-
Υπεύθυνα όχι*, αλλά από προσωπική εμπειρία, όσοι επιλέχθηκαν και πήγαν ΛΥΒ στη σειρά μου [2009Δ] επέστρεψαν δεκανείς στις μονάδες τους.
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος να μου υπεύθυνα,αν κάποιος έφεδρο στρατιώτης μπορεί να περάσει σχολείο για να γίνει λοχίας?Στη σειρά μου έδιναν τους βαθμούς και σε άτομα που δεν είχαν περάσει σχολείο, σε ελδυκ που τουλάχιστον ξέρω
-
Στα χρόνια μου γυρνούσαν και λοχίες από ΛΥΒ.
Μάλιστα θεωρούταν και σχετικό fail να πας ΛΥΒ και να γυρίσεις δεκανέας αντί λοχίας. -
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος να μου υπεύθυνα,αν κάποιος έφεδρο στρατιώτης μπορεί να περάσει σχολείο για να γίνει λοχίας?Εαν εχει καποιο πτυχιο εστω μεσης εκπαιδευσης μπορει να προταθει μετα την βασικη εκπαιδευση και να ορκιστει ως εφεδρος λοχιας. Ανεξαρτητα την ειδικοτητα. Στην ΠΑ δεν μπορει να γινει σμηνιας εφεδρος μεσα απο σχολειο. Μονο με τον τροπο που ανεφερα.Νομιζω οτι ο Κανονισμος το αναφερει με τον ορο 'τιμητικα' .Στο τιμητικα πρεπει να αναφερονται και αλλες περιπτωσεις που δε θυμαμαι.
-
εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, δεν γίνεσαι λοχίας από ΛΥΒ. Μόνο δεκανέας.
-
Τιμης ενεκεν.Μονο ετσι.
-
για μονιμος λοχιας δεν πρεπει να βγει προκυριξη?
-
Μόνιμος Λοχίας είναι ο απόφοιτος της ΣΜΥ. Για ΕΠ.ΟΠ. βγαίνουν προκηρύξεις. Επίσης, όπως είπε και ο mjacob, εδώ και χρόνια από ΛΥΒ/ΙΛΗΒ βγαίνουν μόνο Δεκανείς και όχι Λοχίες.
-
οπότε για να γίνει κάποιος λοχίας πρέπει να προταθεί τιμητικά ή δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να γίνει?Αν θυμάμαι καλά κάποια σειρά μου είχε περάσει σχολείο λυβ,έγινε δεκανέας και στο τέλος της θητείας του,τιμητικά τον κάνανε λοχία.Αλλά υπάρχει τρόπος να γίνει κατευθείαν λοχίας?
-
Όχι. Αλλά γιατί τέτοιο άγχος;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος να μου υπεύθυνα,αν κάποιος έφεδρο στρατιώτης μπορεί να περάσει σχολείο για να γίνει λοχίας?
Εαν εχει καποιο πτυχιο εστω μεσης εκπαιδευσης μπορει να προταθει μετα την βασικη εκπαιδευση και να ορκιστει ως εφεδρος λοχιας. Ανεξαρτητα την ειδικοτητα. Στην ΠΑ δεν μπορει να γινει σμηνιας εφεδρος μεσα απο σχολειο. Μονο με τον τροπο που ανεφερα.Νομιζω οτι ο Κανονισμος το αναφερει με τον ορο 'τιμητικα' .Στο τιμητικα πρεπει να αναφερονται και αλλες περιπτωσεις που δε θυμαμαι.
Ξέρω πολλούς Σ.Σμίες, δεν ισχύει πια αυτό ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι. Αλλά γιατί τέτοιο άγχος;δεν είναι θέμα άγχους.απλά μου είπε κάποιος ότι θα ηταν να γίνει αυτό που σας είπα,και θέλησα να τσεκάρω κατά πόσο μπορεί να είναι αληθινο.
-
Το 'τιμητικα' σημαινει στην ουσια και 'σπρωξιμο' για να γινει ετσι! Κατα τα αλλα δεν υπαρχει τροπος για εφεδρο.
Στους ΕΠ.ΟΠ οταν υπαρχει προυπηρεσια στις ενοπλες δυναμεις χωρις σπρωξιματα, δικαιωματικα γινονται τιμητικα σμηνιες απο το κεντρο καταταξης τους κιολας. Και στην συνεχεια ορκιζονται .
Nass οι στρατευσιμοι σμηνιες που ξερεις ειναι παιδια που θελησαν να παρουν το κατι παραπανω μεσω ενος γνωστου η ενος πτυχιου ακομα και ΑΕΥ.Συνηθως γινεται συνδιασμος αυτων. -
Για κάτι αναφορές που είχα διαβάσει (νομίζω από τον skye) για το πόσο εύκολη είναι η άρνηση στράτευσης κλπ κλπ
http://olikiarnisi.espivblogs.net/
για φυλάκα πάει ο σύντροφος
-
Και αφού γράψαν όλες οι λούλες τις φακίτσες που έφαγαν να μιλήσουν και τα πραγματικά κομμάντα, οι μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι από το Ζούμπερι.
Μετά την καλοκαιρινή περίοδο κάποια άτομα που είχαν προσληφθεί ως πολιτικό προσωπικό έμεναν μέχρι να τελειώσει η σύμβαση τους.
Ανάμεσα τους και μια κοπέλα, επαγγελματίας σεφ.Μια μέρα το μενού είχε καρμπονάρα (σκόνη κλπ).
Η κοπέλα αρνήθηκε και μας έφτιαξε κανονική καρμπονάρα (αβγά και ιστορίες).Έφυγαν 2 δίσκοι μεταλλικοί για πλάκα...
-
έριξες κανα μανίκι στο ζουμπερι ?
-
Όχι.
-
Στην εξαρτηση αντινγεμιστηρων σε ασκηση ειχαμε ψωμι σκετο. Και εχει τυχει μετα απο ολοκληρη μερα, χωρις να υπαρχει πιθανοτητα να ερθει φαγητο, σειρα μαζεψε βελανιδια και τα ετρωγε ωμα.
Αλλη ιστορια, βρισκομαι καπου στον εβρο και μετα απο ολη τη μερα σε αναγνωρισεις με το δικα, πηγαμε αργα το βραδυ στο προχειρο καταυλισμο οχηματων. Ως μοναδικος φανταρος ειχα την 'τυχη' να δειπνησω μονος μου σε ενα πεζουλι πανω σε ενα υψωμα με θεα τη πεδιαδα του εβρου. Το δειπνο περιελαμβανε 4β. Εφτιαξα τη πατεντα για ζεσταμα της κονσερβας με τα κυβακια καυσιμου και πλακιδια γαλετας ως συνοδεια. Και μετα υπνο μεσα στο τζιπ.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για κάτι αναφορές που είχα διαβάσει (νομίζω από τον skye) για το πόσο εύκολη είναι η άρνηση στράτευσης κλπ κλπhttp://olikiarnisi.espivblogs.net/
για φυλάκα πάει ο σύντροφος
8 μηνες με αναστολη εμενα δε μου μοιαζει για φυλακα
Καλα του κανουν σε καθε περιπτωση. -
Ισχυει οτι προσφατα καταργησαν το 3μηνο και ειναι για ολους 9μηνο για τους ξενους υποκοους-διπλουποκοους?
Περί Θητείας [#3]