίδια μοίρα τα Conti με τσιπιές όπως τα Kormoran. Αλλά από την προσωπική μου εμπειρία δεν συγκρίνονται με σοβαρά λάστιχα, όπως τα Pirelli. Μιλάω για μικρές κατηγορίες, στις μεγάλες υπάρχει η Pirelli, η Bridgestone και η Michelin, χωρίς φυσικά να απορρίπτω τους άλλους κατασκευαστές. Άλλωστε έβαλα πριν από ένα μήνα σε αυτοκίνητο σχεδόν 300 ίππων Kumho...Ακριβώς το ανάποδο εγώ Αλέξανδρε!
Τα Pirelli ούτε που τα κοιτάω όταν ψάχνω για λάστιχα, όσες εμπειρίες είχα από Pirelli ήταν τραγικές, ό,τι χειρότερο είχα δοκιμάσει (όλα σε BMW όμως, οπότε ισως δεν ταιριάζανε). Προτιμώ Continental και Dunlop / Goodyear.
-
Αντικειμενικά (μετρημένα δηλαδή) τα Pirelli είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε σπορ λάστιχο (και φυσικά είναι ομολογκαρισμένα και προτεινόμενα από την BMW: https://www.pirelli.com/tyres/en-gb/car ... heet/pzero). Παράδειγμα το τελευταίο τεστ του αγγλικού Evo:
Pirelli P Zero PZ4
Total: 297.4 / Dry: 39 / Wet: 54.5 / Comfort: 21 / Rolling Resistance: 87.2 / Overall: 95.7
Positive: Fastest in both the dry and wet.
Negative: Poor curved aquaplaning score.Τα Continental από την άλλη...
Continental Premium Contact 6
Total: 296.8 / Dry: 36.5 / Wet: 49.5 / Comfort: 22 / Rolling Resistance: 94.5 / Overall: 94.3
Positive: Fast in the wet, subjectively great in the dry and excellent on the road.
Negative: Slowest tyre in the dry, felt a little disconnected in the wet.Και τα Goodyear:
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3
Total: 280.3 / Dry: 29.5 / Wet: 48 / Comfort: 20.5 / Rolling Resistance: 91.6 / Overall: 90.7
Positive: Good in the wet, best aquaplaning overall, good dry braking, comfortable on the road.
Negative: Slow in the dry, poor subjective handling in the dry and wet. -
Συγγνωμη αλλα τα pzero με τα contisport δε θα πρεπε να συγκρινονται....?
-
Καλησπέρα και από εμένα. Απέκτησα πρόσφατα ένα fiat bravo t jet 150 sport. Έχει δοκιμάσει κανείς σε fiat bravo τα Yokohama s drive (225-45-17); Τα είχα βάλει παλαιότερα σε μια 147 και είχα εντυπωσιαστεί κυρίως από την αντοχή τους. Πρέπει να είχα κάνει +60.000 χλμ. και είχαν ακόμη ζωή! Μιλάμε όμως για έτη 2004-2005. Θα ήθελα κάποιο νεότερο feedback.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Συγγνωμη αλλα τα pzero με τα contisport δε θα πρεπε να συγκρινονται....?Σωστά, αλλά μάλλον αυτά τους έστειλαν. Το ίδιο και η Bridge με τα Τ001 της δοκιμής αντί για τα S001. Βέβαια μετά μπλέκουμε γιατί υπάρχουν και P Zero Corsa...
-
Δε νομιζω οτι μπλεκουμε καθολου... Συγκεκριμενες ειναι οι συγκρισεις, απλα τα P zero Corsa εχουν λιγοτερους ανταγωνιστες.
-
Τελικά, μετά από λίγο ψάξιμο, κατέληξα στη safe επιλογή των Bridgestone Turanaza T001 EVO 215/55/R16.
O 'λαστιχάς' μου πρότεινε και τα Dunlop Sport Blueresonse, είχα κατά νου και τα Pirelli Cinturato P7 Blue (τα οποία, όμως, είναι πιο μαλακά, όπως και τα κανούρια TURANZA T005 που δεν έχουν φορεθεί πολύ και δε διάβασα και τα καλύτερα μέχρι στιγμής, έστω κι από αυτούς τους λίγους που τα έχουν τοποθετήσει, συγκριτικά με τα Τ001 EVO).
