-
Θα είναι καλύτερα λες; Αν ναι ποια προτείνεις;
EDIT: έκανα ένα λάθος στα ελαστικά του Punto 195/55 r 16
-
Γενικά θεωρείται ως σημείο σύγκλισης απόδοσης θερινών με χειμερινά η 4 εποχών ελαστικών οι 7 βαθμοί. Πάνω απο εκει τα θερινά εχουν καλυτερη απόδοση, κατα συνέπεια αν διαλέξεις θερινά 10/12 μήνες του χρόνου θα έχεις καλύτερα λαστιχα οπότε πιστεύω οτι ναι αν κάποιος δεν ανησυχεί για χιονιά τα θερινά ειναι πολυ καλύτερα.
-
Σαν πρόταση, στην θεςη σου επειδή η διάσταση σου ειναι και ακριβή,θα αγόραζα τα toyo proxes cf2. Πιστεύω οτι η μονη αξιόλογη διαφορα που θα ενοιωθες σε σχέση με premium ελαστικα θα ηταν στο πορτοφόλι σου.
-
Kαλησπερα,
Για τα Sailun Atrezzo Elite εχουμε καμμια αποψη ?
http://www.maroudis.gr/index.php?route= ... id=1285042....200 ευρω τοποθετημενα ... fuel: C, Wet: B, noise: 70 dB
Aπο κριτικές εδω δεν τα παει ασχημα :
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sailu ... -Elite.htmTα συζηταω για Renault Clio dci με ''ντιζελοκινητη'' χρηση (κανω-κοντρες-με-το-τραμ ) ...να τα κρατησω 2-3 χρονια, να βγαλουν 30.000-40.000 χλμ και να τα πεταξω
Επισης, μια γενικη ερωτηση για το weight load ... υπαρχει προβλημα αν το αμαξι φοραει μαμα 87 load index και εγω βαλω μεγαλυτερο ? πχ 91 ? (οπως εχουν τα Sailun) ...μονο πλεονεκτηματα δεν εχει μια τετοια επιλογη (γενικα) ?
-
Καλησπερα, σε Yaris του 2011 (το προηγουμενο) 1.33, ειμαι αναμεσα σε Continental Premium Contact 5 και Pirelli P1 Verde.
Ποιο απο τα 2 προτεινετε;
-
Ο χρήστης Det έγραψε:
Αυτή τη στιγμή έχω michelin και αρχικά σκεφτόμουν να συνεχίσω πάλι με τα ίδια. Διάβασα όμως ότι αν κάνει κάποιος αρκετά χιλιόμετρα 'φαγώνονται' γρήγορα με αποτέλεσμα να έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής και από εκεί άρχισα να το ψάχνω. Τα Pirelli σήμερα διάβασα ότι είναι πολύ σκληρά και μάλλον τα αποκλείω. Μάλλον θα καταλήξω σε ένα από τα τρία: Toyo Proxes CF2, Michelin Primacy 3 και Goodyear EfficientGrip Performance. Πιθανόν να υπάρχουν απλά μικροδιαφορές μεταξύ τους. Δεν βιάζομαι και θα το σκεφτώ λίγο ακόμα, αλλά μέσα στον επόμενο μήνα θα τα αλλάξω σίγουρα.Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Τα PROXES CF 2 τα είχα σε YARIS 185/60/14 και ήταν τα μόνα λάστιχα που γλιστρούσαν όταν πατούσαν σε βρεγμένη διαγράμμιση. Θυμάμαι ακόμα που οδηγούσα σε βρεγμένο προσπαθώντας να μην χρειαστεί να φρενάρω πάνω στη διαγράμμιση των πεζών. Μιλάμε για κανονικό πατινάζ, όχι αστεία. Και γενικά η ΤΟΥΟ δεν είναι αυτή που (λένε ότι) ήταν κάποτε.
Ρίξε μια ματιά σε VREDESTEIN SPORTRAC 5. Θα εκπλαγείς.
Από θέμα όμως κάλυψης σε εγγύηση, η GOODYEAR - DUNLOP είναι η μόνη που σου αντικαθιστά 1 ελαστικό που τυχόν θα σου σκιστεί...
-
Ο χρήστης Shadowjump έγραψε:
Καλησπερα, σε Yaris του 2011 (το προηγουμενο) 1.33, ειμαι αναμεσα σε Continental Premium Contact 5 και Pirelli P1 Verde.Ποιο απο τα 2 προτεινετε;
Ρ1 θα έλεγα.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Αυτή τη στιγμή έχω michelin και αρχικά σκεφτόμουν να συνεχίσω πάλι με τα ίδια. Διάβασα όμως ότι αν κάνει κάποιος αρκετά χιλιόμετρα 'φαγώνονται' γρήγορα με αποτέλεσμα να έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής και από εκεί άρχισα να το ψάχνω. Τα Pirelli σήμερα διάβασα ότι είναι πολύ σκληρά και μάλλον τα αποκλείω. Μάλλον θα καταλήξω σε ένα από τα τρία: Toyo Proxes CF2, Michelin Primacy 3 και Goodyear EfficientGrip Performance. Πιθανόν να υπάρχουν απλά μικροδιαφορές μεταξύ τους. Δεν βιάζομαι και θα το σκεφτώ λίγο ακόμα, αλλά μέσα στον επόμενο μήνα θα τα αλλάξω σίγουρα.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Τα PROXES CF 2 τα είχα σε YARIS 185/60/14 και ήταν τα μόνα λάστιχα που γλιστρούσαν όταν πατούσαν σε βρεγμένη διαγράμμιση. Θυμάμαι ακόμα που οδηγούσα σε βρεγμένο προσπαθώντας να μην χρειαστεί να φρενάρω πάνω στη διαγράμμιση των πεζών. Μιλάμε για κανονικό πατινάζ, όχι αστεία. Και γενικά η ΤΟΥΟ δεν είναι αυτή που (λένε ότι) ήταν κάποτε.
Από θέμα όμως κάλυψης σε εγγύηση, η GOODYEAR - DUNLOP είναι η μόνη που σου αντικαθιστά 1 ελαστικό που τυχόν θα σου σκιστεί...
Πολύ παράξενο , Toyo CF2 σε Focus 2007 σε βρεγμένο και το αμάξι το βάζω οπου θέλω πλήρως ελεγχόμενα , Εχουν 25χχλμ και ημουν αρκετα ευχαριστημένος πλήν οτι εχουν πολύ μαλακά πλαινά για εμένα
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Αυτή τη στιγμή έχω michelin και αρχικά σκεφτόμουν να συνεχίσω πάλι με τα ίδια. Διάβασα όμως ότι αν κάνει κάποιος αρκετά χιλιόμετρα 'φαγώνονται' γρήγορα με αποτέλεσμα να έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής και από εκεί άρχισα να το ψάχνω. Τα Pirelli σήμερα διάβασα ότι είναι πολύ σκληρά και μάλλον τα αποκλείω. Μάλλον θα καταλήξω σε ένα από τα τρία: Toyo Proxes CF2, Michelin Primacy 3 και Goodyear EfficientGrip Performance. Πιθανόν να υπάρχουν απλά μικροδιαφορές μεταξύ τους. Δεν βιάζομαι και θα το σκεφτώ λίγο ακόμα, αλλά μέσα στον επόμενο μήνα θα τα αλλάξω σίγουρα.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Πολύ παράξενο , Toyo CF2 σε Focus 2007 σε βρεγμένο και το αμάξι το βάζω οπου θέλω πλήρως ελεγχόμενα , Εχουν 25χχλμ και ημουν αρκετα ευχαριστημένος πλήν οτι εχουν πολύ μαλακά πλαινά για εμένα
Ειπα και γω να απαντησω και βασικα να ρωτησω αν οντως φοραει τα cf2 γιατι στο βρεγμενο ειναι αψογα αλλα τι ψαχνεις τωρα.....