Πολύ καλές κριτικές έχω διαβάσει και για τα TOYO CF2, τα οποία επίσης μου πρότεινε ο 'λαστιχάς', ωστόσο επέλεξα αυτά που φοράει και τώρα (Αν και δεν είμαι σίγουρος αν είναι EVO ή όχι), από τα οποία έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, για τα δικά μου μέτρα πάντα.
Πακέτο παρήγγειλα και τετράδα αμορτισέρ Sachs, καιρός ήταν. Για να δούμε...
Βέβαια, το αυτοκίνητο έχει και κάποια άλλα θεματάκια, που πρέπει να λυθούν εν καιρώ, αλλά τώρα προείχαν τα βασικότερα που αφορούν τη σύνδεση του αυτοκινήτου με την άσφαλτο και την ενεργητική του συμπεριφορά. -
Ο χρήστης sp-driver έγραψε:
Τελικά, μετά από λίγο ψάξιμο, κατέληξα στη safe επιλογή των Bridgestone Turanaza T001 EVO 215/55/R16.
O 'λαστιχάς' μου πρότεινε και τα Dunlop Sport Blueresonse, είχα κατά νου και τα Pirelli Cinturato P7 Blue (τα οποία, όμως, είναι πιο μαλακά, όπως και τα κανούρια TURANZA T005 που δεν έχουν φορεθεί πολύ και δε διάβασα και τα καλύτερα μέχρι στιγμής, έστω κι από αυτούς τους λίγους που τα έχουν τοποθετήσει, συγκριτικά με τα Τ001 EVO).
Πολύ καλές κριτικές έχω διαβάσει και για τα TOYO CF2, τα οποία επίσης μου πρότεινε ο 'λαστιχάς', ωστόσο επέλεξα αυτά που φοράει και τώρα (Αν και δεν είμαι σίγουρος αν είναι EVO ή όχι), από τα οποία έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, για τα δικά μου μέτρα πάντα.
Πακέτο παρήγγειλα και τετράδα αμορτισέρ Sachs, καιρός ήταν. Για να δούμε...
Βέβαια, το αυτοκίνητο έχει και κάποια άλλα θεματάκια, που πρέπει να λυθούν εν καιρώ, αλλά τώρα προείχαν τα βασικότερα που αφορούν τη σύνδεση του αυτοκινήτου με την άσφαλτο και την ενεργητική του συμπεριφορά.Τα Ρ7 blue είναι πιο μαλακά από τα Dunlop;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)M+S ειναι και τα crossclimate SUV αφου για αυτα θα υπαρχουν στη δικη σου διασταση και τα εχω και εγω. Στο ιντερνετ που κοιταξα για καλοκαιρι δεν ειχαν κανενα προβλημα και δεν φθειρονται γρηγορα λενε στα 3 χρονια που τα ειχε ενας.
Τωρα οι δικες μου εντυπωσεις στο βρεγμενο ειναι απιστευτο το ελαστικο, επισης προσφερει βελτιωμενη ανεση κτυπα λιγοτερο το αυτοκινητο στις ανωμαλιες, και εχει και μειωμενη τριβη κυλισης. Το καταλαβαινω στις κατηφορες με νεκρα σε σχεση με τα Michellin lantitude Tour HP που ειχα πριν που ηταν επισης πρασινα ελαστικα με προδιαγραφες να αυξανουν την ανεση. Εκτος δρομου ειναι οπως ενα ελαστικο 80-20. Γενικως η λασπη με το χιονι στα ελαστικα που μπαινουν στα SUV ειναι παρομοιες. Αν δεν ηταν M+S δε θα τα επαιρνα. Ειμαι ευχαριστημενος -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)
M+S ειναι και τα crossclimate SUV αφου για αυτα θα υπαρχουν στη δικη σου διασταση και τα εχω και εγω. Στο ιντερνετ που κοιταξα για καλοκαιρι δεν ειχαν κανενα προβλημα και δεν φθειρονται γρηγορα λενε στα 3 χρονια που τα ειχε ενας.