-
Δεν είδατε που έγραψε άνθρωπος για Yaris? Τι ψάχνετε παραπέρα;
-
Μάλλον θα εννοεί τα cf1 τα οποία ήταν όντως άθλια.
-
Παίδες διορθώνω. Στα CF-1 αναφερόμουν (σφάλμα πληκτρολόγησης - τσακάλι ohristou). Τα CF-2 μου τα είχαν προτείνει για την μπέμπα αλλά λόγω της προηγούμενης κακής εμπειρίας από το μικρό δεν τα εμπιστεύτηκα.
-
Με τις χθεσινές βροχές και τα έργα που γίνονται στην Αγ.Παρασκευή, ήταν σίγουρο ότι θα ανοίξουν διάφορες μικρές και μεγάλες λακούβες. Και σε μία από αυτές έπεσε η γυναίκα μου με το Fiesta, με όχι πολλά χαω -από ότι λέει- αλλά όπως φαίνεται με αρκετά ώστε να σκάσει το λάστιχο. Και παρόλο που το TPMS την ενημέρωσε για την απώλεια πίεσης, αυτή συνέχισε αμέριμνη, και δεν μου είπε και τίποτα. Ευτυχώς ήταν δίπλα στο σπίτι, και εγώ το κατάλαβα την άλλη μέρα όταν πήγα να πάρω το Fiesta.
Η τρύπα είναι στο πλάι του ελαστικού, προφανώς από το απότομο σκάσιμο πάνω στην κόγχη της λακούβας, οπότε τι κάνουμε ? Μαντάρισμα ξέρω ότι δύσκολα στέκεται στο πλαϊνό ελαστικού, καινούριο το ContiPremiumContact2 έχει 100-120€, και τα λάστιχα έχουν ήδη κάνει 13Κ χλμ, άρα λογικά θα μου πείτε να αλλάξω τουλάχιστον 2. Αλλά για πείτε καμιά άποψη, έχετε κάνει μαντάρισμα σε πλαϊνό που να άντεξε ?
-
Αλλαζει λαστιχο και βαζεις το καινουριο πισω.
-
Επίσης υπάρχει και η λύση να βρεις ένα ίδιο μεταχειρισμένο (ή 2 ίδια και ας είναι διαφορετικά από τα άλλα 2) σε παρόμοια κατάσταση και να το βάλεις. Κάνε ένα κόπο να ρωτήσεις τον Δημητρακόπουλο (http://www.dim-tires.gr/) στην Πεντέλης που έχει αρκετά μεγάλη αποθήκη με μεταχειρισμένα.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Με τις χθεσινές βροχές και τα έργα που γίνονται στην Αγ.Παρασκευή, ήταν σίγουρο ότι θα ανοίξουν διάφορες μικρές και μεγάλες λακούβες. Και σε μία από αυτές έπεσε η γυναίκα μου με το Fiesta, με όχι πολλά χαω -από ότι λέει- αλλά όπως φαίνεται με αρκετά ώστε να σκάσει το λάστιχο. Και παρόλο που το TPMS την ενημέρωσε για την απώλεια πίεσης, αυτή συνέχισε αμέριμνη, και δεν μου είπε και τίποτα. Ευτυχώς ήταν δίπλα στο σπίτι, και εγώ το κατάλαβα την άλλη μέρα όταν πήγα να πάρω το Fiesta.Η τρύπα είναι στο πλάι του ελαστικού, προφανώς από το απότομο σκάσιμο πάνω στην κόγχη της λακούβας, οπότε τι κάνουμε ? Μαντάρισμα ξέρω ότι δύσκολα στέκεται στο πλαϊνό ελαστικού, καινούριο το ContiPremiumContact2 έχει 100-120€, και τα λάστιχα έχουν ήδη κάνει 13Κ χλμ, άρα λογικά θα μου πείτε να αλλάξω τουλάχιστον 2. Αλλά για πείτε καμιά άποψη, έχετε κάνει μαντάρισμα σε πλαϊνό που να άντεξε ?