Τωρα οι δικες μου εντυπωσεις στο βρεγμενο ειναι απιστευτο το ελαστικο, επισης προσφερει βελτιωμενη ανεση κτυπα λιγοτερο το αυτοκινητο στις ανωμαλιες, και εχει και μειωμενη τριβη κυλισης. Το καταλαβαινω στις κατηφορες με νεκρα σε σχεση με τα Michellin lantitude Tour HP που ειχα πριν που ηταν επισης πρασινα ελαστικα με προδιαγραφες να αυξανουν την ανεση. Εκτος δρομου ειναι οπως ενα ελαστικο 80-20. Γενικως η λασπη με το χιονι στα ελαστικα που μπαινουν στα SUV ειναι παρομοιες. Αν δεν ηταν M+S δε θα τα επαιρνα. Ειμαι ευχαριστημενοςεγω φοραω τα πρωτα Crossclimate.
Πολυ καλα στο νερο, πολυ καλα και στα πολλα χιονια που ειχαμε περυσι τετοι καιρο.Απο'κει και περα, δεν ειδα στα νουμερα την κατανάλωση 'Β' που ισχυρίζεται η Michellin.
Eχουν καταναλωση αναλογη με τα Nokian WR3 allweather που φορουσα πριν, τα οποια ειχαν 0,5 λιτρα/100 παραπανω απο τα εργοστασιακα Geolander G900.
Το ιδιο συμβαινει και με τον θόρυβοΩς προς τη φθορα, αυτη τη στιγμη εχω 35000 χιλιομετρα (20 μήνες) και φαινεται να εχουν φαγωθει αρκετα. Ο λαστιχας που μου τα προτεινε ισχυρίζεται οτι θα βγαλουν ακομα δυο καλοκαιρια και τον ενδιαμεσο χειμώνα. Αν ισχυσει αυτο το σεναριο θα φτασουν αισιως τα 60-65000 χιλιομετρα οποτε θα ειναι ικανοποιητικα απο αυτη την αποψη.
Οταν ειχα κανει 10000 χιλιομετρα ειχα ανεβασει στο φορουμ φωτογραφιες που φαινοταν (ειδικα τα πισω) σαν καινουρια, φθρα ελάχιστη!Στο στεγνο δεν ειχα καποιο προβλημα, σε στροφες με χιλιομετρα δε με εμπνεουν ιδιαιτερα, οπως ανεφερα παραπανω ειναι πιο θορυβώδη απο οτι αναφερουν οι προδιαγραφες τους.
Οταν θα τα αλλαξω, μαλλον θα βαλω ενα καλο σετ καλοκαιρινα, να εχω ησυχα και ανετα ταξιδια, και θα παρω και ενα σετ χειμερινα για τα χιονια.
Ειχα ενδυασμό να φυγωα απο τα '4Χ4' λάστιχα, αλλα τελικα αν ειναι να πας σε 80-20 ή 70-30 την ιδια δουλεια κανεις και με ενα 'απλό, κουρσάτο' λάστιχο. Ετσι κι αλλιως, ειδικα για μενα τα ορια τα βάζει ο συμπλέκτης και οχι τα λάστιχα.
-
Είμαι και εγώ σε ψάξιμο για αντικατάσταση των Uniroyal Rainsport 3 που πλέον μετά απο 45.000 είναι σε φάση αλλαγής και γενικά βρόχινα στην Ελλάδα = μεγάλη φθορά. Το κακό (!!!) είναι ότι θα πρέπει να γίνει και αλλαγή ζαντών γιατί έχουμε πολλά φαινόμενα 'ξεφούσκοτο λάστιχο' απο διαρροές στην στεφάνη (αν και έχουν πάει για 'διόρθωση' σχεδόν σε κάθε αλλαγή ελαστικών).
Τα πρώτα λάστιχα ήταν τα Conti Premium 1 & 2 με τα οποία ήμουν αρκετά ικανοποιημένος (καλό κράτημα , φοβερά στην βροχή). Σκεφτόμουν να πάω στα 5 αλλά διαβάζω διάφορα και βλέπω να μην προχωράω. Καταλήγω στα Bridgestone Turanza T001 Evo, μιλάμε για διάσταση 195/50/15 , για τα οποία διαβάζω καλά λόγια. Μιλάμε για Ford Fiesta 2004 και οδήγηση σε φυσιολογικά όρια, μέσα στην πόλη και Αττική οδό αρκετά χιλιόμετρα συν μερικές εξόδους. Εκτός απο τα Bridgestone , να κοιτάξω και κάπου αλλού ? Είδα κάποιες προτάσεις στο φόρουμ πχ Falken , Pirelli.
Κάτι που ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το offset της ζάντας. Η υφιστάμενη έχει 52,5. Κάποιες που κοιτάω είναι στα όρια του 42-45. Θα υπάρξει κάποιο θέμα απο 52.5 σε πχ 42 ??Ευχαριστώ.
-
Μια ιδέα είναι να δεις τι ζάντες δίνουν για το αυτοκίνητο σου σε διάφορα ηλεκτρονικά sites καταστημάτων ή κατασκευαστών, και ακόμα καλύτερα να ρίξεις μια ματιά σε TUV certificates.
Από αυτά που είδα σε δική μου περίπτωση, φαίνεται ότι αλλαγή μέχρι 5 τη δίνουν ελεύθερα, μέχρι 10 αναφέρονται μετατροπές στα φτερά και το θόλο. Η ζάντα βγαίνει προς τα έξω και μπορεί να ακουμπάει γιατί καμπυλώνει το φτερό.Εκτίμηση μου είναι ότι αν δεν έχεις χαμηλώσει το αυτοκίνητο και αν δεν αυξάνεται η συνολική διάμετρος του τροχού μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα. Εγώ θα έπαιρνα το ρίσκο μέχρι το 45.
-
Pirelli P1 ή Bridgestone T005 από τα ακριβά. Αρκετές επιλογές για πιο οικονομικά λάστιχα.
-
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)Φοράω τα crossclumate 15 μήνες και έχω κάνει κάτι παραπάνω από 25.000 χλμ.
Έκανα σε πέντε ημέρες 880 πολύ σβέλτα χλμ στην νότια Κρήτη τέλος Αυγούστου. Πολύ καλά κρατήματα στο βρεγμένο και στης πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το δοκίμασα έως μείον 5 βαθμούς.
Επισεις ΔΕΝ τα έπαιξαν στη Κρήτη.
Μέτρησε ο λαστιχάς το βάθος του πέλματος την περασμένη εβδομάδα και έχουν χάσει μόλις το 10% του βάθους του πελματος.
Δεν πιστεύω ότι για όσο τα βγάζει να φορέσω αλλο λάστιχο. Τα φορώ σε Ford focus..... -
Στην Κρήτη Crossclimate? Διασκεδαστικό...
-
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)Φοράω τα crossclumate 15 μήνες και έχω κάνει κάτι παραπάνω από 25.000 χλμ.
Έκανα σε πέντε ημέρες 880 πολύ σβέλτα χλμ στην νότια Κρήτη τέλος Αυγούστου. Πολύ καλά κρατήματα στο βρεγμένο και στης πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το δοκίμασα έως μείον 5 βαθμούς.
Μέτρησε ο λαστιχάς το βάθος του πέλματος την περασμένη εβδομάδα και έχουν χάσει μόλις το 10% του βάθους του πελματος.
Δεν πιστεύω ότι για όσο τα βγάζει να φορέσω αλλο λάστιχο. Τα φορώ σε Ford focus..... -
Ο χρήστης antons έγραψε:
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)
Φοράω τα crossclimate 15 μήνες και έχω κάνει κάτι παραπάνω από 25.000 χλμ.
Pirelli P1 ή Bridgestone T005 από τα ακριβά. Αρκετές επιλογές για πιο οικονομικά λάστιχα.Ήμουν στο δίλημμα Bridgestone Turanza T001 EVO ή Τ005, έψαξα για reviews κι επειδή ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει πολυφορεθεί το Τ005, αυτές τα λίγα που βρήκα, δεν έγραφαν και τα καλύτερα (Συγκριτικά πάντα με τον προκάτοχο Τ001 EVO, για το οποίο υπάρχουν πάρα πολύ καλά σχόλια). Σίγουρα το Τ005 είναι πιο μαλακό. Από κει και πέρα, λογικό οι λαστιχάδες να θέλουν να πουλήσουν το πιο καινούριο (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Τ005 δεν είναι καλό. Ίσα ίσα, μπορεί στην πορεία να φανεί ότι είναι και καλύτερο εν γένει).
-
Ο χρήστης jobous έγραψε:
Εκτός απο τα Bridgestone , να κοιτάξω και κάπου αλλού ?
Ευχαριστώ.Nαι, δες τα michelin pilot sport 3. Εκτός των άλλων είναι εξαιρετικά στο βρεγμένο. Για τα falken ακούγονται πολύ καλά λόγια. Επίσης έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια και για τα Vredestein.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]