Αν δεν εγραφες τη μαρκα θα σε ρωταγα αν ηταν conti..........
Στη θεση σου θα εβαζα 2 καινουρια μπροστα και το ετερο θα το ειχα stand by για το μελλον! -
Έχω το toyo proxes cf2 στο vitara εδώ και 16,000 χλμ.
Τα λάστιχα έχουν treadwear 400 και είναι made in japan.
Απροβλημάτιστα ελαστικά, βροχή και στεγνό.
Στο χιόνι πήγαν αρκετά καλά μπορώ να πω.Μετά από τόσα χιλιόμετρα, το πέλμα είναι σαν καινούργιο, μπροστά-πίσω (ίσως μπροστά ελάχιστα πιο πολύ).Αθόρυβο ελαστικό.
Άνετα βγάζουν 40+ χ.χλμ.Εύχομαι να βοήθησα.
-
Ξέχασα να γράψω πως τα πλαϊνά του είναι ημίσκληρα.
Ούυτε τσιχλοφουσκα, αλλά ούτε και pirelli. Εδώ βρήκαν τη χρησή τομή οι ιάπωνες.Προηγουμένως φορούσε conti eco contact 5.
Εντάξει, στο τζάκι απαγορεύεται γιατί δημιουργείς μόλυνση. Να τα θάψεις απαγορεύεται επίσης.
Αν έχετε φίλους γνωστούς που φοράνε τα eco contact5, και τους αγαπάτε, προστατέψτε τους. Ενημερώστε τους για άμεση αλλαγή. -
Δεκτό, αλλά δε μπορείς να τα συγκρίνεις είναι διαφορετικοί τύποι.
Τα continental είναι eco, τα toyo όχι -
Μερικές φορες τυγχάνει να είμαστε υπερβολικοί στις περιγραφές μας αλλά μην φτάνουμε να χαρακτηρίζουμε κάποια ελαστικά και πραιμ εταιριών ως κίνδυνο θάνατο. Αυτός ο χαράκτηρισμος αλλά ελαστικά χαρακτηρίζει όπου η τετράδα δεν ξεπερνάει το κοστος των 150€. Τα ίδια λάστιχα φοραω εδώ και 2 χρόνια σε αλμερα και ειλικρινά δεν με έχει προδώσει ουτε σε στεγνό ουτε σε βρεγμένο ουτε στα κράτημα του.Στα χιόνια βέβαια είχε θέμα αλλά ενα καθαρο καλοκαιρινό ελαστικό είναι οποτε δεν μπορούμε να το κρίνουμε στο τομέα αυτό. Τώρα αν κάποιοι δεν εμειναν ικανοποιημένοι πιθανον ο λογος να είναι στο οτι επέλεξαν ενα λάστιχο που δεν ενδείκνυται για το τροπο οδήγησης τους ή για τα εδαφοι που κινητε κλπ. Αν είναι να ενημερωσετε τους γνωστούς σας ενημεωστε τους σχετικα με το να μην κυκλοφορούν με σλικ ή ξεραμενα ή πολυκαιρισμενα ελαστικά. Δεν μπορω να καταλάβω γιατί τοσο εκθιαζονται τα process λες και ανακαλύφθηκε ο τροχός, σε διάφορα τεστ που είδα είναι οντως ενα καλο λάστιχο μέσα στη 1η 10αδα αλλά όχι και η κορυφη και σε κάποια που έτυχε να ηταν και τα 2 αυτα ελαστικά ερχονταν μετα απο το conti.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]